2352

Billaras

Ποντάρισμα στην ανθρωπιά!

15 Φεβρουαρίου – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε όλα αυτά τα παιδιά που δίνουν τη δική τους μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε όλα αυτά τα παιδιά που βγήκαν «Νικητές» από αυτή τη δοκιμασία. Είναι αφιερωμένη στους γονείς αυτών των παιδιών που δεν έφυγαν λεπτό από κοντά τους δίνοντας τους αγάπη, πίστη , ελπίδα και την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια αρρώστια που μπορεί να γιατρευτεί. Κάθε χρόνο, πάνω από 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 από αυτά δεν επιβιώνουν. Μόνο στην Ελλάδα κάθε χρόνο αρρωσταίνουν 300 παιδιά κ ευτυχώς 3 στα 4 παιδιά γιατρεύονται!!! Οι μορφές καρκίνου από τις οποίες νοσούν τα παιδιά είναι οι λευχαιμία, τα λεμφώματα και οι διάφορες μορφές όγκων.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι μια μάχη που μπορεί να νικηθεί. Είναι μια μάχη στην οποία εμείς οι μεγάλοι πρέπει να εμπνευστούμε από την δύναμη των μικρών. Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν είναι κληρονομικός και δεν είναι μεταδοτικός. Πριν λίγα χρόνια ατυχήσαμε κ ζήσαμε τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας στο οικογενειακό μου περιβάλλον με την μορφή του καλοήθη όγκου ευτυχώς.

Πλέον μπορώ να πω με σιγουριά ότι η δύναμη που μπορείς να αντλήσεις από τους μικρούς μας ήρωες βλέποντας τους να συνεχίζουν τη ζωή τους σε φυσιολογικούς ρυθμούς είναι έμπνευση για τη ζωή τη δική μας.Πάρα πολλοί Σύλλογοι γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες όπως η «ΛΑΜΨΗ» η «ΦΛΟΓΑ» η «ΠΙΣΤΗ» κάνουν τον δικό τους αγώνα για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου.

Μπορούμε όλοι να γίνουμε δότες αιμοπεταλίων, μυελού των οστών και αίματος. Γιατί αφού δεν μπορούμε να τον νικήσουμε τουλάχιστον ας τον ελαχιστοποιήσουμε! Περισσότερο σήμερα έγραψα για να τιμήσω αυτή την τόσο σημαντική παγκόσμια ημέρα που μας κάνει να θυμόμαστε τα πραγματικά προβλήματα στη ζωή. Και αφού αναφέρθηκα στα σημαντικά ας πω και δυο λόγια για τα ασήμαντα… τα στοιχηματικά.

Not bad, που λένε και οι Άγγλοι τα πήγαμε προχθές αν και Τρίτη και 13 δεν φοβηθήκαμε πήγαμε κόντρα στις δεισιδαιμονίες κ πληρωθήκαμε την δυαδούλα σε απόδοση έξι, ενώ οι δυο οι αγγλιδούλες δεν χάσανε μεν, αλλά δεν πλήρωσαν δε. Φρέσκα κουλούρια λέει ο κουλουρτζής του Καναλακίου γι αυτό πάμε στο σήμερα. Τέσσερα ματς έχω κρατήσει από το αποψινό πρόγραμμα των νοκ άουτ αγώνων στο Γιουρόπα, δυο αουτσάιντερ και δυο προκρίσεις.

Στη φάση των νοκ άουτ θεωρώ ότι περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν στο να πληρωθούμε σε στοίχημα πρόκρισης ποντάροντας αουτσάιντερ πάρα κάποιο σημείο μιας και υπάρχει η ρεβάνς. Η πρώτη πρόκριση που κρατώ είναι της ΑΕΚ στο 2,25. Πάνω από είκοσι ματς αήττητη η ομάδα του Χιμένεθ, είναι φανερό ότι έχει χτισθεί μια σφιχτή ομάδα. Ο Μελισσανίδης αύξησε το πριμ πρόκρισης στο ένα εκατομμύριο από τις τριακόσιες χιλιάδες, κάτι που δείχνει ότι η γραμμή της διοίκησης είναι πως η πρόκριση αποτελεί μεγάλο στόχο, παρά το γεγονός ότι η ομάδα χτυπάει πρωτάθλημα μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Η Δεύτερη πρόκριση που κρατάω είναι εις βάρος ομάδας που και αυτή βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση στην ιστορία της. Η Νάπολι φιγουράρει στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος και λίγο οι δηλώσεις του προπονητή της, λίγο οι απουσίες που έχει για τον αποψινό αγώνα λίγο και η ψιλό αδιαφορία-αποκλεισμός στο κύπελλο Ιταλίας μου κάνουν ξεκάθαρα ότι το Γιουρόπα περνάει σε δεύτερη μοίρα σε αντίθεση με το ράψιμο του σκουντέτο στη φανέλα της το καλοκαίρι.

Άρα κρατάω πρόκριση της γερμανίδας Λειψίας στο 2,20. Ο μόνος ενδοιασμός που έχω είναι ότι η Λειψία είναι στο γκρουπ των ομάδων που δεν με πληρώνουν σχεδόν ποτέ. Αλλά εδώ παίξαμε και πληρωθήκαμε προχθές που ήταν Τρίτη και 13… σε αυτό θα κολλήσουμε!! Φεύγουμε από Ιταλία και πηγαίνουμε βόρεια στο…χωριό Εστερσούντ της Σουηδίας! Έχει ξεχάσει από πότε έχασε εντος εδρας.

Αν δε κάνω λάθος φοράγαμε ακόμα κοντομάνικα κ κάναμε τα καλοκαιρινά μας μπάνια. Ζουν και αναπνέουν για αυτό το ματς και θα στηρίξω το παραμύθι των ξυλοκόπων της 24ης μεγαλύτερης πόλης της Σουηδίας η οποία μάλιστα ιδρύθηκε από τον Γουσταύο τον 3ο. Εκτός από την ξυλεία το Εστερσούντ είναι πλέον και μια μεγάλη πανεπιστημιούπολη. Στο εφτά ο άσσος, μου κάνει και η κάλυψη στο πέντε draw no bet.

Εστερσούντ άσσος dnb 5,00. Επομένη και τελευταία στάση η χώρα των Βάσκων και συγκεκριμένα το γραφικό Σοσιεδάδ. Γκρίνια-μουρμούρα-κακά αποτελέσματα, αποτελούν το…τρίπτυχο της κόντρας του άσσου! Απέναντι μια ζάμπλουτη Σάλτσμπουργκ στο 4,50 που ψάχνει καιρό την υπέρβαση. Σκέφτηκα πολύ και εδώ την πρόκριση αλλά θα ρισκάρω 4,50 είναι αυτό.

0-1 και φύγαμε για τους 16!!! Το ερώτημα πως θα παίξω είναι πολύ απλό σε μια διοργάνωση όπως το Γιουρόπα. Μιας και την θεωρώ την πιο τρελή διοργάνωση που ποτέ και κανένας δεν της βρήκε την άκρη θα πάω σε φούλ συντηρητικό παιχνίδι με 4 μονά παίζοντας ουσιαστικά τα κέρδη τα προχθεσινά και αν πάνε όλα καλά θα έχω και την επομένη Πέμπτη παιχνίδι ανοιχτό.

Ραντεβού το Σάββατο με νέα στήλη ελπίζοντας την Παρασκευή όπως και την Τετάρτη να έχουμε φάει…φασολάδα που το απαιτεί και η παράδοση!!!(γέλια)   Αρχική κάβα 1000 φασόλια Κέρδη από 12/02: +45 φασόλια Νέο υπόλοιπο: 1045 φασόλια Μονό αποδεκτό : Εστερσούντ άσσο draw no bet 5,00 με 10 φασόλια Μονό αποδεκτό : Σάλτσμπουργκ διπλό 4,50 με 10 φασόλια. Πρόκριση: ΑΕΚ 2,55 με 20 φασόλια Πρόκριση: Λειψία 2,20 με 15 φασόλια.

Ανοιχτά μπέτ: 55 φασόλια Νέο υπόλοιπο: 990 φασόλια   Υγ: αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω βιντεο και να καταλάβουμε πως όλοι οι άνθρωποι σε αυτή τη ζωή είναι ίσοι μεταξύ τους και πρέπει να αντιμετωπίζονται το ίδιο χωρίς προκαταλήψεις. Μικροί, μεγάλοι, λευκοί, μαύροι, κίτρινοι. https://www.videoman.gr/59004

Παλαιότερα άρθρα του Billaras