76

Κώστας Ζαφείρης

Σε μουντ πλέι οφ

Γεια χαρά σε όλους.

Με το μυαλό να… βασανίζεται από τώρα για το Final Four της Euroleague, υπάρχουν παράλληλα και κάποιες σκέψεις για ένα παιχνίδι από τα πλέι οφ της Ιταλίας, που ξεκινούν δειλά-δειλά, ανοίγοντας τον χορό της μετά-regular season εποχής στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Τσεκάροντας το πρόγραμμα της πρώτης στροφής των playoffs στη Lega A, το μάτι έπεσε στο ζευγάρι Αρμάνι-Τρέντο.


Το απόγευμα, θα γίνει στο Μιλάνο το πρώτο ματς της σειράς, με την πρόκριση στα ημιτελικά να κρίνεται στις 3 νίκες.
Η ομάδα του Ετορε Μεσίνα απέτυχε (ξανά) στην Ευρωλίγκα, μένοντας εκτός πρώτης 10άδας, παρότι το προηγούμενο καλοκαίρι έριξε στο μεταγραφικό παζάρι ένα τσουβάλι εκατομμύρια.
Στο Κύπελλο Ιταλίας ίδια γεύση, οπότε αυτό που της έμεινε – για να μην μπει στην πλάτη της η ταμπέλα «αποτυχημένη» – για τη φετινή σεζόν, είναι να πάρει το πρωτάθλημα.


Στην κανονική περίοδο τερμάτισε στην 2η θέση (22-8), έχοντας το ίδιο ρεκόρ με την Βίρτους Μπολόνια, αλλά έμεινε από κάτω στην ισοβαθμία.
Την ίδια ώρα, η Τρέντο έκοψε το νήμα 7η με ρεκόρ 15-15, έχοντας χάσει και στα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου από την Αρμάνι: 74-79 εντός έδρας και 91-86 στο Μιλάνο (5-10 συνολικό ρεκόρ εκτός έδρας). Και στα δύο πάλεψε και στα δύο θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά στην ομάδα του Μεσίνα.


Το ματς του δεύτερου γύρου έγινε πριν 4 εβδομάδες, με το Μιλάνο (ρεκόρ 13-2 στο σπίτι του), που έκλεισε την regular season, έχοντας την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, να δέχεται 86 πόντους από μια ομάδα που παίζει σταθερά με απουσίες (λείπουν εδώ και καιρό 2-3 παίκτες από το βασικό rotation του Πάολο Γκαλμπιάτι) και αυτό ίσως λειτουργήσει ως καμπανάκι για το επιτελείο των γηπεδούχων.


Για να το κλείσω, υποθέτω πως ο Μεσίνα θα προσπαθήσει στο άνοιγμα των πλέι οφ, να βάλει τους παίκτες του σε… σοβαρό μουντ, κάτι που αν συμβεί θα ισούται με μια πειθαρχημένη εικόνα στο πίσω μέρος του παρκέ. Θα το μάθουμε το βράδυ.

Καλό ξημέρωμα.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης