1587

Μάκης Μηνδρινός

Ένα μονό και μια δυάδα

Χαιρετώ! Τα φυσιολογικά είδαμε στο Λιγκ Καπ Αγγλίας μεσοβδόμαδα. Γιουνάιτεντ – Σίτι και Λέστερ – Αστον Βίλα είναι οι δύο ημιτελικοί, καθώς οι τρεις από τις τέσσερις προκρίθηκαν εύκολα. Μόνο η Λέστερ δυσκολεύτηκε, χρειάστηκε τα πέναλτι για να περάσει από την έδρα της Εβερτον. Είχε εξ αρχής και το πιο δύσκολο έργο άλλωστε…

Επειδή σήμερα είναι πολύ δύσκολη μέρα περνάμε κατευθείαν στα ματσάκια.

Φουλ Αγγλίες, όλες παίζουν κανονικά και ουσιαστικά μπαίνουμε στο εορταστικό πρόγραμμα. Αλλοι από Δευτέρα ξεκινούν διακοπές, άλλοι ανεβάζουν ρυθμούς για να αντέξουν τα ματς ανά 2-3 ημέρες!

Πρέμιερ Λιγκ

Η αγωνιστική είναι τρομερά ενδιαφέρουσα. Σήμερα είναι να ανακοινωθεί ο Αρτέτα από την Αρσεναλ, πιθανότατα και ο Αντσελότι τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιήσει τη συμφωνία του με την Εβερτον και το Σάββατο οι δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους! Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον πάγκο της Εβερτον θα παραμείνει για ένα ακόμα ματς ο Φέργκιουσον, το ανακοίνωσε η ίδια η ομάδα.

Από ‘κει και πέρα, πάντα είναι ξεχωριστά τα ματς του Μουρίνιο απέναντι στην Τσέλσι και γενικά το Τότεναμ – Τσέλσι θέλει πολύ να το δω, πιστεύω θα είναι ωραίο ματς και από πλευράς θεάματος αλλά και τακτικά. Πολύ ενδιαφέρον επίσης είναι και το Σίτι – Λέστερ. Η Λίβερπουλ μπορεί να μην παίζει αυτή την αγωνιστική αλλά πιθανότατα θα είναι η… κερδισμένη της αγωνιστικής.

Εκτός αν πάρει διπλό η Λέστερ. Είναι ένα κρας τεστ για τη Λέστερ, η οποία έχω ξαναγράψει ότι δεν βρίσκεται τυχαία τόσο ψηλά. Είναι πραγματικά καλή ομάδα και με δεδομένο ότι η Σίτι έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα φέτος, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν οι «αλεπούδες» κάνουν την έκπληξη.

Καθαρά στοιχηματικά ίσως κάποιος θα μπορούσε να δει πιο σοβαρά το Μπράιτον – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Στη λογική ότι η Σέφιλντ εκτός έδρας είναι αήττητη (μόνο αυτή και η Λίβερπουλ είναι αήττητες εκτός έδρας!), έρχεται από δύο σερί νίκες και η ψυχολογία της είναι στα ύψη. Βελτιωμένη βέβαια το τελευταίο διάστημα είναι και η Μπράιτον, η οποία είναι τρία αήττητη (1-2-0) και ανάσανε βαθμολογικά. Το 3,50 του διπλού δεν είναι η ευκαιρία της χρονιάς, αλλά την έχω τη Σέφιλντ να παίρνει αποτέλεσμα.

ΟΚ, ίσως αυτό να είναι και η ισοπαλία…

Πιθανό over το Μπόρνμουθ – Μπέρνλι, είναι λίγο ψηλότερα από εκεί που περίμενα (στο 1,90 παίζει).

Τσάμπιονσιπ

Δεν είναι καλή η αγωνιστική, δεν ξεχωρίζω κάτι. Μεγάλο ματς το Φούλαμ – Λιντς, καλές ομάδες και οι δύο, με τη διαφορά ότι η Λιντς έχει μάθει να παίρνει αποτελέσματα ακόμα κι όταν δεν παίζει πολύ καλά.

Δεν πιάνεται, ό,τι θέλετε έρχεται. Πολύ ωραίο και το Γουέστ Μπρομ – Μπρέντφορντ, πιθανό over σε υποψιασμένη απόδοση. Διαβασμένο το Χάντερσφιλντ – Νότιγχαμ, ύπουλο το Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Μπρίστολ Σίτι

Λιγκ 1

Σε εξαιρετική κατάσταση η Μπρίστολ Ρόβερς, έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες με γεμάτες εμφανίσεις, αλλά είχαμε το σοκ της απομάκρυνσης του προπονητή, με τον Κόκλαν να αποτελεί παρελθόν, καθώς έφυγε για τη Μάνσφιλντ.

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν ξέρω τι θα δω από την Μπρίστολ Ρόβερς. Θα είναι επηρεασμένη ή όχι; Αν κάποιος μπορούσε να μου πει με σιγουριά ότι θα εμφανιστεί ανεπηρέαστη, θα έπαιζα άσο στο 3,00 κόντρα στην Πίτερμπορο που εκτός έδρας έχει τα θεματάκια της.

Το Οξφορντ – Γουίκομ με απασχολεί σοβαρά, όσο το διπλό είναι στο 3,70.

Καταρχάς είναι πολύ μεγάλο ματς, ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν αποκλείω να βρίσκονται του χρόνου στην Τσάμπιονσιπ. Η Γουίκομ είναι πρώτη και μπορεί εκτός έδρας να έχει μόλις τρεις νίκες σε 9 ματς, όμως δεν χάνει κιόλας (μία ήττα). Και το εντυπωσιακό είναι ότι στα 9 αυτά ματς έχει δεχθεί μόλις 4 γκολ. Η Οξφορντ, το είπα ήδη, είναι μια πολύ καλή ομάδα.

Για σχεδόν τρεις μήνες, μέσα Σεπτέμβρη έως τέλη Νοέμβρη έτρεξε ένα σερί 16 αγώνων δίχως ήττα σε όλες τις διοργανώσεις κάνοντας μεγάλα ματς. Όμως, λογικό είναι, αρχίζει σιγά σιγά να βγάζει κούραση. Χωρίς νίκη στα 4 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις, στα τρία δεν σκόραρε καν. Συν ότι έκανε πολύ καλή προσπάθεια μεσοβδόμαδα απέναντι στη Σίτι για το Λιγκ Καπ (αποκλείστηκε χάνοντας 3-1).

Θεωρώ ότι η ξεκούραση Γουίκομ μπορεί να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να πάρει αποτέλεσμα στην Οξφόρδη.

Το Ντόνκαστερ – Ακρινγκτον είναι μία ακόμα περίπτωση που συζητιέται. Βασικά οι δύο ομάδες είναι σε ανάποδο μομέντουμ: η Ντόνκαστερ σε πτώση, η Ακρινγκτον σε άνοδο. Τέσσερα χωρίς νίκη οι γηπεδούχοι, από πολύ πειστικές εμφανίσεις η Ακρινγκτον.

Μιλάμε για μια ομάδα που έβαλε 7 στη Μπόλτον και 4 στην Πόρτσμουθ την προηγούμενη αγωνιστική! Το κακό είναι ότι έχει πέσει πολύ η απόδοση, στο 3,40 είναι τώρα.

Λιγκ 2

Όπως και στην περίπτωση της Οξφορντ που ενδέχεται να εμφανιστεί επηρεασμένη από το μεσοβδόμαδο του Λιγκ Καπ, η πιθανότητα υπάρχει και στην περίπτωση της Κόλτσεστερ, η οποία έπαιξε απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τώρα υποδέχεται την Καρλάιλ, η οποία μετά την αλλαγή προπονητή όλο και κάτι δείχνει. ΟΚ, δεν είναι εύκολο, ειδικά από τη στιγμή που έχει και 2-3 απουσίες, όμως αν το πάει λάου-λάου, ίσως τη δούμε την έκπληξη. Στο 4,75 το διπλό, μέχρι χθες ήταν πάνω από 5,00.

Νάσιοναλ

Μία σκέψη είναι η Ρέξαμ στην έδρα της Σάτον.

Ιδιος στόχος η παραμονή πλέον (αν και στην αρχή της σεζόν κοιτούσαν αμφότερες την άνοδο), με τη Ρέξαμ να είναι σαφώς πιο ποιοτική από την αντίπαλό της αλλά και με μεγαλύτερη πίεση λόγω του ονόματος που κουβαλάει. Η Σάτον είχε ματς μεσοβδόμαδα έπαιξε στο FA Τρόφι με τη Ντάγκεναμ και μάλιστα αποκλείστηκε παίζοντας παράταση. Η Ρέξαμ ξεκουράστηκε μεσοβδόμαδα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το Κυπελλάκι των μικρών, έπαιξε με κάμποσες αλλαγές, δείχνοντας ότι το μυαλό της είναι μόνο στη Νάσιοναλ Λιγκ.

Στην τελευταία της έξοδο στο πρωτάθλημα πέρασε από την έδρα της Ιστλι. Στο 2,80 το διπλό, ίσως θα έπρεπε να είναι ισορροπημένο.

Στο Ολντερσοτ – Στόκπορτ μπορεί να συζητηθεί και το διπλό για όσους θέλουν να ρισκάρουν λίγο παραπάνω αλλά και το over που για κάποιο λόγο είναι σε απόδοση αουτσάιντερ. Τη δεδομένη χρονική στιγμή η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκω κάποιο λόγο που η Ολντερσοτ είναι το φαβορί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Είναι τέσσερα ματς χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και δύο σερί ήττες ενώ στο σαββατιάτικο του Κυπέλλου δέχθηκε τη συντριβή, 5-1 από την Τόρκι. Στα τέσσερα αυτά ματς έχει δεχθεί 10 γκολ και από τις 12/10 και μετά νίκησε μόνο τη Μέιντενχεντ και τη Νοτς Κάουντι. Από την άλλη, η Στόκπορτ έρχεται από τρεις σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας στα ματς αυτά 13 γκολ (5, 4 και 4).

Εκτός έδρας έχει 3-1-0 στα 4 πιο πρόσφατα. Στο 3,00 το διπλό.

Βορράς/Νότος

Για να είμαι ειλικρινής θέλω να τις ξαναδώ τις δύο κατηγορίες. Δεν έχω προλάβει να τις κοιτάξω όπως θέλω. Με μία πολύ πρώτη ματιά κοίταξα προς Κιντερμίνστερ (στην έδρα της Ολτριγχαμ), όμως προτιμώ να τα δω όπως θέλω και μετά –αν υπάρχει κάτι- να το δούμε εκτενέστερα με update στη στήλη.

Στη σούμα. Μιλήσαμε για Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (3,50) και over τα Μπόρνμουθ – Μπέρνλι (1,90) από την Πρέμιερ Λιγκ. Τίποτα από Τσάμπιονσιπ. Γουίκομ (3,70), Ακρινγκτον (3,40) στη Λιγκ 1, με την υποσημείωση ότι η Ακρινγκτον έχει πέσει πολύ. Στη Λιγκ 2 είπαμε για πιθανή έκπληξη με Καρλάιλ (4,75) και στη Νάσιοναλ Λιγκ για Ρέξαμ (2,80) και Στόκπορτ (3,00). Το παιχνίδι θα γίνει με βάση τη Στόκπορτ.

Θα παιχτεί μόνη της, θα παιχτεί και το over μαζί με εκείνο της Μπόρνμουθ. Οριακά κόβεται η Γουίκομ που έχει και Χ και αν έπαιζα θα έπαιρνα κάλυψη. Αν αλλάξει κάτι με Βορρά, Νότο θα κάνω update.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος