2503

Billaras

Πεντάδα από το διήμερο!

Μάλλον κακώς έμειναν στο πίσω μέρος του μυαλού και δεν ήρθαν μπροστά μερικές ομάδες Τετάρτη και Πέμπτη. Ανέφερα επτά, πέρασαν οι τρεις, αλλά το κέρδος θα ήταν δεδομένο, μιάς και αυτές οι τρεις ήταν Μπεσίκτας (πέρασε το 8.00), Οστερσουντ (4.50) και ΑΕΚ (3.75). Ειδικά για την Μπεσίκτας, εκεί που είχε φτάσει, έπρεπε να το χτυπήσω, δεν έστεκε με καμιά δύναμη.

Anyway, ήταν καλό το μεσοβδόμαδο, θα μπορούσε να είχε γίνει ακόμα καλύτερο! Αγωνιστικά τι να (πρωτο)σχολιάσω; Οκ, γεγονός του διημέρου ήταν κάτι εξωαγωνιστικό, οι 20.000 οπαδοί της Κολωνίας στο Λονδίνο! Πρωτόγνωρο κι εντυπωσιακό ομολογουμένως. Στο χορτάρι, αν έπρεπε να θυμάμαι κάτι -και δεν το γράφω ως φίλος της ΑΕΚ- είναι η σαφώς πολύ βελτιωμένη “Ενωση”.

Από τα ματς με την ΤΣΣΚΑ δεν έχει περάσει καιρός (που ήταν…χάλια ειδικά στο ΟΑΚΑ) αλλά η βελτίωση είναι ραγδαία. Και το κλίμα είναι καλό, από εκεί ξεκινάνε όλα. Πάμε τώρα στα φρέσκα. Η γενική αίσθησή μου, την έγραψα και στην εφημερίδα, είναι ότι έχουμε ένα μετριότατο κουπόνι. Δεν βοηθάει το πρόγραμμα. Στην Αγγλία παλεύεται, αλλά εκτός νησιού με το ζόρι βρήκα έξι σημεία από όοοοολο το μενού και τελικά καταλήγω να κρατήσω μόλις ένα.

Εχω πάψει να γράφω ποιά αφήνω, την Τετάρτη τ'ανέφερα επειδή τα…άφησα όλα, δεν υπηρχε θέμα διαλογής. Οπότε τώρα θα διαβάσετε μόνο το ένα (κι ελπίζω καλό), ενώ δεν θα υπάρχει στήλη αύριο. Ο Μάκης το ανέφερε ήδη, φέτος έχουμε γίνει άκρως επιλεκτικοί. Κι αν περνάνε τελικά κάποια σημεία, σε βάθος χρόνου δεν πειράζει. Το… άπλωμα είναι αποδεδειγμένα κακό.

Οπότε ένα εκτός νησιού. Και στο νησί; Είχα οκτώ, θα μείνω με τέσσερα. Κι ένα από τα εκτός Αγγλίας, σύνολο πέντε. ΑΥΤΑ είναι γιά όλο το διήμερο (ή τριήμερο αν προτιμάτε, μαζί με τη Δευτέρα). Ολα φυσικά αουτσάιντερ ή γιά να το πω σωστά, όλα με παικτική αξία. Μακάρι να βρίσκαμε συχνά και φαβορί με παικτική αξία, αλλά…ζήτημα αν προκύπτει ένα σε ολόκληρο κουπόνι 450 αγώνων.

ΚΑΡΝΤΙΦ-ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝΣΝΤΕΊ 2 (4.00): Το ζύγισα πολύ. Πάρα πολύ. Και δεν μιλάω αγωνιστικά. Ο Γουόρνοκ της Κάρντιφ είναι …famous αντί-Γουενσντεϊ, καθότι…αρρωστάκι με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Κάποτε είχε δώσει μιά απολαυστική συνέντευξη και είχε όταν ρωτήθηκε “θα αναλαμβάνατε ποτε την Γουένσντεϊ;” απάντησε το μνημειωδες (σε ελευθερη μετάφραση): “ ναι, φυσικά.

Θα χρέωνα τρελλά ποσά την διοίκηση για μεταγραφές, θα έφερνα ότι …σαπάκι υπάρχει και μετά θα δήλωνα παραίτηση και θα άραζα στο κτήμα μου στην Κορνουάλη να τους βλέπω να βυθίζονται και οικονομικά και αγωνιστικά”!! Ε, δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι εγώ νομίζω. Ναι λοιπόν, ο Γουόρνοκ σίγουρα θα τους πορώσει σήμερα να κερδίσουν τη μισητή.

Αλλά από την άλλη, η Κάρντιφ παίζει σήμερα. Δεν ξέρω αν οι ουαλλοί συμμεριστούν το πάθος του Γουόρνοκ. Και όσο και να τους πορώσει, εγώ βλέπω ότι μετά το αρχικό 5 στα 5, ξεφουσκώνουν. Πρώτα ισοπαλία (γλύτωσε από τύχη την ήττα), μετα έφαγε τρίμπαλο από ομάδα που είχε…μόνο under (η Πρέστον είχε ένα-κανένα γκολ ως τώρα). Και ανάποδα, η Γουενσντεϊ ξεκίνησε μουδιασμενα και αγχωμένα, αλλά σιγά σιγά στρώνει, είναι κυνική και έξι σερί ματς παροτι δεν βγάζει μάτια, παίρνει το αποτέλεσμα.

Το 4.00 τα κρινει όλα και το κρατάω. ΣΑΟΥΘΕΝΤ-ΝΟΡΘΑΜΠΤΟΝ 2 (3.80): Η Νορθάμπτον άλλαξε τεχνικό, πήρε τον γνωστό μας Χάσελμπάινκ και…αναγεννήθηκε. Δύο στα δύο μαζί του, στο δεύτερο νικηφορο έπαιξε και καλή μπάλα. Είναι στο καλό momentum που έφερε ο άερας της αλλαγής. Την ίδια ώρα, η Σάουθεντ κάπου στραβώνει. Και στραβώνει πολύ! Μετά την πρεμιέρα (4/8) έκλεισε εναμισι μήνα με γκέλες (0-3-3).

Δέχομαι ότι δεν είναι κακή ομάδα, δέχομαι ότι η Νορθάμπτον εκτός δεν πατάει καλά, αλλά το 3.80 σε συνδυασμο με την αναγέννηση της, με έπεισε. ΛΕΙΤΟΝ – ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ 2 (3.50): Μόλις πριν μια εβδομάδα είχα ποντάρει υπερ Λέιτον. Κάκιστο μπετ, έφαγα ήττα, δεν πατάγανε καθόλου καλά, πέρα από το τελικό αποτέλεσμα. Μεσοβδόμαδα… τα πήρα όλα πίσω, κόντραρα Λέιτον.

Και ήταν πάλι κάκιστη, το διπλό της Χάλιφαξ έδινε 5.00 και ήρθε… περπατηστά, με 0-3 (η φωτό από το ματς)! Οπότε, γιατί να μην επιμείνω; Πάλι φαβορί δηλαδή η ομάδα που δύο ματς μπουσουλάει, όταν η Χάρτλπουλ πλέον βρήκε πατήματα στην κατηγορία, είναι καλή ομάδα, αήττητη τέσσερα ματς εκ των οποίων στα τρία δεν δέχθηκε γκολ. Δεν έχει λογική η απόδοση.

Και παίζω διπλό. Σημειώστε, το ματς ξεκινάει νωρίτερα, στις 14.30! ΝΤΑΓΚΕΝΑΜ – ΧΑΛΙΦΑΞ 2 (5.25): Ναι, κάποτε θα χάσει εκτός η Χάλιφαξ. Θυμίζω, από πέρυσι το Μάρτη (11 ματς) αήττητη μακριά από το σπίτι της. Με πλήρωσε γιά πλάκα την Τρίτη. Είναι μιά χαρά. Είναι δεύτερη, με γκολ εκτός 4-0 (σε πέντε ματς). Και οι μπουκ…εκεί, πάλι τεράστιο αουτσάιντερ.

Μα γιατί; Οκ, καλό και βαρύ όνομα η Ντάγκεναμ, αλλά δύο σερί ματς κάνει μιά τρύπα στο νερό, ήττα και καπάκι ήττα! Και τρώει πάντα ένα γκολάκι. Είναι νομίζω εξώφθαλμο και δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι…. ΖΟΥΛΤΕ ΒΑΡΕΓΚΕΜ – ΜΟΥΣΚΡΟΝ 2 (5.75): Μελέταγα την Τετάρτη και βλέπω το ζευγάρι. Και βλέπω μια Ζούλτε με άμυνα…χωνί (αμα τρως δύο από την Κορτράικ, κάτι δεν δουλεύει καλά).

Και βλεπω την Μουσκρόν αέρας! Κέρδισε και την αήττητη ως πριν μιά εβδομάδα Μπριζ. Και σκαλώνω με την απόδοση. Μετά, την Πέμπτη, βλεπω το Ζούλτε-Νις. Και βλέπω τα…ίδια. Οκ, διαφορά κλάσης, αλλά η άμυνα της Ζούλτε ήταν γιά τα πανηγυρία. Πάρε τάληρο, πάρε και κούραση φυσικά. Και έρχεται το αύριο. Με το διπλό στο 5.75. Πως να το προσπεράσω; Ξέρω τι είδαν τα μάτια μου.

Είναι το μοναδικό εκτός Αγγλίας και το μοναδικό αυριανό. Σημείο που δεν έπρεπε να δίνει δύο μονάδες λιγότερες, να είναι δηλαδή στο 3.75! Ποντάρισμα 16-17/9: ΛΕΙΤΟΝ – ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ 2 (3.50) 2 μονάδες. ΝΤΑΓΚΕΝΑΜ – ΧΑΛΙΦΑΞ 2 (5.25) 1 μονάδα. ΚΑΡΝΤΙΦ – ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ. 2 (4.00) 1 μονάδα. ΣΑΟΥΘΕΝΤ – ΝΟΡΘΑΜΠΤΟΝ 2 (3.80) 2 μονάδες. ΖΟΥΛΤΕ – ΜΟΥΣΚΡΟΝ 2 (5.75) 1 μονάδα.

Προηγούμενο υπόλοιπο: -3.2 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 7 μονάδες. Νέο υπολοιπο: -10.2 μονάδες. Αυτά είναι όλα. Νέα στήλη είπαμε, όχι αύριο αλλα την Τρίτη. Οχι τίποτα άλλο, αλλά άμα… τα τσούξουμε σήμερα (το ξενύχτι είναι δεδομένο), πως σηκώνεσαι αύριο; (γέλια). Απόψε έχουμε την (πρωτη, γιατί θα ακολουθήσει στη Θεσσαλονίκη) σύναξη. Στις 9 το βράδυ.

Στα “Πέυκα” στην Πεύκη, σύνορα με Μαρούσι. Μπορεί ακόμα και ΤΏΡΑ, κάποιος αν θέλει να έρθει. Ας πάει να το δηλώσει στο φόρουμ, όλοι καλοί χωράμε! Και ότι θα περάσουμε καλά, είναι…εγγυημένο. Οπότε, μη διστάσετε, έστω και στο 90' “σκοράρετε” κι ελάτε!  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras