2487

billaras

Το “γαλατικό χωριό”…

Ας…ξεκινήσουμε με τα του οίκου μας. Πολλοί μάλλον δεν θα το έχετε προσέξει. Σήμερα είναι 5/9/2015. Σαν σήμερα, το 2011, βγήκε στον αέρα το Betsellers. Κλείσαμε τέσσερα χρόνια, μπαίνουμε στην 5η χρονιά (και σαιζόν). Εν ολίγοις, έχουμε…γενέθλια! Θα'θελα να θυμηθούμε λίγο τι έγραφα τότε, ακριβώς πριν 4 χρόνια, στο πρώτο κείμενο: -“Η τεχνολογία δεν έχει….

εφεύρει ακόμα με ποιόν τρόπο θα …μπαίνουμε με το δεξί σε ένα καινούργιο site. Θα μου μου πείτε “το site δεν είναι σπίτι γιά να μπαίνουμε με το δεξί”. Αμ δε! Εδώ κάνετε λάθος. Γιατί το betsellers.gr, ή οποιοδήποτε site είναι δικό σου, είναι το σπίτι σου. Και μάλιστα σπίτι που θέλει να έχει….χιλιάδες καλεσμένους, να είναι πάντα με ανοιχτές πόρτες.

Να το νοιώθετε κι εσείς λοιπόν σαν το σπίτι σας. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος….. -Είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος, όσο και….πολύ αγχωμένος. Θέλω να…μαζευτούμε, να τα λέμε, να συζητάμε, να μαθαίνουμε γιά το στοίχημα, να….πληρωνόμαστε φυσικά και να γίνουμε μιά μεγάλη παρέα. Να μην είναι ένα απρόσωπο site, να είναι ένας ζωντανός οργανισμός.

Τόσα χρόνια έχω γνωρίσει είτε διαδικτυακά, είτε από κοντά χιλιάδες ανθρώπους. Όλοι με την …ίδια καψούρα, το στοίχημα. Ο απώτερος λοιπόν στόχος, ο ύψιστος αν προτιμάτε, είναι αυτός. Να μαζευτούμε όλοι εδώ. -ΔΕΝ θα έχουμε παίχνίδι κάθε μέρα. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και οι περισσοτεροι γνωριζόμαστε χρόνια, άρα ξέρετε την φιλοσοφία μου.

Δεν θα παίζουμε γιά να παίζουμε, όταν δεν θα έχει κάτι που κρίνω ότι αξίζει πονταρίσματος, δεν θα βλέπετε νέο κείμενο μου. Γιά παράδειγμα, μεσοβδόμαδα έχει τρία ματς Λιγκ Τρόφι. Οι ειδήσεις γιά αυτά τα παιχνίδια φυσικά θα υπάρχουν, αλλά αν δεν μου αρέσει κανένα από τα τρία γιά ποντάρισμα, τότε δεν θα υπάρχει νέο κείμενο. Αυτό το ρόλο παίζουν και οι ενημερώσεις, τα updates.

Εκεί θα βλέπετε τι νέο “ανέβηκε” στο site, ακόμα κι αν προστέθηκε ή αφαιρέθηκε σημείο στο κείμενο μου την τελευταία στιγμή! Να τις τσεκαρετε λοιπόν τις ενημερώσεις…. Τέλος, ΔΕΝ θα βλέπετε….φτηνιάρικα σημεία. Κι αυτό γνωστό σε όσους με διαβάζουν χρόνια. Όσοι δεν με έχουν ξαναδιαβάσει, σε λίγο καιρό θα μπείτε, θα καταννοήσετε, την συγκεκριμένη φιλοσοφία”.

Αυτά είναι μερικά αποσπάσματα, μερικά κομμάτια από εκείνο το πρώτο κείμενο. Κάποια χρόνια μετά, όλοι ξέρετε αν τηρήθηκαν και με το παραπάνω. Δυσκολίες υπήρχαν, λάθη έγιναν, αναποδιές προέκυψαν, κακές στιγμές αρκετές. Ολα στο πρόγραμμα. Αλλά ΠΑΝΩ ΑΠΌ ΟΛΑ, τηρήθηκαν τα “συμφωνημένα”. Ούτε μικρά σημεία είδατε, ούτε καθημερινό παιχνίδι “λαικής” είδατε (κι αυτό, να το ξέρετε, έχει κόστος, το…πληρώνω ότι δεν σας σερβίρω ότι να'ναι κάθε μέρα γιά να είστε στον μύλο των μπουκ).

Θεωρώ ότι αρκετοί έμαθαν. Πολλά ή λίγα. Αν πήραν σημεία, το ξέρει ο καθένας. Αλλά σίγουρα προχώρησαν, έγιναν καλύτεροι μέσα από το site. Ξύσαμε μυαλά, βοηθήσαμε όσο γίνεται. Και βέβαια, αναδείχθηκαν και εξαιρετικοί παίκτες. Κάτι που ήθελα πάντα. Γυρίστε 4 χρόνια πίσω και δείτε που είσαστε. Πέρα από αυτά, γίναμε μιά κοινότητα. Μιά παρέα.

Σήμερα το πρωί το site είχε 7.730 μέλη! Το περασμένο Σάββατο πχ μπήκαν (και έχουν μπει και πολλοί περισσότεροι, τώρα “ζεσταίνεται” η χρονιά) 10.000 μοναδικοί αναγνώστες! Μιλάμε γιά δέκα χιλιάδες ανθρώπους. Εχουμε γίνει φίλοι, το φόρουμ ανθεί, το chat …είναι η…γωνία του ραντεβού μας. Γνωρίστηκα με εκατοντάδες, έγιναν νέες παρέες, ένωσε κόσμο το Betsellers.

Με βάση το στοίχημα, αλλά προχωρήσε πολύ περισσότερο από αυτό. Κι αυτό το χαίρομαι, το καμαρώνω, το απολαμβάνω. Είχα αμέριστη βοήθεια από πολλούς, πολλά μέλη έδωσαν τα μέγιστα, δεν ήμουν μόνος μου σε αυτό το εγχείρημα. Φυσικά, έχω και το δεξί μου χέρι (μην πω και το αριστερό μαζί). Τον Μάκη Μηνδρινό. Αυτό που λέμε το “απόλυτο κούμπωμα”.

Βρήκε ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ. Συγχρωτισμός στο 100%. Ταύτιση. Θα ήταν πολύ πιό φτωχό το site χωρίς τον Μάκη… Μέρος του site, έγιναν και…οι συνάξεις. Δεν ξέρω άλλο site να το κάνει αυτό. Είμαστε διαφορετικοί και μας αρέσει (γέλια). Κάθε χρόνο…χαμός. Τρώμε-πίνουμε-διασκεδάζουμε- γνωριζόμαστε. Το ίδιο θα γίνει και φέτος. Η φωτό είναι από πέρυσι που…είχαμε και τούρτα.

Μάλλον θα΄χουμε και φέτος! Και μιάς και το φερε η κουβέντα, ώρα γιά ανακοινώσεις: 1)Το ραντεβού μας γιά την Αθήνα ΑΛΛΑΖΕΙ. Κατά μιά μέρα. Θα γίνει ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Σεπτέμβρη στην ταβέρνα “Τα Πεύκα”. Οχι Παρασκευή. Σάββατο! Θα αλλάξω το ποστ και στο φόρουμ, εκεί περιμένω συμμετοχές, ΜΗΝ το αμελήσετε, μην το αφήσετε τελευταία στιγμή. Σάββατο θα μπορέσουν να έρθουν περισσότεροι, θα έχει αγώνες αλλά….

οκ, θα φροντίσω εκείνη τη μέρα να δώσω βραδινά ματς, να πληρωθούμε…ομαδικά, να βγει “τσάμπα” η σύναξη (γέλια). Ξαναλέω λοιπόν: Σάββατο 26/9. Λεπτομέρειες και συμμετοχές στο φόρουμ (φίλε el mago τώρα…δεν έχεις δικαιολογία γιά να μην έρθεις). 2)Το δεύτερο ραντεβού, στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνεται επίσης τώρα: ΣΑΒΒΑΤΟ 10/10. Το..δέκα το καλό.

Εκεί που πάντα γίνεται ο κακός χαμός! Λεπτομέρειες (μαγαζί κλπ) προσεχώς σε ποστ στο φορουμ που θα αναρτηθεί μετά την σύναξη της Αθήνας. Απλά κρατήστε το οι βορειοελλαδίτες, Σάββατο 10 Οκτώβρη (θα'χει εθνικές τότε), θα βρεθούμε Θεσσαλονίκη! Κοινή συνισταμένη των δύο ραντεβού; Ελάτε όλοι. Και νέα μέλη. Ειδικά νέα μέλη. Οσοι έρχονται χρόνια τώρα (δείτε φωτό στο φόρουμ από παλιά γλέντια) ξέρουν τι γίνεται! Τα αφήνουμε αυτά.

Χρόνια μας πολλά, αλλά…ας πάμε στο στοίχημα: Ποιό…στοίχημα; Μήπως δεν είδατε αποτελέσματα εθνικών ομάδων; Κροάτες; Τούρκους; Ολλανδούς; Σκωτσέζους; Δανούς; Ελληνες; Κέρδισε κάποιο από αυτά τα φαβορί; Ας γελάσω. Κι όσες το έκαναν, με τα…χίλια ζόρια το κατάφεραν, είτε λεγόντουσαν Ιταλοί, είτε Ουαλλοί, είτε Τσέχοι. Αυτά, δεν τα λέμε τώρα.

Τα γράψαμε εδώ και στις εφημερίδες πριν τα ματς. Χαζοί είμαστε δηλαδή που…σφυρίζουμε αδιάφοροι; Που είπαμε no bet; Που σας είπαμε κάντε κράτη (και το ξαναγράφω, το κάνουμε…εις βάρος μας); Οποιος βλέπει λίγη μπάλα, παίρνει χαμπάρι. Τέτοια εποχή, φορμαρισμένη ομάδα (είτε σύλλογο, είτε εθνική) την ψάχνεις με το…ντουφέκι. Και ξέρω πολλούς που έχουν ήδη ματώσει.

Ευτυχώς δεν είναι από το Betsellers. Εδώ…κάνουμε τη διαφορά. Ξέρω πολλούς που λένε “ήταν ο καλύτερος μήνας αυτός” κι έχουν βγάλει καλό μεροκάματο. Κι εγώ κερδίζω. Γιατί; Γιατί…οι “τρελλοί του γαλατικού χωριού” ξέρουν, έμαθαν το παιχνιδάκι. Και κορόιδα δεν πιάνονται. Προσέξτε: Δεν λέω “δεν χάνουνε”. Λέω “κορόιδα δεν πιάνονται”….

Γιά την Εθνική ουδέν σχόλιο, τα'χουμε γράψει τόσες φορές, πέρα από τα χίλια κακά που έχουν προκύψει εδώ και 14 μήνες, είναι και θέμα ψυχολογίας. Χθες φάνηκε καθαρά. Και πάμε παρακάτω… Θέλετε να παίξουμε σήμερα-αύριο-μεθαύριο; Εγώ λέω να παίξω κάτι…ψιλολόγια σήμερα και να πάω γιά μπάνιο και ψάρεμα! Οποιος θέλει ασάκια-οβεράκια-σκατουλάκια, σόρρυ δεν θα τα βρει εδώ.

Χθες βράδυ είχα καταλήξει ότι τέσσερα σημεία μπορούν να παιχθούν: Ερφουρτ-Αλαβές-Πλίμουθ-Μόρκαμ. Αυτά. Σήμερα…τα έφερα όλα τούμπα. Με χάλασαν οι αποδόσεις στα δύο εγγλέζικα, οι μπουκ τα έχουν κόψει-ράψει με ακρίβεια χιλιοστού. Οπότε, έκανα πίσω. Τα δύο μη εγγλέζικα τα αλίευσα κι εγώ..σαν εσάς, διαβάζοντας. Δεν τις ξέρω όμως. Ιδέα σας έδωσα, μένω σε αυτό.

Δεν τις παίζω. Τι θα παίξω; Ετσι γιά…τη συμμετοχή που λένε, θα πάω εντελώς διαισθητικά σε δύο ομάδες που τις εκτιμώ, είναι και βαριά ονόματα και που έκαναν πρόσφατα τις πρώτες τους νίκες. Η μιά στο πρωτάθλημα (Μπράντφορντ) η άλλη στο Λιγκ τρόφι (Λούτον). Τις χρειαζόντουσαν. Θα πάρουν ώθηση. Εχουν τα προβληματάκια τους, αλλά οκ, χαλαρό παιχνίδι θα κάνω, δεν θα σκάσω κιόλας αν δεν έρθουν, ποντάρισμα ενστίκτου είναι.

Την ώρα που θα παίζουν, θα ρίχνω βουτιές. Η Μπράντφορντ είναι στο 2.70. Η Λούτον είναι στο 3.10. Θα τις κάνω μιά δυάδα σέκα και καθάρισα. Εχει κάνει και ο Μάκης προτάσεις, πάρτε ιδέες, καταλήξτε, αλλά πάνω από όλα κάντε πράξη αυτά που σας λέμε. Χαλαρώστε. Από την άλλη εβδομάδα…πανικός. Θα ξεκινήσει και το Champions League. Κανείς δεν σας κυνηγάει ή πιέζει.

Μην πετάτε άσκοπα τα λεφτά σας. Νέα στήλη (μάλλον περί ανέμων και υδάτων αλλά και γενικών συμπερασμάτων) την Τρίτη. Ως τότε, ας δούμε και λίγο μπάσκετ. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 9.317 μονάδες. Ποντάρισμα 5/9: Δυάδα: Λούτον 2-Μπράντφορντ 2 (8.37) με 57 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.260 μονάδες.  

Παλαιότερα άρθρα του billaras