2596

Billaras

Πρώτα 2-2, μετά πέναλτι!

Είχαμε κάτι θεματάκια με το site νωρίτερα, η μέρα δεν ξεκίνησε καλά, αλλά…θέλουμε να κλείσει καλά! Καλό μεσημέρι, καλό μήνα έστω κι αν φτάσαμε στην 3η Ιούνη. Καλοκαιράκι πλέον κι επίσημα, κι αυτό γιά πολλούς από εμάς σημαίνει…παύση εργασιών. Οχι επειδή θα πάμε γιά μπάνια. Χρόνια τώρα έχω συνηθίσει να είμαι με το λαπτοπ ανα χείρας και να γράφω από διακοπές, έτσι θα γίνει και φέτος μετά τις 20 Ιουλίου περίπου, που ακόμα φυσικά θα βουτάμε κάπου.

Ομως, για αυτές τις 40 μέρες περίπου, από τις 10/6 ως τις 20/7, ώσπου να ξεκινήσω τη μελέτη της επόμενης σαιζόν, δεν παίζω. Ούτε σεντς. Αγρανάπαυση το λένε γιά τα χωράφια, ξεκούραση μυαλού και τσέπης το λέω εγώ. Πέραν του γεγονότος ότι το ζητάει ο οργανισμός μου (δεν φαίνεται ίσως, αλλά η κούραση είναι μεγάλη, εδώ γίνεται πρωτογενή εργασία που ξεκινάει μέρες πριν τους αγωνες, δεν παίρνουμε μιά εφημερίδα Παρασκευή πρωί-μελετάμε-γράφουμε-παίζουμε), είναι κάτι που πιστεύω επιβάλλεται στον σωστό παίκτη.

Τα κιτάπια κλείνουν, no more bets που λένε και στα καζίνο. Anyway, θα τα ξαναπούμε αυτά, έχω ήδη αναφέρει ότι ο απολογισμός θα γίνει την εβδομάδα 19-25 του μήνα. Προς το παρόν….τελικός. Γιούβε-Ρεάλ. Οσοι διάβασαν Kingbet σίγουρα θα γέλασαν αρχικά, ενώ θα ξέρουν και που προσανατολίζομαι. Είχα κάνει κι ένα λαθάκι, τόσο δα, έχει έρθει 2-2 σκορ σε τελικό αλλά δεν αλλάζει το νόημα, ήταν το πολύ μακρινό 1958!!!! Οπότε, ας κάνω copy το κείμενο γιά να το δούνε και οι υπόλοιποι, δεν έχει νόημα να ξαναγράφω τα ίδια με άλλες λέξεις: “Εγώ ξεκινάω το κείμενό μου σήμερα, βουρ στο ψητό του τελικού.

Το ακριβές σκορ. Το 2-2. Ολοι γιά ένα τέτοιο ματς έχουμε άποψη, αλλά ελάχιστοι έχουν έμπνευση. Και όλα είναι σωστά αλλά και λάθος. Αυτό δεν είναι “κανονικό” στοίχημα. Δεν είναι 1-Χ-2 με ψάξιμο αξιών και λοιπά. Είναι έμπνευση. Η οποία στηρίζεται κάπου μεν, αλλά δεν παύει απλά να είναι ασκήσεις επί χάρτου, ιδανικές γιά αλατοπίπερο στην βραδιά.

Να δούμε καλή μπάλα κι αν πληρωθούμε ακόμα καλύτερα. Ας προσπαθήσω λοιπόν να αιτιολογήσω αυτό το 2-2 που θα προτείνω και που θα παίξω (μεταξύ άλλων): Πρώτον και σημαντικότερο όλων: Το 2-2 δεν έχει έρθει ποτέ μα ποτέ σε τελικό όχι απλά Champions League αλλά και παλιότερα ως Κυπέλλου Πρωταθλητριών! Από το 1955-1956 και το Ρεάλ-Ρεμς 4-3 ως και αύριο έχουν παιχθεί 61 παιχνίδια.

Εχουμε δει όλα τα σκορ εκτός από δύο. Το 2-2 και το 4-2. Εχουν έρθει όλα τα “συνηθισμένα” (0-0, 1-1, 2-0, 2-1, 3-1), έχουν έρθει και “τραβηγμενα” (3-2, 3-3, 4-3, 5-3,7-3), αλλά ποτέ αυτά τα δύο. Και οκ, το 4-2 δεν είναι και τόσο απλό όταν ειδικά η μιά είναι ιταλική ομάδα. Αλλά το 2-2; Τέτοια καθυστέρηση σε σκορ σπάνια βρίσκεις κάπου. Να προσθέσω και τους τελικούς του Europa League ή παλαιότερα UEFA CUP; Απ' το 1991-92 έχει να εμφανιστεί εκεί το 2-2 (Αγιαξ-Τορίνο).

Δηλαδή μου λέτε ότι όλα αυτά τα χρόνια, στις δύο κορυφαίες διοργανώσεις έχει έρθει μιά φορά; Οποιος παίζει με “καθυστέρηση εμφάνισης” πάει αυτομάτως στο 2-2, μάτια βγάζει! Πάμε παρακάτω; Θα μου πει κάποιος “μα καλά, φέτος η Γιούβε έφερε…μιά φορά όλη κι όλη αυτό το σκορ (στο πρωτάθλημα, με την Αταλάντα), ενώ ακόμα δύο (στο πρωτάθλημα μιά και στο κύπελλο ακόμα μιά) η Ρεάλ”! Μα αυτό “βοηθάει” στο σκεπτικό μου περί καθυστέρησης.

Και να το κάνω πιό…πιπεράτο; Η Ρεάλ Μαδρίτης φέτος έχει παίξει δύο τελικούς ήδη. Πριν μήνες και οι δύο. Το ισπανικό Σούπερ Καπ και το Παγκόσμιο Συλλόγων. Μήπως θυμάστε τι σκορ έφερε και στους δύο μοναδικούς φετινούς τελικούς της; Ναι, καλά θυμάστε, έφερε 2-2! Δηλαδή δεν το φέρνει αλλού, αλλά σε τελικούς….το έχει μιά χαρά. Πάμε σε πιό συνολικά στοιχεία.

Απο το 2000-2001 και μετά, έχουμε 16 τελικούς, οι 12 ήταν στο g/g. Μόλις τέσσερις ήταν χωρίς g/g (Μίλαν-Γιούβε 0-0, Πόρτο-Μονακό 3-0, Μπάρτσα-Μάντσεστερ 2-0 και Ιντερ-Μπάγερν 2-0). Αρα το g/g είναι συνηθισμένο. Επίσης σημειώστε ότι από τις επτά ισοπαλίες από την ίδια σαιζόν και μετά, στις έξι είχαμε νικητή στα πέναλτι και μονάχα σε μιά είχαμε στην παράταση.

Και συνολικά στους 61 τελικούς, είχαμε 16 που κριθηκαν μετά το 90' εκ των οποίων οι 11 στα πέναλτι. Αρα αν πάμε σε ισοπαλία 90λεπτου, μάλλον θα φτάσουμε ως τα πέναλτι. Και όπως βλέπετε, την τελευταία 16ετία οι ισοπαλίες έχουν αυξηθεί δραματικά. Κι ένα τελευταίο στοιχείο: Από το 2011 πάμε εναλλάξ σε σκορ 1-1. Φέτος…δεν είναι η χρονιά του (ήρθε το 2011-12, το 2013-14 και πέρυσι).

Ολα αυτά είπαμε, είναι..ασκήσεις επί χάρτου που μας αρέσει να κάνουμε εμείς οι κουμαρτζήδες. Μπορεί να μην σημαίνουν και τίποτα φυσικά. Αλλά αν τα κάνω σούμα, βλέπω ότι φέτος…δεν έχει 1-1 αλλά έχει g/g. Επίσης, αν πάμε μετά το 90λεπτο πάμε ως τα πέναλτι και αν βγει η αφύσικα τεράστια “καθυστέρηση” πάμε σε 2-2 σκορ! Και αυτό θα παίξω, με απόδοση γύρω στο 15.

00 (γιά τους συντηρητικούς, το g/g είναι κάπου στο 1.95 και το over κάπου στο 2.25 απλά επειδή η μιά είναι η Γιουβέντους που δεν τρώει εύκολα γκολ. Ναι αλλά με τέτοιες επιθέσεις που έχουν και οι δύο, αν μπει νωρίς τέρμα, ως το μισάωρο, όλα παίζονται. Πάω σε άλλα “ειδικά”. Στους τελικούς συνήθως “μιλάνε” τα βαριά χαρτιά. Ε, πιό βαρύ από τον Ρονάλντο υπάρχει; Πολλά τα αστέρια στο τερέν, αλλά ένα είναι το πλέον λαμπρό, ακόμα κι αν δεν τον γουστάρουμε.

Βέβαια, θα συμφωνήσω ότι κάτι 1.85 γιά any time είναι της πλάκας μιάς και μιλάμε γιά στοίχημα. Αλλά υπάρχουν κι άλλα μπετ με Ρονάλντο μέσα! Θυμίζω κάτι: Ο Ρονάλντο έχει φέτος 10 γκολ στο σεντόνι, ο Μέσι 11. Θέλει δύο γιά να τον ξεπεράσει. Δεν ξέρω αν θα το καταφέρει αλλά σίγουρα θα το κυνηγήσει. Και η Ρεάλ είναι ένα γκολ πριν τα 500 στο θεσμό. Με ένα τα πιάνει, με δύο τα ξεπερνάει.

Αρα κι εδώ της “κάνει” το 2-2. Επιστρέφω στον Ρονάλντο. Σκορ 2-2 και any time Ρονάλντο μας δίνουν 19.00. Ρονάλντο να βγει 1ος σκόρερ του Champions League δίνει 3.00 (αλλά αν βάλει ένα, θα έρθει ίσα με τον Μέσι, άρα θα πέσουμε στο 1.50). Οπότε προτιμότερο είναι το Ρονάλντο “δύο και άνω γκολ”, που δίνει 6.50! Διαλέξτε και πάρτε, εγώ θα επιλέξω αυτό το τελευταίο και θα βάλω και κάτι ψιλά στο 19.

00 του any time με 2-2 (αν βγει το σκορ θα είναι απίθανο να μην σκοράρει έστω το ένα ο πορτογάλος, τότε θα….έχει γίνει τρελλή μπάζα με ένα 15αρι από το σκορ κι ένα 19αρι απο σκορ με Ρονάλντο συνδυαστικά). Και κλείνουμε με τις ομάδες. Εφ όσον στηρίζω το 2-2, σημαίνει ότι στρέφομαι στο Χ, αλλά και οι μπουκ το “ψηφίζουν” (οριακά 3.10). Δεν έχει νόημα να το ποντάρω.

Τι μένει; Αυτό που κολλάει με ότι ανέφερα παραπάνω με αυτό που…θέλω. Ανέφερα λοιπόν ότι αν το ματς δεν κριθεί στα 90', συνήθως πάει στα πέναλτι. Τα ρίσκα λιγοστεύουν, έχουμε κούραση, λογικό είναι. Το μπετ “να κριθεί το ματς στα πέναλτι” γενικα (δεν επιλέγουμε ομάδα) δίνει 5.50. Το κρατάω. Και πάω σε αυτό που θέλω. Θέλω Γιούβε. Οχι πάλι Ρεάλ.

Να άλλάξει λίγο. Και θέλω και Μπουφόν. Να πιάσει δύο πέναλτι, να είναι ο ήρωας, να το σηκώσει στον ουρανό του Κάρντιφ. Οπότε, παίζω “Γιούβε στα πέναλτι” που δίνει 11.00 περίπου και τέλος. Κλείσαμε με τον τελικό, μακάρι να…τα πιάσω όλα γιατί αυτό θα σημαίνει θέαμα καλό με τέσσερα γκολ, αγωνία φουλ ως τα πέναλτι και ήρωα Μπουφόν”! Αυτά είχα γράψει και δεν άλλαξα τίποτα.

Γιά τους συντηρητικούς έχουμε Χ, έχουμε g/g ή over. Εγώ θα παίξω όσα ανέφερα. Σκορ 2-2, Ρονάλντο any time και 2-2 σε κόμπο, Ρονάλντο 2 γκολ και άνω, νικητης να κριθεί στα πέναλτι και νικήτρια Γιούβε στα πέναλτι. Κανένα δεν αναιρεί το άλλο, ίσα ισα που…μπορεί να γίνει κανά θαύμα και να περάσουν όλα! Να έρθει 2-2, να έχει βάλει και τα δύο της Ρεάλ ο Κριστιάνο, να πάνε πέναλτι και να το πάρει η Γιούβε! Πέντε μπετς μαζί θα πιάσω (λέμε τώρα), αν συμβεί αυτό θα…περάσει λίγος καιρός να εμφανιστώ, κάπου στην Καραιβική θα είμαι (γέλια).

Στα σοβαρά, και με ένα εύστοχο θα κερδίσω, όλα πληρώνουν πολλά. Ξαναγράφω όμως το βασικό: Είναι ΕΙΔΙΚΑ στοιχήματα, στοιχήματα έμπνευσης, όχι…κανονικό στοίχημα. Αλατοπίπερο στον τελικό ρίχνουμε, όχι..τούβλα γιά ρεφάρισμα! Να'μαστε ξηγημένοι! Εκτός τελικού, προφανές μπετ η Μπούρσασπορ σήμερα, μου κάνουν αύριο κάτι χινάρια στην Β Ισπανίας αν η Μούρθια κερδίζει την Αλκορκόν.

Και αναφέρομαι στα Χετάφε-Αλμερία και Τενερίφη-Ταραγόνα. Τα…ψειράκια-ισοπαλίες (ακου 1.44!) ούτε τα κοιτάω. Αυτά που ανέφερα καλοπληρώνουν, αρκεί να κερδίζει η Μούρθια ξαναλεω. ΔΕΝ τα βάζω στην κάβα, ίσως αυριο ασχοληθώ μαζί τους όμως. Στην κάβα μόνο τα μπετ του τελικού. Και νέα στήλη την Τρίτη (έχουμε εθνικές τις επόμενες μερες).

Ας απολαύσουμε ένα ωραίο τελικό, όποιος θέλει θα είμαι και στο chat καθ'όλη τη διάρκεια του, ας τον δούμε παρέα! Αρχικη καβα: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 1.093 μονάδες. Ποντάρισμα 3/6: Μονά αποδεκτά όλα: ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΡΕΑΛ: Ακριβές σκορ 2-2 (15.00) με 40 μονάδες. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΡΕΑΛ: Ρονάλντο any time και 2-2 σκορ (19.00) με 20 μονάδες. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΡΕΑΛ: Ρονάλντο 2 ή περισσότερα γκολ (7.

00) με 30 μονάδες ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΡΕΑΛ: Να κριθει ο τελικός στα πέναλτι (5.50) με 68 μονάδες ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΡΕΑΛ: Γιουβέντους κατάκτηση στα πέναλτι (11.00) με 35 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 193 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 900 μονάδες.  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras