531

Κώστας Ζαφείρης

Σφίγγει ο κλοιός

Γεια χαρά σε όλους.

Εξι και σήμερα έμειναν για να φτάσουμε στον τερματισμό της κανονικής περιόδου στην Basket League και η αλήθεια είναι ότι η χθεσινή μέρα μπέρδεψε – ακόμη περισσότερο – την κατάσταση στην ουρά, με την Καρδίτσα και το Λαύριο να κάνουν την έκπληξη κόντρα σε Περιστέρι (εντός) και ΑΕΚ (εκτός), αντίστοιχα.
Κάπως έτσι οι ομάδες που παλεύουν για την αποφυγή του μοιραίου (υποβιβάζεται μόνο ο τελευταίος) είναι τέσσερις: το Λαύριο (ρεκόρ 3-12), ο Απόλλων Π.

(3-12), η Καρδίτσα (3-13) και ο Ιωνικός Νίκαιας (4-11).
Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά έχει κλειδώσει από τώρα η οχτάδα των πλέι οφ, αφού ο 8ος της βαθμολογίας, Αρης (ρεκόρ 8-7, το ίδιο με τον Κολοσσό) έχει 4 νίκες περισσότερες από την 9η θέση.
Είναι δεδομένο ότι στις τελευταίες στροφές θα γίνει μεγάλος ντόρος στα παιχνίδια των τεσσάρων που «καίγονται», οι οποίοι κακά τα ψέματα είναι αναγκασμένοι να πετύχουν υπερβάσεις για να σώσουν την παρτίδα.


Μία τέτοια καλούνται να κάνουν σήμερα οι Πατρινοί απέναντι στον σκληροτράχηλο Αρη του Γιάννη Καστρίτη (2-5 εκτός έδρας), ο οποίος από την περσινή σεζόν κάνει καλή δουλειά στους «κίτρινους», έχοντας οδηγήσει την ομάδα του σε (κάποιες) σπουδαίες νίκες.
Την ίδια ώρα, ο Απόλλων (3-4 εντός) ψάχνει από κάπου να πιαστεί: μία νίκη – οξυγόνο, που θα του επιτρέψει να σταθεί ξανά στα πόδια του.


Η ομάδα του Νίκου Βετούλα έρχεται από 7 σερί ήττες, με τις 6 εξ αυτών μάλλον να θεωρούνται… προβλεπόμενες: από Προμηθέα, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Περιστέρι.
Η αίσθηση που υπάρχει γύρω από το στρατόπεδο του Απόλλωνα είναι ότι το σημερινό παιχνίδι με τον Αρη είναι τελικός. Και πώς να μην είναι από τη στιγμή που τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα για τους Πατρινούς που βλέπουν τους ανταγωνιστές τους να κάνουν νίκες εκτός προγράμματος.


Εν κατακλείδι, είναι «υποχρεωμένοι» να παίξουν τα ρέστα τους και γι’ αυτό τους ακολούθησα.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης