1986

billaras

Συζήτηση και…Μονακό!

Καλησπέρες! Αποφάσισα μιας και μου δίνεται ο χρόνος και ο «χώρος», να σχολιάσω σήμερα ένα γεγονός σχετικό με το στοίχημα που μου κάνει τρομερή εντύπωση. Αυτό είναι η όλο και αυξανόμενη τάση πολλών παικτών να ποντάρουν σε ειδικά στοιχήματα. Από τα πλέον δημοφιλή over και g/g μέχρι ημίχρονα/τελικά, επιπλέον χάντικαπ με γκολ, σκόρερς αλλά και απίστευτα πράγματα όπως αριθμό κόρνερ, καρτών κλπ.

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, πόσο απέχει μια τέτοια προσέγγιση πονταρισμάτων από το να ξοδεύει κανείς τα χρήματά του σε κάποιο καζίνο; Ακόμα και τα πρώτα που αναφέρω (over και g/g) εμένα μου θυμίζουν το κόκκινο/μαύρο της ρουλέτας. Και εξηγούμαι. Το να ποντάρεις στη νίκη μιας ομάδας σημαίνει πρώτον ότι η απόδοση είναι μεγαλύτερη από αυτή που θα έδινες εσύ και δεύτερον ότι έχεις κατά νου μια συγκεκριμένη έκβαση του εκάστοτε αγώνα (π.

χ. να βγει διπλό). Αντίθετα, παίζοντας over για παράδειγμα, το να κρίνεις την απόδοση είναι πιο δύσκολο αλλά και λιγότερο λογικό, ενώ και αυτό που ζητάει κανείς να επιβεβαιωθεί δεν έχει –για μένα- λογική βάση. Οι ομάδες κατεβαίνουν για να κερδίσουν, η καθεμιά με τον τρόπο της, ενώ κάποιες δε λένε όχι και σε μια ισοπαλία και «στήνονται» τακτικά για να την κυνηγήσουν.

Αυτό λοιπόν συνάδει με αυτό που κυνηγάει και ο παίκτης όταν παίζει ένα εκ των τριών σημείων. Όταν όμως παίζει over για παράδειγμα, αυτό που ψάχνει δεν αφορά καμία ομάδα, δεν έχει ποδοσφαιρική λογική – τουλάχιστον στα μάτια μου. Ούτε και αποτελούν σπουδαία βάση προς ποντάρισμα λόγοι όπως «η τάδε ομάδα παίζει ανοιχτά» ή «είναι σφιχτή», πρώτον διότι κάθε φορά κοντράρονται δύο ομάδες, καθεμία από τις οποίες έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και δεύτερον επειδή κάθε ματς είναι πάνω απ’ όλα ένα παιχνίδι στο οποίο ο παράγοντας τύχη παίζει καθοριστικό ρόλο.

Έτσι, η έκβαση μιας σπουδαίας ευκαιρίας στην αρχή ενός ματς που μετατρέπεται σε γκολ (ή αντίστοιχα χάνεται) παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο για ένα ποντάρισμα σε ειδικό στοίχημα, παρά σε κάποιον που έχει παίξει σημείο. Επίσης, μπορώ να πω ότι παρότι πολύς κόσμος έχει όντως αντιληφθεί πως δεν υπάρχει προκοπή με φαβορί του 1 και κάτι, συνεχίζει να κυνηγά παρολί με ειδικά στοιχήματα, τα οποία και μεγαλύτερη γκανιότα έχουν και μεγαλύτερη εξάρτηση από τον παράγοντα τύχη (προσωπική μου άποψη).

Αυτό φυσικά πολλαπλασιάζεται σε συνθήκες live αγώνων, όταν και χάνεται κάθε μέτρο στην κρίση αποδόσεων και αξιών. Με άλλα λόγια, η πληθώρα εναλλακτικών που δίνουν οι book φαίνεται να ελκύει τους παίχτες, που με αυτό τον τρόπο «χορεύουν στο ρυθμό τους». Δεν ξέρω αν μπόρεσα να αποτυπώσω ακριβώς τη σκέψη μου, θα ήθελα πάντως και τις γνώμες σας πάνω σε αυτά.

Από εκεί και πέρα και επιστρέφοντας στα όσα έγραφα χθες, η Μονακό είναι πλέον στο 3.10 και ομολογώ πως δεν κρατήθηκα και το πόνταρα το σημείο. Οκ, το πρωτάθλημα είναι ο πρώτος της στόχος, ίσως κάνει και rotation, αλλά και καλύτερη ομάδα είναι από τη Μαρσέιγ και ένα τέτοιο ματς δίνει πάντα κίνητρο σε όσους παίξουν. Όπως και να ‘χει η απόδοση με υπερκαλύπτει πλέον, καθώς αξιολογούσα το διπλό στο 2.

50. Ένα μονό λοιπόν και πάω έτσι ως την Παρασκευή, όταν και θα ανεβάσω ξανά κείμενο με τη μελέτη των αγώνων του Σ/Κ. Τα λέμε! Μαρσέιγ-Μονακό 2 (3.10) με 400 μονάδες Αρχική Κάβα: 20.000 μονάδες Προηγούμενο Υπόλοιπο: 26.243 μονάδες Κέρδη:1.681 μονάδες Ποντάρισμα: 400 μονάδες Νέο Υπόλοιπο: 27.524 μονάδες

Παλαιότερα άρθρα του billaras