840

Μάκης Μηνδρινός

Ένα, με το… ζόρι!

Χρόνια Πολλά και καλά, με υγεία σε όλους! Υγεία και τα υπόλοιπα έπονται. Και όσο βλέπεις την όλη κατάσταση, το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια, η ευχή για υγεία γίνεται όλο και πιο αναγκαία. Πλέον νοσούν όλοι, εμβολιασμένοι και μη, μικροί-μεγάλοι, γνωστοί και άγνωστοί μας. «Δεν έχω με ποιον να πάω για έναν καφέ, όλοι οι φίλοι μου-γνωστοί μου έχουν covid», η ατάκα του αδερφού μου χθες.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι όσοι νοσούν με την όμικρον, έχουν 2-3 μέρες πυρετό, λίγο λαιμό, λίγο βήχα και τέλος. Ισως στο τέλος της ημέρας αυτό να είναι και το πιο σημαντικό. Οσο περνάει ο καιρός αυτή είναι η αίσθηση, ότι στο τέλος θα νοσήσουμε σχεδόν όλοι, αλλά τουλάχιστον να το περάσουμε ήπια.

Τελοσπάντων, ξεκίνησα λίγο απότομα, αλλά πώς να γίνει διαφορετικά όταν όλος ο κόσμος χορεύει στους ρυθμούς του Covid.

Ηταν δεδομένο ότι θα επηρεαστεί και ο αθλητισμός, άνθρωποι είναι και στον αθλητισμό, λογικό να το ζουν όλοι στην καθημερινότητά τους.

Στοίχημα. Τα… γνωστά! Αναβολές κι άλλες αναβολές, ομάδες με απουσίες, πολλές φορές δεν ξέρουμε καν ποιοι παίκτες λείπουν. Άλλα περιμένουμε, άλλα βλέπουμε. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από τη Λέστερ δεν υπάρχει.

Πρώτα τρώει 6 από τη Σίτι και στα… καπάκια κερδίζει τη Λίβερπουλ! Υπό αυτές τις συνθήκες το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι είτε να το… κόψουμε, είτε να πάμε πολύ προσεκτικά. Προφανώς δεν έχω διάθεση να το κόψω, οπότε μένει η δεύτερη επιλογή! Ο καθένας όμως πράττει αναλόγως!

Στα γρήγορα πάμε να δούμε τι έχει απομείνει: Πρέμιερ Λιγκ με Τσέλσι-Μπράιτον, Μπρέντφορντ-Σίτι και Γιουνάιτεντ-Μπέρνλι.

Σβήνονται όλα, προφανώς! Το Εβερτον-Νιουκάστλ σκέφτηκα λίγο παραπάνω, αλλά… μας τελείωσε κι αυτό!

Στην Τσάμπιονσιπ πέντε αναβολές μέχρι στιγμής. Στα τρία σημερινά, Κόβεντρι-Μίλγουολ, Μπλάκμπερν-Μπάρνσλεϊ, Μπλάκπουλ-Μίντλεσμπρο, τίποτα απολύτως. Στα τέσσερα αυριανά μία σκέψη Υ.Κ.Σ. (υπό κανονικές συνθήκες) θα ήταν η Κάρντιφ, στο 5,50, μέσα στη Μπόρνμουθ.

Η Μπόρνμουθ έπαιξε Δευτέρα και ξαναπαίζει Πέμπτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αντέδρασε βέβαια τη Δευτέρα, σπουδαία η νίκη της επί της ΚΠΡ εκτός, σπάζοντας ένα κακό σερί 7 αγώνων δίχως νίκη. Σύμφωνα με τον Πάρκερ, «υπάρχουν αρκετά θετικά κρούσματα». Αντε τώρα βρες εσύ ποιοι παίζουν και ποιοι όχι.

Η Κάρντιφ έχει να παίξει από τις 11 Δεκεμβρίου! Λόγω πολλών κρουσμάτων αναβλήθηκαν τα προηγούμενα παιχνίδια της, όμως πλέον είναι όλοι υγιείς, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μόρισον, προπονητής της ομάδας.

Από τη Δευτέρα προπονούνται όλοι κανονικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις από τη μία λες πως η ομάδα είναι πλέον όλη διαθέσιμη, από την άλλη ότι μετά από 15 μέρες που δεν έκαναν καν προπόνηση, ένας Θεός ξέρεις σε τι κατάσταση θα εμφανιστούν. Είναι τα ρίσκα που αναγκαστικά πρέπει να πάρεις, αν όντως θες να συνεχίσεις να παίζεις στοίχημα αυτές τις μέρες.

Άλλες πέντε αναβολές στη Λιγκ 1. Το μοναδικό που ίσως μπορεί να συζητηθεί πιο σοβαρά είναι το αυριανό, το 3,80 της Σέφιλντ Γουένσντεϊ στο Σάντερλαντ. Λέω ίσως, επειδή δεν είναι μόνο η Σέφιλντ καλά, είναι και η Σάντερλαντ. Είναι δύο φορμαρισμένες ομάδες, με τη Σάντερλαντ πάντως πιο επιβαρυμένη λόγω προγράμματος.

Στη Λιγκ 2 έχουν μείνει δύο ματσάκια όλα κι όλα: Μπάροου – Ολνταμ και Σουίντον – Στίβενεϊτζ.

Το μόνο που μου άρεσε στην αγωνιστική ήταν το διπλό της Μάνσφιλντ στη Χάρογκεϊτ, αλλά… μας τελείωσε κι αυτό.

Αυτά ήταν παιδιά. Βγάλατε εσείς κάνα συμπέρασμα; Αντε λίγο Κάρντιφ μόνο. Ετσι για το… καλό. Αύριο είναι αυτό, από τα λίγα σημερινά που έχουν απομείνει δεν έχω τίποτα. Τα λέμε μάλλον την Παρασκευή, ή το Σάββατο το πρωί.

Να περνάτε καλά και να προσέχετε!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος