1817

Μάκης Μηνδρινός

Τέλος απολογισμού

Χαιρετώ! Ο απολογισμός ουσιαστικά ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή: μιλήσαμε σε ξεχωριστή στήλη για την Αγγλία (πάντα αυτή θα είναι μια κατηγορία μόνη της), μιλήσαμε και για τις επί μέρους κατηγορίες: μονά, συστήματα, δυάδες, μιλήσαμε και για κάθε μήνα ξεχωριστά. Σήμερα θέλω να δούμε λίγο πιο αναλυτικά την πορεία όλων των τελευταίων ετών, βάζοντας κάτω τους αριθμούς.

Υπήρχαν κάποια μηνύματα και κατά τη διάρκεια της σεζόν, ότι θα μπορούσα να ανεβάσω τη μίζα στα πονταρίσματά μου. Οντως, θα μπορούσα να την ανεβάσω με βάση την αρχική κάβα αλλά και το πώς εξελίχθηκε η σεζόν. Από την άλλη, αν το έκανα, δεν θα ήταν εύκολο να γίνει ασφαλής σύγκριση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που δεν άλλαξα τα πονταρίσματά μου.

Πριν περάσω στον συγκριτικό πίνακα, διορθώνω κάτι που ανέφερα στην προηγούμενη στήλη σε ότι αφορά τα τρίξι: η περσινή σεζόν δεν ήταν μία η άλλη, είχε κέρδος. Μεγαλύτερο κέρδος από το αντίστοιχο φετινό. Οπως και να ‘χει, ισχύει αυτό που είπαμε: ότι αν παίζουμε σωστά αυτά τα συστήματα (δυάδες, τριάδα) και με μέτρο, μπορούμε να έχουμε επιστροφές.

Δύο πράγματα κάνουν… μπαμ στον πίνακα: η επιστροφή της Αγγλίας σε θετικό πρόσημο μετά την περσινή κακή παρένθεση και το ότι από τα 29 πάτεντ που έπαιξα πέρσι, έπεσα στα 8. Το έγραψα και κατά τη διάρκεια της σεζόν, το έβλεπα και τότε, ότι οι πολλές στήλες δεν βοηθούσαν. Γι’ αυτό κι από ένα σημείο και μετά (από τον Δεκέμβρη, συγκεκριμένα) έκοψα τις πολλές στήλες, πήγα περισσότερο σε τρίξι και σε μονά αποδεκτά.

Καλώς, όπως αποδείχθηκε. Ενόψει της νέας σεζόν πιθανότατα θα γίνουν αλλαγές. Εχω κάτι στο μυαλό μου, το επεξεργάζομαι, όταν αποφασίσω θα υπάρξουν και οι ανάλογες… ανακοινώσεις. Οι επόμενες στήλες θα έχουν περισσότερο επικαιρότητα και ειδησεογραφία. Θα δούμε τι κινείται κυρίως στην Αγγλία, αλλά όχι μόνο εκεί. ΥΓ. Αυτό το πράγμα με την ΕΟΚ και τις δηλώσεις του προέδρου της καταντάει αηδία.

Ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου και οι παίκτες προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Είμαι πολύ περίεργος να δω ποιος θα πάρει την καυτή πατάτα στα χέρια του… ΥΓ1. Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε καλά τον πίνακα (έχει μεγάλο πλάτος και δεν είναι εύκολο να μπει όπως πρέπει στα περιθώρια της στήλης), σώστε τον (είναι εικόνα) και ανοίξτε τον μόνο του.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος