2419

billaras

Την καλύτερη στιγμή, part 2!

Ηρθε η στιγμή να κάνουμε ένα rewind. Να γυρίσουμε λίγο πίσω. Οχι πολύ, στις 6/10. Εκεί, στις 6 Οκτώβρη είχαμε διακοπή ελέω εθνικών και το κείμενο μου αυτολεξεί (με τίτλο “την καλύτερη στιγμή”) έλεγε αυτά εδώ: H…απαραίτητη “διόρθωση” την οποία ανέφερα μέρες και την περίμενα, έγινε. Μηδέν και την Κυριακή, καθαρή ήττα, η πρώτη στη σαιζόν.

Φυσιολογικό. Και ήρθε και την καλύτερη στιγμή, μιάς και πέφτουμε στην διακοπή. Βέβαια, την Κυριακή είχα λίγο ατυχία (ειδικά στο over της Ατλέτικο με χαμένο πέναλτι νωρίς, αλλά και στην Εβερτον που ήταν καλύτερη). That's football, είναι εντυπωσιακό ας πούμε ότι ενώ κόντραρα Λίβερπουλ τρεις φορές (και…δικαιότατα με την μπάλα που έπαιζε αλλά και τον Ρότζερς στον πάγκο, ο οποίος φυσικά έφυγε προχθές), δεν την έπιασα! Ολο στο Χ μου καθόταν η άτιμη.

Never mind… Γιά εκεί φυσικά που δεν δικαιούμαι διά να ομιλώ είναι η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Ποιός να το περίμενε; Οχι το 3-0, αλλά το…3-0 στο 20'! Ούτε οι φανατικοί της Αρσεναλ. Το ματς τέλειωσε πριν αρχίσει.. Απολογιστικά, κλείνει με αυτή την διακοπή ένας εξαιρετικός πρώτος κύκλος. Δεν έχω κανένα παράπονο. Ξεκίνησα παιχνίδι 22/8, έχασα στις 4/10! Ως τότε μικρές και μεγάλες νίκες, κέρδη πάνω από 3.

000 μονάδες, άγγιξε το ιδανικό. Αλλο ένα τέτοιο διάστημα να έρθει, δέχομαι να…χάνω πανηγυρικά όλο το υπόλοιπο! Και μάλιστα, μιλάμε γιά ένα διάστημα που τα φαβορί διαλύθηκαν. Πλην Μπάγερν δεν μπορεί κανείς να βρει μιά πραγματικά αξιόπιστη ομάδα. Γκέλες ολκής κάνανε όλες. Τεράστιες. Και -δυστυχώς- βρέθηκαν (όπως πάντα) πάρα πολλοί που τις έπαιξαν και ακόμα ψάχνουν την τρύπα στην τσέπη τους.

. Τώρα..παύση. Οι εθνικές σπάνια να με απασχολήσουν. Γιά την εθνική ουδέν σχόλιο, μακάρι να δείξει χαρακτήρα την Πέμπτη, αλλά δεν περιμένω κάτι. Φιλότιμο να δω, μου αρκεί. Ούτε τα υπόλοιπα με τρελλαίνουν. Θα τα ξαναδώ από Παρασκευή και μετά, νέα στήλη το Σάββατο. Αλλά το Σάββατο θα'χει και λίγα εγγλέζικα, κάτι θα βρεθεί. Θα συνιστούσα και σε εσάς το ίδιο.

Ειδικά τους χαμένους. Κάντε restart, είναι η ιδανική στιγμή”. Γυρίζουμε στο σήμερα. 10 Νοέμβρη. Θα μπορούσα…να μην αλλάξω λέξη. Γιατί; Γιατί αυτό που συμβαίνει φέτος είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Σαν…καλοκουρδισμένο ρολογάκι έρχονται νίκες και ήττες. Ξεκίνησα τη στήλη 22/8. Πέρασαν 40 μέρες περίπου. Εγινε διακοπή. Απολογισμός εκείνης της περιόδου; Τον διαβάσατε παραπάνω.

Το ταμείο +3260 μονάδες, η πρώτη ήττα ακριβώς πριν την διακοπή, στις 4/10! Μιά χαρά. Θυμίζω, στην έναρξη της σαιζον τον Αυγουστο, ξεκίνησα με ατόφιο patent. Γίνεται η διακοπή, ξεκινάμε πάλι στις 17/10 και…νέο patent (το τρίτο, είχε “μεσολαβήσει” κι ένα στις 26/9). Και κλείνει τώρα το δεύτερο κομμάτι. Πάλι ήττα προχθές. Οπως πριν ένα μήνα και κάτι.

Η δεύτερη της σαιζόν ήρθε αυτή την Κυριακή! Την περίμενα, απόλυτα φυσιολογική (όσο κι αν τα αποτελέσματα δεν ήταν “φυσιολογικά” όπως τα εννοώ εγώ, δηλαδή δεν βγηκε η φόρμα στο γήπεδο, βγήκε…ανάποδα, σήκωσαν κεφάλι οι ντεφορμέ). Και το ταμείο; Εδώ αρχίζουν τα ωραία! Σε 40 μέρες -μέχρι την πρώτη διακοπή- έγραψε 3.260 κέρδος. Σε 25 μέρες (μέχρι την Κυριακή) έγραψε ακόμα 2.

590 μονάδες. Μιλάμε γιά…ακρίβεια χιλιοστού. Ιδια κέρδη, ίδιες (μόλις 2) ήττες, στο ίδιο χρονικό σημείο (πριν από break). Ε, ειλικρινά, αν στην επανέναρξη (το παραπάνω Σάββατο 21 του μήνα), γίνει ξανά μεγάλο ταμείο όπως στις 22/8 και στις 17/10, θα…πιστέψω ότι το'χω…στήσει το ματσάκι (γέλια). Ουσιαστικά, τώρα κλείνει το 1/3 της σαιζόν. Σαν να έχουμε παίξει το μισάωρο του 90λεπτου αγώνα.

Ενα τρίμηνο 22/8 ως 21/11, ένα δεύτερο από εκεί ως και 20/2 και μετά από εκεί ως μέσα Μάη το τελευταίο. Συνολική εικόνα; Επιεικώς…εξαίσια. Το ταβάνι της στήλης έφτασε Σάββατο πρωί 14.312, έκανα την ήττα, έκλεισε στις 13.850 μονάδες, δηλαδή 5.850 μονάδες καθαρές στο ταμείο. Να αφαιρέσω και τις 160 χαμένες του Bet of the Day; Τότε θα έχουμε 15.690 μονάδες συνολικά (8000+2000 η κάβα).

Να μιλήσουμε με απόλυτα νούμερα; Αν κάποιος φέτος ακολουθεί πιστά και πάιζει σε ευρώ τις μονάδες μου, κερδιζει 5.700 ευρώ σε λιγότερο από ένα τρίμηνο. Αν παίζει το 1/2 των μονάδων μου, έχει 2.850 ευρώ κέρδος. Αν παίζει το 1/4 των μονάδων μου, έχει 1400 ευρώ κέρδος. Γιά βάλτε τα κάτω! Να παίζει κάποιος χοντρικά 70-80 ευρώ (κάθε φορά που εγώ παίζω 300-350 μονάδες σε μιά μέρα) και να κερδίζει τώρα 1400 ευρώ σε λιγότερο από δύο μήνες.

Ετσι, με απόλυτα νούμερα καταλαβαίνει κάποιος το μέγεθος. Αν λοιπόν στο πρώτο τρίμηνο αγγίζω τις 6.000 μονάδες καθαρού κέρδους, έχω πληρωθεί με όλους τους τρόπους (δυάδες, μονά, patent, τεράστια σημεία), έχω παίξει ελάχιστα yankee (2, το ένα ισοπαλιών) και trixie (1) και κανένα παρολί, τι άλλο να ζητήσω; Και ξαναγράφω κάτι: Αν έπαιζα με περσινά δεδομένα (δηλαδή trixie και yankee και περισσότερες μονάδες), τώρα θα άγγιζα τις 10.

000 μονάδες κέρδους. Αλλά αυτό δεν το μετανοιώνω. Κάθε άλλο. Αισθάνομαι πολύ άνετα στο “ρούχο που φοράω” φέτος. Αυτό τον μίνι-απολογισμό οφείλει να τον κάνει ο καθένας. Να δει που πατάει. Που χωλαίνει, που υπερτερεί, αν και τι πρέπει να αλλάξει. Γιά μένα, αν πέρυσι…έπρεπε να τα αλλάξω όλα (κάτι που έκανα φέτος), αυτή τη σαιζόν…δεν πρέπει να αλλάξω τίποτα.

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάβα που να καταγράφει τέτοια κέρδη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Καμιά και πουθενά. Ούτε παλιότερη δική μου. Είναι -ως τώρα ξαναλέω- η καλύτερη σαιζόν μου. Και αν αυτό μπορέσω να το διατηρήσω ως και το τέλος του δεύτερου τριμήνου, ως τα μέσα Φλεβάρη δηλαδή, τότε …αντίο. Θα κλείσει οριστικά με καλά κέρδη η σαιζόν από πολύ πολύ νωρίς.

Προσέξτε τα λόγια μου: Να το διατηρήσω. Ευκολο; Χα! Οποιος πιστέψει ότι “βρήκε την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά που λέγεται Billaras” είναι πολύ γελασμένος. Θα υπάρχουν και κακές περίοδοι, θα υπάρχουν ήττες, θα υπάρχουν λάθη. Εκεί ακριβώς θέλει το καθαρό μυαλό και την υπομονή. Φέτος δεν ξεφεύγω με τίποτα, ούτε θα το κάνω. Κι αν μου “επιτρέψω” μιά “παρασπονδία” μιά μέρα, την επόμενη την μαζεύω πάραυτα.

Εν κατακλείδι: Δεν κρύβω την αισιοδοξία μου, αλλά δεν…χαλάω και τον κόσμο. Αυτό θα έλειπε μετά απο τόσα χρόνια. Τον κόσμο τον χαλάνε οι νεόκοποι και οι άσχετοι. Οταν έρθει ο Μάιος, θα τα δούμε όλα. Στο μισάωρο ενός αγώνα δεν θεωρείς ότι τέλειωσε το ματς επειδή το σκορ είναι 2-0. Αυτά λοιπόν με τα πεπραγμένα. Ως και το άλλο Σάββατο θα πάμε σβηστά.

Οι χαμένοι ας μην πάνε καν σβηστά, ας…βάλουν το αμάξι γιά σέρβις όπως λέω στην εφημερίδα. Ας διαβάσουν όλα τα 33 κείμενα της φετινής σαιζόν. Οσο γιά τις επόμενες μέρες; Σήμερα που'χει Λιγκ Τρόφι, γιά να μην το παιδεύω, θα παίξω δύο μονά (και την δυαδούλα) με ελάχιστες μονάδες. Γιόρκ και Μόρκαμ. Η μιά κοντράρει (σε ντερμπάκι) την παραπαίουσα Μπάρνσλέι (με την ήττα του Σαββάτου συμπλήρωσε οκτώ σερί και ο Τζόνσον νοιώθει…επικίνδυνους τριγμούς την ώρα που η Γιόρκ έχει νέο τεχνικό από την περασμένη εβδομάδα), η άλλη παίζει με την “ρηχά νερά” Ροτσντέιλ (μόλις προχθές κέρδισε μετά από έξι σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα) και ξέρουμε την ικανότητά της εκτός έδρας.

Τις χωρίζει μιά κατηγορία και τις δύο, σαφώς είναι δύσκολα, αλλά οκ, σε νοκ άουτ ματς, γιά να έχω κάτι να ασχολούμαι, δέχομαι το 4.50 της Γιόρκ και το 5.00 της Μόρκαμ. Αν έρθει ενα, έβγαλα τα τσιγάρα της εβδομάδας. Αν έρθουν και τα δύο, θα γινει μιά (ακόμα) νίκη, ας είναι και…μίνι. Αν δεν έρθει κανένα, αύριο θα τα έχω ξεχάσει. Αυτή είναι η προσέγγιση! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.

000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 13.850 μονάδες. Ποντάρισμα 10/11: Ροτσντέιλ-Μόρκαμ 2 (5.00) με 40 μονάδες. Μπάρνσλεϊ-Γιόρκ 2 (4.50) με 45 μονάδες. Δυάδα Μόρκαμ 2-Γιόρκ 2 (22.5) με 15 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 100 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 13.750 μονάδες. Νέα στήλη το Σάββατο, αν και την Παρασκευή αυτο το 4+ της Ιρλανδίας μέσα στη Βοσνία με εξιτάρει λίγο. Το αφήνω και γιατί με εθνικές…έχω μιά αλλεργία και γιατί εχουνε ρεβάνς τα ματς.

Οπότε, τα λέμε το Σάββατο, έχει λίγες αγγλιδούλες, κάτι (πολύ) ψιλά θα παίξουμε πάλι. Το γράφω…ξανά και ξανά, σοβαρό κουμάρι στις 21/11.

Παλαιότερα άρθρα του billaras