3573

Billaras

Πολύ φτωχές οι λέξεις…

Τα λόγια είναι περιττά κάποιες φορές. Οσοι ήταν παρόντες ξέρουν τι εννοώ. Οπως και σε άλλες συνάξεις, κάθε φορά η…επόμενη (αποδεικνύεται οτι) είναι η καλύτερη! Χαμός πριν από ένα μήνα στην Αθήνα, πανικός κανονικός χθες στη Θεσσαλονίκη. Φτάσαμε πάνω από 50 φίλοι στο Ούζου Μέλαθρον (53 γιά την ακρίβεια). Φαί, πιώμα, άφθονο γέλιο, συζητήσεις επί συζητήσεων, νέο άιμα, παλίοι και νέοι γίναμε ένα.

Κορυφαία παρέα, διασκέδαση και…after, κάπου σε μιά ταράτσα της Βαλαωρίτου, καταλήξαμε …ανικανοποίητοι -γιατί θέλαμε κι άλλο- να περπατάμε ένα μπουλούκι μέσα στην πόλη στις 6 το πρωί να χωρίσουμε. Παιδιά από παντού, όχι μόνο από Θεσσαλονίκη. Η γνωστή παρέα της Προσοτσάνης, ο Greginter πού ήρθε από τη…Ζάκυνθο, ο Τάσος που μένει στο Γιβραλτάρ αλλά έδωσε σταθερά το παρών (θα έχω το καμάρι να είμαι ο μοναδικός εκτός κρατιδίου που θα έχω τη φανέλα της νεοσύστατης εθνικής τους), ο Μιχάλης από τον Τύρναβο, από Λάρισα ο Γιάννης επίσης, από Καστοριά ο Δημήτρης, από παντού.

Ρωτήστε τον διευθυντή σύνταξής της Kingbet τον Νίκο Τσούκα που ήρθε μαζί με μένα και τον Μάκη από την Αθήνα (by the way, ο Μάκης…ροχαλίζει πολύ ρε ΄παιδιά, σαπίζει από χθες) πως το ένιωσε όλο αυτό. Και τα…πεσκέσια πολλά (μέχρι και…κονσέρβες γιά την γάτα μου, αν θέλετε πιστέψτε το). Οπως έγραψα λοιπόν, τα λόγια είναι περιττά. Δυσκολεύομαι να βρω τις σωστές λέξεις και γιά να περιγράψω απόλυτα το τι έγινε και γιά σας πω πως νοιώθω.

Ας πω μονάχα ότι τέτοιες βραδιές σαν χθες (ή τις προηγούμενες) δεν τις αλλάζω με όλα τα παρολί του κόσμου, η φιλία μας δεν ανταλλάσεται και το Betsellers είναι κάτι παραπάνω από ένα site…. Θα βάλω αργότερα φωτό στη σελίδα του Betsellers στο facebook αλλά και στο φόρουμ εδώ, να δείτε…τον Μάκη με μαλλία (!), εμένα να ταϊζω τον Ζaf (!), θα δείτε τι ωραία τρέλλα κουβαλάει το παρεάκι αυτό των…χιλιάδων μελών.

Τώρα πάντως, προσπαθώ να…συνέλθω, αν και κέρδισα το στοίχημα που έβαλα, ότι θα σηκωθώ νωρίς και θα γράψω. Αλλά οκ, με ένα σκάρτο 4ωρο ύπνου, δεν είμαι και σε…φουλ φόρμα (γέλια). Και στο στοίχημα; Θα είμαι…πολύ λίτός, δεν αντέχω να γράφω! Από όλο το διήμερο, κατέληξα σε τρία ματς, κανένα εθνικών όμαδων (γιά την εθνική μας τα έγραψα και στην εφημερίδα, δεν τη βλέπω καλά γιά πολλούς λόγους αλλά δεν πάει το χέρι να την κοντράρω).

Τρία ματς λοιπόν, δύο σήμερα-ένα αύριο. Και μόνο ένα εγγλέζικο! Τα παιχνίδια τα κοίταξα και προχθές και χθες και (λίγο) σήμερα, όλα. Δεν θέλω να απλωθώ, δεν θέλω να πάω σε παρολί, δεν με πείθει και το 99% του νησιού. Ποιά είναι τα τρία; Είναι τρεις γηπεδούχοι που έχουν 0-2-1 η μιά, 0-1-2 η άλλη, 1-0-3 η τρίτη. Σε δέκα ματς, μιά νίκη και…οι τρεις μαζί.

Και τρεις φιλοξενούμενες που έχουν: 1-1-1 η μιά, 1-2-0 η άλλη, 3-2-0 η τρίτη. Μιά…ήττα μόλις σε 11 ματς! Κι όμως, οι μπουκ μου δίνουν φαβορί τις τρεις γηπεδούχους, ενώ η μιά έρχεται από εξάρα κιόλας, η άλλη έχει έτοιμο γιά σουτ τον προπονητή και η τρίτη εντός…εξαφανίζεται. Ποιά είναι αυτά; Μαγιόρκα-Αλαβές (στο 3.60 το διπλό, σήμερα), Αλμπαθέτε-Χιρόνα (στο 2.

90 το διπλό, σήμερα), Μπάρνσλεϊ-Μπράντφορντ (2.90 το διπλό, αύριο). Διαβάστε κι εσείς, εγώ δεν το παιδεύω πολύ, αυτά κρατάω σε ένα χαλαρό trixie και πάπαλα ως την Τρίτη που θα τα ξαναπούμε! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο: 7.600 μονάδες. Ποντάρισμα 11/10: Trixie Αλαβές 2 (3.60)-Χιρόνα 2 (2.90)-Μπράντφορντ 2 (2.90). Με 50 μονάδες κάθε δυάδα και 20 η τριάδα, όλο μαζί 170 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 7.430 μονάδες. Τίποτα άλλο. Πάω να απολαύσω την λιακάδα της Θεσσαλονίκης παρέα με την βαφτιστήρα μου, ελάχιστη σημασία έχει το κουμάρι αυτές τις μέρες, θα παίξω σοβαρά όταν πρέπει. Η φωτό φυσικά είναι από την παραδοσιακή ομαδική που βγάζουμε έξω από το μαγαζί. Γύρω στις 4 το πρωι, κάπου 25 ρεμάλια είχαμε μείνει και…συνεχίσαμε!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras