63

Germanos

Έφτασε η ώρα…

Καλημέρα, καλή εβδομάδα φίλτατοι! Κάκιστο το Σ/Κ και προπάντων κακό διάβασμα και αυτό με ενοχλεί τρομερά. Διαλέξαμε στην Χάνσα, που μπήκε στο γήπεδο χωρίς να έχει πλάνο, σε «εξάποντο» παιχνίδι, είχε xgoals 0 (!) στο πρώτο ημίχρονο, παίξαμε Ουνιόν, που οκ το πάλεψε, όμως έβγαλε ακριβώς τα προβλήματα που την ακολουθούν αυτήν την σεζόν, παίξαμε Μπλάου Βάις Λινς, που ναι μεν ήταν το σωστό μπετ, όμως η Αούστρια εντός της ομάδας φαίνεται να έχει δεθεί και πεισμώσει.

Σωστό μπετ ήταν η Κλάγκενφουρτ, που έβαλε πολύ δύσκολα στη Σάλτσμπουργκ, ενώ κατά τα άλλα αξίζαμε το γκολ/γκολ ημιχρόνου στην Καρλσρούη.

Πάντως από την αρχική διαλογή, κάτι που ελαφραίνει λίγο το κακό Σ/Κ, ήταν ότι δεν πέρασε απολύτως τίποτα και σωστά κόπηκαν όλα τα άλλα σημεία. Αυτά για όσα συνέβησαν, με τη Λεβερκούζεν να είναι στο συν δέκα πλέον από την Μπάγερν και να απομένουν 10 αγωνιστικές.

Το Αμβούργο κάνει πράγματα που μόνο το Αμβούργο κάνει (μπήκαμε άνοιξη), κατά τα άλλα δεν είχε κάτι το συναρπαστικό σε Γερμανία και Αυστρία το Σ/Κ.

Μπροστά μας έχουμε πάντως μια εβδομάδα γεμάτη ποδόσφαιρο, αφού έχουμε επαναληπτικούς στο Τσάμπιονς Λιγκ και το πρώτο leg σε Γιουρόπα και Κόνφερενς.

Τελεσίγραφο σε Τούχελ

 Στο Τσάμπιονς Λιγκ τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Η Μπάγερν υποδέχεται τη Λάτσιο και τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τον Τούχελ, αν αποκλειστεί η Μπάγερν, τότε φεύγει επιτόπου, αν περάσει η Μπάγερν, τότε συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας. Η ερώτηση όμως που πλανάται στους περισσότερους είναι «παίζουμε Λάτσιο;». Προσωπικά δεν θα παίξω. Προτιμώ στην ίδια απόδοση να παίξω Μάινς το Σάββατο.

Η Λάτσιο θα παίξει απόλυτη άμυνα, Ιταλοί είναι, προέχει να διαφυλάξουν το 1-0 του πρώτου ματς. Ακόμα και 1-0 να γίνει η Λάτσιο πάλι θα παίξει άμυνα και θα προσπαθήσει να πάει το ματς στην παράταση. Δεν την θεωρώ τοπ ομάδα, κάτι που μαρτυράει και η βαθμολογική της θέση στην Ιταλία.

Στη Μαδρίτη η Ρεάλ υποδέχεται τη Λειψία με το αβαντάζ του πρώτου αγώνα να είναι το 1-0 υπέρ της «βασίλισσας».

Το ματς εύκολο δεν θα είναι για τη Ρεάλ. Γνωστό πως η Λειψία έχει ποιότητα, έχει ταχύτητα και αν προηγηθεί στο ματς, τότε τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν ιδανικά για την ομάδα του Ρόζε. Προσωπικά δεν αγγίζω και αυτό γιατί η Λειψία τον τελευταίο καιρό δείχνει να μην έχει φρεσκάδα. Κακή με την Μπάγερν, μέτρια με την Μπόχουμ παρά τη νίκη.

Πάσο λοιπόν.

Η πρώτη φετινή ήττα;

Στα ματς της Πέμπτης τώρα, οι ομάδες που με απασχολούν είναι η Λεβερκούζεν, η Φράιμπουργκ και η Στουρμ Γκρατς, αυτές έχουν απομείνει με γερμανοαυστριακό ενδιαφέρον.

Κάτι μέσα μου λέει πως η Λεβερκούζεν είναι κοντά στην πρώτη της ήττα. Κανείς δεν υπολογίζει πως αυτή θα έρθει από την Κάραμπαγκ.

Θυμίζω πως οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στη φάση των ομίλων, τότε που η Λεβερκούζεν είχε σούπερ φόρμα. Επικράτησε πολύ δύσκολα με 1-0 εκτός έδρας με γκολ του Μπόνιφεϊς στο 94 με πέναλτι. Επομένως, η Κάραμπαγκ έκανε τότε πολλά και σωστά πράγματα. Να πω επίσης, η Λεβερκούζεν μετά το ματς με την Μπάγερν Μονάχου δεν μου αρέσει. Οριακή νίκη στο Χαϊντενχαϊμ, οριακή νίκη με Μάινς, ενώ στο ντέρμπι με την Κολωνία καλή δεν ήταν, όμως παίζοντας με παίκτη παραπάνω κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0.

Εν ολίγοις, βλέπω πως υπάρχει ντεφορμάρισμα στη Λεβερκούζεν όσον αφορά το πώς παίζει, λογικό πάντως να υπάρχουν τέτοιες φάσεις σε μία ομάδα. Θεωρώ λοιπόν πως ήρθε η ώρα για την πρώτη ήττα, η οποία δεν θα «πονέσει», αφού υπάρχει επαναληπτικός στο Λεβερκούζεν. Στο 7,50 θα παίξω Κάραμπαγκ.

Στο Φράιμπουργκ η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται την Γουεστ Χαμ.

Γνώριμο ζευγάρι από τη φάση των ομίλων. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε μια φάση που σκοράρουν με απόλυτη ευκολία στα παιχνίδια τους. Παρότι είναι φάση νοκ-αουτ, θα πάω με το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου στο 4,50.

Τέλος, η Στουρμ υποδέχεται τη Λιλ, μια Λιλ που εκτός έδρας δεν είναι καλή. Αντίθετα η Στουρμ εντός έδρας είναι εξαιρετική.

Νομίζω υπάρχει μικρό λαθάκι στην απόδοση του άσου, που βρίσκεται στο 3,40. Γύρω στο 2,90 το υπολόγιζα, όμως αγωνιστικά έχει πολύ «χ» το ματς. Πάσο λοιπόν σε αυτό το ματς.

Αυτά λοιπόν για το τριήμερο που ακολουθεί. Παίζω από σήμερα για την Πέμπτη, για να έχω όλη την άνεση να ασχοληθώ ήδη με το Σ/Κ που έρχεται. Καλή τύχη λοιπόν να έχουμε και θα τα πούμε ή την Τετάρτη με διαλογή (αν το θεωρήσω αναγκαίο) ή την Παρασκευή πια.

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS