1032

Μάκης Μηνδρινός

Ένα over και μία ισοπαλία

Χαιρετώ! Εντελώς εκτός έπεσα στην προσέγγιση των αγώνων που επέλεξα την προηγούμενη αγωνιστική, καθώς η Κροατία προβλημάτισε και στο δεύτερο παιχνίδι της, ενώ στο Πορτογαλία – Γερμανία είδαμε την… ανάσταση των Γερμανών. Μέσα στο πρόγραμμα βέβαια, ποτέ με τους Γερμανούς δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Και όντως, έκαναν ένα εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο φωνάζοντας με τον πιο πειστικό τρόπο ότι είναι εδώ, πάντα υπολογίσιμοι.

Πάμε να δούμε τα της τελευταίας αγωνιστικής. Χθες, παρά το ροτέισον, η Ιταλία έδειξε αυτό που λέγαμε και πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, ότι δηλαδή διαθέτει εκτός από ποιότητα και βάθος στον πάγκο. Και καλή αύρα. Σε τέτοιου είδους διοργανώσεις είναι ίσως το σημαντικότερο όλων!

Στα σημερινά, έχουμε:

Ουκρανία – Αυστρία: Το Χ είναι κάτω από το 2,00! Εντάξει, προφανώς παίζει αρκετά το σενάριο να πάρουν από έναν πόντο και η Αυστρία να ελπίζει ότι θα είναι μία από τις καλύτερες τρίτες.

Υπενθυμίζω πως αν έρθει Χ, η Αυστρία θα έχει 0 στα +/- στα γκολ. Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι οι Αυστριακοί θα κάτσουν πάνω στην ισοπαλία. Γιατί να μην το διεκδικήσουν; Αν το πάρουν περνούν σίγουρα στην επόμενη φάση. Όχι, ισοπαλία σ’ αυτή την απόδοση δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω. Από την άλλη, καθαρά αγωνιστικά, το over μου αρέσει πολύ.

Ειδικά στο 3,00 που κυκλοφορεί. Η ισοπαλία στο 2,00 και το over στο 3,00. Υπενθυμίζω ότι η Ουκρανία έχει 2 στα 2 over και η Αυστρία ένα over και ένα 2-0.

Β. Μακεδονία – Ολλανδία: Σαν να μην υπάρχει, από τους Ολλανδούς εξαρτάται καθαρά.

Φινλανδία – Βέλγιο: Στο 1.35 καμία αξία στο Βέλγιο. Δεν βλέπω και κόντρα, πάμε παρακάτω.

Ρωσία – Δανία: Ωραίο ματς αυτό, οι Δανοί έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους και δεν αποκλείω να πάρουν τη νίκη. Το ίδιο πιστεύουν και οι μπουκ βέβαια. Μικρό το 1,75.

Τρίτη

Κροατία – Σκωτία: Με βάση την εικόνα των δύο πρώτων αγωνιστικών δίνω περισσότερες πιθανότητες στους Σκωτσέζους, που θα παίζουν και εντός έδρας.

Αλλά, ΟΚ, το 2,92 είναι σωστό.

Τσεχία – Αγγλία: Εδώ σηκώνει κουβέντα. Με ισοπαλία οι δύο ομάδες περνούν όπως είναι στην επόμενη φάση: η Τσεχία πρώτη, η Αγγλία δεύτερη. Το κακό και για τις δύο είναι ότι τα ματς του 5ου και του 6ου ομίλου θα διεξαχθούν μία ημέρα αργότερα, άρα δεν μπορούν να γνωρίζουν τα σταυρώματα. Υπενθυμίζω πως ο πρώτος πέφτει πάνω στον δεύτερου του 6ου ομίλου, άρα με Γερμανία, Γαλλία ή Πορτογαλία.

Και ο δεύτερος πάνω στον δεύτερο του 5ου ομίλου (Σουηδία, Σλοβακία, Ισπανία, Πολωνία). Ετσι όπως τα έχουν κάνει οι Ισπανοί, βέβαια, δεν αποκλείεται αυτοί να είναι δεύτεροι!

Αγωνιστικά, οι Αγγλοι είναι… Αγγλοι. Μπερδεμένες επιλογές από τον Σάουθγκεϊτ, όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε τρόπο παιχνιδιού. Είναι δυνατόν να έχεις τον Κέιν σέντερ φορ και να μην προσαρμόζεις το παιχνίδι σου επιθετικά γύρω από αυτόν; Η Αγγλία έχει «χάσει» τον Κέιν στα δύο πρώτα ματς.

Όπως λέγαμε και πριν από την έναρξη του Euro, καλά τα πιτσιρίκια, έρχονται από καλή σεζόν, αλλά χωρίς εμπειρία και… βάρος για αυτές τις διοργανώσεις.

Θα πάρω το ρίσκο και θα κρατήσω την ισοπαλία, στο 3,60.

Τετάρτη

Σουηδία – Πολωνία: Οι Πολωνοί θέλουν μόνο νίκη, αλλά αυτό είναι… επικίνδυνο. Σοβαρή ομάδα η Σουηδία, κλασική σκανδιναβική, δεν θα σου βγάλει τα μάτια, αλλά θα κάνει τη δουλίτσα.

Δύσκολο πολύ, δεν βγάζω άκρη. Πάντως δεν θα έπαιζα φαβορί την Πολωνία.

Σλοβακία – Ισπανία: Οι Ισπανοί έτσι όπως τα κατάφεραν θέλουν μόνο νίκη για να περάσουν. Θεωρώ ότι εύκολα-δύσκολα θα την πάρουν, έστω κι αν δεν έχουν πείσει.

Γερμανία – Ουγγαρία: Αστραψε και βρόντηξε η Γερμανία, ίσως συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και τώρα.

Προφανώς το over παίζει πολύ αλλά δίνει… τίποτα. Ισως έχουμε goal/goal αλλά περισσότερο να είχαμε να λέγαμε.

Πορτογαλία – Γαλλία: Μεγάλο ματς και με το πλεονέκτημα ότι οι δύο ομάδες θα γνωρίζουν όλων τα αποτελέσματα πριν ξεκινήσει το μεταξύ τους. Θα γνωρίζουν δηλαδή ότι πιθανότατα ο βαθμός θα τους στείλει και τους δύο στην επόμενη φάση.

Μακρινό πολύ μοιάζει, θα το ξαναδούμε την Τετάρτη και αν βγαίνει κάτι θα κάνω update.

Κλείνω με μία βασική επιλογή, την ισοπαλία στο Τσεχία – Αγγλία. Και λέω να ρίξω και κάνα ψιλό στο over του Ουκρανία – Αυστρία, που επαναλαμβάνω είναι στο 3,00! Νέα στήλη την Παρασκευή με τα νοκ άουτ, αν προκύψει κάτι νωρίτερα εδώ θα είμαστε, με update.

ΥΓ.

Η φωτό είναι λίγο άκυρη με το σημερινό κείμενο, αλλά… αδυναμίες είναι αυτές!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος