403

Μάκης Μηνδρινός

Ένα και βλέπουμε

Χαιρετώ! Μεσοβδόμαδα επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά ότι φαβορί και Αγγλία είναι λέξεις αντίθετες. Δεν πα να συνηγορούν όλα προς ένα σημείο, όπως ήταν π.χ. η Σάτον; Θα μου πεις γι’ αυτό έδινε κοντά στο 2,00 και όχι 1,60. Θυμάστε ίσως πέρσι, είχε ένα αντίστοιχο ματς, Κρίσταλ Πάλας – Αρσεναλ.

Προς το τέλος ήταν, με την Πάλας αδιάφορη και την Αρσεναλ να θέλει βαθμούς.

Και με τον Βιεϊρά στην μέση. 3-0 έληξε. Btw, Αρσεναλ – Πάλας παίζουν και τη Δευτέρα και μάλιστα η Πάλας θα είναι χωρίς τον Βιεϊρά, ο οποίος αποτελεί παρελθόν. Για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα, περίμενα πολύ καλύτερη την Πάλας φέτος, έχοντας ως δείγμα την περσινή σεζόν.

Τα μεσοβδόμαδα τα σχολιάσαμε και στην εκπομπή.  

Πάμε στα φρέσκα.

Στην Πρέμιερ Λιγκ θεωρώ ότι είναι πολύ ύπουλα τα Αστον Βίλα – Μπόρνμουθ και Μπρέντφορντ – Λέστερ. H Μπόρνμουθ κουνιέται, έρχεται και από πολύ μεγάλη νίκη επί της Λίβερπουλ με καλή εμφάνιση, έχει και τεράστιο κίνητρο. Προφανώς είναι ίσως η λιγότερο ποιοτική ομάδα της κατηγορίας και όντως για μένα μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό, αλλά δείχνει ότι θα το παλέψει.

Η Αστον Βίλα δεν είναι εύκολη προφανώς, αλλά δεν μας βγάζει και μάτια. Υπερβολή το 5άρι όπως και να έχει.

Παρόμοια κατάσταση και στο Μπρέντφορντ – Λέστερ, με τη διαφορά ότι το διπλό είναι στο 3,75. Λογικό, καθώς η Λέστερ είναι θεωρητικά πολύ ανώτερη της Μπόρνμουθ. Για τη Λέστερ θα έλεγα ότι τα στατιστικά δεν λένε όλη την αλήθεια, καθώς οι τρεις από τις τέσσερις σερί ήττες της, ήταν κόντρα σε Τσέλσι, Αρσεναλ και Γιουνάιτεντ.

Η Μπρέντφορντ είναι παρόμοια φάση με την Αστον Βίλα, δεν είναι καθόλου εύκολη ομάδα, ειδικά εντός έδρας.

Από ‘κει και πέρα τίποτα ιδιαίτερο.

Στο Κύπελλο και τα 4 ματς έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, για διαφορετικούς λόγους. Δεν ξέρω αν η «Σίτι της Τσάμπιονσιπ» κάνει την έκπληξη μεγατόνων απέναντι στην κανονική Σίτι, αλλά σίγουρα η Μπέρνλι του πρώην αρχηγού της Σίτι, Βινσέντ Κομπανί, μπορεί να δυσκολέψει τη μεγάλη της αντίπαλο.

Ζόρικο να πας στην κόντρα, όχι ότι την αποκλείω, αλλά και το goal/goal παίζεται, στο 2,25. Επίσης, μου άρεσε η πρόταση του Θάσιου στην εκπομπή, +2 η Μπέρνλι+Goal/goal σε combo, που δίνει 4,00.

Πολύ ύπουλο και το Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπλάκμπερν, εκτός τόπου και χρόνου το 6άρι του διπλού. Η Μπλάκμπερν είναι –όπως και η Σέφιλντ- διεκδικήτριες της ανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι από τις καλές ομάδες της Τσάμπιονσιπ.

Το Μπράιτον – Γκρίμσμπι, έχει προφανώς ενδιαφέρον λόγω Γκρίμσμπι, ενώ το Γιουνάιτεντ – Φούλαμ μοιάζει εύκολο για τη γηπεδούχο, αλλά προσωπικά αγγίζω. Ισως και εδώ το goal/goal να έχει νόημα.

Στη Τσάμπιονσιπ ένα φαβορί που νομίζω θα περάσει είναι η ΚΠΡ παρά την 6άρα (ο Εϊνσγουορθ ξεκίνησε τα… δικά του για να φέρει συσπείρωση και σε αυτά είναι καλός!), καθώς ούτε η Μπέρμιγχαμ πατάει καλά.

Από αουτσάιντερ, πάλι με… τρώει να κοντράρω τη Στόουκ αλλά δεν θα το κάνω. Επίσης, έχει χτυπήσει ντεφορμάρισμα καλό η Σουόνσι και στο ντέρμπι με την Μπρίστολ Σίτι έχει νόημα να δούμε το 3,40 του διπλού. Δεν είναι ότι σε γεμίζει η Μπρίστολ Σίτι, έχει κι αυτή τα θέματά της, αλλά όπως και να το κάνουμε πατάει καλύτερα αυτή την περίοδο από την αντίπαλό της.

Στη Λιγκ 1, τίποτα απολύτως. Στη Λιγκ 2, έχουμε ίσως το καλύτερο σημείο στην Αγγλία, το διπλό της Τζίλιγχαμ στο Γουόλσολ, στο 3,40. Η Τζίλιγχαμ είναι καλά, δουλεύει η ιστορία με τους τρεις προπονητές (Νιλ Χάρις στον πάγκο και Κένι Τζάκετ, Αντι Χεσεντάλερ σε άλλο πόστο, πιο διοικητικό) και πλέον ξεφεύγει από τη ζώνη υποβιβασμού. Την ίδια στιγμή τη Γουόλσολ την έχει πάρει η κατηφόρα, από διεκδικήτρια των πλέι οφ πλέον είναι στη μέση του πίνακα και σχεδόν χωρίς βαθμολογικό κίνητρο.

Δεν ξέρω αν θα προκύψει κάτι, πάντως στα δικά μου τα μάτια το πιο ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή είναι η Τζίλιγχαμ. Αντε και μετά το g/g της Μπέρνλι (ακόμα και το combo). Μένω με Τζίλιγχαμ προς το παρόν και βλέπουμε. Γενικά ήσυχο στοιχηματικά κουπόνι.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος