2925

Billaras

“Τιμή” στον τελικό!

Φτάσαμε λοιπόν στην 10η Ιουλίου… Τελειώνει ένα EURO μέτριο -ως κακό- από πλευράς θεάματος, αλλά πάρα πολύ καλό από πλευράς στοιχηματικής. Γιατί το ένα δεν αναιρεί το άλλο, μάλλον το “σιγοντάρει”. Απολογισμός όμως θα γίνει από Τρίτη. Τώρα έχουμε το μεγάλο ματς, Πορτογαλία-Γαλλία…. Ο τελικός βασικά, δεν είναι γιά στοίχημα. Πέρασαν 50 ματς, όποιος περιμένει τώρα να κερδίσει (συνολικα), τσάμπα θα περιμένει.

Ο τελικός είναι να τον απολαύσεις. Και κακό θέαμα να έχει, και μόνο ότι είναι η κούπα εκεί και περιμένει, τον κάνει ελκυστικό, γεμάτο αγωνία. Anyway, ας παίξουμε κάτι, τιμής ένεκεν στη διοργάνωση. Χαλαρά, γιά την αδρεναλίνη. Κοιτόντας πρώτα τις ομάδες… Η Πορτογαλία; Η ομάδα του Σάντος πάλι δεν έθελξε με την απόδοσή της κόντρα στην Ουαλία, αλλά δεν τίθεται θέμα ποιότητας.

Απλώς έτσι έχει αποφασίσει να παίξει ο Φερνάντο. Μαζεμένα. Συντηρητικά. Μετά τους ομίλους που έπαιζε εντελώς διαφορετικά, άλλαξε σύστημα, άλλαξε πρόσωπα και πήγε στα προσφιλή του. Κρατάμε πίσω (όχι με άμυνα απλώς με αμυντική τακτική και των 11) και μιά-δυό φάσεις με την κλάση των Ρονάλντο-Νάνι θα γίνουν. Απολύτως μεθοδευμένο όλο αυτό.

Μπορεί να μην αρέσει, αλλά…και το 2004 το είδαμε. Και τότε μας άρεσε. Γιατί έφερε κούπα. Το ίδιο ισχύει. Το αποτέλεσμα. Παιχταράδες είχε και η Ισπανία. Και η Κροατία. Πήγαν σπίτι τους. Ο (Κύριος με Κ κεφαλαίο) Φερνάντο είναι στον τελικό… Η Γαλλία; Αυτή είναι το ερωτηματικό του τελικού. Η Πορτογαλία ξέρουμε πως θα παίξει. Η Γαλλία όμως; Με την Γερμανία δεν βγήκε στο ξέφωτο, περίμενε, η Γερμανία πήρε κατοχή, και το αποτέλεσμα δικαίωσε τον Ντεσάμπ.

Ομως θα κάνει κάτι ανάλογο απόψε; Ή θα πάρει τα ηνία του ματς στα χέρια της; Νομίζω πως ναι, αυτό θα κάνει. Οι τρικολόρ έχουν το πλεονέκτημα των εναλλακτικών. Με τη Γερμανία είδατε, ήταν αρνητικός ο Παγιέ. Του ζητήθηκε να μαρκάρει ως 2ος ακραίος μπακ και “δεν το είχε”. Τον άλλαξε ο Ντεσάμπ, έκλεισε η τρύπα. Και χωρίς Καντέ παρακάλώ στα χαφ ήταν.

Είπαμε, έχει λύσεις. Και παίζει και ανάλογα το παιχνίδι. Μεγάλη υπόθεση αυτό… Από εκεί και πέρα, “μιλάνε” τα νούμερα. Από το 2004 το σηκώνει το φαβορί σε τελικούς (και Μουντιάλ). Ποτέ δεν έχουμε δει σε τελικό (EURO) το 0-0. Πολλοί τελικοί πήγαν παράταση. Η Γαλλία έχει 100% ως διοργανώτρια. Επίσης έχει 10-0 νίκες επί των Πορτογάλων (τα επτά ήταν φιλικά).

Η Γαλλία όμως θα έχει το άγχος… Με “τρώνε” όμως κάποια άλλα νούμερα. Τα κοιτάω δύο μέρες. Οι ηγέτες της Γαλλίας ποιοί είναι: Γκριεζμάν (435), , Παγιέ (448). Οι ηγέτες της Πορτογαλίας ποιοί είναι; Ρονάλντο (600), Νάνι (586). Αυτά στις παρενθέσεις ξέρετε τι είναι; Τα…λεπτά συμμετοχής τους! Ο Ρονάλντο και ο Νάνι έχουν παίξει ΠΆΝΩ από ένα ματς εξτρά σε σχέση με τους γάλλους! Ελέω παρατάσεων και…μη αλλαγών-εναλλακτικών.

Σε τουρνούα ενός μήνα, επτά αγώνων, αυτά μετράνε πολύ. Τα έξι ματς που'χουν γίνει ως τώρα μας κάνουν 540 λεπτά, άντε 550 με τις καθυστερήσεις. Οι γάλλοι έχουν μιά ώρα λιγότερη (και βάλε) και οι πορτογάλοι μισή (και βάλε) ώρα περισσότερη! ΑΥΤΟ πιστεύω θα είναι ο καταλύτης. Η φρεσκάδα. Ειδικά από τη στιγμή που η Πορτογαλία λογικά θα κυνηγάει παίκτες κι όχι μπάλα.

Καταλήγω: Δίνω πόντο στην Γαλλία γιά οριακή επικράτηση. Στο…φτερό, στις λεπτομέρειες. Το 2000 ισοφάρισε στο 92' και πήρε την κούπα στην παράταση. Ισως γίνει κάτι ανάλογο. Πιστεύω λοιπόν ότι έστω ένα γκολ θα δούμε, δεν θα έχουμε το πρώτο 0-0. Αλλά αν μπει, θα μπει αργά. Ετσι κι αλλιώς είναι το EURO των late goals. Στα 107 τέρματα ως τώρα, έχουμε 29 μετά το 75'! Αλλά κι αν δεν μπει, έχω “εναλλακτική”.

Το “συνολικό” σενάριό μου, όπως το ψυχανεμίζομαι, είναι “οριακά Γαλλία, είτε μετά το 70' ελέω κούρασης, είτε παράταση και πέναλτι και πάλι Γαλλία νικήτρια”. Κάπως έτσι. Τι σημαίνει αυτό; Δεν παίζω σημείο (σιγά το 2,05 όταν περιμένω νίκη στο…τσακ ή στην παράταση ή τα πέναλτι), φυσικά δεν παίζω το under- ψείρα, δεν παίζω ημ/τελ (αυτό θα μπορούσα να το κάνω με Χ/2 αλλά λέω να ρισκάρω κι άλλο), δεν παίζω και σκορ.

Και τι παίζω; Θα παίξω τα δεκάλεπτα! Γκολ μεταξύ 71-80' και μεταξύ 81-λήξη. Θα είναι δύο μπετ αυτά και μετά παίζω “Γαλλία στην παράταση” και “Γαλλία στα πέναλτι”. Αλλα δύο μπετ. Αν ως το 70' είναι 0-0, τα δεκάλεπτα γκολ μπορεί να λειτουργήσουν και ως κάλυψη, θα τα πληρωθώ κι αν το βάλει η Πορτογαλία, μιάς και παίζω χρόνο, όχι ομάδα! Και ανάποδα, μπορώ να τα πιάσω και τα δύο, αν γίνει 1-0 και 1-1 (μετά το 70' φυσικά) και το πάρει τελικά η Γαλλία μετά (σε παράταση ή πέναλτι).

Ακόμα κι αν μπει γκολ νωρίς, θα χάσω το ένα, αλλά θα “ζει” το άλλο. Εδώ κατέληξα… Φυσικά, το έγραψα ήδη, είναι μπετ…αδρεναλίνης. Αλατοπίπερου. Οταν έπρεπε να χωθώ, χώθηκα. Εννιά στα εννιά μεγάλα σημεία “εγραψε” το κοντέρ και τα κέρδη…τα ξέρετε. Τώρα απλώς “τιμάω” τον τελικό. Οποιος και να το πάρει, θα το χαρώ.

Γαλλία γιατί…εξ΄αρχής την πίστευα. Πορτογαλία ελέω Φερνάντο Σάντος. Ενός ανθρώπου με άλλη κουλτούρα, άλλη παιδεία. Ενός Κυρίου. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 1.000 μονάδες. Κέρδη από 7/7: 392 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 4.592 μονάδες. Ποντάρισμα 10/7: Μονό αποδεκτό: 1ο γκολ δεκάλεπτο 71-80' (17.00) με 39 μονάδες. Μονό αποδεκτό: 1ο γκολ δεκάλεπτο 81'-λήξη (15.00) με 43 μονάδες Μονό αποδεκτό: Νικήτρια στην παράταση Γαλλία (10.

00) με 70 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Νικήτρια στα πέναλτι Γαλλία (10.00) με 70 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 212 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 4.380 μονάδες. Αυτά είναι. Βλέπετε, αφαίρεσα τα μακροχρόνια, χάθηκαν (εκτός αν….κάνει χατ τρικ ο Ζιρού, λέμε τώρα). Απολογισμός με νέα στήλη Τρίτη ή Τετάρτη. Και στοιχηματικός και αγωνιστικός (πολύ χρήσιμος). Και φυσικά το βράδυ απόψε, φινάλε είναι, θα είμαι στο chat.

Σας περιμένω εκεί, μπας και ρίξουμε και το τελευταίο live.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras