120

Germanos

Ποιες θα αναστηθούν;

Καλημέρα φίλτατοι! Μετά από πολύ καιρό είδα την εθνική Γερμανίας Ο-Μ-Α-Δ-Α. Από το 2016 και έπειτα υπήρχαν πολλά που με ενοχλούσαν, πολλά που πήγαιναν λάθος. Όταν απολύθηκε ο Φλικ και προσλήφθηκε ο Νάγκελσμαν, ένα πράγματα ευχήθηκα, να δουλέψει στη χημεία της ομάδας, να δουλέψει στις σχέσεις των παικτών, να φτιάξει μια οικογένεια.

Αυτό πράγματα έγινε. Όπως βλέπετε κόβει ονόματα, που χρόνια τώρα δεν έδειξαν κάτι, εμπιστεύεται ονόματα, που πριν 3 χρόνια έπαιζαν 3η κατηγορία Γερμανίας και γενικότερα δείχνει ο Νάγκελσμαν να έχει καταλάβει ποιο ήταν το πρόβλημα των τελευταίων ετών.

Ήδη χαίρομαι για το Euro που έρχεται, διότι αυτή η Γερμανία, προσφέρει ξανά στο άθλημα.

Μεγάλο κρίμα ασφαλώς για το ότι δεν πέρασε η Ελλάδα. Σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν για κάποιον ουδέτερο φίλαθλο, ηττήθηκε στα πέναλτι και η αλήθεια είναι από την στιγμή που το ματς πήγε στα πέναλτι, υπερείχαν οι Γεωργιανοί, αφού εκεί ήθελαν να κριθεί το ματς, στη λεπτομέρεια.

Αυτή λοιπόν ήταν και η τελευταία διακοπή για εθνικές ομάδες.

Τώρα μπαίνουμε επίσημα στην τελική ευθεία της σεζόν. Τέλος τα ψέματα, τώρα όλα κρίνονται, σε όλες τις διοργανώσεις. Να θυμίσω πως Παρασκευή δεν υπάρχουν ματς, αφού  στη Γερμανία το τριήμερο γιορτάζεται το Πάσχα των καθολικών και η Παρασκευή είναι η Μεγάλη Παρασκευή. Για αυτό και θα δείτε σήμερα από μένα μια περιγραφική στήλη και εννοείται θα τα πούμε πάλι το Σάββατο με τελική στήλη για το Σ και το Κ.

Το «πρέπει» της Κολωνίας και της Ντάρμστατ

Οκτώ στροφές πριν το τέλος η Μπουντεσλίγκα, με τη Λεβερκούζεν να είναι δέκα βαθμούς μπροστά. Στα 38 παιχνίδια το αήττητο της, 5 παιχνίδια λιγότερα πριν το τεράστιο ρεκόρ της Γιουβέντους με 43 (μετρώντας από το 2000 και μετά). Προφανώς η Χόφενχαϊμ δεν θεωρώ πως είναι ικανή για τη μεγάλη ζημιά, ειδικά από την στιγμή που θα λείπει ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της, ο Μπέγιερ.

Τα παιχνίδια που αυτόματα πάνε στο no bet είναι το Άιντραχτ – Ουνιόν, Γκλάντμπαχ – Φράιμπουργκ, Λειψία – Μαϊνς, Βρέμη – Βόλφσμπουργκ, Στουτγάρδη – Χαϊντενχαϊμ. Ποια facts πρέπει να προσέξουμε; Η Βόλφσμπουργκ έχει νέο προπονητή, τον Χάζενχουτελ, που είχε δηλώσει πως σταματάει την προπονητική αλλά να που τώρα βρήκε ξαφνικά τον χρόνο.

Κατά τα άλλα σε εξαιρετική φόρμα για να σκοράρουν είναι παίκτες όπως ο Μαρμούς (3,10), o Χακ (3,60) και ο Γκρέγκορτιτς (3,40).

Μένουν τρία παιχνίδια για στοιχηματική σκέψη. Το πρώτο είναι το Μπάγερν – Ντόρτμουντ. Τεράστια «πελάτισσα» της Μπάγερν η Ντόρτμουντ, με το ρεκόρ της Μπάγερν απέναντι στην Ντόρτμουντ τα τελευταία 10 χρόνια να είναι τρομερό.

Παρόλα αυτά, το 6,00 στο διπλό είναι αρκετά υψηλό και αξίζει λίγο την προσοχή μας.

Τα άλλα δύο παιχνίδια πραγματοποιούνται Κυριακή. Είναι δύο διπλά τα οποία οι φιλοξενούμενοι είναι αναγκασμένοι να τα κερδίσουν έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Η Κολωνία φιλοξενείται από την Άουγκσμπουργκ. Αν ηττηθεί, τότε πολύ πιθανό η διαφορά από την 15η θέση να αυξηθεί σε διψήφιο αριθμό.

Στα αρνητικά για την Κολωνία ότι η Άουγκσμπουργκ είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας, στα θετικά ότι είχαμε διακοπή. Στα επίσης θετικά ότι η Κολωνία έχει καλή παράδοση με την Άουγκσμπουργκ στην Βαυαρία. Το διπλό στο 4,50.

Επίσης, σημείο που κοιτάω είναι η Ντάρμστατ. Τρία εκτός έδρας ματς, με άμεσους ανταγωνιστές η Ντάρμστατ, το πρώτο τώρα στο Μπόχουμ.

Ασφαλώς η Μπόχουμ εντός έδρας είναι άλλη ομάδα, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έρχεται από 4 σερί ήττες. Βέβαια, και η Ντάρμστατ είναι απογοήτευση στα τελευταία παιχνίδια. Παρόλα αυτά υπάρχει η διακοπή στη μέση και το 5,00 του διπλού σε μια από τις τελευταίες ευκαιρίες της Ντάρμστατ.

Εν ολίγοις, σκέφτομαι τρία αλλά το πιθανότερο είναι να μην επιλέξω κανένα.

Πιο ζεστός είμαι για τους σκόρερ.

Σε φόρμα και ξεκούραστος ο Τζόλης

Στη δεύτερη Γερμανίας δεν μπορώ να μην κοιτάξω το 4,00 στο να σκοράρει ο Τζόλης. Σε τρομερή κατάσταση ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, που ναι μεν ταξίδεψε με την εθνική αλλά δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο. Αυτό τον κάνει ξεκούραστο για το ματς με την Λάουτερν.

Όλοι θυμόμαστε το 4-3 του πρώτου γύρου με την Λάουτερν και η λογική λέει ότι θα δούμε πάλι ένα ματς με συγκινήσεις. Από κοντά εννοείται και το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου στο 3,75.

Κατά τα άλλα τίποτα απολύτως στη δεύτερη Γερμανίας, όσο και να τα κοίταξα. Σίγουρα στα παιχνίδια της Σάλκε, της Πάουλι και του Μαγδεμβούργου μπορούμε να κοιτάξουμε τα γκολ πρώτου ημιχρόνου, ενώ υπό σκέψη παραμένει το διπλό της Όσναμπρουκ στο 3,50 στην έδρα της Βεεν Βίσμπαντεν.

Καλύτερο το πρόγραμμα στη Γ’ Γερμανίας, όπου «κύκλωσα» τρία παιχνίδια που μου αρέσουν. Δεν δικαιολογείται το 3,20 στον άσο της Μούνστερ, με τον Μπουκ να «παίζει» καθαρά με το όνομα της Δρέσδης. Επίσης, το 3,75 του άσου της Φράιμπουργκ ΙΙ είναι αρκετά μεγάλο, όπου πλέον όλοι γνωρίζετε τα άλματα προόδου που έχει κάνει η ομάδα μετά τη χειμερινή διακοπή.

Τέλος, το 4,00 στο διπλό της Ντούισμπουργκ μέσα στο Μπίλεφελντ είναι από τα σημεία που μου αρέσουν πάρα μα πάρα πολύ.

Αγαπάμε Κλάγκενφουρτ

Στην πρώτη κατηγορία της Αυστρίας δεν μπορώ με τίποτα να δεχτώ το 5,25 της Κλάγκενφουρτ. Η Λίντσερ έχει τρομερό θέμα στο σκοράρισμα, δημιουργεί και πολύ δύσκολα ευκαιρίες.

Η Κλάγκενφουρτ ναι μεν δεν έχει νίκη στα τελευταία 3 ματς, όμως έπαιξε με Σάλτσμπουργκ και Στουρμ και πήρε ισοπαλία από την εξαιρετική τους τελευταίους μήνες Ραπίντ.

Όσο για τη δεύτερη Αυστρίας, «κύκλωσα» το διπλό της Άμστετεν στο 4,75 μέσα στην έδρα της εντελώς αδιάφορης Πόλτεν πλέον. Ανοδική φόρμα η Άμστετεν, ίσως κάνει το «κουλό».

Τέλος, σίγουρα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το διπλό της πρωτοπόρου Γκράτσερ σε τιμές αουτσάιντερ (3,10) στην έδρα της Ριντ. Νομίζω είναι η πρώτη φορά φέτος που είναι outsider η Γκράτσερ σε παιχνίδια β κατηγορίας στην Αυστρία.     

Αυτά για αρχή. Για ό,τι άλλο προκύψει θα τα πούμε το Σάββατο. Παρασκευή δεν παίζω κάτι από τα αυστριακά, αν θέλετε ρίξτε Γκράτσερ, έχετε όλη μου τη θετική ενέργεια.

Καλή μελέτη, τα λέμε Σάββατο!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS