1093

Tzini

Έρχεται η African Super League! (UPDATE)

Νομίζω πρώτη φορά ένιωσα να απειλείται τόσο πολύ το ποδόσφαιρο όπως το έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει και το έχουμε κάνει κομμάτι της ζωής μας. H European Super League υπήρχε καιρό τώρα στα χαρτιά όπως υπάρχει και ένα ανενεργό ηφαίστειο. Και να που ήρθε το απόγευμα της Κυριακής της 18ης Απριλίου όπου κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες ότι όλα είναι έτοιμα και συμφωνημένα! Δύσκολο να το πιστέψει κάποιος με την πρώτη αφού τον καιρό που ζούμε τα fake news και η προπαγάνδα παραμονεύουν παντού.

Όμως εν τέλει δεν ήταν fake news, το ένα break news διαδεχόταν το άλλο και κάπως έτσι το ηφαίστειο είχε ξεκινήσει να βρυχάται. Η μεγάλη έκρηξη όμως ήρθε πιο αργά τη νύχτα με τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις κυρίως των Ισπανικών ομάδων και όλων των υπολοίπων να ακολουθούν. Και κάπου εκεί ξεκινάει ο πανικός. Ανακοινώνεται η διοίκηση της λίγκας με τον πρόεδρο της Ρεάλ Φλωρεντίνο Πέρεθ να αναλαμβάνει χρέη προέδρου και τον Ανιέλι ρόλο αντιπροέδρου.

Ανεβαίνει το επίσημο site της λίγκας και όλα φαίνονται τόσο σίγουρα μέχρι που ο απλός κόσμος ξεσηκώθηκε. Η μεγαλύτερη λαίλαπα αντιδράσεων ήρθε από τους Άγγλους οπαδούς αφού ένιωσαν ότι πάνε να τους κλέψουν το ποδόσφαιρό τους! Πολύ άμεσα εντάχθηκε στον πλευρό των οπαδών και η κυβέρνηση της Αγγλίας με τον Μπόρις Τζόνσον να ζητά από τις 6 της Αγγλίας να αποχωρήσουν μόνες τους πριν χρειαστεί να το κάνει αυτός με κάποια νομοθεσία.

Παράλληλα, στο ίδιο πλευρό εντάσσονται και οι ποδοσφαιριστές δείχνοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους στα σοσιαλ.
Από τη στιγμή που τα 6 δυνατά χαρτιά της λίγκας έμειναν εκτός, όλα ήταν πολύ ευκολότερα ώστε η Super League να καταρρεύσει. Μη ξεχνάμε ότι οι πρωτεργάτες της ιδέας είναι οι Αμερικανοθρεμένοι ιδιοκτήτες της Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ με τους πιο ποδοσφαιρικούς ιδιοκτήτες της Ρεάλ και της Γιουβέντους να ακολουθούν.

Δύο μέρες λοιπόν έμεινε στην ατμόσφαιρα της Γηραιάς Ηπείρου η «τέφρα» της Super League. Πλέον όλοι συνεχίζουν στους ρυθμούς τους με όλα να μοιάζουν όπως ήταν. Και λέω μοιάζουν γιατί όταν θίγεται ο εγωισμός αυτών των ανθρώπων, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψουν πολύ πιο δυνατοί. Α και να ξέρετε έχουμε στα σκαριά την African Super League! Μόνο που σε μας, οι λόγοι δημιουργίας της είναι εντελώς διαφορετικοί και υπέρ του ποδοσφαίρου και όχι των χρημάτων, οπότε είμαστε μαζί τους!


Στα δικά μας τώρα, διανύουμε τη δεύτερη βδομάδα Ραμαζανιού και έχουμε κυρίως παιχνίδια εξ αναβολής αλλά και την τελευταία αγωνιστική του CAF Confederation Cup.

Τιμές έχουμε σε όλα τα παιχνίδια οπότε πάμε να δούμε κάθε όμιλο χωριστα.
Ο Α όμιλος έχει μακράν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς σε αυτή την τελευταία αγωνιστική, όλες οι ομάδες διεκδικούν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Πειρατές από το Ορλάντο της Νοτίου Αφρικής (προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ) βρίσκονται στην πρώτη θέση με 9 βαθμούς και αντιμετωπίζουν την Enyimba στη Νιγηρία που είναι στην τρίτη θέση με 6.

Στη δεύτερη θέση έχουμε με 7 βαθμούς την Al Ahly από την Βεγγάζη της Λιβύης οι οποίοι θα διεκδικήσουν την πρόκριση στη γειτονική Αλγερία αντιμετωπίζοντας τη Setif η οποία είναι στους 5 βαθμούς. Οι 3 πρώτες ομάδες κρατάνε την τύχη στα χέρια τους διότι με νίκες περνάνε στην επόμενη φάση. Η μόνη που εξαρτάται και από το άλλο ματς είναι η τελευταία του ομίλου Setif, η οποία χρειάζεται επιπλέον να μη χάσουν οι Orlando Pirates.

Στοιχηματικά τα ματς αυτά είναι ξεκάθαρα για live μιας και τα κουκιά είναι μετρημένα ώστε να έχουμε κάποιο καλό λαθάκι των μπουκ. Ίσως ο άσσος της Setif είναι αρκετά χαμηλά καθώς το ματς θα είναι σίγουρα πιο δύσκολο από αυτό το 1.30 που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Μου αρέσει το Χ2 και το γκολ-γκολ στο ματς της Αλγερίας αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα ποντάρω κάτι.

Πιστεύω μέχρι το τέλος της στήλης θα έχω καταλήξει!
Στους ομίλους Β και Γ, μοναδική εκκρεμότητα είναι το ποιος θα πάρει την πρώτη θέση. Στον Β όμιλο έχουμε την απογοητευτική Berkane η οποία έχει καταφέρει να αποκλειστεί ήδη. Θυμίζω ότι κατέκτησε το περσινό Confederation Cup! Στο διαδικαστικού χαρακτήρα τελευταίο θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ομάδα που παίρνει τη θέση της για την επόμενη φάση, την Cotonsport από το Καμερούν.

Εδώ αν η Berkane παρουσιαστεί αδιάφορη δεν το αποκλείω να χάσει κιόλας, οπότε ίσως έχει νόημα κάτι στο live.
Οι δύο πρωτοπόρες του Γ ομίλου παίζουν μεταξύ τους στην Τυνησία. Η Jaraaf από τη Σενεγάλη με 10 βαθμούς για να βγει πρώτη θέλει να μη χάσει από τη Sfaxien η οποία έχει έναν βαθμό λιγότερο. Το προβάδισμα το έχει η δυνατή έδρα της Sfaxien, εξού και τα 1,50 του άσσου.


Ο Δ όμιλος είναι μακρά ο πιο αδιάφορος! Τα πάντα έχουν ξεκαθαρίσει και το μόνο που μένει είναι αν η Raja θα κάνει το 6/6 κρατώντας το μηδέν στην άμυνα σε όλα τα ματς. Είναι πολύ πιθανό να κάνει αυτό το άτυπο ρεκόρ και ακριβώς το ίδιο μας λένε και οι τιμές με τον άσσο και no goal να είναι κάπου στο 1,60. Το δεύτερο ματς του ομίλου αυτού είναι το Pyramids-Namungo.

Η Namungo είναι η πιο αδύναμη ομάδα της φετινής διοργάνωσης και το απέδειξε κιόλας αφού σε 5 ματς γνώρισε 5 ήττες και δεν σκόραρε σε κανένα. Το να σκοράρει η Pyramids τουλάχιστον 2 γκολ και να μη δεχτεί το βρίσκω στο 2,37 που είναι μεγάλο τηρουμένων των αναλογιών.
Ένα χαλαρό ποντάρισμα στη δυάδα με το γκολ-γκολ στη Setif μπορεί να γίνει άνετα.

Και τα δύο σημεία έχουν αξία με το ένα ματς να είναι αδιάφορο. Γενικά θα δείτε ότι τα περισσότερα ματς έχουν πολύ χαμηλά φαβορί και no goal, εδώ όμως τους έχει ξεφύγει λίγο. Επίσης λόγω του Ραμαζανιού, όλα τα ματς θα παιχτούν αργά τη νύχτα οπότε μη τρομάξετε νυχτιάτικα αν σκάσει καμιά ειδοποίηση στο twitter, το Τζίνι θα είναι!

UPDATE

Βρισκόμαστε δύο αγωνιστικές μακριά από το φινάλε της Τυνησίας και υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον.

Αυτό που δεν υπάρχει είναι οι αποδόσεις καθώς την προηγούμενη αγωνιστική είχαμε διαθέσιμα τα μισά ματς και τώρα έχουμε τρία από τα οχτώ, ελπίζω προς το παρόν. Υπάρχει πίεση από την CAF να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα τέλη Μαίου – αρχές Ιουνίου κάτι που δεν υπήρχε νωρίτερα, με αποτέλεσμα σε Μαρόκο και Ν. Αφρική τουλάχιστον, να έχουμε αγώνες κάθε τρεις μέρες! Μια δυάδα και ένα μονό αρκετά βολικό Χ έχω κρατήσει.

Όπως πάντα, αξία υπάρχει σε όλα τα σημεία ειδικά στο Χ που στις κάλες εποχές της Ιταλίας θα ήταν τουλάχιστον πρώτο σημείο στο σετ αποδόσεων. Η Berkane έχει επιστροφές σημαντικών παικτών και βρίσκει μια Tetouan κουρασμένη από το χθεσινοβραδινό ματς κύπελλου που κρίθηκε στα πέναλτι και πέρασε κιόλας με 7-6 (Γύρω στις 04.00 ώρα Ελλάδας τέλειωσε).

To νου σας στο twitter οπως πάντα και υπομονή με το site, 2-3 ριφρες θέλει!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini