214

Germanos

Ένας μικρός… μαραθώνιος!

Καλησπέρα φίλτατοι! Κλασσικά αργά τη νύχτα η στήλη, μια στήλη αρχικής διαλογής που απλώνει τα σχέδια μου για το Σ/Κ και βοηθάει εσάς πολύ περισσότερο να καταλάβετε τον τρόπο με τον οποίο σκέπτομαι και κινούμαι. «Γεμάτο» χαρακτηρίζω το Σ/Κ, αφού σημειώθηκαν αρκετά σημεία, εμπνεύσεις, ματς με γκολ κ.ο.κ.

Αρχικά να πω για το editorial του Βασίλη, πως δύσκολα να βρεθεί κάποιος να γράψει τέτοια στον χώρο αυτό.

Για πολλούς λόγους. Money speaks. Πολλοί ξεχνάνε τις «στοιχηματικές» τους αρχές και πουλάνε όλα τα άλλα εκτός από «στοίχημα» στον αναγνώστη. Όταν το 90% των site και των ανθρώπων που γράφουν σε αυτά, πηγαίνει με την κατεύθυνση του «ποταμού» (όπου ποταμός ασφαλώς οι στοιχηματικές εταιρείες), δύσκολα να βρει κανείς «ψάρια» να πηγαίνουν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Ο Μπιλάρας επιλέγει να γίνεται… σολομός (του στοιχήματος). Το ταξίδι του φυσικά δεν είναι να πάει να γεννήσει αυγά κάπου σε κάποια όχθη αλλά να προσπαθήσει να πει σε εσάς, τους αναγνώστες, όλα αυτά που πρέπει να ξέρετε για να μην σας πάρει το ρέμα και σας παρασύρει τόσο πολύ, που θα έχετε στο τέλος χαθεί. Πως το λέγαμε παλιά; Κορνίζα η στήλη και τακτικό διάβασμα.

Πάμε τώρα στα δικά μας. Δέκα μέρες, μία στήλη. Ναι, έχετε δίκιο, πολύ λίγα τα είπαμε, όμως δεν θεωρώ πως υπάρχει λόγος να γράψω μια στήλη χωρίς ουσιαστικό λόγο. Η Γερμανία βρίσκεται σε μεταβατική φάση, η Αυστρία επίσης αδιάφορη στοιχηματικά, όπως το 95% των παιχνιδιών με εθνικό ενδιαφέρον. Πολλοί όμως δεν έχετε δει τι πρόγραμμα ακολουθεί.

Για αυτό εγώ αποφάσισα να ξεκουραστώ εντελώς, να κλείσω την στοιχηματική 10 μέρες και να την ανοίξω με όρεξη. Ακολουθούν συνεχόμενα Σ/Κ με αγώνες πρωταθλήματος, ακολουθεί Ευρώπη την άλλη εβδομάδα, μετά ακολουθεί κυπελλική εβδομάδα, μετά ξανά Ευρώπη. Για 4 εβδομάδες λοιπόν θα τα λέμε σερί, κολλητά, χωρίς ανάσα.

Πρώτη απόλυση προπονητή

Στην πρώτη κατηγορία της Γερμανίας κράτησα πολλά σημεία η αλήθεια είναι.

Σημείωσα το διπλό της Μπόχουμ (4,75) στην έδρα της Φράιμπουργκ, όμως έμεινε σημείωση και δεν περνάει στη δεύτερη φάση της διαλογής. Παρότι θεωρώ πως η Μπόχουμ είναι σε ανοδικό peek και η Φράιμπουργκ από την άλλη δεν με πείθει φέτος, το αφήνω, καθώς η Μπόχουμ διαχρονικά όταν φεύγει από την έδρα της, τα κάνει θάλασσα. Λίγο πιο βόρεια και συγκεκριμένα εκεί όπου ο Ρήνος συναντάει τον Μάιν, η Μπάγερν δοκιμάζεται.

Η Μάινς υποδέχεται το σύνολο του Τούχελ και η αλήθεια είναι γυροφέρνω στο μυαλό μου την κόντρα των Βαυαρών. Το ρόστερ είναι μικρό, ειδικά στην άμυνα, μηδέν δεύτερες επιλογές, οι παίκτες ήταν με την εθνική τους, υπάρχει και το θέμα του Μασαράουι, που πήρε θέση για την Παλαιστίνη, ενώ αρκετοί παίκτες γυρνάνε τώρα από τις Η.

Π.Α και θα κάνουν 2 προπονήσεις μέχρι το ματς. Ο άσος δίνει 8,00 και για να λέμε την αλήθεια η Μάινς έχει πάρα πολύ λιγότερα από αυτά που αξίζει. Σε κανένα παιχνίδι της δεν ήταν κακή (εξαίρεση το ματς στην Βρέμη). Ίσα ίσα, ήταν εξαιρετική. Το κρατάω λοιπόν.

Κόντρα βλέπω επίσης στο ματς της Λειψίας και της Λεβερκούζεν. Μου αρέσει η Ντάρμστατ στα τελευταία παιχνίδια, είχε και χρόνο να δουλέψει και άλλο ο Λίμπερκνεχτ (τον λατρεύω ως προπονητή) και η Λειψία δείχνει να έχει πρόβλημα διαχείρισης του ρόστερ.

Διασύρθηκε στο φιλικό με την Μλάντα, επανέρχονται κουρασμένοι οι παίκτες από τις εθνικές ομάδες και μπροστά της έχει ματς Τσάμπιονς Λιγκ. Το 0-0 με την Μπόχουμ δείχνει ότι υπάρχει θέμα στην ομάδα. Ο άσος της Ντάρμστατ στο 6,00. Και ο άσος της Βόλφσμπουργκ στο 4,00 μου αρέσει, όμως η Λεβερκούζεν είναι μια τρομερά ισορροπημένη ομάδα, που δύσκολα θα κοντράρω φέτος.

Παρόλα αυτά το 4,00 στον άσο είναι αρκετά υψηλό. Στα υπόψη το γκολ/γκολ ημιχρόνου της Χόφενχαϊμ στο 4,00 απέναντι στην Φρανκφούρτη, όμως κάτι με ξενερώνει στο ματς.

Από τα παιχνίδια της Κυριακής θα έπαιζα Γκλάντμπαχ άνω του 3,00. Έπεσε η απόδοση, την βλέπω στο 2,80 τώρα, οπότε μένουμε μακριά. Στο έτερο δεν βλέπω κάτι, νέος προπονητής στο Άουγκσμπουργκ, ας δούμε τι θα προκύψει εκεί.

Θέαμα στη Zweite, απόρθητο κάστρο στην Dritte

Στη δεύτερη Γερμανίας, τόνισα τις προάλλες πως είναι από τα πιο παραγωγικά πρωταθλήματα της Ευρώπης, αν όχι το πιο παραγωγικό. Πολλά γκολ, πολλές συγκινήσεις. Από σημεία δεν κράτησα τίποτα, απολύτως τίποτα. Κοίταξα λίγο Μπράουνσβαϊκ (σχεδόν 5,00) στην έδρα της Έλφερσμπεργκ και η αλήθεια είναι μου κακοφαίνεται τόσο πολύ outsider σε μια έδρα νεοφώτιστου.

Αντίθετα στα γκολ κράτησα τρία πιθανά παιχνίδια που μπορεί να έχουμε γκολ. Στο Ανόβερο μπορεί να ξεφύγει το σκορ αν δούμε γκολ νωρίς, με το Μαγδεμβούργο να είναι μια επιθετική ομάδα και το Ανόβερο ιδιαίτερα ποιοτικό. Το δεύτερο ματς είναι το Καρλσρούη – Σάλκε, με τις δύο ομάδες να έχουν πρόβλημα αμυντικό. Βέβαια, εδώ διστάζω γιατί και οι δύο προπονητές αναφέρθηκαν σε δουλειά στην άμυνα το επόμενο διάστημα και αυτό με… σκάλωσε.

Τέλος, αυτό που κρατάω σίγουρα είναι το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου στο Πάντερμπορν – Πάουλι στο 3,75. Εξαιρετικές επιθετικές γραμμές, στρωτό ποδόσφαιρο, παιχνίδι που έχει όλα τα φόντα να γίνει highlight.

Μια λίγκα χαμηλότερα, στην Dritte Liga, σημείωσα τρία πράγματα. Το πρώτο είναι μια έμπνευση. Στο παιχνίδι Ίνγκολστατ – Ουντεχάχινγκ μου έχει καρφωθεί το 2 ημίχρονο, 1 τελικό.

Βαυαρικές ομάδες, έχουν καλές σχέσεις, πολύ καλές θα έλεγα. Το δεύτερο που έχω σημειώσει είναι το διπλό της Μούνστερ στο 4,75. Εξαιρετική στην κόντρα επίθεση η Μούνστερ, μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Δρέσδη. Μια Δρέσδη που την γλιτώνει ίσα ίσα στα τελευταία παιχνίδια. Βέβαια, μιλάμε για μια έδρα αήττητη φέτος, που έχει μόνο νίκες.

Τέλος, στο Σαντχάουζεν – Βερλ, μπορεί να δούμε γκολ, αρκετά γκολ από νωρίς. Στο 3,75 το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου.

Πολλά σημεία για συζήτηση στην Αυστρία

Καλούτσικο το πρόγραμμα στην Αυστρία, τουλάχιστον όσον αφορά τη συζήτηση που μπορούμε να κάνουμε. Από το Σαββατιάτικο πρόγραμμα έχω σημειώσει την Λούστεναου (3,75) στην έδρα της Μπλάου Βαις Λινς, που δείχνει να έχει μπει σε τροχιά ντεφορμαρίσματος μετά την ήττα με 4-0 στη Βιέννη.

Αντίθετα η Λούστεναου εκτός έδρας μπορεί να έχει κακά αποτελέσματα, όμως αν ζουμάρουμε θα δούμε πως σε όλα πάλεψε και έχασε σχεδόν στο γκολ. Στο Γκρατς έχω μια έμπνευση που μου λέει ότι η Στουρμ θα κερδίσει με ανατροπή απέναντι στη Χάρτμπεργκ, ομάδες με πολύ ύποπτο παρελθόν, ειδικά αν γυρίσουμε 14 χρόνια πίσω.

Στο παιχνίδι της Σάλτσμπουργκ με τη Λίντσερ θεωρώ πως μπορούμε να εμπιστευτούμε τους φιλοξενούμενους.

Το διπλό πληρώνει 5,50 και η Λίντσερ είναι μια ομάδα που σίγουρα δεν ταιριάζει στη Σάλτσμπουργκ. Από όλες τις ομάδες της Αυστρίας, η Λίντσερ είναι η μοναδική που στα τελευταία 15 χρόνια έχει μόλις μία ήττα από τη Σάλτσμπουργκ που αγγίζει τον διασυρμό (4-0). Όλες οι άλλες ήττες ήταν πολύ οριακές. Αξιοπρεπέστατες εμφανίσεις λοιπόν από τη Λίντσερ, βρίσκει μια Σάλτσμπουργκ σε κρίση και με μηδενικό χρόνο να ανασυναρμολογιστεί, καθώς όλοι σχεδόν οι παίκτες της παίζουν σε εθνικές ομάδες.

Στα ματς της Κυριακής μπορούμε να συζητήσουμε για το διπλό της Κλάγκενφουρτ (4,50) μέσα στην έδρα της Ραπίντ. Κάνει πολλά πράγματα σωστά η Κλάγκενφουρτ, βέβαια η Ραπίντ είναι δυνατή φέτος και ιδιαίτερα χωρίς Ευρώπη έχει ξεκούραστους παίκτες. Εκεί που σίγουρα πάντως δεν μπορώ να πάω πάσο είναι το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου της Άλταχ με τη ΒΑΚ στο 4,50.

Βρίσκω μεγάλη αξία στο συγκεκριμένο σημείο. Ομάδες που έχουν οίστρο επιθετικό, κάνουν λάθη αμυντικά, ο καιρός είναι άκρως ποδοσφαιρικός, καθώς μπήκαμε στην εποχή όπου το γρασίδι «γλιστράει» λόγο σταθερής υγρασίας και αυτό βοηθάει στην ταχύτητα. Ακόμα και το απλό over2,5 στο 2,00 έχει αξία.

Κλείνοντας, έχουμε ασφαλώς και τη δεύτερη κατηγορία της Αυστρίας.

Στα πάσο μου ήταν το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου της Στουρμ με τη Λιφερίνγκ (πολύ μικρό το 3,50) και ο άσος της Μπρέγκενς στο 2,20 με τη Χόρν που έχει μόνο ήττες εκτός. Από εκεί και πέρα κρατάω και πάλι ζεστά σε παιχνίδι της Στρίπφινγκ το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου της στο 4,00. Αυτή τη φορά παίζει στο Λάφνιτς, ομάδα που επιθετικά είναι εξαιρετική.

Από σημεία κρατάω το διπλό της Φιρστ Βιέννα στο 5,25 στην έδρα της Ριντ και το διπλό της Λέομπεν στο 4,33 κόντρα στην Πόλτεν. Μεγάλο ερωτηματικό και τα δύο πάντως, κάτι δεν μου κάνει κλικ, κυρίως όσον αφορά την αγωνιστική εικόνα των φιλοξενούμενων.

Μαζεύτηκαν πολλά είναι η αλήθεια, θέλω να σκεφτώ ξανά αρκετά σημεία.

Σίγουρα πάντως έχω καταλήξει στα γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου, θα τα πάω πάλι με trixie, αφού η έμφαση μου θα είναι στα σημεία που θα επιλέξω. Στο trixie θα έχω το ματς της Πάουλι, της Στρίπφινγκ και της Άλταχ, τρια ματς, έξι ομάδες που ξέρουν να σκοράρουν, όλα τα έχουμε μαζί μας. Επίσης, θα παίξω τις δύο ανατροπές από σήμερα. Μένουν λοιπόν τα σημεία.

Είναι πολλά, θέλουν ζύγισμα και αυτό το ζύγισμα θα γίνει είτε Παρασκευή με update σε παιχνίδι είτε με την στήλη του Σαββάτου (αυτόματα δηλαδή τα σημεία της Παρασκευής πάνε no bet). Επομένως, θα τα πούμε σύντομα είτε σε στήλη, είτε σε τσατ είτε σε update!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS