622

Billaras

Πρώτο φετινό yankee!

O Mάκης έγραψε μιά τεράστια ατάκα. Οτι η φόρμα και το ντεφορμάρισμα δεν φαίνονται μόνο σε αυτά που παίζουμε, αλλά και σε αυτά που δεν παίζουμε! Κι έτσι είναι. Εμένα μου κάνει σταθερά πλάκα. Μόνο την τελευταία εβδομάδα αν έπαιζα όσα άφησα, θα είχα “πράσινη” κάβα! Τι να θυμηθώ; Εδώ την Τρίτη με δούλευε κατάμουτρα (γέλια). Λούτον εσυ; Πάρε 2-0 από το 15′ και άντε γειά.

Αφησες Λίνκολν; Το…ανάποδο, κέρδιζε 0-2 στο 15′! Αφησες Βόλφσμπουργκ; Πάρε κι εδώ γκολ υπέρ της από το 6′. Τι να λέμε. Ως και χθες βραδυ, λέω στο Betsellers Radio “αν έπαιζα κάτι σήμερα, η Νις θα ήταν”. Οριακά δεν έκανα update με το 5αρι της. Αποτέλεσμα; 1-1 με ισοφάριση στο 89′ με…πέτσινο πέναλτι, μαϊμού απ΄τις λίγες. Κοινώς, θα είχα σαλτάρει ακόμα περίσσοτερο.

Το διασκεδάζω-τρόπος του λέγειν. Γιατί αλλιώς θα πρέπει να φρικάρω άσχημα. Τρεισήμισι μήνες έτσι με πάει, με κάτι…ψιλοδιαλείμματα. Καλό που έρχεται Μουντιάλ απ΄αυτή την άποψη.

Εχουμε δηλαδή το τελευταίο μεγάλο κουπόνι, μόνο οι μικρούλες Αγγλίας θα μας μείνουν, αυτες θα παίζουν κανονικα (κι αυτό καλό). Πρωταθλήματα λίγο πριν τα Χριστούγεννα πάλι μετά τα αυριανά ματς.

Τι έχουμε σήμερα; Αρκετά ξεκάθαρη η διαλογή μου. Στο Νησί δεν άλλαξα τίποτα απ’οσα είπα χθες στο ράδιο. Μιά εξάδα είναι. Λέστερ-Μίντλεσμπρο-Μπράντφορντ-Γουίμπλεντον-Ροτσντέιλ-Χάλιφαξ. Δεν παίζω Ρόδεραμ που ρισκάρει ο Μάκης, ενώ αν έπαιζα φαβορί θα έπαιζα τίμια τις Νιουκάστλ και Κόβεντρι. Μένω με την εξάδα μου.

Εκτός Νησιού είχα ένα σημερινό, την Βόλφσμπουργκ.

Και μετά την τελευταία μελέτη πρόσθεσα ένα ακόμα, την βελγικη Μαλίν. Χάλια η Σαρλερουά με υπηρεσιακό, έχασε και στο κύπελλο από κάτι λιμά, ενώ η Μαλίν με νέο τεχνικό εδώ και λίγο καιρό είναι καλά. Κι έχει καλή παράδοση και καλή απόδοση.

Λέστερ στο 3,60. Μίντλεσμπρο στο 3,40. Μπράντφορντ στο 2,75. Γουίμπλεντον στο 3,60. Ροτσντέιλ στο 3,40.

Χάλιφαξ στο 3.80. Βόλφσμπουργκ στο 3,10 και τέλος η Μαλίν στο 3,00.

Μοιάζουν τα σημεία από πλευράς απόδοσης. Και γενικά μοιάζουν ως ζευγάρια.Ολες οσες βλέπετε, είναι καλά ως πολύ καλά. Και ανάποδα, οι αντίπαλές τους μπάζουν από λίγο ως πολύ (εντελως ντεφορμε η Χοφενχάιμ, γιά τη Σαρλερουά τα είπαμε, μεγάλη κάμψη η Σάτον, τα ίδια και η Μπρόμλεϊ, εντελώς ντεφορμε Σάλφορντ και Μάνφιλντ, η μιά άρπαξε και τάληρο προ ημερών, ενώ δεν σκοράρει με τίποτα η Γουέστ Χαμ).

Αυτή είναι λοιπόν η οκτάδα μου. Πολλά είναι φυσικά, θέλω ακόμα μιά διαλογή, αλλά δείτε τα κι εσείς. Μην…ξεχνάτε πως ξεκίνησα το κείμενό μου. Μπορεί να συνεχίσει να μου κάνει πλάκα και να περάσουν όσα αφήσω.

Πρώτο που αφήνω η Μίντλεσμπρο. Γιατί η Νόριτς είναι η μόνη που δεν είναι άσχημα από τις οκτώ που λέω να κοντράρω.

Δευτερο η Ροτσντέιλ γιατί παραμένει μέτρια ομάδα, με κακό συνολικά απολογισμό εντός ενώ ανάποδα η Μάνσφιλντ είναι πολύ καλύτερη εκτός! Πήγα στα έξι.

Εξω Μαλίν γιατί δεν έχω εικόνα της, είναι προϊόν μελέτης πρωινής.

Λέστερ-Βόλφσμπουργκ-Μπράντφορντ θα παίξω 100%. Είμαι μεταξύ Χάλιφαξ και Γουίμπλεντον ποιό να αφήσω. Η Σάλφορντ (που παίζει με Γουίμπλεντον) έχει και ρεβάνς κυπέλλου με Πιτέρμπορο την Τριτη.

Και η Γουίμπλεντον έρχεται από θρίαμβο, 2-0 την γειτόνισσα Λέιτον, την πρωτοπόρο! Κι αυτη εχει κύπελλο την Τρίτη αλλά με τη Γουέιμαουθ, πολύ πιό ευκολο ματς. Η Χάλιφαξ έπαιξε εκτός, ξαναπάει εκτός τώρα σε δευτερό κολλητό ζόρικο. Και η άλλη ντεφορμέ αλλά καλή έδρα. Plus οτι η Νάσιοναλ Λιγκ ΔΕΝ έχει πρώιμη. Οπότε θα σβήσω Χάλιφαξ.

Και έκλεισα.

Με το κλείσιμο των πρωταθλημάτων θα παίξω το πρώτο μου yankee. Κανένα δεν είχα ως τώρα. Θέλω κοινώς 50% ευστοχία μίνιμουμ. Και τα τέσσερα έχουν πρώιμη. Να δούμε τι θα γίνει. Αύριο νεα στήλη, τα λέμε αργότερα φυσικά στο chat.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras