1927

Μάκης Μηνδρινός

Ένα λάθος υπάρχει…

Χαιρετώ! Καλά μπήκε ο Γενάρης, καλό κέρδος ήρθε! Γενικά έγιναν ωραία πραγματάκια στο Κύπελλο και δεν αναφέρομαι μόνο για τα δικά μας που πέρασαν εδώ στο Betsellers, όπως οι Τζίλιγχαμ (4,50), Πόρτσμουθ (4,75), Ντόνκαστερ (4,00), Γουλβς (4,55), αλλά και για κάμποσα ακόμα. Μπράιτον στο 3,30, Γουίμπλεντον στο 3,60, Σουόνσι στο 3,40, Μπάρνετ στο 12,00, Ολνταμ στο 9,50, Νιούπορτ στο 9,00.

Αυτό είναι το Κύπελλο που αγαπήσαμε!

Το είπαμε και την Παρασκευή. Θέλει μεν μελέτη και διάβασμα, αλλά είναι μια διοργάνωση που θέλει και έμπνευση. Είναι που θα πέσει ο καθένας. Προσωπικά ήμουν και τυχερός, θέλει και τύχη όταν κυνηγάς τέτοιας σημεία. Η Πόρτσμουθ αν και με παίκτη παραπάνω για ένα ημίχρονο και βάλε, το κάρφωσε στην τελευταία φάση του αγώνα! Κυριολεκτώ! Είχε ανάβει όλη η Νόριτς ψηλά για μια στημένη φάση, έδιωξε η Πόρτσμουθ, βγήκε η κόντρα, πάρε το 0-1!

Η Κάρντιφ είχε δύο δοκάρια όσο ήταν στο 0-0 με την Τζίλιγχαμ.

Μετά το 1-0, βέβαια, είχε δοκάρι και η Τζίλιγχαμ. Η Λίβερπουλ δεν άξιζε κάτι παραπάνω κόντρα στη Γουλβς, όμως κι εκείνη είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ για τυο 2-2. Από την άλλη, η Μπλάκμπερν πάλεψε πολύ στο Νιουκάστλ και παρά το γεγονός ότι απειλήθηκε κάμποσες φορές, είχε τεράστια ευκαιρία πάνω στη γραμμή για να κάνει το 2-0! Το έφαγε με πέναλτι.

«Πλάκα» είχαν και τα δύο ματς της δυάδας: οι άσοι σε Μάκλσφιλντ – Σουίντον και Ντάγκεναμ – Μπόρεχαμ: η Μάκλσφιλντ προηγήθηκε αλλά δέχθηκε ανατροπή στο τέλος, η δε Ντάγκεναμ έχανε 0-3 στο 35’, το γύρισε στο 74’, αλλά ισοφαρίστηκε στο 87’! Χαμός!

Αυτά με τα όσα έγιναν. Και μετά από ένα non stop εορταστικό πρόγραμμα, έχουμε το πρώτο χαλαρό μεσοβδόμαδο μετά από καιρό.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έχουμε και τι κρατάμε.

Λιγκ Καπ

Στο Λιγκ Καπ, έχουμε τους πρώτους ημιτελικούς: Τότεναμ – Τσέλσι και Σίτι – Μπέρτον. Το Σίτι – Μπέρτον είναι εντελώς αδιάφορο στοιχηματικά. Οσο και να το παλέψει η Μπέρτον, προφανώς υπάρχει φαβορί. Στο λονδρέζικο είναι πιο ζόρικα τα πράγματα και δεν πιάνεται από πουθενά.

Αν έπρεπε με το ζόρι να διαλέξω κάτι, πάντως, θα ήταν η ισοπαλία. Κι ας βγει η ομάδα που θα προκριθεί στη ρεβάνς του «Στάμφορντ Μπριτζ».

Λιγκ Τρόφι

Στο Λιγκ Τρόφι κοίταξα λίγο παραπάνω μόνο το Ακρινγκτον – Μπέρι. Στη λογική ότι οι φιλοξενούμενοι είναι σε πολύ καλό φεγγάρι, τη στιγμή που η Ακρινγκτον ίσως εμφανιστεί λίγο αποπροσανατολισμένη μετά τη νίκη στο Κύπελλο επί της Ιπσουιτς (1-0).

Το 3,45 του διπλού (χθες) πλέον είναι στο 2,70, οπότε σταματάει η όποια κουβέντα. Οσο η Σάουθεντ ήταν πάνω από το 3,00 στο εντός έδρας με την Πόρτσμουθ επίσης μπορούσε να γίνει κουβέντα. Τώρα, στο 2,60, ούτε καν.

Νάσιοναλ Λιγκ

Από πρωταθλήματα, στη Νάσιοναλ Λιγκ παίζουν Γκέιτσχεντ – Σόλιχαλ και Μπρόμλι – Ρέξαμ.

Εγραφα και την Παρασκευή ότι είναι δύσκολο στις πολύ μικρές κατηγορίες να μην επηρεαστούν από το βαρύ πρόγραμμα όλες οι ομάδες. Ακόμα και οι καλές ομάδες. Κάπως έτσι είναι η κατάσταση στη Ρέξαμ τώρα. Ηταν σταθερή στο μεγαλύτερο μέρος της εορταστικής περιόδου, όμως στα δύο τελευταία έβγαλε κούραση και υπέστη ισάριθμες ήττες.

Τώρα πηγαίνει στην έδρα της Μπρόμλι, η οποία είναι καλά (τρεις σερί νίκες). Θεωρητικά μπορεί να γίνει κουβέντα για το 3,40 του άσου. Λέω θεωρητικά γιατί δεν μπορώ να γνωρίζω αν όντως η Ρέξαμ ντεφορμαρίστηκε.

Βορράς/Νότος

Συνολικά 5 παιχνίδια διεξάγονται σε Βορρά και Νότο Νάσιοναλ Λιγκ. Το Σλάου – Μπαθ και το Γουόκινγκ – Γουέλινγκ, αμφότερα στο Νότο, είναι αυτά που κοίταξα περισσότερο.

Η Σλάου το Σάββατο έχασε δεύτερο σερί παιχνίδι, στην έδρα της Τόρκι. Μια ήττα που ήταν εντός προγράμματος. Άλλο βέβαια να χάνεις και να παλεύεις, άλλο το ματς να έρχεται 4-0 και να είναι 7-0! Στο πρώτο ημίχρονο με το ζόρι κράτησε το 0-0, στο τέλος του 45λεπτου έμεινε με 10 παίκτες και στο β’ κατέρρευσε. Θα λείψει ο φορ Χάρις, που έχει 7 ματς φέτος σε όλες τις διοργανώσεις και είναι βασικός.

Εντός έδρας η Σλάου μετράει 5 ήττες, μία ισοπαλία και μόλις μία νίκη στα 7 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις. Η νίκη της ήταν επί της Ιστ Θάροκ, που είναι εντός ζώνης υποβιβασμού.

Η Μπαθ είναι ίσως στην καλύτερή της φάση από το ξεκίνημα της σεζόν. Τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα 5 τελευταία, το Σάββατο πέρασε 2-0 από την έδρα της Ντάλγουιτς, σε ένα ματς που το γήπεδο ήταν κατάμεστο (η Ντάλγουιτς έχει γυρίσει εδώ και 2-3 αγωνιστικές στο κανονικό γήπεδό της – μέχρι τώρα έπαιζε σε εκείνο της Μίτσαμ).

Στα 9 τελευταία της έχασε μόνο από την ισχυρή Μπίλερικεϊ, ενώ εκτός έδρας είναι 8 ματς αήττητη (5-3-0). Την 1η Σεπτέμβρη έχασε τελευταία φορά μακριά από το σπίτι της! Θεωρώ υπερβολικό το 3,75 του διπλού στη Stoiximan, όταν μάλιστα στις περισσότερες εταιρίες είναι κάτω 3,40!

Στο Γουόκινγκ – Γουέλινγκ, αναμετρώνται δύο ομάδες που διεκδικούν την άνοδο.

Η Γουόκινγκ αυτή τη στιγμή μοιάζει με τρένο που δεν σταματάει με τίποτα: 7 σερί νίκες, 8-1-0 στα 9 τελευταία στο πρωτάθλημα, με 26 γκολ στο διάστημα αυτό (σχεδόν τρία γκολ ανά ματς)! Δεν είναι συνηθισμένα αυτά τα νούμερα για τις συγκεκριμένες κατηγορίες. Πολλοί την είδατε κιόλας, στο 0-2 από τη Γουότφορντ στο Κύπελλο, την Κυριακή. Το πάλεψε όσο μπορούσε η ομαδούλα, αλλά ΟΚ, φάνηκε ότι το ταβάνι της το είχε ήδη τρυπήσει!

Θα εμφανιστεί επηρεασμένη από τον αποκλεισμό; Θα εμφανιστεί κουρασμένη; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.

Αν δεν επηρεαστεί καθόλου, πιθανότατα εύκολα-δύσκολα να κερδίσει. Αν όμως δεν είναι συγκεντρωμένη ή κουρασμένη, δεν αποκλείεται να δούμε καμιά έκπληξη. Εξάλλου, η Γέλινγκ είναι καλή ομάδα, παρά το γεγονός ότι δεν είναι στα καλύτερά της. Αντέδρασε μετά τις δύο ήττες από Κόνκορντ και Ντάρτφορντ (αμφότερες με σκορ 1-0), επικρατώντας 5-3 της Τρούρο, σε ένα ματς που προηγήθηκε 4-0 στο 46’ και στη συνέχεια χαλάρωσε.

Στο 4,75 το διπλό.

Στη σούμα. Αν και το 4,75 προκαλεί δεν θέλω να κοντράρω τη Γουόκινγκ, δεν είμαι σίγουρος ότι όντως μπορεί να έχει επηρεαστεί από το ματς της Κυριακής. Το μόνο σημείο από το μεσοβδόμαδο πρόγραμμα που πληροί όλες τις προδιαγραφές (φόρμα, μομέντουμ, αποδόσεις) είναι η Μπαθ. Οπότε μένω με την Μπαθ και τα λέμε ξανά την Παρασκευή.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος