520

Editorials

Ένα διαφορετικό Μουντιάλ…

“Ελατε, βάζω τη βεράντα, τις πίτσες και την τηλεόραση, φέρτε τις μπύρες”! Κάπως έτσι έχουν περάσει άπειρες παρείστικες και αμιγώς ποδοσφαιρικές βραδιές, όταν έχει Μουντιάλ ή EURO. Κι αν δεν είναι στη βεράντα, είναι κάπου έξω, σε καφέ, σε all day bar δίπλα στη θάλασσα, με προτζέκτορα, με γιγαντοοθόνες, με ωραίες καλοκαιρινές βραδιές φορώντας βερμούδες και κοντομάνικα.

Αυτές οι διοργανώσεις γίνονται μέσα από μέσα Ιουνίου ως μέσα Ιουλίου, οπότε έβαλα και την ανάλογη κεντρική φωτό σε αυτό το Editorial, ελαφρώς νοσταλγική.

Το Μουντιάλ είναι γιορτή. Το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα παιχνίδι, είναι κοινωνικό φαινόμενο και σε τέτοια παγκόσμια κλίμακα είναι γιορτή. Εδώ και τώρα όμως, λείπουν δύο λέξεις.

Το Μουντιάλ (ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ) είναι γιορτή. Είναι; Ιδού το ερώτημα γιά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ…

Απαντάω για εμένα: ΔΕΝ είναι. Δεν το νοιώθω έτσι. Μέχρι προχθές έπαιζα διπλό το Μπράιτον-Αστον Βίλλα. Το ημερολόγιο λέει 16/11 και όχι 16/6. Και την Κυριακή θα δούμε Κατάρ-Εκουαδόρ και θα λέει 20 Νοέμβρη στην πρεμιέρα. Και θα χάλασει και ο καιρός.

Και θα ανάψουνε οι σόμπες, τα καλοριφέρ και τα τζάκια. Τι να πω στους φίλους μου; Ελάτε, βάζω τα…κάστανα, φέρτε το κόκκινο κρασί και βγάλτε τα τζάκετ και τα λασπωμένα παπούτσια πριν μπείτε γιατί θα λερωθούν τα χαλιά; Δεν γίνονται αυτά.

Είδαμε Champions League Αυγουστο ελέω κορωνοϊού. Τώρα θα δούμε Μουντιάλ χειμωνιάτικα ελέω FIFA, γιατί στο Κατάρ άμα το έκαναν καλοκαίρι θα πέφτανε σαν τις μύγες όλοι με 50+ βαθμούς.

Σόρυ, δεν ψήνομαι να το γιορτάσω. Εγώ τέτοια εποχή κανονικά βλέπω ομίλους Champions League, βλέπω Premier League, Primera Division και Bundesliga. Και μου το πήρατε. Σύμπτυξη σε όλα (πρωταθλήματα, προετοιμασίες Εθνικών, πρόγραμμα Μουντιάλ, επανέναρξη μετά) γιά να γίνει Μουντιάλ στο Κατάρ. Και βέβαια, στο Κατάρ των χιλιάδων νεκρών εργατών απ’ το Μπαγκλαντές και του Πακιστάν, της σύγχρονης σκλαβιάς.

Γιά να τα λέμε όλα, όπως πάντα εδώ. Κάθε φορά που θα βλέπουμε ένα από τα επτά νέα γήπεδα, πρώτα θα λέμε “ουάου τι έφτιαξαν” και μετά θα λέμε “πόσοι χάθηκαν σε αυτές τις σκαλωσιές”….

Μπορεί άλλοι να το βλέπουν αλλιώς, μιλάω για εμένα. Γιορτή δεν θα είναι, δεν θα το νοιώσω έτσι, αν ήταν θα το είχα ήδη νοιώσει, θα το λαχταρούσα.

Αλλά δεν το λαχταράω.

Το δεύτερο ερώτημα που προκύπτει; Ναι απαντάω, θα το δω το Παγκόσμιο. Θα δω όλα τα ματς. Πολλοί θα μποϊκοτάρουν. Δεν τους αδικώ, ίσα ίσα. Ομως, η δουλειά είναι δουλειά, ενώ δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Οταν αγοράζω μιά ακριβή φόρμα ή αθλητικά παπούτσια και λέει η ταμπελίτσα “made in Banglandesh ή made in Vietnam”, τι νομίζετε ότι έχει συμβεί; Φτηνά εργατικά χέρια τις έχουν φτιάξει τις φόρμες, μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, για ένα κομμάτι ψωμί δουλεύουν και οι πολυεθνικές δεν είναι χαζές που έκαναν εκεί τα εργοστάσιά τους! Μην το πλατιάσω, επιστρέφω στη δουλειά μας.

Η δουλειά μας ποιά είναι; Το στοίχημα. Θα δω λοιπόν τα ματς, όλα τα ματς, όπως και όλοι στο Betsellers νομίζω. Αφθονο live καθημερινά, προτάσεις, όλοι στο chat, τα ματς το πρώτο διάστημα είναι 12-3-6-9, κάθε τρίωρο και ένα, από το πρωί! Και φυσικά στα επόμενα 24ωρα θα δείτε και μακροχρόνια, ειδικά, τα πάντα. Ηδη έχετε δει και ακούσει. Ελεύθερα κιόλας.

Ιδού τα podcast, σε αυτο το λινκ: https://open.spotify.com/show/77rNjhbJhThDB1n4BFCu98 .

Ουσιαστικά με τον Μάκη ξεκινήσαμε να “μιλάμε Μουντιαλικά” πριν από όλους, η προεργασία έχει γίνει, αν τα ακούσετε (τα special edition που είναι μόνο Podcast και αναφέρονται στο Παγκόσμιο) θα μάθετε και προς τα που προσανατολιζόμαστε, θα ακούσετε και ειδικά, ενώ αύριο θα παίξει στην ιδια πλατφόρμα και το τελευταίο μουντιαλικό, το 7ο μέρος με αναφορά στα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής.

Αρα, είμαστε έτοιμοι. Οπως είμαστε πάντα στο Betsellers, δεν νομίζω ότι χρειάζεται διαφήμιση η δουλειά που γίνεται εντός site. Απλά δεν είμαστε έτοιμοι γιά…γιορτή. Θα δούμε μπάλα, όσο θα προχωράει η διοργάνωση θα ανεβαίνει και το level δυσκολίας και η αδρεναλίνη, αλλά στο μυαλό μου, όπως αντιμετώπισα το Γουέστ Χαμ-Λέστερ το περασμένο Σάββατο, έτσι θα αντιμετωπίσω και το ΗΠΑ-Ουαλία της Δευτέρας γιά παράδειγμα.

Συμβουλή: Μην απλωθείτε και βάλετε καλά λεφτά σε άπειρα μακροχρόνια, θα βομβαρδιστείτε από προτάσεις αυτό το διάστημα. Είναι ιδιαίτερο Μουντιάλ και η ποδοσφαιρική σαιζόν δεν έχει τελειώσει, δεν είναι καν στη μέση! Τα λέμε μέσα, σας περιμένουμε όλους.

Παλαιότερα Editorials