1884

Μάκης Μηνδρινός

Ένα «μικρό» κι ένα μεγάλο

Χαιρετώ! Θετικά έκλεισε το Σ/Κ/Δ, αρχικά με την μικρούλα Γκόουτσεστερ και χθες με τη Γιουνάιτεντ. Στο Ντόνκαστερ φάνηκε η διαφορά δυναμικότητας και η Κρίσταλ Πάλας δίκαια, ενώ το Σλάου – Ντάρτφορντ ήρθε μάλλον δίκαια ισόπαλο, σε ένα ματς που θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε. Αν έχετε όρεξη, πάντως, ψάξτε τα στιγμιότυπα και δείτε τη διπλή ευκαιρία που έχασε η Ντάρτφορντ προς το τέλος του ματς…

Οσο για τα ματς που έφεραν τις επιστροφές, το Τσέλσι – Γιουνάιτεντ προφανώς το είδατε χθες βράδυ.

Είναι φανερό ότι η Τσέλσι δεν είναι καλά, είπαμε ότι ακόμα και με τους βασικούς έχει θέματα. Τα οποία δεν είναι μόνο αγωνιστικά… Η Γιουνάιτεντ έκανε πολύ καλά τα… βασικά. Χωρίς να παίξει μπαλάρα είχε υπομονή, βρήκε τις ευκαιρίες της και καθάρισε αρκετά εύκολα. Το 4,15 επιβεβαιώθηκε ότι ήταν εκτός κάθε λογικής, με βάση τα δεδομένα που είχαμε ΠΡΙΝ από το παιχνίδι.

Στο Χάμπτον – Γκλόουτσεστερ που προφανώς δεν έχετε εικόνα, αυτό που έχω να πω είναι ότι η Χάμπτον τελείωσε το ματς χωρίς κλασική ευκαιρία. Με πολύ καλή άμυνα και προσπάθεια να απειλήσει σε αντεπιθέσεις και στημένα (από ένα τέτοιο ήρθε το μοναδικό γκολ), η Γκλόουτσεστερ νίκησε δίκαια.

Πάμε στα φρέσκα. Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ οι ρεβάνς και κάμποσα σκόρπια εγγλέζικα.

Περνάω κατευθείαν στο παρασύνθημα, λέγοντας ότι με Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ δεν ασχολούμαι. Χιλιογραμμένα είναι τα ματς από ‘δω κι από ‘κει, θα τα δούμε (μαζί με τα εγγλέζικα), αλλά στοιχηματικά δεν… Οπότε πάμε στα εγγλέζικα.

Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1, Λιγκ 2

Τις βάζω και τις τρεις κατηγορίες μαζί, γιατί στα περισσότερα δεν έχω να πω κάτι.

Στην Τσάμπιονσιπ σήμερα έχει το ΚΠΡ – Γουέστ Μπρομ και αύριο το Ντέρμπι – Μίλγουολ. Ούτε τα σετ βγάζουν κάτι, ούτε το καθαρά αγωνιστικό.

Στη Λιγκ 1, πέντε ματς διεξάγονται απόψε. Βλέπω ότι η Ακρινγκτον δεν είναι καλά, αλλά το σετ στο εντός έδρας παιχνίδι με την Οξφορντ που εκτός δεν έχει νίκη ακόμα είναι δίκαιο.

Η Μπάρνσλεϊ είναι καλά και δεν έχω καμία διάθεση να την κοντράρω απέναντι στην πάντα ύπουλη Μπέρτον. Βλέπω ότι και η Πόρτσμουθ διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος, στο 4,75 η Μπρίστολ Ρόβερς, την οποία όμως η αλήθεια είναι ότι δεν την έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Τίποτα απολύτως και στα Ρότσντεϊλ – Γουίμπλεντον και Σάντερλαντ – Τζίλιγχαμ.

Δεν βγαίνει κάτι.

Στη Λιγκ 2 άλλα τέσσερα παιχνίδια. Την Ολνταμ του Πολ Σκόουλς την αφήνω ήσυχη στο εντός με την Μόρκαμ, το Πορτ Βέιλ – Τρανμίρ έρχεται ό,τι θέλετε, ενώ μια πιθανή ισοπαλία έχουμε στο Τσέλτεναμ – Κέμπριτζ. Τέλος, στο Νοτς Κάουντι – Νιούπορτ έχουμε έναν δίκαιο άσο (2,50).

H Νοτς Κάουντι δείχνει επιτέλους ότι είναι σε θέση να κάνει ένα καλό σερί και να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις. Δεν είναι μόνο ότι κερδίζει, είναι ότι το κάνει με καλές εμφανίσεις και απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους (Μάνσφιλντ, Φόρεστ Γκριν και Λίνκολν στα τρία τελευταία). Αγωνιστικά μοιάζει να είναι στην καλύτερή της φάση από το ξεκίνημα.

Και η Νιούπορτ τα έδωσε όλα και απέναντι στη Σίτι, δεν μπόρεσε αυτή τη φορά, αλλά την υπέρβασή της την έκανε στο Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα δεν πάει ούτε πάνω ούτε κάτω. Και εκτός έδρας έτσι κι αλλιώς δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Ε, δεν θα μπορούσε να δίνει παραπάνω ο άσος.

Νάσιοναλ Λιγκ

* Σκέφτηκα για λίγο την κόντρα στο Σάτον – Μπάρνετ.

Για την Μπάρνετ μιλήσαμε και την Παρασκευή ότι ήταν υποψήφια για έκπληξη στην έδρα της πρωτοπόρου Σόλιχαλ. Και προηγήθηκε 2-0. Αν δεν είχε δεχθεί κόκκινη στο 68’ θεωρώ ότι δεν θα κέρδιζε. Η ισοφάριση (2-2) ήρθε στα χασομέρια. Αυτό που μου κάνει εντύπωση, όμως, είναι οι… μπουκ. Η Σάτον που διεκδικεί πλέι οφ υποδέχεται την Μπάρνετ που παλεύει για να σωθεί παρ’ όλα αυτά το διπλό δίνει μόλις 2,80! Για 4,00 το είχα, κάτι παίζει εδώ…

* Και για την Χάρτλπουλ μιλήσαμε την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, έγραφα πως αν η Χάρτλπουλ ήταν λίγο καλύτερη εκτός έδρας θα έπαιζα διπλό στο παιχνίδι της με την Μπόρεχαμ. Τελικά, όπως αποδείχθηκε, κακώς τη φοβήθηκα. Η Χάρτλπουλ έκανε… παρέλαση και κέρδισε πανεύκολα 4-0. Ο λόγος που έχω… σταμπαρισμένη τη Χάρτλπουλ είχε αναφερθεί σε ανύποπτο χρόνο: άλλαξε προπονητή, είναι βελτιωμένη αγωνιστικά, έκανε καλές μεταγραφές.

Μπορεί στα αποτελέσματά της όλα αυτά να μην έκαναν… μπαμ, όμως πλέον έρχονται και τα αποτελέσματα. Η Εμπσφλιτ η αλήθεια είναι ότι προέρχεται από πολύ μεγάλη νίκη, στην έδρα της Χάρογκεϊτ. Είχαν προηγηθεί δύο οριακές ήττες. Γενικά πατάει αρκετά καλά. Και μπορεί εντός έδρας να μετράει 7 ήττες σε 16 ματς (έχει και 7 νίκες, όσες και εκτός έδρας), όμως στα 8 πιο πρόσφατα στο σπίτι της έχει απολογισμό 6-1-1.

Καταλήγουμε όπως πάντα στην απόδοση. Μας κάνει το 4,45; Το όριό μου ήταν το 4,00, εκεί όπου ήταν το διπλό μέχρι χθες.

* Στο Μπόρεχαμ – Ρέξαμ δεν παίζω κάτι, αλλά για να είμαι ειλικρινής θέλω η Ρέξαμ να μην χάσει. Αν κερδίσει ακόμα καλύτερα… Την έχω ήδη σταμπαρισμένη για κόντρα στο σαββατιάτικο, στην έδρα της Γκέιτσχεντ.

Τα πως και τα γιατί θα τα πούμε την Παρασκευή (για να σας προλάβω, όχι, δεν υπάρχει κάτι πονηρό, αναφέρομαι μόνο σε αγωνιστικούς λόγους…).

Βορράς/Νότος

Από τα συνολικά πέντε παιχνίδια σε Βορρά και Νότο Νάσιοναλ Λιγκ, μόνο το Στόκπορτ – Σάουθπορτ μου έκανε κάτι. Δεν είναι εύκολο, η Στόκπορτ με νίκη πιάνει κορυφή και είναι αήττητη από τον Νοέμβρη, όμως τη Σάουθπορτ γενικά την έχω σε εκτίμηση.

Και σε κάτι τέτοια ματς, τα λεγόμενα δύσκολα, ακόμα περισσότερο. Είναι περισσότερο έμπνευση πάντως και τίποτα παραπάνω.

Στη σούμα. Ουσιαστικά δύο ματς μ’ αρέσουν περισσότερο: η Νοτς Κάουντι και η Χάρτλπουλ. Ένα μικρό δηλαδή και ένα μεγάλο. Μ’ αυτά τα δύο θα πάω, σε χαλαρά πονταρίσματα. Νέα στήλη την Παρασκευή εκτός αν προκύψει κάτι την Πέμπτη στα του Γιουρόπα.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος