1553

Μάκης Μηνδρινός

Ένα σημερινό, για αρχή (Update)

Χαιρετώ! Περισσότερο με μπάσκετ παρά με ποδόσφαιρο ασχοληθήκαμε μεσοβδόμαδα. Στη μπάλα, αν εξαιρέσουμε τη Σριούσμπερι, τα άλλα ήταν μάλλον φυσιολογικά στο Κύπελλο Αγγλίας. Στο μπάσκετ, ο Ολυμπιακός φάνηκε για μία ακόμα φορά ότι τη φετινή σεζόν δεν μπορεί να περιμένει τίποτα, ενώ η Εφές ήταν και πάλι απολαυστική.

Αυτά ουσιαστικά ήταν και τα δύο που πέσαμε έξω σε σχέση με όσα είπαμε την Τρίτη για την Ευρωλίγκα.

Επιστρέφουμε σήμερα σε κανονικούς ρυθμούς, με κανονική ροή στην Αγγλία, από Πρέμιερ Λιγκ μέχρι τις μικρές της Νάσιοναλ Λιγκ. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά.

Πρέμιερ Λιγκ

Ξεχωρίζει προφανώς το ντέρμπι της Λίβερπουλ με τη Γιουνάιτεντ, την μοναδική ομάδα που έχει κόψει βαθμούς από τους «ρεντς» στη φετινή κούρσα.

Οσο κι αν οι αποδόσεις προκαλούν, προφανώς δικαιολογούνται. Η Λίβερπουλ δεν χάνει πουθενά και από κανέναν, έχει μάθει να παίρνει αυτό που θέλει ακόμα κι όταν δεν είναι καλά, η ψυχολογία της είναι στον Θεό! Αν η Γιουνάιτεντ μπορεί να επαναλάβει την εμφάνιση του πρώτου γύρου, ΟΚ, έχει κάποιες ελπίδες. Αλλά μ’ αυτή τη φετινή Γιουνάιτεντ πραγματικά δεν αξίζει να ασχοληθείς σοβαρά, είναι ό,τι να ‘ναι.

Στα υπόλοιπα, πιθανά over σε Νόριτς – Μπόρνμουθ, Μπέρνλι – Λέστερ και Γουότφορντ – Τότεναμ, αλλά σε νορμάλ αποδόσεις, ενδιαφέρον το Γουέστ Χαμ – Εβερτον λόγω Μόγιες, επικίνδυνο το Αρσεναλ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, πιθανή ισοπαλία στο Σαουθάμπτον – Γουλβς. Αυτά μέσες – άκρες, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον.

Τσάμπιονσιπ

Εδώ νομίζω ότι το ματς που σηκώνει τη μεγαλύτερη κουβέντα είναι το αποψινό, το Φούλαμ – Μίντλεσμπρο. Για να ξεκινήσω λίγο ανάποδο, θα ήμουν πολύ ψημένος για να παίξω Μίντλεσμπρο, αν δεν είχε προηγηθεί την Τρίτη το ματς Κυπέλλου με την Τότεναμ. Εκεί όπου έκανε μεγάλη προσπάθεια και το πάλεψε πολύ απέναντι σε μια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ που μάλιστα κατέβασε και πολλούς βασικούς.

Ισως, δηλαδή, η Τότεναμ να εμφανιστεί κουρασμένη, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Από την άλλη είναι δεδομένο ότι αγωνιστικά είναι στην καλύτερή της φάση από το ξεκίνημα της σεζόν. Το λέγαμε και παραμονές του πρώτου αγώνα με την Τότεναμ, όπου την είχαμε ποντάρει. Εχει βρει σταθερότητα στην άμυνα, έρχονται και τα αποτελέσματα, πλέον είναι 5 ματς αήττητη στο πρωτάθλημα, με τέσσερις νίκες στο διάστημα αυτό.

Και εκτός έδρας έχει δύο σερί διπλά χωρίς να δεχθεί τέρμα. Και σε δύσκολες έδρες (Γουέστ Μπρομ και Πρέστον).

Η Φούλαμ, από την άλλη, προφανώς δεν είναι κακή ομάδα, είναι μία από τις υποψήφιες για την άνοδο. Παρ’ όλα αυτά η συγκυρία μοιάζει να είναι καλή: η ίδια δεν πατάει πολύ καλά τελευταία παρά το γεγονός ότι έρχεται από δύο σερί νίκες σε πρωτάθλημα (1-0 στο Χαλ) και Κύπελλο (2-1 εντός την γεμάτη προβλήματα Αστον Βίλα).

Νωρίτερα έχασε εντός από τη Ρέντινγκ, νίκησε ζόρικα τη Στόουκ (1-0), 3-3 στο Λούτον. Γενικά έχει γκέλες φέτος εντός έδρας (έχασε και από την Μπρίστολ Σίτι αρχές Δεκέμβρη και από τη Χαλ αρχές Νοέμβρη. Και το πολύ σημαντικό: δεν θα έχει το επόμενο διάστημα τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Μίτροβιτς (18 γκολ). Τεράστια απώλεια! Στο 4,20 το διπλό.

* Δεν υπάρχει κάτι άλλο από αουτσάιντερ, ένα σωστό φαβορί είναι η Ντέρμπι που υποδέχεται τη Χαλ και ένα ύπουλο αλλά ως εκεί το Σουόνσι – Γουίγκαν. Επίσης, θα κοιτούσα πιο σοβαρά την Μπάρνσλεϊ, αν η απόδοση ήταν απλά υποφερτή. Το 3,10 όχι απλά είναι ψυλλιασμένο, είναι σαν να σου λένε οι μπουκ «όσο το βλέπεις εσύ, άλλο τόσο το βλέπω κι εγώ»!

Λιγκ 1

Κάποιες σκέψεις (που θα μείνουν σκέψεις) έκανα για το Γουίκομ – Ρότσντεϊλ.

Υπάρχουν δύο «αν» εδώ: αν η Γουίκομ έπαιζε με κάποια άλλη, πιο αξιόπιστη, θα την κόντραρα ευχαρίστως γιατί είναι φανερό ότι κάνει κοιλιά (4 ήττες, μία ισοπαλία στα 5 τελευταία). Επίσης, αν δεν έπαιζε η Ρότσντεϊλ μεσοβδόμαδα με τη Νιουκάστλ θα ήμουν πολύ πιο ζεστός. Γενικά δεν την έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση, είναι και πιο επιβαρυμένη, οπότε λέω να το αφήσω.

Είναι, όμως, ύπουλο.

* Στην κατηγορία των ύπουλων είναι το Ακρινγκτον – Σάουθεντ. Δύο σερί ήττες η γηπεδούχος που έτσι κι αλλιώς δεν τρομάζει, παλεύει η Σάουθεντ με τον Κάμπελ, γυροφέρνει μια καλή νίκη, αλλά δεν της… κάθεται! Να την κάνει τώρα; Δεν το αποκλείω. Το 6,50 είναι μεγάλο, από την άλλη πρέπει να υπολογίσουμε βέβαια και ότι είναι μια ομάδα με δεδομένα προβλήματα και που σε 25 ματς έχει μόλις μία νίκη όλη κι όλη!

Λιγκ 2

Ολο λέω να μην ασχοληθώ ποτέ ξανά με την Κρου κι όλο μπροστά μου τη βρίσκω τη ρουφιάνα.

Μα, εγώ φταίω; Οι ομάδες είναι ισόβαθμες, έχουν κοινό στόχο την άνοδο και το διπλό δίνει 4,50. Εγω φταίω; Η Τσέλτεναμ, μάλιστα, έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, μακράν της δεύτερης και επίσης έχει τις λιγότερες εκτός έδρας ήττες από τις 24 ομάδες (μόλις 2). Από την άλλη, βέβαια, έχει πολλές εκτός έδρας ισοπαλίες (4 νίκες, 7 ισοπαλίες, 2 ήττες).

Η Κρου έρχεται από δίκαιη ήττα στο Σουίντον (3-1), ήταν το 6o διαδοχικό παιχνίδι που δέχθηκε γκολ. Την άποψή μου την έχω καταθέσει, εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν θα ανέβει, από την άλλη προφανώς δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι βρίσκεται τόσο ψηλά μετά από 27 αγωνιστικές.

* Εχουμε εξηγήσει πολλές φορές ότι ο Γενάρης είναι δύσκολος μήνας, κυρίως λόγω μεταγραφών, ιδιαίτερα στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας.

Τελειώνουν δανεισμοί, αρχίζουν νέοι δανεισμοί, μεταγραφές πολλές, είναι δύσκολο να ψυχολογήσεις τις ομάδες. Κάνω τον πρόλογο για να καταλήξω στη Σάλφορντ, η οποία λεφτά έχει και σκοπεύει να ενισχυθεί πολύ μέχρι τέλος του μήνα. Ηδη έκανε δύο πολύ δυνατές προσθήκες και πρέπει να την έχουμε στο νου μας για τη συνέχεια. Ισως αρχίσει και άμεσα να ανεβαίνει, από το αυριανό ματς απέναντι στη Φόρεστ Γκριν.

Η οποία Φόρεστ Γκριν έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι περισσότερο επικίνδυνη εκτός έδρας απ’ ό,τι εντός. Για του λόγου το αληθές, στα 7 τελευταία εντός νίκησε μόνο την αδύναμη Μάκλσφιλντ. Είναι μία περίπτωση το 3,80 του διπλού.

Νάσιοναλ

Το μοναδικό που κοιτάζω λίγο παραπάνω είναι το Σόλιχαλ – Μπόρεχαμ.

Δύο ομάδες με κοινό στόχο τα πλέι οφ, είναι εντός 7άδας αυτή τη στιγμή. Η αλήθεια είναι ότι τη Σόλιχαλ δεν την κοντράρεις εύκολα εντός έδρας (10 νίκες σε 13 ματς), όμως από την άλλη κοιτάζω και την εικόνα της το τελευταίο διάστημα: μόλις μία νίκη στα 8 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις, μία εντός στα 4 πιο πρόσφατα, γενικά έχει θέματα το τελευταίο διάστημα.

Η Μπόρεχαμ είναι 4 αήττητη (2-2-0) και έχει να χάσει εκτός έδρας στο πρωτάθλημα από τις 8 Οκτώβρη. Εκτοτε 6 αήττητη (3-3-0). Στο 3,30 το διπλό.

Βορράς/Νότος

Δύο πολύ μεγάλα ματς έχει το μενού, ένα στο Βορρά (Κινγκς Λιν – Γιορκ) και ένα στο Νότο (Χάβαντ – Γουίλντστοουν). Αλλά στοιχηματικά δεν πιάνονται (αν και τη Γιορκ τη θεωρώ πολύ ανώτερη από την Κινγκς Λιν).

Στοιχηματικά, θεωρώ ότι ξεφεύγει η απόδοση του διπλού στο Μπαθ – Χίμιλ (4,33). OK, είναι καλά η Μπαθ, όμως δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά οι δύο ομάδες.

Στη σούμα. Από την Πρέμιερ Λιγκ ουσιαστικά τίποτα. Στην Τσάμπιονσιπ Μίντλεσμπρο (4,20), στη Λιγκ 1 τίποτα, στη Λιγκ 2 Τσέλτεναμ (4,50) και Σάλφορντ (3,80). Στη Νάσιοναλ την Μπόρεχαμ (3,30). Όπως βλέπετε είναι λίγα και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

Μικραίνει η δεξαμενή από την οποία θα βγει το παιχνίδι μου. Λέω να το πάω λίγο διαφορετικά αυτή την εβδομάδα. Θα παίξω σήμερα Μίντλεσμπρο και αύριο θα κάνω update στη στήλη. Δεν θα βάλω από σήμερα αυριανά ματς. Τα λέμε και στην εκπομπή, στις 17:00.

 

UPDATE

Λέω να την ξανακοντράρω την Κρου. Ολο λέω δεν ασχολούμαι πια μαζί της και όλο μπροστά μου τη βρίσκω! Εξήγησα και παραπάνω τους λόγους που υπάρχει αξία στο διπλά της Τσέλτεναμ, το πρόγραμμα κατά τ’άλλα δεν είναι καλό, οπότε θα βάλω τρεις μονάδες στο διπλό draw no bet της Τσέλτεναμ.

Σήμερα σκέφτηκα ακόμα πιο σοβαρά από χθες και την Μπόρεχαμ, η οποία έφτασε στο 3.60 (από το 3.30 χθες), οριακά τελικά μένει εκτός. Νέα στήλη την Τρίτη!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος