400

Tzini

Στο μαγικό κόσμο της Αφρικής!

Καλησπέρα σε όλη τη παρέα! Επιστροφή και για το Τζίνι στις στήλες του Betsellers μετά από τις απαραίτητες ανάσες και την ακόμα πιο απαραίτητη εκκαθάριση του μυαλού. Οι Αφρικανοί μας κράτησαν μέχρι τέλη Ιούλιου στις επάλξεις τους, με τους Αλγερινούς και Αιγύπτιους μάλιστα να ολοκληρώνουν τις σεζόν τους αυτή την εβδομάδα. Οι Νοτιοαφρικάνοι είναι πολύ πιο οργανωμένοι από την υπόλοιπη ήπειρο και έχουν ξεκινήσει ήδη τη νέα τους σεζόν με αρκετά ανεβασμένα μπατζετ σχεδόν σε όλες τις ομάδες.

 

Αυτή η καθυστέρηση στα πρωταθλήματα της Αλγερίας και της Αιγύπτου έφερε πολλά προβλήματα στις ομοσπονδίες τους καθώς η CAF είχε δώσει προθεσμία μέχρι αρχές Αυγούστου να δηλώσουν τις ομάδες που θα συμμετέχουν στις φετινές διασυλλογικές τους διοργανώσεις. Και αναγκαστικά το έκαναν. Δήλωσαν από τέσσερις ομάδες να συμμετέχουν στο Champions League και το Confederation Cup δίχως να έχουν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα! Νομίζω δεν χρειάζεται να σας περιγράψω τι αντιδράσεις προέκυψαν, μπορείτε να φανταστείτε.

Στοιχηματικά μας έκανε μεγάλο κακό αυτή η απόφαση, αφού στην ουσία οι ομοσπονδίες αποφάσισαν ποιοι θα τερματίσουν στην 2η, 3η και 4η θέση με αποτέλεσμα να χαθούν όλα τα βαθμολογικά κίνητρα των ομάδων. Το μοναδικό κίνητρο που τους απέμεινε ήταν ο πρωταθλητής, όπου στην Αλγερία είχε σχεδόν κριθεί και στην Αίγυπτο κρίθηκε πριν 10 μέρες περίπου με τη Zamalek να είναι ξανά πρωταθλήτρια μετά από 5 χρόνια.

Στο Μαρόκο από την άλλη, δεν είχαν τέτοια προβλήματα προθεσμιών αλλά είχαν τα δικά τους. Η ομοσπονδία τους είχε την φαεινή ιδέα να μην προαποφασίσει αν θα δώσουν εισιτήριο για το Confederation Cup μεσώ του κυπέλλου ή μέσου της 4ης θέσης. Η Berkane, με νέο προπονητή στις τελευταίες αγωνιστικές, κατάφερε να πάρει αυτή τη θέση και ξέροντας ότι στα ημιτελικά του κυπέλλου είναι η FAR και η Wydad με αδύναμους αντιπάλους.

Η μεν FAR έπαιζε με τη Raja Beni Mellal από την δεύτερη κατηγορία και η Wydad με την Tetouan που έπεσε από την πρώτη κατηγορία την τελευταία αγωνιστική αφού έχασε από τη Berkane! Αυτό που ήθελε η Berkane και σχεδόν όλο το Μαρόκο, ήταν ένας τελικός FAR-Wydad (ντέρμπι Rabat-Casablanca) ώστε να έχει το κεφάλι της ήσυχο με το εισιτήριο του Confederation Cup. Έλα όμως που η Tetouan κατάφερε να χαλάσει το double της Wydad αφού την απέκλεισε! Και με έναν τελικό FAR-Tetouan, η Tetouan είχε κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει το εισιτήριο του Confederation Cup, όχι μέσα στο γήπεδο, αλλά από την ομοσπονδία.

Έτσι, μέσα από άκρως δημοκρατικές διαδικασίες (μπορεί και όχι) το εισιτήριο το πήρε η Berkane με την Tetouan να απειλεί να μην κατέβει στον τελικό! Μετα από αυτή την απόφαση, η Tetouan έθεσε υπό αμφισβήτηση όλη την εγκυρότητα του πρωταθλήματος απαιτώντας την παραμονή της στην κατηγορία, έτσι γιατί απλά μπορεί!

Ακόμα και σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια απόφαση.

Το νέο πρωτάθλημα υποτίθεται ότι ξεκινάει μετα τις εθνικές αλλά δεν ξέρουν αν θα είναι με την Tetouan στην πρώτη κατηγορία ή όχι, αν θα κάνουν τις ομάδες 18 ή όχι και αν θα γίνει ποτέ ο τελικός που εκκρεμεί ή όχι!

Ένα χάος εν ολίγοις, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη κόσμια λέξη να περιγράψω την κατάσταση, αλλά αυτό που θέλω να κρατήσετε εσείς, είναι ότι το Τζίνι θα είναι παντού και φέτος.

Η πρώτη χρονιά του Τζίνι στο Betsellers έκλεισε με θετικό πρόσημο στην κάβα, όπου θα μπορούσε να είναι ακόμα καλυτέρα, αλλά αυτό που κρατάω περισσότερο είναι η αποδοχή σας και οι υπέροχες στιγμές που περάσαμε στο chat παρακολουθώντας την Berkane, τη Mamelodi και φυσικά την αγαπημένη μας πλέον Simba!

Θα ακολουθήσει σίγουρα το καθιερωμένο αφιέρωμα στο πρωτάθλημα του Μαρόκου με τις μεταγραφές και τους στόχους των ομάδων για τη φετινή χρονιά και λογικά τα πρώτα στοιχήματα θα σκάσουν μετα τις εθνικές με πρώτο γύρο CAF CHL & CC.

Θα δούμε ομάδες εντελώς άγνωστες από τη Σουαζιλάνδη, τη Μαδαγασκάρη και από τα νησιά του Αγίου Θωμά να κυνηγούν τα όνειρα τους! Και όπως πολύ καλά μάθατε από την περσινή χρονιά, όταν σκάει tweet από Τζίνι, τρέχουμε για να έχουμε! Καλή σεζόν να έχουμε όλη μας λοιπόν τα λέμε σύντομα!  

Παλαιότερα άρθρα του Tzini