1657

billaras

Το…εγγλέζικο κουβάρι!

E, τώρα που έσφιξαν οι ζέστες, που ήρθε (επιτέλους) το καλοκαίρι, ας εμφανιστώ κι εγώ (γέλια). Εχουμε να τα πούμε 10 μέρες, αλλά δεν φταίω. Ας όψεται η τεχνολογία και η ελληνική ανοργανωσία. Η τεχνολογία οκ, δεν παλεύεται. Τα' παιξε το παλιό μου laptop, καιρό μου δινε σημάδια, σε “σωστή” στιγμή με εγκατέλειψε, όχι μεσούσης περιόδου.

Πήγα κι εγώ ο χριαστιανός να μου το φτιάξουν κι έπεσα στην περίπτωση! Πέρασαν 12 μέρες (τα τελευταία κείμενα και στην εφημερίδα γράφτηκαν από τα γραφεία της Kingbet), δεν φτιάχτηκε… τίποτα, το πήρα πίσω σακατεμένο όπως το πήγα και απλώς αγόρασα καινούργιο. Μιά ακόμα (μικρή) ταλαιπωρία να το σετάρω και να του περάσω τα παλιά αρχεια και…επιτέλους, όλα έτοιμα κι εγώ εδώ! Φυσικά είμαι εδώ γιά απολογισμό.

Σαιζόν 2016-2017. Η δεύτερη σαιζόν όλα αυτα τα χρόνια που το κοντέρ είχε αρνητικό πρόσημο. Καμιά σχέση με πρόπερσι που ήταν συντριβή, φέτος ήταν απλώς ήττα. Καλή ήττα. Τι έφταιξε; Θα πάμε βήμα βήμα και θα καταλάβετε. Επί προσωπικού πάντως, δεν τα βάζω με μένα, κάτι που το έγραψα κάμποσες φορές και μεσούσης περιόδου. Λάθη έγιναν (κι αυτα θα τα δειτε, έχουν εντοπιστεί), αλλά ενώ πρόπερσι αυτομαστιγωνόμουν καιρό, φέτος τα εχω καλά με τον εαυτό μου.

Και τα νούμερα που θα δείτε αυτό θα καταδείξουν, ότι γιά έναν ουσιαστικά λόγο δεν είδατε “άλλα νούμερα”, δεν είδατε κέρδη. Αυτό είναι το bottom line. Στον…κύριο λόγο θα φτάσουμε όταν ολοκληρωθεί η ανασκόπηση-απολογισμός, θα γίνει φυσικά κι άλλο-α κείμενο-α. Προς το παρόν, ας ξετυλίξουμε το κουβάρι, το…εγγλέζικο κουβάρι, ας γίνει το 1ο μέρος απολογισμού, το αγγλικό.

Ξεκινάω με μιά βασική σημείωση-διαφορά: Φέτος στον απολογισμό συγκέντρωσα όλα μα όλα τα εγγλέζικα σημεία. Και τις ισοπαλίες και τα μικρά κάτω του 2.50. Αυτό είναι βασικό και θα καταλάβετε παρακάτω το γιατί! Το κοντέρ λοιπόν, έγραψε: 243 αγγλικα παιχνίδια-σημεία. Ευστοχα 56 (και μιά ισοπαλία σε draw no bet του 6.00). Το R.O.I ήταν 98.00, ποσοστό ευστοχίας 23%.

Μέσος όρος απόδοσης στα κερδισμένα ήταν 4.24! Μέσος όρος στα 243 αγγλικά ήταν το 4.43! Αυτά είναι τα ψυχρά νούμερα της “αγγλικής σαιζόν”. Ασχημα; Δεν θα το έλεγα και τόσο! Και εξηγούμαι: Ο μέσος όρος θα ήταν υψηλότερος αν δεν μέτραγα και τα μικρά (όχι ότι είναι πολλά, αλλά έχει προσμετρηθεί πχ και το over της Σουόνσι του 1,90 το οποίο ήταν και το μικρότερο αγγλικό που έδωσα και ήταν τώρα τον Μάιο, όπως και ένα over της Γιουνάιτεντ στο 2.

05 που το έδωσα τον Γενάρη, όπως και τα ακόμα τρία σημεία 2.30, 2.35 και 2.40 που έδωσα φέτος. Πέντε όλα κι όλα δηλαδή κάτω του 2.50, αλλά φτάνουν γιά να ρίξουν το μεσο όρο). Να δούμε λίγο τα περσινά; Πέρυσι έδωσα 232 αγγλικα (χωρίς να μετρηθούν τα πεντε μικρά κάτω του 2.50 και οι επτά φετινές ισοπαλίες), άρα …ακριβώς τα ίδια έπαιξα. Αν δεν μέτραγα τα μικρά και τα Χ, θα είχαμε 231, έναντι 232 περσινών! Αλλά θεωρώ ότι καλύτερα φέτος, η εικόνα είναι πιό σωστή μετρώντας τα πάντα.

Περυσι ευστόχησα σε 55, φέτος σε 56, γιά την ιστορία από τα μικρά φετινά και τα χινάρια έπιασα τα τρία (ένα χινάρι του 3.20, έναν άσο του 2.30 και το over του 1,90), δηλάδη…εκπληκτική ομοιότητα και εδώ! Ιδιο και το ποσοστό ευστοχίας, πέρυσι 23,75%, φετος 23%! Πέρυσι ο μέσος όρος στα κερδισμένα ήταν το 3.95, έναντι του 4.24 του φετινού. Ανεβασα δηλαδή το ρίσκο μου κατά πολύ, ένα 0.

30 αυξηση στο μέσο όρο αποδόσεων όταν μιλάμε γιά 4αρια κι όχι 1.70, είναι τεράστια απόκλιση! Να το πάω λίγο παραπέρα; Πρόπερσι, στην καταστροφική εκείνη σαιζόν, το R.O.I στην Αγγλία ηταν 95.85! Δηλαδή, γιά να πάμε στο ζουμί σιγά σιγα, πρόπερσι που έχασα και φέτος που έχασα επίσης, ήμουν… καλύτερος στο νησί απ' ότι πέρυσι που….κέρδισα! Ειδικά φέτος, πολύ καλύτερος, ακόμα και αν τα μετρήσω όλα τα σημεία όπως και κάνω.

Αν κάποιος με μετρήσει χωρίς τα 5 μικρά και με κανονικές αποδόσεις εκεί όπου έβαλα draw no bet, το R.O.I είναι θετικότατο φέτος! Γι αυτό έγραφα συχνά ότι δεν είναι άσχημα τα αποτελέσματα, καλά πάει (στο νησί) το πράγμα. Γι αυτό λοιπόν στο νησί ειδικά (και φυσικά από τον εαυτό μου) , δεν έχω κανένα παράπονο. Εχουν γίνει δύο λάθη (ένα διαχειριστικό και ένα εκτός Αγγλίας που θα τα δούμε στο επόμενο κείμενο), αλλά η Αγγλία μιά χαρά ήταν! Οταν έχεις όλη την εικόνα μπροστά σου, δεν θα βγει λάθος συμπέρασμα.

Εχω τις σημειώσεις μου. Πάντα αναφέρομαι μόνο στο νησί, οκ; Προσέξτε: Δώθηκαν 5 σημεία άνω του 10.00 (με μεγαλύτερο ένα 17.00)! Δώθηκαν 21 σημεία ανω του 7.00! Ευστόχησαν τα πέντε! Ξέρετε τι είναι αυτό; Αθλος (και…κέρδος φυσικα)! Σας λέω και τα σημεία μάλιστα: Δεκέμβριος (5/12) το διπλό της Μπάροου στο 7.50. Γενάρης (14/1) το διπλό της Σουίντον στο 8.

00. Γενάρης (24/1) το διπλό της Φλίτγουντ στο 7.50. Γενάρης (28/1) το διπλό της Γουλβς στο 11.00 σε draw no bet μάλιστα (το μεγαλύτερο φετινό σημείο, στο 14.00 ήταν η κανονική απόδοση). Και Απρίλιος (23/4) το διπλό της Πάλας στο 7.00. Δύο φορές κόντραρα Λίβερπουλ με αποδόσεις-κτήνη, με Γουλβς και Πάλας και ήταν …on target! Δώθηκαν συνολικά 64 σημεία του 5.00 και άνω! Αμα στα 243 τα 64 ειναι 5.

00+, τότε μιλάμε γιά κάτι παραπάνω από ένα στα τέσσερα! Χάθηκαν κάμποσες μεγάλες ευκαιρίες. Στις 27/9 δύο στα τρία σε trixie. Στις 4/10 δύο στα τρία σε patent. Στις 30/12 σπάω…ένα ρεκόρ, χάνω διπλό του 9.50 (μονάχα αυτό αν ερχόταν, το R.O.I θα ηταν θετικό ακόμα και με τα μικρά μέσα) με σκορ…5-5 από 3-5 ως το 80' και ισοφάριση με …αυτογκόλ στο 90'! Αυτό μάλλον πάει γιά Γκίνες, το το Φόρεστ Γκριν-Τορκί δεν ξεχνιέται.

Πόσα να έβαζε η Τορκί; Δεν ξέρω άνθρωπο που να έπαιξε τεράστιο αουτσάιντερ του 9.50, να έβαλε 5 γκολ και να μην κέρδισε! Στις 18/12 χάνω Νιούπορτ με 3-2 απο 1-2 και Τσάρλτον με 3-3, ενώ έχω ήδη πιάσει τη Φλίτγουντ. Στις 4/3 δυο στα τρία σε trixie. Στις 11/3 μάλλον είναι η μέρα που…χάλασα το παλιό λάπτοπ με μιά μπουνιά εκνευρισμού! Πιάσμενη Στιβενέιτζ στο 4.

60, πιασμένη με ανατροπή Νιούπορτ στο 4.75, έρχεται ισοπαλία στο 90' η Κρόουλι του 4.20. Ηταν trixie θηρίο. Μου το'χε κάνει και προπερσι αυτο αν θυμάστε, γυρίζει η Γουεστ Χαμ στο τελος (τώρα γύρισε η Νιούπορτ) και χάνεται στα χασομέρια η Σαντερλαντ (τωρα η Κρόουλι). Αυτά δεν τα έγραψα γιά να καταδείξω ατυχία. Ναι, υπήρξε ατυχία, θα τα δείτε και εκτός νησιού στο επόμενο κείμενο.

Αλλα ΔΕΝ είναι αυτό το θέμα μου. Θα δείτε στα επόμενα κείμενα γιατί τα γράφω. Προς το παρόν, κρατήστε όσα διαβάσατε. Στα μάτια μου και στα νούμερα, η σαιζόν στο Νησί (και αποκλειστικά σε αυτό αναφέρομαι σήμερα) μόνο κακή δεν ήταν. Μιά χαρά ήταν. Και το ένοιωθα και το έγραφα και το βλέπω και σε νούμερα πλέον, αυτά που σας παρέθεσα. Αν μου προσάπτω ντε και καλά κάτι, είναι που έπαιξα ελάχιστη Σκωτία (μόλις δύο σημεία).

All and all, ανέβασα μέσο όρο αποδόσεων κατά πολύ (με τον Μάκη ας πούμε, που είδα τα δικά του, είχαμε μισή μονάδα διαφορά, ο μέσος όρος του ήταν 3.83 και χωρίς να έχει κανένα μικρό κάτω του 2.50 μέσα), είχα ίδια ματς με πέρυσι, ίδια ευστοχία με πέρυσι, (μεγαλύτερη απόδοση Vs ίδια ευστοχία σημαίνει καλύτερο αποτέλεσμα), ανέβηκε το ROI που ήταν καλύτερο από πέρυσι και πρόπερσι, δεν έχω να “προσάψω” κάτι σοβαρό στο νησί και στον “εγγλέζο” Billara.

“Κανονικά” θα έπρεπε -σε σχεση με πέρυσι που ήταν εξαιρετική χρονιά- να έχω..ακόμα καλύτερα και μεγαλύτερα κέρδη. Γιατί δεν συνέβη αυτό θα το δούμε στο επόμενο κείμενο. Λογικά Δευτέρα βράδυ ή Τρίτη. Θέλω να ολοκληρώσω απολογισμό μέσα στην εβδομάδα που θα μπούμε. Στοίχημα δεν παίζω, αν και όσα διαβάσατε και θα διαβάσετε είναι απείρως σημαντικότερα από ένα ποντάρισμα τέτοια εποχή.

Καλές βουτιές, ξεκουραστείτε, κάντε το δικό σας απολογισμό και τα λέμε πάλι σε λίγα 24ωρα με συνέχεια του σημερινού. Πρώτα εκτός Αγγλίας και μετά διαχείριση-συστήματα, καλοι-κακοί μήνες και το τελικό συμπέρασμα. Α, και το…τι μέλλει γενέσθαι. Εκεί θα καταλήξω!

Παλαιότερα άρθρα του billaras