1185

Thassios

Έχουν προηγούμενα…

Καλημέρα! Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το φάγαμε το ξύλο από τον μπουκ αφού τα ντέρμπι αποδείχτηκαν πολύ ήρεμα με αποκορύφωμα το Λίβερπουλ – Μαν Γιουν όπου έπρεπε να είχε κανείς το κολλύριο πρόχειρο. Χθες δεν είχε τίποτα απολύτως η μέρα για μένα ενώ σήμερα οριακά ανεβάζω στήλη αφού η μελέτη δεν έβγαλε κάτι που να μου αρέσει αρκετά.

Καλό είναι όταν βλέπεις ότι δεν υπάρχει κάτι που να σου αρέσει να επιλέγεις το no bet που είναι κι αυτό ένα σημείο.

Γιατί λοιπόν ανεβάζω στήλη ; Όλα ξεκίνησαν όταν είδα ποιος θα είναι διαιτητής στο Γιουβέντους – Νάπολι. Τελικός απόψε (Supercoppa) με τις δύο ομάδες να έχουν ξανασυναντηθεί για τον θεσμό αυτόν το Δεκέμβριο του 2014 όπου είχε κερδίσει η Νάπολι στα πέναλτι και ρέφερι της αναμέτρησης να είναι και τότε ο Paolo Valeri.

Το θέμα όμως δεν είναι το Supercoppa του 14’ άλλα όταν οι δύο ομάδες και ο Valeri ξανασυναντήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2017 για το κύπελλο Ιταλίας όπου στο πρώτο αγώνα των δύο ομάδων ο Ιταλός ρέφερι είχε υποδείξει δύο πέναλτι υπέρ της Γιουβέντους κάνοντας την ανατροπή η μεγάλη κυρία με 3-1. Τα πέναλτι αυτά τότε είχαν αμφισβητηθεί έντονα με διαμαρτυρίες από τους παράγοντες της Νάπολι ενώ το θέμα είχε πάρει τέτοια διάσταση όπου μέχρι και η Ισπανική εφημερίδα Mundo Deportivo είχε γράψει ‘’ η Γιουβέντους επέστρεψε στα σκάνδαλα στον αγώνα με την Νάπολι’’.

Μετά από όλα αυτά που έγιναν τότε ο Paolo Valeri είχε δηλώσει ότι οι αποφάσεις του ήταν σωστές και ότι δεν έχει να ζητήσει συγνώμη για κανένα λόγο. Ο Ιταλός ρέφερι φέτος δεν έχει διευθύνει αγώνα  με την Γιουβέντους ενώ στους δύο αγώνες φέτος της Νάπολι που ήταν ρέφερι ,σε αυτόν με την Μίλαν η ομάδα του Gattuso τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες χάνοντας με 1-3 από την ομάδα του Μιλάνο , ενώ στον άλλο αγώνα έμεινε στο 1-1 με τη Τορίνο, έχοντας έντονες αντιδράσεις πάλι για την διαιτησία καθώς και στις δύο περιπτώσεις ζητούσε κόκκινη κάρτα για τις αντιπάλους της.

Η Γιουβέντους σήμερα θέλει απεγνωσμένα την νίκη για να ηρεμήσει τα πνεύματα καθώς με την ήττα από την Ίντερ είχαμε πολλές αντιδράσεις από τους φιλάθλους της ενώ η Νάπολι πέτυχε μια εμφατική νίκη απέναντι στην Φιορεντίνα και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία. Με όλα αυτά λοιπόν που είδαμε και θεωρώντας δεδομένο ότι θα δυσκολευτεί η Γιουβέντους απόψε λέω να ποντάρω στο να σκοράρει πέναλτι (μην ξεχνάμε πως φέτος είναι το θύμα στα πέναλτι μέχρι στιγμής στις ειδήσεις της χώρας ) αλλά και ένα μονό να πάρει κόκκινη κάρτα η Νάπολι αφού αναμένω ένα δυνατό παιχνίδι .

Ο Paolo Valeri βγάζει αρκετές κίτρινες κάρτες ενώ φέτος έχει 2 κόκκινες και 3 πέναλτι σε 7 αγώνες πρωταθλήματος. Τέλος μπορεί κάποιος αν θέλει να ποντάρει και τον Insigne να σκοράρει καθώς με ένα γκολ σήμερα φτάνει τα 100 με την φανέλα της Νάπολι και είναι ο ιδανικός αγώνας να πραγματοποιήσει το δικό του ρεκόρ.

Αυτά σε ότι αφορά τον Ιταλικό τελικό και πάμε τώρα σε ένα ημιτελικό που γίνεται στην πόλη της Λεϊρίας ανάμεσα σε Μπράγκα και Μπενφίκα.

Μετά από απόφαση θα διεξαχθεί ο αγώνας κανονικά αφού είχε κρούσματα κορωνοϊού η Μπενφίκα και αν μην τι άλλο βλέπουμε πάντα πολύ δυνατά ματς μεταξύ των ομάδων με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα (παράδειγμα ότι είχαμε κόκκινη κάρτα ακόμη και σε φιλικό που δώσανε οι δύο ομάδες φέτος τον Σεπτέμβριο). Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Verisimo που είναι από αυτούς που λατρεύουν το χρώμα της κόκκινη κάρτας (τον είχα αναφέρει και για το ματς της Φαρένσε που αναβλήθηκε τελικά)  και θα είναι στις επιλογές μου να βγάλει ακόμη μία σε αυτό το πολύ σημαντικό ματς.

Χαλαρά θα κινηθούμε σήμερα ενώ οτιδήποτε προκύψει που μου αρέσει (ειδικό παικτών ή κάτι άλλο) θα ενημερώσω με update στον πίνακα προτάσεων μέσω twitter.

Παλαιότερα άρθρα του THASSIOS