249

Thassios

Ένα και καλό

Καλημέρα καρτολάχνοι μου!

Την Κυριακή πήγα σε χαλαρό ποντάρισμα μιας και δε μου άρεσε το πρόγραμμα! Το Σάββατο ξεκάθαρα το μόνο που άξιζα ήταν το ποντάρισμα της Μπρεστ. Εκεί μας αδίκησε η μπάλα. Αλλά είπαμε. Εμείς δε κάνουμε κουμάντο. Βλέπαμε το παιχνίδι και κάποια στιγμή μετά το 1-0 φοβήθηκα ότι ήταν πιο πιθανόν να βγει το 1-2 anytime score παρά το 2-1 που παίξαμε.

Τελικά η Μπρεστ δε σκόραρε και μας έδειξε ότι άμα δεν θέλει η μπάλα τότε δε πα να χτυπιέσαι εσύ. Πάμε τώρα στα φρέσκα όπου θα ασχοληθώ με ένα παιχνίδι μόνο (είναι τη Πέμπτη τα ξημερώματα αλλά οι αποδόσεις θα πέσουν).

Ήταν Νοέμβριος τους 2022  όταν όλοι εμείς οι γνήσιοι Λατίνοι βάλαμε τα ουισκάκια μας και καθίσαμε να δούμε το Trofeo de Campeones της Αργεντινής.

Είναι κάτι σαν το super cup που λένε στην Ευρώπη σε πολλές χώρες. Δηλαδή ο τελικός ανάμεσα στον πρωταθλητή και στον κυπελλούχο. Εκείνο το βράδυ λοιπόν η Ράσινγκ Κλουμπ αντιμετώπιζε την πρωταθλήτρια αλλά και κυπελλούχο Μπόκα. Η Μπόκα είχε κερδίσει το πρωτάθλημα αλλά και το κύπελλο και έτσι οι αμέσως επόμενες στην βαθμολογία (Τίγκρε και Ράσινγκ) έπαιξαν μεταξύ τους για το ποια θα αντιμετωπίσει την Μπόκα , με την Ράσινγκ να είναι αυτή.

Ήταν ένα σχετικά ήρεμο παιχνίδι όπως μας είχαν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια  οι δύο ομάδες μεταξύ τους. Όλα λοιπόν κυλούσαν ήρεμα και το παιχνίδι είχε πάρει το δρόμο προς τη παράταση (1-1 το σκορ στο 93’) μέχρι που σε μια ανυποψίαστη φάση οι παίκτες της Μπόκα ζήτησαν πέναλτι και τότε άρχισαν τα παρατράγουδα. Sebastian Villa και Johan Carbonero είδαν τις κόκκινες κάρτες αφού πιάστηκαν στα χέρια στη μέση του γηπέδου ενώ οι υπόλοιποι παίκτες είχαν πέσει πάνω στον ρέφερι για τη εξέλιξη του Var.

Η φάση ελέγχθηκε και τελικά δεν δόθηκε πέναλτι με το παιχνίδι να πηγαίνει στη παράταση. Όλα αυτά όμως με τα νεύρα τσιτωμένα (κάπου εκεί βάλαμε και δεύτερο ποτηράκι ουίσκι).

Ξεκινάει η παράταση και δεν αργεί να έρθει η πρώτη καλή κλωτσιά (4 λεπτά μετά την έναρξη της παράτασης) με την Μπόκα να μένει με 9 παίκτες. Το παιχνίδι συνεχίζει με την ένταση να υπάρχει ακόμη αλλά να βγαίνουν κάτι ταπεινές κίτρινες.

Το καλύτερο όμως δεν είχε έρθει. Στο 117’ η Ράσινγκ πετυχαίνει το γκολ και ο παίκτης που βάζει το γκολ πηγαίνει μπροστά στην κερκίδα της Μπόκα και κάθεται εκεί σιωπηλός να τους κοιτάει για ώρα. Για κάποιους αυτό είναι το χειρότερο. Και οι αυτοί οι κάποιοι ήταν οι παίκτες της Μπόκα που όρμησαν πάνω του. Αποτέλεσμα το παιχνίδι να τελειώσει με 10 κόκκινες κάρτες και τη Ράσινγκ νικήτρια.

Κάτι που είχαμε καιρό να δούμε στα γήπεδα (αν και δεν σπάσανε το ρεκόρ). Στο καυτό ντέρμπι Ρίβερ – Μπόκα το ρεκόρ νομίζω ότι είναι κάπου στις 7 κόκκινες. Οπότε καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε.

Από τότε λοιπόν το μίσος δεν άργησε να έρθει μεταξύ των ομάδων αλλά και των οπαδών. Έγινε ένα ξεχωριστό ντέρμπι. Έχω παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια μεταξύ τους και οι διαιτητές με τα χίλια ζόρια κρατάνε τις κόκκινες στο τσεπάκι , κάτι που δεν έγινε τον Απρίλιο.

Εκεί όπου οι Martin Payero και Juan Nardoni μετά από ένα φάουλ που προηγήθηκε άναψαν τα αίματα και πιαστήκανε στα χέρια.  

Πάμε τώρα στα φρέσκα αφού οι δύο ομάδες βρίσκονται στους 8 του Libertadores και παίζουν τον επαναληπτικό μεταξύ τους τη Πέμπτη για μια θέση στους ημιτελικούς. Είναι οι μόνες Αργεντίνες που θα εκπροσωπούν τη χώρα τους στον θεσμό μιας και η Ρίβερ αποκλείστηκε στον προηγούμενο γύρο.

Οι δύο ομάδες βρεθήκανε το 2020 για τον θεσμό και πάλι στην φάση των 8 όπου είχε περάσει η Μπόκα. Το τελευταίο Libertadores για την Ράσινγκ Κλουμπ ήταν το μακρινό 1967 ενώ για τη Μπόκα το 2007. Οπότε έχουμε μεγάλη δίψα και από τις δύο.

Ένα άλλο θέμα που συζητιέται , κυρίως στις τάξεις της Ράσινγκ είναι το όνομα Juan Fernando Quintero. Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός επιστρέφει στο Αργεντίνικο πρωτάθλημα για λογαριασμό της Ράσινγκ και η φράση που επικρατεί στα στόματα των οπαδών της είναι ‘’κάντο όπως τότε με τη Ρίβερ’’.

Ο Κολομβιανός παίκτης το 2018 με ένα γκολ και μία ασίστ χάρισε στη παράταση του τελικού το Libertadores στην Ρίβερ απέναντι στη μισητή Μπόκα.

Τέλος ακόμη ένα όνομα που συζητιέται για το συγκεκριμένο ματς είναι αυτό του διαιτητή. Όχι όμως του Matonte που θα είναι ο ρέφερι του παιχνιδιού αλλά του Βαρίστα. Ο Ουρουγουανός Leodan Gonzalez έχει απασχολήσει αρκετά στο παρελθόν και πολλούς για τις αποφάσεις του.

Ειδικά οι Αργεντίνοι τον έχουν στο μάτι. Ο Συγκεκριμένος λοιπόν ρέφερι ήταν στο Var και το 2018 στον τελικό του Libertadores ,ανάμεσα στην River και την Boca ,όπου τα έκανε λίγο σαλάτα, όταν δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ της Ρίβερ. Ένα χρόνο μετά για το Copa America και στον αγώνα μεταξύ της Αργεντινής και της Βραζιλίας , δε φωνάζει στο Var τον διαιτητή της αναμέτρησης για δύο πιθανές κόκκινες που έπρεπε να δούνε οι Βραζιλιάνοι με τον Messi τότε να κάνει και δηλώσεις.

Οπότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε κάποιο φυτίλι και από εκεί στην αναμέτρηση.

O Ουρουγουανός διαιτητής Andres Matonte πάντως της αναμέτρησης είναι καρτάκιας κι αυτός, με τη τελευταία φορά που συνάντησε τη Μπόκα να επιβεβαιώνει το κόμπο κόκκινων στο ματς με τη Μονάγκας.

Μια στήλη λοιπόν, ένα ματς! Δε γίνεται να μην ποντάρω κάρτες σε αυτό το παιχνίδι.

Δεν μου αρέσει κάτι άλλο μεσοβδόμαδα και θα ανεβάσω λίγο το ποντάρισμα εδώ όπου περιμένω καυτή ατμόσφαιρα στο Estadio Presidente Peron των 64000 θέσεων(θα είναι γεμάτο).

Ενώ θα κάνω και ένα μικρό ποντάρισμα στο να σκοράρει ο Juan Quintero της Ράσινγκ που βρίσκω σε καλή απόδοση (6,8). Οπότε έχουμε τέσσερα πονταρίσματα στον συγκεκριμένο αγώνα. Το ειδικό ‘’όβερ 5,5 κίτρινες + κόκκινη’’ σε απόδοση 4,5 , το ενισχυτικό ειδικό ”κίτρινη και οι δύο στο ημίχρονο + κόκκινη” σε απόδοση 6,5, το κόμπο κόκκινων σε απόδοση 21 και ο σκόρερ σε απόδοση 6,8.

 

Αυτά από εμένα. Ελπίζω το παιχνίδι να εξελιχθεί όπως περιμένω!

Παλαιότερα άρθρα του THASSIOS