2472

Billaras

Πολύ-πολύ μαζεμένα!

Περάσαμε μιά ήσυχη εβδομάδα, πολύ ποδοσφαιρική αλλά καθόλου στοιχηματική. Ποδοσφαιρικά, είδαμε τρομερά ματς και φινάλε, πολλές “μεγάλες” είτε θα δουν το Μουντιάλ απο την τηλεόρασή τους είτε θα παίξουνε μπαράζ (ΗΠΑ, Χιλή, Ολλανδία), πολλές “μικρές” θα δώσουν το παρόν γιά πρώτη φορά (Ισλανδία, Παναμάς) και ζήσαμε ωραίες στιγμές.

Η Εθνική έκανε το χρέος της, θάφτηκε γιά λίγο η μίρλα, αλλά…σιγά μην έφυγε. Και στο περιθώριο αυτών, είπαμε να θυμηθούμε πόση καφρίλα έχει διεισδύσει στον έλληνα οπαδό και με όσα έγιναν στο Καραισκάκη αλλά και μετά στο δικαστήριο που πέρασε ο συλληφθέντας. Με λίγα λόγια, πάνω που λες “αυτό ήταν, το βαρέλι έπιασε πάτο” (βλέποντας δέκα επίδοξους δολοφόνους να σακατεύουν έναν δύσμοιρο βλάκα σε ματς…Εθνικής), έρχεται η…αποθέωση του “μποξέρ” από άλλους κάφρους οι οποίοι ζήλεψαν τη δόξα του! Και εκεί λες “μπα, έμεις έχουμε ανακαλύψει το βαρέλι δίχως πάτο…”.

Την ίδια ώρα, δεν χρειάζεται να πας στην δυτική Ευρώπη, απλά κοιτάς…ανατολικά. Κι αυτοί που πολλες φορές κοιτάμε υποτιμητικά, οι τούρκοι, πάνε στην Εθνική τους φορώντας τις φανέλες των ομάδων τους και βλέπουν το ματς αγκαλιασμένοι (φωτό)! Τελος πάντων, ας πάμε στα δικά μας, τα στοιχηματικά (γιατί με τα άλλα δεν θα βρούμε άκρη, χρειάζεται παιδεία και ως λαός είμαστε… υπό του μηδενός -όχι μόνο σε αθλητική παιδεία, αλλά και σε οδηγική ας πούμε και αλλού).

Οταν έχουμε κουπόνι μετά από διακοπή και πριν από σεντόνι, ένας απλός κανόνας υπάρχει: Φυλαγόμαστε. Ας έρθουν όλα όπως τα περιμέναμε, δεν έχει σημασία. Εμείς παίζουμε πριν ξεκινήσουν τα ματς. Και διαχρονικά ο κανόνας αυτός είναι …ιερός. Φυλαχθείτε λοιπόν. Θα κάνω το ίδιο. Εξ'αρχής το κουπόνι με τα σταυρώματα που είχε, δεν έλεγε πολλά.

Οπότε, βάζω μέσα και την διακοπή και γίνομαι άκρως επιφυλακτικός, κλείνομαι στο καβούκι μου κυριολεκτικά. Και περιμένω. Χιλιογραμμένο, η υπομονή είναι …πυρηνικό όπλο στο στοίχημα. Δεν έχεις υπομονή; Πας χαμένος 10000%. Εχεις μπόλικη; Εχεις και τύχες. Τόσο απλό. Γι αυτό λοιπόν, ας έχει 500 και βάλε ματς το κουπόνι, σήμερα θα πάω μόλις με …τρία ματς! Ο Μάκης πήγε με τρία όλο το διήμερο, εγώ θα πάω με 6-7, αφού θα παίξω κι αύριο μερικά.

Δηλαδή σκάρτα δέκα σημεία θα διαβάσετε όλο το διήμερο!! Καθόλου δημοφιλές, πολλοί θα στραφείτε ζερβά-δεξά να σας ταίσουν άλλοι την ανυπομονησία σας και την αδρεναλίνη σας, αλλά…σόρρυ, δεν αλλάζουμε πλεύση. Αφού λοιπόν “πέταξα” διάφορα, έμεινα με μιά τριπλέτα. Προφανώς και σαν φίλαθλος θα δω άφθονη μπάλα και όλα τα μεγάλα ματς, αλλά ως στοιχηματζής ίσα-ίσα θα ποντάρω! ΓΟΥΛΒΣ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ 2 (3.

90): Ναι, είναι ντέρμπι. Οχι σαν το Μπέρμιγχαμ-Αστον Βίλα, αλλά …παραμένει ντέρμπι. Ναι, είναι ζόρικο γιατί και η Γουλβς φέτος είναι καλά. Πολύ καλά θα έλεγα. Αλλά μισό λεπτό. Δείτε αποδόσεις σε άλλα ντέρμπι του διημέρου. Και μεγάλα και μικρά. Και πείτε μου που κολλάει το 3.90 στην Βίλα. Θα το έδινα ταβάνι στο 3.30. Η ομάδα του Μπρους είναι καλά, προ διακοπής είχε ένα 4 στα 4, έχει να χάσει από της Παναγίας, πέρασε το δύσκολο ξεκίνημα και δηλώνει παρούσα.

Ματς που δεν θα άγγιζα ούτε με χειρουργικά γάντια αν έβλεπα ως και 3.50. Τώρα θα το ρισκάρω. ΓΟΥΊΚΟΜ-ΕΞΕΤΕΡ 2 (3.20): Ολοι ξέρετε ότι η Γουίκομ είναι…λατρεία φέτος. Και προ εβδομάδας, αν είχε πιό ψηλή απόδοση, θα την πόνταρα. Με μιά σοβαρή διαφορά: Ορμάω άνετα όταν παίζει εκτός. Μονάχα εκτός. Οπου έχει…ξεχάσει να χάνει. Είναι δομημένη έτσι.

Εντός έχει 3-1-2 και γκολ 14-12 (οι ήττες είναι από…κυβικά αντίστοιχα της Εξετερ, δηλαδή Λούτον και Νοτς Κάουντι). Καμιά σχέση με εκτός που έχει 4-2-0 και 11-6 γκολ! Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα σε μιά ντουζίνα ματς. Και έχω μιά Εξετερ που επίσης είναι λατρεία…εκτός έδρας! Ολη τη σαιζόν θα μπορούσα να παίζω Εξετερ και Γουίκομ εκτός. Πρώτη είναι, σφιχτή εκτός είναι, από έδρες δεν μασάει, αλλά…3.

20. Θα το έδινα στο 2.70-2.80, θα εδινα αποδόσεις περίπου σαν του Λίβερπουλ-Μάντσεστερ. ΟΥΤΡΕΧΤΗ – ΧΕΡΕΝΦΕΝ 2 (4.00): Ευτυχώς είχα δει εκείνο το Χέρενφεν-Αγιαξ 0-4. Μέχρι σήμερα, το νο.1 ματς “μαγική εικόνα”. Είχα ποντάρει άσο. Πάρε δοκάρι, πάρε άχαστο, ξαναπάρε δοκάρι, και… αντί 1-0, πάρε 0-1 και σβήσαμε. Η Χέρενφεν είναι καλή ομάδα φέτος.

Ξέρω…τι βλέπω. Εχει κάνει ζημιές, θα κάνει κι άλλες. Την ίδια ώρα, η Ουτρέχτη ναι μεν παραδοσιακά καλή έδρα, αλλά φέτος… ρηχά νερά. Και ήττες και γκρίνια. Θεωρώ ότι εδώ έχουμε λάθος ολόκληρης μονάδας. Το διπλό έπρεπε να είναι στο 3.00, όχι στο 4.00. Ξεφεύγει, οπότε ρισκάρω… Αυτά είναι όλα. Μόλις τρία. Αύριο νέα στήλη με 3-4 ακόμα ματς.

Ιδια ώρα. Λόγω υποχρεώσεων δεν θα είμαι στο chat σήμερα, αλλά εσείς να είστε. Θα μπω αύριο γιά…ώρες. Ακολουθείστε τη συμβουλή μου, μαζευτείτε και τα λέμε σε ένα 24ωρο. ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: -1.6 μονάδες. ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 14/10: ΟΥΤΡΕΧΤΗ-ΧΕΡΕΝΦΕΝ 2 (4.00), 1 μονάδα. ΓΟΥΙΚΟΜ – ΕΞΕΤΕΡ 2 (3.20), 2 μονάδες. ΓΟΥΛΒΣ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ 2 (3.90), 1 μονάδα. ΝΕΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ: -5.

6 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras