993

Κώστας Ζαφείρης

Φρένο και Under…

Είναι τέσσερις το πρωί, οπότε μάλλον πρέπει να πούμε καλημέρα…

Σε λίγες ώρες (στις 11:00 συγκεκριμένα – και γι’ αυτό η στήλη ανεβαίνει τούτη τη «σκληρή» ώρα) ξεκινά η δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, με την διεξαγωγή (την Παρασκευή) 8 αγώνων, τεσσάρωνστο πλαίσιο του… πολέμου του 2ου γύρου (Πολωνία – Ρωσία, Σερβία – Πουέρτο Ρίκο, Αργεντινή – Βενεζουέλα και Ισπανία – Ιταλία) και τεσσάρων ματς κατάταξης (για τις θέσεις 17-32: Ανγκόλα – Ιράν, Νιγηρία – Ακτή Ελεφαντοστού, Τυνησία – Φιλιππίνες, Κίνα – Ν.

Κορέα). Υπενθυμίζω ότι οι ομάδες κουβαλούν μαζί τους στη δεύτερη φάση όλα τα αποτελέσματα του 1ου γύρου. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί (ξανά) για φρεσκάρισμα της μνήμης πως για πρώτη φορά στην ιστορία, επτά χώρες θα κατακτήσουν από το Μουντομπάσκετ το απευθείας δικαίωμα συμμετοχής στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες: οι δυο κορυφαίες Εθνικές στην τελική κατάταξη της Ευρώπης και της Αμερικής και οι καλύτερες των Αφρική, Ασία και Ωκεανία.

Οι 16 επόμενες καλύτερες ομάδες (κι αυτό έχει αξία για τους αγώνες κατάταξης γιατί δεν υπάρχουν αδιάφοροι) θα συμμετάσχουν στα ΠροοΟλυμπιακά τουρνουά.

Από τα παιχνίδια της Παρασκευής, δεν μπήκε με… μανία στο μυαλό μου κάποιο καθαρό σημείο. Η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπω να σκάει κάποια μεγάλη έκπληξη, οι αποδόσεις είναι χαμηλότερες του αναμενόμενου, οπότε τα αφήνω στην άκρη.

Και αύριο (το Σάββατο) μέρα είναι…

Όμως, μία «μάχη» θα την δώσουμε. Στις 11 το πρωί η Πολωνία (μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Μουντομπάσκετ – την περίμενα και το ανέφερα στην παρουσίαση των ομίλων…) αντιμετωπίζει τη Ρωσία σε ένα πολύ κρίσιμο ματς (μαζί τους στο νέο γκρουπ που διαμορφώθηκε η Αργεντινή και η Βενεζουέλα).

Το παιχνίδι μου είναι βασισμένο στους πόντους του Αντρέι Ζούμπκοφ. Το κοντέρ του 28χρονου φόργουορντ (από την Κίμκι μετακόμισε στη Ζενίτ) στα τρία πρώτα ματς του Μουντομπάσκετ, έγραψε τα εξής: 12 π. με τη Νιγηρία σε 22 λεπτά συμμετοχής, 11 π. με τη Ν. Κορέα σε 25’ και 18 π. (πρώτος σκόρερ της Ρωσίας) σε 27 λεπτά κόντρα στην Αργεντινή. Το line του Ζούμπκοφ είναι στους 11,5.

Πόνταρα να βάλει… φρένο στους 11.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης