296

Germanos

Έχει τα φόντα για να ανέβει…

Γεια σας φίλοι μου! Πέρασαν οι μέρες και δεν το πήρα χαμπάρι με όλα αυτά που γίνονται. Σφίξιμο μέσα μου πολλές μέρες τώρα, κάηκε το νησί μου, ο τόπος μου, όπως και ολόκληρη η Ελλάδα βρίσκεται σε μια τραγική κατάσταση. Πονάει η ψυχή μας. Δεν θα επεκταθώ παραπάνω, αφού εδώ μιλάμε για στοίχημα, από την άλλη όμως όποιος μένει ανεπηρέαστος, τότε απλά να κοιτάξει το μέσα του αν έχει ίχνος συναισθήματος.

Ελπίζω όλα να πάνε καλά, να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν (λέμε τώρα).

Πριν ξεκινήσω το αφιέρωμα για τη δεύτερη Γερμανίας, να τονίσω ότι στην προτελευταία στήλη έχω το αφιέρωμα Αυστρίας Α και Αυστρίας Β. Μπορείτε κάθε στιγμή να κοιτάτε εκεί για τις πρώτες 5-7 αγωνιστικές. Οι εξελίξεις ασφαλώς και θα μας προλαβαίνουν, όπως για παράδειγμα το ότι ο Γιάσλι (προπονητής της Σάλτσμπουργκ) άφησε σύξυλη τη Σάλτσμπουργκ και πήγε στην Αραβία.

Επίσης, από τα σημερινά παιχνίδια δεν έχω κάτι τρομερό, μπορείτε να κοιτάξετε την Ντόρνμπιρν (4,33).

Αναβαθμίζεται η Καρλσρούη

Η δεύτερη κατηγορία έχει γίνει ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα σε πρόβλεψη τα τελευταία χρόνια. Καθόλου τυχαίο ότι Αμβούργο και Ανόβερο δεν μπορούν να ανέβουν τα τελευταία χρόνια, μένοντας ουσιαστικά «κολλημένες» σε αυτήν την κατηγορία.

Φέτος όλα θα κριθούν στην απόλυτη λεπτομέρεια, από την κορυφή μέχρι τον υποβιβασμό και θα υπάρξει μεγάλη μάχη. Από τις σημειώσεις που κράτησα δυσκολεύομαι πάρα πολύ να καταλήξω στο ποιος θα πέσει, ποιος θα ανέβει. Αν με ρωτήσετε σήμερα 28/07 ποιον θα έπαιζα να ανέβει κατηγορία, τότε αυτή η ομάδα θα ήταν η Καρλσρούη. Το γιατί θα το δείτε παρακάτω, μια άνοδος που πληρώνει από 13,00 μέχρι 17,00, ανάλογα την στοιχηματική που παίζετε.

Συνολικά σημείωσα 11 (!) ομάδες που μπορούν να τερματίσουν από πρώτες μέχρι ενδέκατες. Κι όμως, έντεκα στο σύνολο, για αυτό έγραψα παραπάνω ότι δυσκολεύτηκα αφάνταστα. Μελετώντας ρόστερ-φανέλα-potential-γήπεδο-ιστορία-προπονητή-εξέλιξη-οικονομική ευχέρεια, κατέληξα σε έντεκα ομάδες. Φυσικά, στις top ομάδες συμπεριλαμβάνονται αυτόματα οι δύο που έπεσαν, η Χέρτα και η Σάλκε, δεν γίνεται να μην είναι φαβορί ανόδου, ιστορία που έχουν ζήσει και οι δύο ομάδες πρόσφατα.

Πιο δεμένη η Σάλκε ως σύνολο, καλός προπονητής, που ξέρει να δουλεύει την ομάδα καλά, έχοντας πανηγυρίσει άνοδο με Μπόχουμ (ο λόγος για τον Ράις), ενώ αντίστοιχα η Χέρτα είναι απλά μια νέα ομάδα, που πρέπει να βρει τα πατήματα της και στον πάγκο της θα έχει έναν άνθρωπο που την πονάει όσο δεν πάει, τον Παλ Ντάρνταϊ.

Ναι, δεν είναι αστείο, φαβορί ανόδου είναι για άλλη μια φορά το Αμβούργο, που θα ξεκινήσει άλλη μια σεζόν θέλοντας επιτέλους να φτάσει στην πρώτη κατηγορία, με τον προπονητή να μένει ως έχει και το ρόστερ να εμπλουτίζεται.

Σε λίγο χειρότερη μοίρα το Ανόβερο, που έχει χάσει πολύ από τη δυναμική του, προσπαθώντας μέσω του συνόλου και της καλής δουλειάς του κόουτς  Λάιτελ να φτάσει να παίζει για την άνοδο. Φυσικά δεν γίνεται να παραβλέψουμε ομάδες όπως η Νυρεμβέργη και η Σανκτ Πάουλι, ομάδες με φανέλα και ιστορία, που αν δει κανείς τα ρόστερ τους, θα μπορούσε να πει πως είναι αναγκασμένες να παίξουν για τις πρώτες θέσεις.

Και οι δύο αυτοί σύλλογοι έχουν στον πάγκο τους νέους προπονητές, με νέες ιδέες και τεράστια δίψα για διάκριση, ενώ για την Πάουλι μεγάλο ρόλο θα παίξει η έδρα για άλλη μια χρονιά, όντας το κάστρο της.

Πάμε τώρα στα πέντε ερωτηματικά, τα οποία όμως ερωτηματικά στα μάτια μου, ίσως αποτελέσουν μια πολύ καλή έκπληξη φετινή, ενώ από αυτές τις πέντε, προσωπικά διαλέγω την Καρσλρούη, έχοντας αρκετούς λόγους.

Η Καρλσρούη ανακαίνισε λοιπόν ολοκληρωτικά το γήπεδο της, ολοκαίνουριο, όμορφο, στολίδι. Από πρόπερσι γίνεται μια σοβαρή δουλειά από τον προπονητή Άιχνερ, έχοντας εξελίξει εξαιρετικά τους παίκτες, ενώ πάταγο έχει κάνει η επιστροφή του Λαρς Στιντλ (μέχρι πέρυσι Γκλάντμπαχ), που φαίνεται θα είναι βαρόμετρο στην ομάδα. Αυτό το «πακέτο» για μένα είναι ιδανικό για να ωθήσει την Καρλσρούη ώστε να παίξει για την άνοδο.

Οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες έχουν μεν το potential να παίξουν κάποιο ρόλο, όμως μας έχουν συνηθίσει σε «ξεφούσκωμα». Ο λόγος για τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, την Χόλσταϊν Κιλ, την Λάουτερν και την Πάντερμπορν. Όλες τους καλές, όμως όχι πειστικές.

Έμειναν επτά ομάδες, από τις οποίες οι πέντε θα παίξουν σίγουρα τα ρέστα τους για παραμονή, για εκεί είναι το ρόστερ, είναι μεγάλη η ψαλίδα από τις άλλες, επομένως για εκεί τις έχω.

Έλβερσμπεργκ-Όσναμπρουκ-Βέεν-Χάνσα ΡόστοκΜπράουνσβάικ είναι οι πέντε ομάδες που όπως είναι τις βλέπω να τερματίζουν στις τελευταίες πέντε θέσεις. Τέλος, Γκρόιτερ Φιρτ και Μαγδεμβούργο θεωρώ θα έχουν μια άνετη χρονιά παραμονής και ίσως είναι οι ομάδες που μπορούν μια στο τόσο να κάνουν μεγάλες εκπλήξεις.

Όπως και στο αφιέρωμα Αυστρίας, έτσι και για την Zweite Liga συνόψισα ένα πινακάκι με το preview που αφορά το στοίχημα, όλα πρέπει να γυρνάνε γύρω από το στοίχημα.

Αυτά λοιπόν για σήμερα, αύριο νέα στήλη με Γερμανία Β και Αυστρία Α,Β. Να περνάτε όμορφο, όσο μπορεί κανείς φυσικά αυτόν τον καιρό…

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS