2599

Billaras

«Χτίζοντας» όνειρα πάνω στο χώμα…

Καλημέρα και καλό μήνα στην κοινότητα του Betsellers! Με την έλευση του Ιουνίου, το καλοκαίρι από σήμερα γεμίζει επίσημα όμορφες εικόνες το μυαλό όλων μας, έστω κι αν ο καιρός συνεχίζει να μας μπερδεύει αρκετά. Με ανάλογη καλοκαιρινή διάθεση, δίνουμε την πάσα στα γήπεδα του Παρισιού. Στο αγωνιστικό μέρος, μέχρι στιγμής διανύουμε ένα πολύ όμορφο τουρνουά, δικαιώνοντας όσους τοποθετούν το Ρολάν Γκαρός στην κορυφή των Γκραν Σλαμ.

Έχουμε ήδη γευτεί σπουδαίες αναμετρήσεις (Μουγκουρούθα – Κονταβέϊτ, Τσονγκά – Ολίβο, Ζβέρεφ – Βερντάσκο, Ντοντίν – Κουζνέτσοβα), μικρές ή μεγάλες εκπλήξεις (εκτός συνέχειας από νωρίς Κέρμπερ, Κόντα, Κβίτοβα, Σαφάροβα, Τσιμπούλκοβα στις γυναίκες, Ζβέρεφ, Τσονγκά στους άνδρες), πολύωρα ματς σε σετ και διάρκεια, αρκετά παραλειπόμενα (έντονοι καβγάδες και παραλίγον…σοβαρή εμπλοκή στο ματς του Κλιζάν με τον Λοκόλι), γνωστές μουρμούρες και γκρίνιες (Κυργιός εναντίον Κολσράϊμπερ, παραπονιόταν όλη την ώρα στον ίδιο του τον…εαυτό ο Κύργιος).

Είχαμε όμως συγκινητικές στιγμές και έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα όπως στο ματς του Αμερικανού Τζόνσον που στο τέλος της επικράτησής του με τον Τσόριτς ξέσπασε σε λυγμούς, μιας και λίγες εβδομάδες πριν, είχε χάσει τον πατέρα του, ενώ την ίδια ώρα από την άλλη μεριά ο Τσόριτς δεν σταμάτησε να διαλύει λυσσαλέα την ρακέτα του από τα νεύρα.

Στην… κοσμάρα του ο Κροάτης, που λέει και ο λαός. Κρίμα, γιατί αθλητικά τον είχα σε υπόληψη, αυτή η εικόνα όμως προσωπικά με σόκαρε…Θα περιμένω οπωσδήποτε τιμωρία του γι αυτήν την αδιανόητα ανόητη συμπεριφορά. Έντονα όμορφες στιγμές και στο ματς του νεαρού Μέλερ που «λύγισε» στα 5 σετ από τον Μοντέϊρο και ένα ολόκληρο γήπεδο τον αποθέωνε επί πόση ώρα.

Ή στην αναμέτρηση της Μλαντένοβιτς κόντρα στην Μπριάντι. Τέλειωσε με αφόρητους πόνους στην μέση, προκρίθηκε και στο τέλος ξέσπασε σε κλάματα στον νικηφόρο πόντο. Αυτή είναι η ουσία και η μαγεία…Αυτό είναι που δίνει ώθηση για κουβέντα και αξία. Που δίνει «τροφή» για να ερωτεύεσαι το τένις… Και τέλος, τα «παράξενα» των αριθμών, όπως στην αναμέτρηση του γίγαντα Κάρλοβιτς απέναντι στον Σεμπάγιος με τον 38χρονο Κροάτη να σημειώνει 29 άσους και να μην καταφέρνει να πάρει ούτε…σετ.

Αλλά και στην αναμέτρηση της Βοζνιάκι με την Αμπάντα, όπου η Δανή επικράτησε με συνοπτικές διαδικασίες 6-0, 6-0 χωρίς να χάσει γκέιμ (σπάνιο σε τέτοιο επίπεδο και μάλιστα σε ματς 2ου γύρου). Όσον αφορά τα «βαριά» χαρτιά στους άντρες, συνεχίζουν κανονικά. Το μεγάλο φαβορί για μένα, Ράφαελ Ναδάλ μοιάζει ασταμάτητος, συνεχίζει τρίτο γύρο, ενώ ο Τζόκοβιτς συνεχίζει και αυτός, ανεβάζοντας ρυθμούς.

Διορθώνει τα «κακώς κείμενα» ο Σέρβος, δείχνει να μπαίνει στον σωστό δρόμο. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον Μάρεϊ που ενώ προκρίθηκε, δείχνει αρκετά «μπουκωμένος», με εξαίρεση το τελείωμα του ματς με τον Κουζνέτσοφ όπου πράγματι ήταν πολύ καλός, «σβήνοντας» τις όποιες ανησυχίες. Οι υπόλοιποι είναι σε απόσταση, αν και μπορούν να απειλήσουν ανά πάσα στιγμή, όπως πχ ο φορμαρισμένος Βούλγαρος Ντιμιτρόφ, ο πάντα υπολογίσιμος Καναδός Ράονιτς, ή ο συνεπέστατος Τσέχος Μπέρντιχ και ο ποιοτικότατος Αργεντίνος Ντελ Πότρο.

Στις γυναίκες, τα πράγματα συνεχίζουν να είναι περίπλοκα. Η περσινή κάτοχος του τροπαίου Ισπανίδα Μουγκουρούθα κατέκτησε με δυσκολία το ματς απέναντι στην Εσθονή Κονταβέϊτ, σε αντίθεση με την Ρουμάνα Χάλεπ που πέρασε αρκετά άνετα το εμπόδιο της Τσεπέλοβα, παρά το πρόβλημα στον αστράγαλό της. Μουγκουρούθα, Σβιτολίνα, Βοζνιάκι, Πλίσκοβα και οι υπόλοιπες επίσης συνεχίζουν και άρα είναι ζωντανές στην διεκδίκηση του τροπαίου.

Πιστεύω πως θα έχουμε νέα νικήτρια φέτος, ειδικά μετά από τις πρώτες εκπλήξεις αποκλεισμών, συνεπώς οι γυναίκες είναι έτοιμες να επιβεβαιώσουν πως στο χώμα του Ρολάν Γκαρός, «χτίζονται» τα πιο όμορφα όνειρα… Περνάω γρήγορα στα στοιχηματικά. Ξεκινήσαμε πολύ καλά Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, χθες όμως δεν ήταν καλή ημέρα.

Μοναδικό «χαμόγελο» η επικράτηση του Γεωργιανού Μπασιλασβίλι απέναντι στον Τρόϊτσκι. Κατά περιόδους, έπαιξε σπουδαίο τένις, δείχνοντας στοιχεία ενός πολύ ποιοτικού παίκτη. Σήμερα Πέμπτη, το μενού περιλαμβάνει αναμετρήσεις του 2ου γύρου, όπου έχουμε και την ολοκλήρωσή του, ενώ Παρασκευή ξεκινάμε με τα ματς του 3ου γύρου. Αρχίζει και σοβαρεύει το πράγμα.

Στο σημερινό μενού, το μάτι μου έπεσε κατευθείαν στην συνάντηση του Γάλλου Σαρντί με τον Ιάπωνα Νισικόρι. Το μεγάλο φαβορί ο Ιάπωνας, δεν υπάρχει αμφιβολία για την ποιότητά του, όμως εδώ και καιρό δεν είναι καλά. Τον είδα και με τον Κοκκινάκη στον 1ο γύρο, όπου προβλημάτισε αρκετά. Στην μέρα του, είναι παίκτης πεντάδας, αλλά θα είναι αύριο μία από αυτές; Δεν ξέρω…Και ο Γάλλος είναι πολύ ιδιαίτερος αθλητής, παίζει μέσα στο «σπίτι» του, δεν θέλει και πολύ να γίνει η “στραβή” .

Το κρατάω το 4άρι. Σκεφτόμουν λίγο την κόντρα στο ματς του Κύργιου με τον Άντερσον. Ο τελευταίος δεν είναι μικρός αθλητής και για τον Κύργιο τα έχουμε πει πολλάκις…Αθλητικά μια χαρά, εάν θα αρχίσει τα “τρελά” του, μπορεί να δούμε διάφορα. Τελικά θα μείνει σκέψη και θα το αφήσω. Στις γυναίκες, σημαδεύω το ματς της Κολομβιανής Ντούκε Μαρίνο με την Σλοβάκα Ριμπαρίκοβα.

Η Ριμπαρίκοβα ξεκίνησε την καριέρα της με πολλές περγαμηνές, έμεινε όμως στάσιμη. Παρόλα αυτά, εδώ στο Παρίσι έκανε καλή νίκη με την Φαντεβέγκε. Αντίθετα, η Κολομβιανή είναι μια αθλήτρια που ποτέ δεν με έπεισε. Αουτσάϊντερ στο 2,40 η Ριμπαρίκοβα, μου κάνει και με το παραπάνω. Στα ματς της Παρασκευής, στους άνδρες τίποτα, απλά στεναχωριέμαι για τον Γεωργιανό Μπασιλασβίλι που θα συγκρουστεί με τον Ναδάλ.

Αν συναντούσε άλλο αντίπαλο, θα τον σκεφτόμουν πολύ σοβαρά. Αντίθετα, στα της Παρασκευής, θα μείνω σε δύο ματς στις γυναίκες. Στο πρώτο η Αμερικανίδα Μάτεκ Σάντς κόντρα στην μεγάλη Αυστραλή Στόσουρ. Ξεκίνησε άνω του 4,00 και μαζεύτηκε στο 3,50. Πάλι αξίζει το ρίσκο. Σέβομαι την Στόσουρ, όμως δεν είναι πλέον κοριτσάκι και οι αντοχές μικραίνουν.

Και η Μάτεκ Σαντς το ίδιο, όμως γιατί τέτοια διαφορά; Από τις πρώτες στον κόσμο στο διπλό, τεράστια πείρα και αντίληψη και “πέταξε” εκτός την Κβίτοβα, που επανήλθε τόσο δυναμικά. Ολοκληρώνω, με την αναμέτρηση ανάμεσα στην Λετονή Οσταπένκο και την Ουκρανή Τσουρένκο. Την κόντραρα προχθές την Λετονή και δεν δικαιώθηκα. Έκανε καλό ματς είναι η αλήθεια, όμως δεν περιμένω να έχει διάρκεια.

Και η Τσουρένκο έκανε φοβερό ματς κόντρα στην Μακάροβα. Το 2,75 μια χαρά για τέτοιο ματς. Τέλος, λέω να μην αφήσω παραπονούμενες τις γυναίκες όσον αφορά την εκτίμησή μου για κατάκτηση τροπαίου. Είπαμε, όλες είναι τόσο κοντά, για μένα 4-5 διεκδικούν πλέον με πολλές πιθανότητες. Με έξω πλέον Κέρμπερ, Τσιμπούλκοβα, Κβίτοβα, Μακάροβα, κοίταξα που βρίσκεται η Σβιτολίνα.

Κι όταν είδα το 9,00, σάστισα! Τεράστια απόδοση, δεν θα το έδινα σε αυτήν την φάση πάνω από 5,00. Θα το αγοράσω άμεσα, χωρίς σκέψη… Αναλυτικά: * ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ (Μακροχρόνιο, μέχρι τις 11.06.17): Ράφαελ Ναδάλ: Νικητής Ρολάν Γκαρός (2,00), με 2.000 μονάδες *(Το αναφέρω ξανά, γιατί συνεχίζει. Πλέον προσφέρεται σε μικρότερη απόδοση) ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ (Μακροχρόνιο, μέχρι τις 10.

06.17): Ελίνα Σβιτολίνα: Νικήτρια Ρολάν Γκαρός (9,00), με 200 μονάδες ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ : Σαρντί -Νισικόρι: 1 (4,00), με 80 μονάδες Ντούκε Μαρίνο – Ριμπαρίκοβα: 2 (2,40), με 220 μονάδες Οσταπένκο – Τσουρένκο: 2 (2,75), με 150 μονάδες Μάτεκ Σαντς – Στοσούρ: 1 (3,50), με 120 μονάδες ΔΥΑΔΑ: Σαρντί – Νισικόρι: 1 (+5,5 games χάντικαπ), (1,90) Ντούκε Μαρίνο – Ριμπαρίκοβα: 2 (2,40).

Απόδοση δυάδας: (4,56), με 70 μονάδες Αρχική Κάβα: 10.000 μονάδες Τελευταίο υπόλοιπο: 5.386 μονάδες Ποντάρισμα 26/05 + 01/06 – Ανοικτά bet: 2.840 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 4.546 μονάδες Ανανεώνουμε για Σάββατο πρωί με το υπόλοιπο μενού για το Ρολάν Γκαρός και φυσικά και για τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ!  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras