1924

Μάκης Μηνδρινός

Ένα από κάθε κατηγορία

Χαιρετώ! Μια πολύ μεγάλη ευκαιρία προς το τέλος του ματς στέρησε από την Μπαθ τη νίκη κόντρα στη Σλάου, με τον προπονητή της γηπεδούχου να πανηγυρίζει μετά το ματς για τον βαθμό που πήρε η ομάδα του. Ανεξάρτητα από το αν ήρθε ή όχι το αποτέλεσμα, αυτό που επιβεβαιώθηκε και στην πράξη είναι ότι το διπλό ήταν για απόδοση μάξιμουμ 3.

00 και το πήραμε στο 3.75.

Το έχουμε πει πολλές φορές, εμείς μιλάμε με τα δεδομένα που έχουμε πριν από το ματς και βάσει αυτών αξιολογούμε τις αποδόσεις. Άλλες φορές οι λεπτομέρειες θα είναι μαζί μας (όπως έγινε στο Κύπελλο Αγγλίας), άλλες όχι. Η φιλοσοφία παραμένει ίδια, τα λάθη ψάχνουμε. Και τα λάθη υπάρχουν και στις μεγάλες αποδόσεις, αλλά αρκετές φορές και στις μικρότερες.

Πάμε στα φρέσκα. Επιστροφή στα πρωταθλήματα μετά τον 3ο γύρο του Κυπέλλου. Θα δείτε ότι δεν έχει ούτε Νάσιοναλ Λιγκ, ενώ και Βορράς/Νότος έχουν λιγότερα ματς, καθώς διεξάγεται το Σ/Κ το FA Trophy. Να τα πάρουμε με τη σειρά.

Πρέμιερ Λιγκ

Πιστεύω ότι ο Κλοντ Πιέλ θα δυσκολευτεί πολύ κόντρα στην πρώην ομάδα του. Η Λέστερ έπεσε θύμα μιας εκ των μεγαλύτερων εκπλήξεων στο Κύπελλο, έχασε 2-1 στο Νιούπορτ, ενώ στο τελευταίο εντός έδρας στο πρωτάθλημα έχασε 1-0 από την Κάρντιφ.

Και μπορεί στο Κύπελλο να έπαιξε με κάμποσες αλλαγές, αλλά η ενδεκάδα που κατέβασε ήταν μια χαρά. Εξάλλου, ποτέ δεν έκρυψε ο Πιέλ ότι θα ήθελε η ομάδα του να προχωρήσει στο Κύπελλο.

Αύριο υποδέχεται τη Σαουθάμπτον, με την φιλοξενούμενη να προσπαθεί να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις του πίνακα. Μπορεί να μην φαίνεται στα αποτελέσματά της, αλλά από τότε που άλλαξε προπονητή είναι βελτιωμένη αγωνιστικά.

Στο τελευταίο του πρωταθλήματος πήρε 0-0 από την Τσέλσι εκτός έδρας, ενώ στο Κύπελλο τον πάτησε απέναντι στη Ντέρμπι (εκτός), σε ματς που προηγήθηκε 2-0 (και ισοφαρίστηκε σε 2-2). Ηταν, όμως, καλύτερη της αντιπάλου. Για πάνω από 4,00 (στο 4,33 είναι) συζητιέται.

Κρίσταλ Πάλας – Γουότφορντ: Η Πάλας είναι λίγο ό,τι να ‘ναι! Από τη μία γκελάρει εντός έδρας με την Κάρντιφ (0-0), από την άλλη πάει και βγάζει διπλό με πολύ καλή εμφάνιση στη Γουλβς και στη Μάντσεστερ Σίτι! Είναι προφανές πως η Πάλας δεν είναι ομάδα που της αρέσει να έχει τη μπάλα στα πόδια της και να… βομβαρδίζει την αντίπαλη άμυνα.

Αυτό γίνεται για έναν πολύ βασικό λόγο: ενώ έχει εξαιρετικούς γύρω γύρω παίκτες (Ζαχά, Τάουνσεντ), δεν έχει σέντερ φορ. Οι γύρω γύρω, όμως, όταν βρουν κενούς χώρους, μπορούν με την ταχύτητά τους να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα.

Τώρα η Πάλας θα βρει μια ομάδα αρκετά ισορροπημένη. Η Γουότφορντ ναι μεν δεν πρόκειται να κλειστεί στο καβούκι της, από την άλλη δεν είναι και… Μπόρνμουθ (επίθεση βρέξει-χιονίσει).

Εχει κάνει καλά ματς εκτός έδρας, στα 5 τελευταία εκτός έχασε μόνο από τη Λέστερ. Πήρε Χ σε Σαουθάμπτον, Εβερτον και Μπόρνμουθ και κέρδισε τη Γουέστ Χαμ. Στο 3,50 το διπλό.

Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουν.: Προφανώς η Γιουνάιτεντ είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την εποχή Μουρίνιο. Παίκτες που ήταν εξαφανισμένη αρχίζουν να παίρνουν τα πάνω της και αυτό, σε συνδυασμό με τις διαδοχικές νίκες, έχουν επαναφέρει τα χαμόγελα.

Το ματς με την Τότεναμ, όμως, είναι το πρώτο δυνατό τεστ για τον Σόλσκιερ. Είναι το πρώτο δύσκολο ματς που θα δώσει η Γιουνάιτεντ με τον Νορβηγό στον πάγκο. Υπενθυμίζω ότι με τον Σόλσκιερ η Γιουνάιτεντ μετράει 5 σερί νίκες, με γκολ 16-3 στο διάστημα αυτό. Αλλά κόντρα σε Κάρντιφ, Χάντερσφιλντ, Μπόρνμουθ, Νιουκάστλ και Ρέντινγκ. Ομάδες του χεριού της δηλαδή.

Από την άλλη, η Τότεναμ προέρχεται από σπουδαία νίκη την Τρίτη στο Λιγκ Καπ, 1-0 την Τσέλσι, είναι πολύ κοντά στον τελικό της διοργάνωσης. Έναν τελικό που θέλει πολύ, μια διοργάνωση που θέλει πολύ, αφού είναι χωρίς τίτλο από το 2008. Αγωνιστικά, η Τότεναμ δεν είναι φέτος τόσο «σφιχτή» όσο ήταν πέρσι. Δεν την θεωρώ τόσο αξιόπιστη όσο πέρσι.

Θεωρώ ότι πρέπει να κάνει μεταγραφές, ειδικά από τη στιγμή που έχασε και τον Ντεμπελέ. Στο 3,70 το συζητάω το διπλό, παρά την αρνητική παράδοση (χωρίς διπλό στην έδρα της Τότεναμ από το 2012 – έκτοτε 3 ισοπαλίες και 3 σερί άσοι).

Τσάμπιονσιπ

Είναι μια αγωνιστική που όποιος έχει όρεξη μπορεί να κάνει ωραίες… τρέλες! Όπως γράφω και στη σημερινή KingBet, νομίζω ότι η πιο «στοιχηματική» κατηγορία από τις Αγγλίες.

Είτε για αγωνιστικούς λόγους, είτε για λόγους λάθος απόδοσης, θα μπορούσε να γίνει κουβέντα για Ντέρμπι (4,33), Σουόνσι (2,95), Ρέντινγκ (3,65), ΚΠΡ (5.60), Νόριτς (3,30), Μίντλεσμπρο (2,90), Μπλάκμπερν (3,60), Στόουκ (3,15)! Μιλάμε για τα 8 από τα 12 παιχνίδια. Προφανώς δεν θα αναλύσω και τα 8, γιατί τα περισσότερα από αυτά είναι στο ναι μεν αλλά.

Λιντς – Ντέρμπι απόψε, ματσάρα! Με τη Λιντς να έρχεται από δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα και μία τρίτη στο Κύπελλο, από την ΚΠΡ.

Ντεφορμάρισμα; Παρένθεση; Θα δείξει. Πάντως έτσι όπως ήταν στα τελευταία παιχνίδια δεν είναι για να την ποντάρεις στο 1,90 ειδικά κόντρα στην πολύ επικίνδυνη Ντέρμπι. Ούτε κι αυτή «πετάει», αλλά εκτός έδρας έχει κάνει ορισμένα πολύ μεγάλα ματς φέτος και δεν αποκλείω να φύγει με βαθμό/βαθμούς από το «Ελαντ Ρόουντ».

Μπρέντφορντ – Στόουκ: Μάλλον ξεκάθαρα είναι τα πράγματα.

Η περίπτωση της Στόουκ θυμίζει λίγο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Γκάρι Ρόουετ είχε χάσει τους παίκτες του (τους περισσότερους), είχε χάσει τον κόσμο, έντονες διαμαρτυρίες, ήταν θέμα χρόνου η απομάκρυνσή του. Τέλος ο Ρόουετ λοιπόν και ντεμπούτο αύριο θα κάνει ο Νέιθαν Τζόουνς, ο οποίος έκανε πρωταθλητισμό με τη Λούτον στη Λιγκ 1. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο Τζόουνς θα επιτύχει το στόχο των πλέι οφ/ανόδου, εικάζω όμως ότι μια αλλαγή ψυχολογίας θα φανεί άμεσα.

Όπως και στην περίπτωση της Γιουνάιτεντ, περιμένω ότι οι παίκτες θα βγουν μπροστά θέλοντας με τον τρόπο τους να πουν «αυτός (Ρόουετ) έφταιγε για την εικόνα της ομάδας, όχι εμείς».

Η Στόουκ εξάλλου, το λέγαμε ακόμα κι όταν δεν μπορούσε να κερδίσει, έχει ένα εξαιρετικό υλικό, με τους περισσότερους παίκτες να στέκονται στις ομάδες από τη μέση και κάτω της Πρέμιερ Λιγκ.

Αυτό τουλάχιστον πιστεύω εγώ! Η Μπρέντφορντ έχει συμμαζευτεί, έχει αλλάξει στυλ μετά την αλλαγή προπονητή, όμως εξακολουθεί να μη θυμίζει την ομάδα των πρώτων αγωνιστικών που ήταν πραγματικά εντυπωσιακή σε κάποια ματς. Θεωρώ ότι η Στόουκ μπορεί να αντιδράσει και στο 3,20 δεν λέω όχι.

Λιγκ 1

Γουόλσολ – Σκάνθορπ: Εδώ «φωνάζει» η φόρμα τους, είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν και την αγωνιστική εικόνα των ομάδων.

H Γουόλσολ πέρασε μια δύσκολη εορταστική περίοδο, καθώς είναι χωρίς νίκη από τις 11/12 και το ματς Κυπέλλου στο Σάντερλαντ. Εκτοτε, μετράει 4 ήττες και 2 ισοπαλίες σε 6 ματς, σε όλες τις διοργανώσεις. Διάστημα στο οποίο δέχθηκε 17 γκολ! Σχεδόν 3 ανά ματς δηλαδή. Την ίδια στιγμή η Σκάνθορπ έρχεται από καλές εμφανίσεις και τρεις σερί νίκες κόντρα σε Γουίκομ, Πίτερμπορο και Κόβεντρι.

Στο 3,50 το διπλό, είμαι ΟΚ.

* Υπουλο το Μπάρνσλεϊ – Μπράντφορντ. Την Μπράντφορντ την έχουμε «σημαδέψει» το προηγούμενο διάστημα, καθώς είναι φανερό ότι παίρνει τα πάνω της. Τεράστιο το 7άρι, από την άλλη προφανώς δεν είναι εύκολη η έδρα της Μπάρνσλεϊ, είναι αήττητη εκεί (7-5-0).

Λιγκ 2

Νορθάμπτον – Καρλάιλ: Αν ο Σέρινταν δεν είχε αποχωρήσει πριν από μία εβδομάδα από τον πάγκο της Καρλάιλ, ενδεχομένως το διπλό του 3,10 να ήταν από τα σημεία της αγωνιστικής.

Η Καρλάιλ ναι μεν αντέδρασε καλά, επικρατώντας 3-2 της πολύ δυνατής Μάνσφιλντ, παρ’ όλα αυτά δεν μπορώ να γνωρίζω σε βάθος μιας εβδομάδας πια, αν επηρεάστηκε ή όχι από την αποχώρηση του προπονητή της. Με υπηρεσιακό θα πάει και στο Νορθάμπτον, με τη γηπεδούχο να είναι 6 ματς χωρίς νίκη (4 ισοπαλίες και 2 σερί ήττες) σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ είχε και ματς την Τρίτη στο Τρόφι.

Σε αντίθεση με την Καρλάιλ που είναι ξεκούραστη…

* Αν ο άσος της Τσέλτεναμ κόντρα στην Τρανμίρ ήταν πάνω από 3,00 θα μπορούσα να τον συζητήσω πιο σοβαρά. Το έχουν ζυγίσει καλά οι μπουκ.

* Νοτς Κάουντι – Κέμπριτζ είναι ματς δύο μπάζων. Εχω την αίσθηση ότι η Νοτς Κάουντι (που στα χαρτιά δεν είναι τόσο μπάζο γιατί το υλικό της είναι για πολύ πιο ψηλά από την τελευταία θέση) θα το πάρει.

Αλλά είναι θέμα αίσθησης και τίποτα περισσότερο.

Βορράς/Νότος

Λειψές οι αγωνιστικές λόγω του Τρόφι. Στο Βορρά δεν έχει κάτι ιδιαίτερο, θεωρώ ότι είναι επικίνδυνο το Κιντερμίνστερ – Μπόστον, αλλά ως εκεί.

Στο Νότο όμως υπάρχει! Σλάου – Τσέλμσφορντ. Πάλι κόντρα στη Σλάου. Την Τρίτη αναλύσαμε τα δεδομένα για τη Σλάου: μόλις μία νίκη εντός έδρας (στο πλαστικό της χλοοτάπητα) στα 5 τελευταία ματς, στα τρία από αυτά δεν σκόραρε καν.

Το μεσοβδόμαδο 0-0 με την Μπαθ ήταν το τρίτο σερί που δεν βρήκε δίχτυα, αν και υπήρχαν 2-3 περιπτώσεις που έφτασε κοντά στο γκολ. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα στα τελειώματα των φάσεων.

Επαιξε την Τρίτη, ενώ η Τσέλμσφορντ το προηγούμενο Σάββατο (έπαιξε με πολλές αλλαγές και τη Δευτέρα σε ένα τοπικό Κυπελλάκι). Η Τσέλμσφορντ είναι εντός ζώνης πλέι οφ και προέρχεται από τέσσερις σερί νίκες, ενώ μετράει δύο διπλά στις τρεις προηγούμενες εξόδους της.

Στην πιο πρόσφατη, μάλιστα, νίκησε στην έδρα της Μπίλερικεϊ, ενός εκ των ποιοτικότερων ομάδων της κατηγορίας. Για να καταλάβετε, η Τσέλμσφορντ θυμίζει πολύ σε στυλ παιχνιδιού τις ομάδες του Πιούλις: σκληρή, δυνατή στα στημένα και καλή στην κόντρα. Γι’ αυτό έχει 6 διπλά σε 12 ματς και γενικότερα εκτός έδρας βρίσκει πιο εύκολα δίχτυα (23 γκολ έναντι 20 που έχει σε 13 εντός).

Στο 3,30 που είναι τώρα το διπλό μου κάνει.

Στη σούμα. Μιλήσαμε για Σαουθάμπτον (4,33), Γουότφορντ (3,50) και Γιουνάιτεντ (3,70) από την Πρέμιερ Λιγκ. Για Ντέρμπι (4,00) αλλά κυρίως για Στόουκ (3.20) από Τσάμπιονσιπ. Για Σκάνθορπ (3,50) από Λιγκ 1 και για Καρλάιλ (3,10) από Λιγκ 2. Και για Τσέλμσφορντ από το Νότο (3,30). Όπως βλέπετε αναφέρω κι άλλα σημεία στο κείμενο, όμως στην τελική διαλογή μπαίνουν 8 όλα κι όλα για όλο το Σ/Κ.

Αυτά που μου κάνουν περισσότερο, όμως, είναι η Στόουκ, η Σκάνθορπ και Τσέλμσφορντ. Ισως ξαναδώ και τη Γιουνάιτεντ την Κυριακή. Θέλετε να τα βάλετε σε ένα τρίξι; Δεν λέω όχι. Προσωπικά θα πάω με μονά αποδεκτά. Με ένα από τα τρία θα είμαι οριακά από πάνω. Τα λέμε ξανά είτε με update την Κυριακή, είτε την Τρίτη, όπου θα μιλήσουμε για το μεσοβδόμαδο πρόγραμμα.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος