2436

Billaras

Πολλά στερητικά “Α”…

Μπορώ να βάλω πολλά στερητικά “Α”. Ανυπομονησία. Ασχετοσύνη. Αμπαλίαση. Αχαριστία. Ας μην πάω παραπέρα. Ας μείνω σε αυτά. Αυτά τα οποία εξέλαβα το Σαββατοκύριακο, ΦΥΣΙΚΑ όχι από όλους, προς Θεού, απο μιά μειοψηφία. Αλλά πιάνω και τα vibes γενικότερα. Και θα ήθελα να μείνω στο πρώτο, στα άλλα δεν μπορώ να κάνω και κάτι. Ο άσχετος θα…μείνει άσχετος αφού δεν αποφασίζει να στίψει το κεφάλακι του, ο άμπαλος θα μείνει επίσης αφού νομίζω ότι ποδόσφαιρο είναι η αλάνα της γειτονιάς του, ο αχάριστος…αφήστε το καλύτερα, ειναι ειδική συνωμοταξία και μάλιστα η χειρότερη (ξέρετε τι λένε περί ευεργετηθέντος…).

Αλλά την ανυπομονησία μπορώ να την καταλάβω, και να την νοιωσω και να την καταννοήσω. Ως ένα βαθμό φυσικά. Ο άλλος καίγεται. Και ειδικά αμα τον έχεις βουτήξει στα βαθιά, θέλει να δει άμεσα αποτελέσματα. Η πλάκα είναι ότι όσο πιό βαθιά, τόσο πιό δύσκολο είναι να δεις άμεσα αποτελέσματα, αλλά… ο άλλος επιμένει. Ηξερα εξ'αρχής το φετινό ζόρι.

Το έγραψα και συχνά, από πέρυσι το Μάιο μάλιστα! Καθόλου δημοφιλές το παιχνίδι μου. Μονά αποδεκτά με αποδόσεις-βουνά; Και τίποτα άλλο; Το αντέχει το….5%. Αντε το 10%. Ενα ακόμα 30% θα το παλέψει μεν, αλλά θα παίξει και τα οβεράκια του ας πούμε. Ακόμα ένα 20% (εδώ άνηκα κι εγώ ως πέρυσι) θα το κάνει συνδιαστικά. Patent, trixie, συστήματα. Και μένει και ένα 40% τελειωμένο.

Καμένο απο χέρι που λένε. Ο παρολάκιας-φαβοράκιας, η χαρά του μπουκ. Κάπως έτσι. Οοοολα αυτά τα χρόνια ψάχνομαι. Εξελίσσεται το κουμάρι, αλλάζω κι εγώ. Με σταθερές βέβαια, την αξία, το value, το λάθος του μπουκ, την φόρμα. Και το έργο αυτο το έχω ξαναδεί. Κάθε αρχή και δύσκολη. Κάποτε, το σωτήριον έτος 2001 έπαιζαν όλοι τετράδες (και βάλε), εγώ πήγα μόνο σε τριάδες.

Μετά, το 2003, όλοι έπαιζαν τριάδες, εγώ πήγα σε δυάδες. Γκρίνια. Μετά όταν πήγανε σε δυάδες, εγώ πήγα στο..ανταλλακτήριο. Μετά πήγαν κι αυτοί εκεί αλλά αυτό…μας έφυγε, εγώ πήγα σε συστήματα. Και πάει λέγοντας. Μονό στο cash out δεν πήγα γιατί είναι μιά εφεύρεση που πλάσαρε ο μπουκ επειδή τον συμφέρει. Και πάντα επέλεγα το δύσκολο δρόμο.

Οσο πιό δύσκολο, τόσο λιγότερο δημοφιλές. Και τόσο μεγαλύτερη αντίδραση. Μαντέψτε όμως! Σταθερά,αργά, ο χρόνος με δικαίωνε. Και πολλοί άλλαξαν και αλλάζουν. Μέσα σε μιά διαδρομή 18ετίας, και λάθη έγιναν και στραβές και πολλά. Απλώς…δεν παρέκλινα. Δεν άλλαξα τη ρότα. Και πάντα ήμουν της πεποίθησης “μην δίνεις στον άλλο αυτό που έχει μάθει και σου ζητάει ως δόση, αλλά δωσε του αυτό που θες εσύ και μάθε τον σε αυτό”.

Βίωμα από τις εφημερίδες είναι αυτό. Τις παλιές καλές εφημερίδες, όχι την σημερινή σαβούρα (στο 80%). Τότε το μέγα ερώτημα ήταν ένα: Πουλάμε σανό και κιτρινίλα που είναι εύπεπτη και μπιχλιμπιδάτη και πουλάει φύλλα ή πουλάμε άποψη, κρίση, είδηση, αντικειμενικότητα; Φέρνουμε έτοιμο κοινό μαζί μας (που είναι και η πλατιά μάζα) ή διαμορφώνουμε νέο δικό μας; Πάντα ,σταθερά, πίστευα στο δεύτερο.

Και δεν θα αλλάξω ποτέ. Γι αυτό λοιπόν, δεν θα αλλάξω και τώρα. Θα βαράω κάτω την βλακεία, θα βγάζω νύχια στην κακία, δεν θα αφήνω τίποτα να πέσει κάτω και παράλληλα θα κάνω αυτό που πιστεύω και που ξέρω (το “ξέρω” είναι βαριά κουβέντα, αλλά πιό βαριά είναι το “δεν ξέρω” και ποτέ δεν θα ανοίξω το στόμα μου για κάτι που δεν ξέρω όπως κάνουν πολλοί).

Και θα λέω και αλήθειες, θα γράφω όσα δεν γράφονται αλλου. Και θα σας εκπαιδεύω. Θα σας ξύνω το μυαλό. Και ας μην είναι δημοφιλές, ας είναι ανηφόρα, ας αποτύχει στο φινάλε, θα είναι βήμα κι αυτό, δεν θα είναι ο ευκολος δρόμος ! Απαξιώ παντελώς αν θα είναι δημοφιλές. Και ξέρετε γιατί απαξιώ; Γιατί η ίδια πορεία και τα αποτελέσματα της, μου δίνει σταθερά ελπίδα.

Και δεν μιλάω μόνο γιά το στοίχημα. Κάποτε μου ζητήθηκε στη Θεσσαλονίκη να μην λέω ότι είμαι φίλος της ΑΕΚ. Κάποτε (πολύ συχνά) μου ζητηθηκε και μενα να βάλω αφιλιέισον στο σαιτ. Κάποτε μου ζητήθηκε να γίνω…προσιτός με παρολάκια και φαβοράκια και όλα τα σχετικά! Ξέρετε καλά τι έπραξα σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτά και -οπως λέω πάντα- όποιος έχει μυαλό καταλαβαίνει κι όποιος έχει μάτια βλέπει.

Παράδειγμα: Κακό ΣΚ. Προφανώς. Αλλά πόσοι είδαν ότι και το έγραψα το Σάββατο και μαζεύτηκα την Κυριακή και έπαιξα μόλις έξι ματς από τα 18 που έιχα αρχικά ξεδιαλύνει στην εφημερίδα απο Πέμπτη; Και πόσοι σκέφτηκαν ότι έστω με…ένα δεν θα εχανα σεντς; Αφήστε τα αποτελέσματα στην άκρη (έκατσε βαριά η πεντάρα πχ της Στουρμ σε κάποιους, λες και άμα έληγε 0-0 θα κέρδιζαν, ή λες και δεν έχουν πάρει ματς με πεντάρα).

Δείτε την διαδικασία και την διαχείριση. Οποιος έχει μάτια και μυαλό, τα είδε. Κάπου εδώ λοιπόν, βάζω και μιά φωτό-μνημείο από στήλη του Γιώργου Παρασκευά από το 1999 στον Φίλαθλο και αφού την διαβάσετε, κλείσαμε. Πάμε στα ματσάκια… Εσβησα κάμποσα, έπεσε η απόδοσή τους. Θα παίξω και γιά Τετάρτη από σήμερα, οπότε έχω στο σύνολο εξι επιλογες.

Και θα δούμε γιά Πέμπτη, θέλω να περιμένω ειδήσεις, δεν έχω κάτι προς το παρόν, βασικά την Μπασακσεχίρ περιμένω, ίσως να μην παίξω και τίποτα. Δεν θα γράψω πολλά, όσα έγραψα παραπάνω έχουν μεγαλύτερη σημασία! ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΠΟΡΤΟ Χ (3.20): Η μιά βολεύεται στο 100% (εξασφαλίζει πρωτιά), η αλλη στο 70%. Πολύ πιθανό και βολικό αρκετά. Και σε νορμάλ απόδοση.

ΣΕΒΙΛΛΗ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Χ (3.60): Μπορεί η νικη γιά οποιον την πάρει να σημαίνει πρόκριση, αλλά και το Χ δεν χαλάει νομίζω. Γιατί η τελευταία αγωνιστική “κάθεται καλά” ως πρόγραμμα και για τις δύο. Και αγωνιστικά είναι έτσι κι αλλιώς μοιρασμένο. Εδω ανοίγω μιά παρένθεση: ΑΝ στραβώσει αύριο νωρίς η ΤΣΣΚΑ, τότε πιθανό Χ είναι και η Βασιλεία.

Αλλά δεν μπορώ να το ξέρω από τώρα αυτό. ΓΟΥΟΛΣΟΛ-ΦΛΙΤΓΟΥΝΤ 2 (3.25): Το κλίμα στην Γουόλσολ δεν είναι καλό , η φόρμα δεν είναι, τίποτα δεν είναι. Θα το έδινα ως το 2.80 το διπλό, άρα έχει κάποια αξία. ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ – ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ 2 (4.50): Εδώ το κλίμα είναι κακό όχι στην ομάδα μέσα, αλλά διοικητικά με τους Όϊστον. Κλασικά εδώ και χρόνια. Και επηρεάζει σταθερά.

Την ίδια ώρα η Τζίλιγχαμ πάει εξαιρετικά εδώ και καιρό μετά τη μονιμοποιήση του υπηρεσιακού. ΓΟΥΛΒΣ – ΛΙΝΤΣ 2 (6.50): Το σκέφτηκα πολύ. Κοντράρω την καλύτερη. Αλλά όλα είναι θέμα απόδοσης. Κοτζάμ Μίντλεσμπρο κέρδισε προχθες η Λιντς, πήρε τα πάνω της, δεν θα εδινα πάνω από 5.00 στο διπλό, τώρα ξεφεύγει απίστευτα (και μοιάζει λίγο με το Γουιγκαν-Μπράντφορντ του Σαββάτου).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ-ΡΟΜΑ 2 (4.33): Εδώ που έφτασε η Ρόμα, γιατί να μην πάρει την πρωτιά; Σούπερ εδώ και καιρό, έσκισε την Τσελσι, έσκισε τη Λάτσιο! Και η Ατλετικο μάλλον σε κρίση. Και άσχημα αποτελέσματα (σε δύο ματς δεν κέρδισε την Καραμπάκ;), κακή και με τη Ρεάλ, χωρίς λύσεις, με κράξιμο στον αδιάφορο Γκριεζμάν! Αυτά είναι. Διημέρου, με μιά..παρανυχίδα γιά το αυριανό της Βασιλείας.

Και βλεπουμε ως την Πέμπτη, ίσως κάνω απλα update στη στήλη. Το βράδι σας περιμένω μετά τις 21.15 και στο chat! ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: -1.67 μονάδες. Ποντάρισμα 21-22/11: Μπεσίκτας-Πορτο Χ (3.20), 2 μονάδες. Σεβιλλη-Λίβερπουλ Χ (3.60), 1 μονάδα. Γουολσολ-Φλιτγουντ 2 (3.25), 1 μονάδα. Μπλάκπουλ-Τζιλιγχαμ 2 (4.50), 1 μονάδα. Γουλβς-Λιντς 2 (6.50), 1 μονάδα. Ατλετικο-Ρόμα 2 (4.

33), 1 μονάδα. Ανοιχτά μπετ: 7 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: -8.67 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras