72

Skotostrious

Τρεις ημέρες ποιότητας…UPDATE !!

Καλησπέρα σε όλες και όλους !! Μπαίνουμε σιγά σιγά στο κυρίως μενού της αγωνιστικής περιόδου στην Flat Racing, με πολλές και σπουδαίες διοργανώσεις να περιλαμβάνονται στο ιπποδρομιακό καλεντάρι. Μια από αυτές ξεκινάει και σήμερα, με το Dante Festival να διεξάγεται στο ιπποδρόμιο του York σε τρεις ημερίδες που περιλαμβάνουν συνολικά 21 κούρσες, 5 εκ των οποίων είναι Group 2 και 3.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι επιλογές έχουμε από την πρώτη ημέρα της δυνατής αυτής διοργάνωσης.

Πρώτη μας στάση στην δεύτερη κούρσα της ημερίδας, ένα δυνατό handicap στην απόσταση σπριντ των 6 furlongs (1,200 μέτρα), στην οποία θεωρώ πως ο LETHAL LEVI έχει πολλές πιθανότητες να σκοράρει για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν. Είχε μια αξιόλογη σεζόν πέρσι στην οποία αγωνίστηκε στα υψηλότερου επιπέδου handicap σχεδόν σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ με καλές επιδόσεις, από τις οποίες ξεχωρίζει η πολύ καλή τέταρτη θέση στο Ascot πριν από 6 μήνες.

Πραγματοποιεί τον δεύτερο αγώνα του για σήμερα μετά την πρεμιέρα του σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση (7 furlongs) πριν 2 εβδομάδες, όταν και έδειξε επηρεασμένο από την πολύμηνη απραξία. Επιστρέφει στην αγαπημένη του απόσταση σήμερα, έχει και αγώνα στα πόδια του πλέον και με το handicap να είναι σε πολύ καλό επίπεδο μετά τις περσινές του κούρσες αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σήμερα.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα η οποία αγωνίζεται στην τρίτη κούρσα του προγράμματος, ένα Group 2 σπριντ στην απόσταση των 6 furlongs (1,200 μέτρα) και στις τρέχουσες αποδόσεις δε μπορώ να προσπεράσω την εξαιρετική φοράδα AZURE BLUE η οποία κάνει το ντεμπούτο της για τη φετινή σεζόν. Πολύ καλές παρουσίες στις τελευταίες αγωνιστικές περιόδους από τις οποίες ξεχωρίζει η νίκη της στην περσινή αντίστοιχη κούρσα απέναντι σε πολύ δυνατότερο από σήμερα ανταγωνισμό.

Το μόνο ερωτηματικό για σήμερα είναι η μεγάλη απόχή της από τους στίβους (300 ημέρες) άλλα και πέρσι κέρδισε στην πρεμιέρα της πάλι μετά από διάλειμμα αρκετών μηνών. Με όλα αυτά τα δεδομένα θεωρώ πως σε διψήφια απόδοση αξίζει να την στηρίξουμε.

UPDATE :

Πολύ περίεργο το πρόγραμμα χτες και σήμερα στο Dante Festival στο ιπποδρόμιο του York με τον καιρό να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τους συμμετέχοντες, κάτι που φάνηκε από τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό ατυχημάτων των αλόγων σε κάποιες κούρσες.

Παρόλα αυτά θεωρώ πως στην προτελευταία κούρσα του τριήμερου φεστιβάλ υπάρχει αξία στην απόδοση του ELDRICKJONES. Είχε μια καλή σεζόν πέρσι με κορυφαίες στιγμές τις 2 νίκες στο Newcastle τον Σεπτέμβριο και Νοέμβριο και δείχνει ακόμα πιο δυνατό στο ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής χρονιάς καθώς σε δύο κούρσες έχει μια πολύ καλή δεύτερη θέση στην πρεμιέρα του, την οποία ακολούθησε νίκη σε handicap στον συνθετικό στίβο του Newcastle στην ίδια με σήμερα απόσταση (7 furlongs ή 1,400 μέτρα).

Για την επιτυχία του αυτή ο handicapper του έβαλε ποινή 5 lbs στα βάρη άλλα η παρουσία του ταλαντούχου εκπαιδευόμενου τζόκεϋ Sean Bowen ουσιαστικά αναιρεί αυτό το μειονέκτημα και του δίνει πολλές πιθανότητες να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του.

Συνοπτικά :

Παρασκευή 17/05 18:45 York Yorkshire Equine Pracitice Handicap : ELDRICKJONES (8,00).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Η κούρσα βρίσκεται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ 033, αρ : 1).

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious