411

Κώστας Ζαφείρης

Το έξτρα κίνητρο

Γεια χαρά σε όλους.
Κάποιοι δεν το περίμεναν – οι περισσότεροι είναι η αλήθεια – ότι η σειρά των τελικών των «αιωνίων» στην Basket League θα είχε ζουμί, όμως στην πράξη προέκυψαν νέα δεδομένα:
Ο Ολυμπιακός δείχνει επηρεασμένος στο ψυχολογικό κομμάτι μετά την απώλεια του τίτλου στην Ευρωλίγκα και εδώ που τα λέμε αυτό είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και ανθρώπινο.


Οι «ερυθρόλευκοι» βλέπουν και ακούν όλη την Ευρώπη να τους αποθεώνει για το μπάσκετ που έπαιξαν φέτος στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, όμως αυτό δεν τους φτάνει και είναι λογικό.
Αρα, αναμενόμενο το ψυχολογικό άδειασμα…
Αυτό νομίζω έχει εκμεταλλευθεί σε μεγάλο βαθμό ο Παναθηναϊκός (πήρε το Game 2, ισοφάρισε σε 1-1, βάζοντας παράλληλα στοπ στο σερί των 14 νικών του Ολυμπιακού) και από ‘κεί που η ομάδα του Σερέλη έβγαζε προς τα έξω ένα κλίμα του «να είμαστε απλά αξιοπρεπείς στους τελικούς», τώρα δείχνει να το πιστεύει πολύ περισσότερο.


Ταυτόχρονα, στον Γιώργο Μπαρτζώκα έκατσε και η στραβή με τον τραυματισμό του Σάσα Βεζένκοφ (γλίτωσε τη ζημιά στο δεξί γόνατο/χθες, Σάββατο, δεν έκανε προπόνηση), του καλύτερου και πιο επιδραστικού παίκτη του και προφανώς αυτό είναι κάτι που μπαίνει στην εξίσωση για τον αποψινό – ιδιαίτερα κρίσιμο – 3ο τελικό.
Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή (εκκρεμεί η απόφαση για την έφεση που έκανε ο Ολυμπιακός), οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό μπροστά σε άδειες εξέδρες, στο ενδεχόμενο που η σειρά πάει σε Game 5.


Βάζοντάς τα όλα στο τραπέζι, σκέφτηκα πως ίσως το κλίμα που έχει δημιουργηθεί («πολεμικό» για διαιτησία και… φιλοξενίες) δώσει στον Μπαρτζώκα και στους παίκτες του το έξτρα κίνητρο, που ίσως χρειάζονταν μετά την απώλεια της κούπας στην Ευρωλίγκα, για να βάλουν ξανά την πρίζα και να τελειώσουν τη σεζόν όπως φυσικά θέλουν και μάλλον αξίζουν από την γενικότερη εικόνα τους στο παρκέ όλη τη σεζόν.


Οπότε, κατέληξα στο να πάω μ’ αυτό το ενδεχόμενο, την αντίδραση του Ολυμπιακού δηλαδή, που συνήθως σε τέτοιου τύπου καταστάσεις έρχεται μέσα από την άμυνα.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης