2509

Billaras

Πλέον, με μονά αποδεκτά!

Καλό μεσημέρι! Εδώ είμαστε, πλέον…στη δράση. Αμα το ημερολόγιο λέει 9/9 και το κουπονι έχει 460 ματς, είναι…φουλ δράση, όχι απλά δράση. Βεβαια, θα το ξαναγράψω έστω κι αν καταντάει κουραστικό, δεν ορμάμε με το καλημέρα. Πάνε οι διακοπές, πάνε οι μεταγραφές, θα ανεβάσω ποντάρισμα, τώρα ξεκινάει η σαιζόν γιά μένα, αλλά αυτό δεν σημαίνει…βουρ στον πατσά.

Λοιπόν, σήμερα ειδικά, τα σημεία πάνε σε 2η μοίρα. Προέχει να καταλάβετε τι (θα) κανω. Ολα αυτά τα χρόνια, πηγαίναμε ένα βήμα παρακάτω. Τετράδες στις αρχές; Τριάδες εμείς. Τριάδες μετά; Δυάδες εμείς. Και συστήματα και ανταλλακτήριο και μονά. Εδώ κάνω την στάση. Πλέον, φέτος, κι εγώ θα πειραματιστώ. Οχι ακριβώς “καθαρό” πείραμα, οκ, αλλά δεν το χω ξανακάνει.

Ο όγκος των πονταρισμάτων μου σταθερά ήταν μονά-δυάδες-συστήματα. Ελάχιστα παρολί, ποτέ σημείο κάτω του 1.80 σε παρολί και του 2.40 σε σύστημα. Και με βάση ΠΑΝΤΑ τις παικτικές αξίες, τα λάθη των μπουκ. Φέτος -σας είχα προϊδεάσει- θα το αλλάξω λίγο. Δεν το χω ξανακάνει ούτε ως στήλη ούτε στο δικό μου παιχνίδι. Φέτος θα το πράξω. ΜΟΝΟ ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΆ.

Τί-πο-τα άλλο. Το αποφάσισα μετά το τέλος της σαιζόν που πέρασε. Θα θυμάστε τον απολογισμό. Θετικό ROI και…ήττα. Καλύτερο από πέρυσι ή προπερσί αλλά…έχασα. Ε, σόρρυ, αλλά διαγράφω από το λεξιλόγιο μου τη λέξη “χημεία”. Δεν θα γίνει κανένα τεράστιο ταμείο σαν yankee ή trixie, αλλά δεν με απασχολεί. Προτιμώ να μην χάνω (αν το αξίζω), κι ας κερδίζω λιγότερα.

Παρά να βρίσκω ένα σκασμό σημεία-τέρατα και να χάνω επειδή…δεν κόλλησαν τα “σωστά” μαζί. Ισως να έπρεπε να το έχω κάνει και νωρίτερα, αλλά οκ, πιστεύω ωρίμασε ο καιρός. Και επειδή κι αλλού κυκλοφορούν μονά αποδεκτά, να διευκρινήσω κάτι: ΔΕΝ θα είναι ΠΟΤΕ κάτω του 2.40. Μα ποτέ. Να δίνω δέκα του 1.90 και του 2.00 και μετά να λέω “δείτε, πέρασαν επτά στα δέκα”, είναι…μαιμουδιά.

Πρώτον γιατί με τέτοιες αποδόσεις κανείς δεν θα παίξει μονά. Θα κάνει παρολί και τριάδες, άρα εύκολα έχει παίξει και κάποιο από τα χαμένα. Δεύτερον γιατί θα τον φάει η γκανιότα. Τρίτον, γιατί το “τόσα στα τόσα” είναι μαγική εικόνα. Ο καθρέφτης είναι το R.O.I. Μονάχα αυτό (εφ' οσον μιλάμε γιά μονά αποδεκτά). Μπορεί να χάσω εννιά σερί του 3.

50. Και να πιάσω ένα του 10.00. Κέρδος θα έχω αν έχω ισόποση μίζα. Ολα τα άλλα είναι λαικισμοί και γιά κατανάλωση. Πως θα το πάμε; Εδώ θα…στεναχωρήσω μερικούς, το ξέρω. ΤΕΛΟΣ η αρχική ανάλυση. Ο κορμός. Η μελέτη μου είναι πάντα η ίδια, αλλά εδώ δεν θα διαβάζετε ποιά συνέλλεξα, ποιά άφησα και γιατί. Σόρρυ, αλλά πάμε λίγο πιό “επαγγελματικα”.

Οποιος θέλει την αρχική μου συνολική διαλογή, θα είναι στην εφημερίδα. Δεν θα ξαναδείτε φράση όπως “άφησα αυτή στο παρα πέντε”. Οποιος έχει διαβάσει εφημερίδα, θα ξέρει και ποιά άφησα. Εδώ λοιπόν πλέον, ανάλυση ΜΟΝΟ όσων παίζω. Ούτε κουβέντα γιά overάκια, ούτε τίποτα. Μονάχα αν δίνουν πάνω από 2.40, το…ξανασυζητάμε. ΞΕΡΩ οτι αυτό το παιχνίδι δεν είναι “δημοφιλές”.

Θα γκρινιάξουν κάμποσοι. Αλλά δεκάδες φορές σε αυτά τα χρόνια το αντιμετώπισα και με την πάροδο των σαιζόν ήρθαν όλοι οι….γκρινιάρηδες στα λόγια μου και το σκεπτικό μου. Δεύτερον, σε ότι αφορά στην κάβα. Μιάς και έχουμε μονά αποδεκτά, δεν τίθεται θέμα διαχείρισης. Θα υπάρχει κάθε μήνα κάτω από τις επιλογές το ROI και το κέρδος σε μονάδες (της νέας κλίμακας 1 ως 5, δηλαδή αν παίξω μιά μονάδα σε ένα σημείο του 4.

00, τότε θα έχω κέρδος 4 μονάδες). Και φυσικά στο τέλος. Ανα μήνα και ανα σαιζόν. Επίσης, θα υπάρχει μιά κλίμακα 1 ως 5 πόντοι. Μιά διαβάθμιση αξιολόγησης, πόσο δυνατά παίζω το παιχνίδι. Στο 1 η χαμηλότερη, στο 5 η υψηλότερη. Σπάνια να δείτε 5 (που θα σημαίνει max bet). Θέλω μέχρι τέλος του μήνα να έχουμε φτιάξει και το πινακάκι επιλογών δεξιά της στήλης να διαμορφωθεί ανάλογα, γιά να είναι πιο κατατοπιστικό δεξιά.

Λίγη υπομονή. Επίσης, δεν θα παίζω πάνω από 12 ματς ανά κουπόνι. Ταβάνι το 12. Γιά Π-Σ-Κ-Δ δώδεκα σημεία maximum. Ομοιως και σε (φουλ) μεσοβδόμαδο. Και φυσικά, το ανέφερα ήδη, χαμηλότερο όριο το 2.40. Ποτέ παρακάτω. Γιά μονά αποδεκτά μιλάμε. Αυτά ως πρόλογος. Ελπίζω κατανοητά, αλλιώς ρωτήστε στα σχόλια ή κάντε υπομονή και με το πέρασμα των στηλών, μετά από 2-3, θα το έχετε καταλάβει.

Είπαμε κι εγώ “πειραματίζομαι”. Ως πρότυπο χρησιμοποίησα αγγλικό site και αρθρογράφο, τον Χιού Τέιλορ. Γράφει γιά άλογα, αλλά είναι το ίδιο πράγμα. Δείτε εδώ ένα παράδειγμα: http://www.attheraces.com/tips/atr-tipsters/hugh-taylor . Πάμε τώρα στα παιχνίδια: ΜΠΡΑΙΤΟΝ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ 2 (3.00): Από που κι ως που φαβορί η Μπράιτον; Φορ δεν πήρε έστω και την ύστατη ώρα, το υλικό της είναι γιά Championship, τρία ματς δεν έχει βρει δίχτυα, δεν πείθει.

Την ίδια ώρα στην Γουέστ Μπρομ κάτι αλλάζει φέτος. Αήττητη, ενισχυμένη, σούπερ κινήσεις στο φινάλε, όταν παίρνεις Κρικόβιακ, Γκιμπς και Μπερκ δείχνεις προθέσεις. Δεν θα πάει φέτος απλώς γιά “καλό πλασάρισμα”. Και να μην παίξουν οι νεοφερμένοι, είναι ένα (μην πω δύο) σκάλες πάνω από την Μπράιτον που θα αντιπαρατάξει απλώς έδρα και φιλότιμο.

Στο 3.00 η επιλογή. ΚΙΚΕΡΣ ΒΟΥΡΤΣ – ΠΑΤΕΡΜΠΟΡΝ 3 (3.40): Ναι, είχαμε διακοπή και είναι ανασταλτικός παράγοντας. Ειναι ένα φρένο. Αλλά όσο φρένο και να είναι, όταν έχω την πρωτοπόρο με 5-1-0 να δίνει 3.40, δέχομαι να παίξω. Οι μπουκ το έχουν κάνει ήδη το λάθος με τη Στουρμ, η οποία πληρώνει σταθερά σε τιμές μεγάλες. Ας συμβεί κι εδώ. Μιά νίκη όλη κι όλη η Κίκερς, το διπλό είναι καλό.

ΜΠΟΡΧΑΜ ΓΟΥΝΤ – ΛΕΙΤΟΝ 2 (2.80): Ηταν πάνω από 3.00 το διπλό και..έβγαζε μάτια. Και τώρα βγάζει, παρά την πτώση του. Η Λέιτον μπήκε διστακτικά, αναμενόμενο μετά τον υποβιβασμό. Αλλά πλέον πετάει. Και υλικό σούπερ. Την ίδια ώρα η αντίπαλός της, ούτε το υλικό ούτε την φόρμα (δύο σερί ήττες) έχει. Περίμενα Λέιτον φαβορί στο 2.45-2.50 άρα και στο 2.

80 έχω αξία. ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΑΝΟΒΕΡΟ 2 (4.33). Της αμύνης τα παιδιά. Το Ανόβερο είναι…μπετό πίσω ως τώρα. Ας παραμείνει. Σφιχτή και με πλάνο ομάδα, αρκετά τυχερή η Βόλφσμπουργκ ως τώρα, δέχομαι την κόντρα ας είναι και με “κλέψιμο”. ΝΟΡΙΤΣ – ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ 2 (5.00): Δεν ήταν στο αρχικό πλάνο το σημείο. Αλλά πλέον μπήκε στο παιχνίδι μου.

Ειδικά όσο το βλέπω να..ανηφορίζει. Ακου 5.00! Ο Ρέντναπ στην διακοπή έφερε…ενισχύσεις, αποψίλωσε την Μπρέντφορντ, πήρε ότι καλύτερο είχε, θα είναι άλλη Μπέρμιγχαμ πλέον. Σέβομαι τη Νόριτς, αλλά η δική μου αξιολόγηση (μετά τα νέα μεταγραφικά δεδομένα που δείχνουν να μην μετράνε οι μπουκ) μου έδινε διπλό max στο 3.75-3.80. Και τώρα ξεφεύγει… Αυτά ήταν.

Μιά πεντάδα. Δείτε πόσες μονάδες βάζω δίπλα στο καθένα, έχει σημασία. Να με συμπαθάτε που άργησα λίγο σήμερα, δεν θα ξαναγίνει, απλά κι εγώ βρίσκω τα πατήματά μου. Και επίσης οι αναλύσεις όσων παίζω θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Με ζουμί. Απλά σήμερα με πίεζε ο χρόνος λόγω προλόγου. Θα είμαι στο chat μετά τις 16.45, να πούμε κι εκεί ότι θέλετε γιά τουλάχιστον ένα τρίωρο.

Ελάτε στο chat λοιπόν. Αύριο νέα στήλη με νέες επιλογές. Ποντάρισμα 9/9: Μονά αποδεκτά: Νόριτς-Μπέρμιγχαμ 2 (5.00), 1 μονάδα. Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο 2 (4.33) 1 μονάδα. Μπόρχαμ-Λέιτον 2 (2.80) 2 μονάδες. Κίκερς-Πάτερμπορν 2 (3.40) 2 μονάδες. Μπράιτον-Γουέστ Μπρομ 2 (3.00) 2 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 8 μονάδες. ΚΕΡΔΟΣ:- ROI:- ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ηρθε λοιπόν η ώρα γιά την (πρώτη) φετινή σύναξη.

Θα ακολουθήσει κλασικά σε περίπου ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη. Πέρυσι σπάσαμε τα…κοντέρ, περίπου 60 φίλοι σε κάθε μιά σύναξη. Κι ακολούθησε και ποτό σε μπαράκι, πρόπερσι γλέντι σε ελληνάδικο, τι να πρωτοθυμηθώ; Η φωτό είναι περσινή, αλλά έχω…άλμπουμ ολόκληρό τόσα χρόνια! Γιά την Αθήνα λοιπόν: Θα γίνει το Σάββατο 16 του μήνα! Κάντε ολοι τα κουμάντα σας και ΜΗΝ το χάσετε.

Ειδικά νέα μέλη, ελάτε να γνωριστούμε. Καλά, οι…παλιοί ξέρουν, την περιμένουν πως και πως! Σάββατο 16/9 λοιπόν, σε μιά εβδομάδα. Κατά τις 9 το βραδάκι. Και το μέρος “γνωστό”, εκεί πάμε τα τελευταία χρόνια και…ξημερωνόμαστε! Στα “Πεύκα” λοιπόν. Ταβέρνα τα “Πεύκα”, στην Πεύκη! Σύνορα με Μαρούσι. Η σελίδα τους στο Facebook είναι αυτή: https://www.

facebook.com/tavernaTaPefka/ , οδός Χαιμαντά 34, πολύ εύκολα το βρίσκετε και έρχεστε (10' με τα πόδια από τον ηλεκτρικό σταθμό Αμαρουσίου με το τραίνο, δίπλα επίσης στη Λεωφόρο Ειρήνης, πολλά λεωφορεία). Η διαδικασία γνωστή! Πηγαίνετε στο φόρουμ στην ενότητα TO SITE, βρειτε το αντίστοιχο ποστ, κάτω από ΑΥΤΟ το ποστ αυτό (ως απάντηση) δηλώστε συμμετοχές γιά να ξέρω πόσα τραπέζια θα κλείσω.

Κάντε το -παράκληση- το συντομότερο, και όσοι δηλώσουν -δεύτερη παράκληση- μην ακυρώσουν στο παρά πέντε. Θα περιμένω συμμετοχές, θέλω σε μιά εβδομάδα, ως την άλλη Τετάρτη να ξέρω πάνω-κάτω πόσοι θα πάμε! Τιποτα άλλο, ραντεβού από κόντα σε μια εβδομάδα. ***Περιμενω κι άλλες συμμετοχές γιά το Blogger of the week στο e-mail μου, στο [email protected].  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras