87

Κώστας Ζαφείρης

Στόχος η “χοντρή” παρτίδα

Γεια χαρά σε όλους.

Σε κάτι λιγότερο από πέντε ώρες, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο στο ΣΕΦ με την Μπαρτσελόνα, ίσως στο πιο κρίσιμο τετ α τετ Πειραιωτών και Καταλανών σ’ αυτή τη σειρά των πλέι οφ της Euroleague.
Στο 1-1 η… ιστορία μέχρι τώρα, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να κάνει την μισή δουλειά την προηγούμενη εβδομάδα στο Παλάου Μπλαουγκράνα (1/2 μπρέικ), καταφέρνοντας να «κλέψει» το πλεονέκτημα έδρας από την Μπάρτσα.


Οδηγός και στα δύο ματς για τον Ολυμπιακό η άμυνα, στο game 1 το σχέδιο αποδείχθηκε εξαιρετικό, στο δεύτερο η Μπαρτσελόνα χωρίς να έχει το παραμικρό περιθώριο έφτασε στην ισοφάριση, αν και με πολύ άγχος στο τέλος.
Τώρα, η σειρά μεταφέρεται στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να καλείται να προστατέψει το σπίτι του μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, για να κλείσει θέση στο μεγάλο ραντεβού που θα λάβει χώρα στο τέλος του Μάη, στο Βερολίνο.


Όμως, η αποστολή του Ολυμπιακού δεν είναι εύκολη. Η Μπαρτσελόνα και έμπειρη από τέτοιου τύπου καταστάσεις είναι και γεμάτη σε όλες τις θέσεις – με τουλάχιστον δύο παίκτες πρώτης γραμμής.
Ωστόσο και η ομάδα του Γ. Μπαρτζώκα είναι συνηθισμένη σε τόσο περίπλοκες/δύσκολες αποστολές, οπότε και απόλυτα συνειδητοποιημένη για το σημερινό (πολύ σημαντικό) διακύβευμα.


Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν απόψε στο παρκέ και τον αρχηγό τους Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος λόγω ίωσης έχασε τα δύο πρώτα ματς στην Ισπανία. Από την άλλη, ο… άγουρος Ρότζερ Γκριμάου έχει ξανά γεμάτο οπλοστάσιο και παράλληλα τον «πονοκέφαλο» να μην αφήσει κανέναν… ανικανοποίητο.
Κλείνοντας, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι γεννημένη για τέτοιου τύπου παιχνίδια.

Αρκετοί την αμφισβήτησαν, υποστηρίζοντας ότι λείπει… κάποιος ηγέτης από το παρκέ, όμως ο Ολυμπιακός με την σκληράδα που βγάζει στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν, έχει έναν και μόνο στόχο, να βρεθεί (ξανά) στο τραπέζι, στο οποίο σε λίγες εβδομάδες θα παιχτεί η «χοντρή» παρτίδα.

Καλό απόγευμα σε όλους.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης