1972

Μάκης Μηνδρινός

Ή με τα θηρία, ή τίποτα! (Update)

Χαιρετώ! Η Μπέρμιγχαμ πρασίνισε την κάβα και η Ιπσουιτς προηγήθηκε δύο φορές αλλά δεν μπόρεσε να το κρατήσει για να μας δώσει το τέλειο μεσοβδόμαδο. Την Μπέρμιγχαμ γενικά την έχουμε πάρει από το χέρι φέτος και μας δικαιώνει. Ο Νοέμβρης έκλεισε πολύ καλά, μεσοβδόμαδα θα τα δούμε και αναλυτικότερα.

Πάμε στα φρέσκα. Όπως βλέπετε δεν υπάρχουν Λιγκ 1 και Λιγκ 2, ενώ στις μικρότερες κατηγορίες το πρόγραμμα είναι λειψό.

Διεξάγεται ο δεύτερος γύρος του Κυπέλλου, ο τρίτος είναι αρχές Ιανουαρίου όταν μπαίνουν και οι ομάδες από Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ. Το πρόγραμμα γενικά σηκώνει ρίσκο. Δεν είναι εύκολο στοιχηματικά Σ/Κ στις Αγγλίες όμως είναι… ιντριγκαδόρικο, με τους μπουκ να προκαλούν σε πολλές περιπτώσεις και η μπάλα να πέφτει στα πόδια μας! Για να δούμε αν θα κάνουμε επίθεση ή αν παίξουμε συντηρητικά.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Πρέμιερ Λιγκ

Ξεκινάω ανάποδα: αν έπαιζα μια ισοπαλία θα ήταν στο Χάντερσφιλντ – Μπράιτον. Πολύ οριακό, πολύ 1-1.

* Απόψε η Κάρντιφ υποδέχεται τη Γουλβς και οι μπουκ εξακολουθούν να φοβούνται –και μάλιστα πολύ- τη Γουλβς. Τα είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα που φιλοξένησε τη Χάντερσφιλντ, τα ίδια ισχύουν και τώρα.

Η Κάρντιφ του Γουόρνοκ θεωρώ ότι δεν θα πάει… χύμα να παίξει το ματς αυτό. Θα περιμένει και θα χτυπήσει μόλις βρει χώρους. Η Γουλβς δυσκολεύεται στο γκολ και ακόμα περισσότερο κόντρα σε κλειστές άμυνες. Ο άσος είναι στο 3,70, νομίζω υπερβολικός.

* Και για την Μπέρνλι μιλήσαμε την προηγούμενη αγωνιστική, όταν λέγαμε ότι δεν της ταίριαζε ως αντίπαλος η Νιουκάστλ.

Η Μπέρνλι έχει προβλήματα φέτος, δεν θυμίζει σε τίποτα την σκληρή ομάδα των προηγούμενων ετών, η άμυνά της έχει πάψει να είναι τόσο στιβαρή. Και εκτίθεται ακόμα περισσότερο στα εντός έδρας, όταν η Μπέρνλι αναγκαστικά ανοίγει περισσότερο το ρυθμό. Τώρα παίζει εκτός με την Κρίσταλ Πάλας.

Η οποία Κρίσταλ Πάλας είναι επίσης ντεφορμέ (χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα από τις 15 Σεπτέμβρη), όμως έρχεται από το 0-0 στην έδρα της Γιουνάιτεντ.

Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες (9 πόντοι) οριακά πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού. Δεν είχα σκοπό να μπλέξω καθόλου με δύο ντεφορμέ ομάδες, αλλά όταν είδα την απόδοση έκανα δεύτερες σκέψεις. Δεν υπάρχει 6,50 στο διπλό (ήταν 7,00 χθες)! Δεν υπάρχει ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ που να παίζει με αντίπαλο την Κρίσταλ Πάλας και το διπλό να δίνει 6,50.

* Θεωρώ, επίσης, ότι η Λίβερπουλ δεν θα έχει τόσο εύκολο έργο όσο δείχνουν οι αποδόσεις στο ντέρμπι με την Εβερτον.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έχει την ποιότητα να κάνει ζημιά στους «ρεντς» και τα 9άρια ξεφεύγουν. Από την άλλη, βέβαια, πρέπει να πούμε ότι η Λίβερπουλ φέτος έχει γίνει πολύ πιο κυνική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ότι παραδοσιακά η Εβερτον έχει ξεχάσει τι σημαίνει νίκη στο γήπεδο αυτό (1999), μετρώντας έκτοτε 10 ισοπαλίες και 10 ήττες σε 20 ματς σε όλες τις διοργανώσεις!

Τσάμπιονσιπ

Η αγωνιστική γενικά δεν είναι καλή, όμως στο Μπλάκμπερν – Σέφιλντ Γουένσντεϊ νομίζω ότι μπορούμε να πούμε δύο πράγματα παραπάνω.

Ηταν τόσο απογοητευτική η εικόνα της Μπλάκμπερν στα δύο τελευταία παιχνίδια κόντρα σε Πρέστον (4-1) και Γουίγκαν (3-1), που σε βάζει στην… πρίζα. ΟΚ, ήταν και τα δύο εκτός έδρας και στο γήπεδό της βελτιώνεται. Όμως, ειδικά στο μεσοβδόμαδο με τη Γουίγκαν, είχα πολύ καιρό να δω τόσο μεγάλη διαφορά εικόνας σε ματς μεταξύ δύο θεωρητικά ισοδύναμων ομάδων.

Το Γουίγκαν – Μπλάκμπερν θα έπρεπε να λήξει… 7-0! Ακόμα και το γκολ που έβαλε η Μπλάκμπερν ήταν αυτογκόλ. Η Γουίγκαν έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, δοκάρια, το γήπεδο είχε τρελή κατηφόρα.

Το ερώτημα είναι αν η Σέφιλντ Γουένσντεϊ μπορεί. Αντέδρασε στο αρνητικό σερί που έτρεχε επικρατώντας 1-0 στο Μπόλτον. Δεν σκότωσε κάνα θηρίο, αυτή είναι η αλήθεια.

Και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή. Στο β’ ανέβηκε και κέρδισε δίκαια. Το καλό είναι ότι α) έχει καλύτερο υλικό από την Μπλάκμπερν, β) δεν έχει μεγάλες διαφορές η απόδοσή της στα εκτός σε σχέση με τα εντός έδρας παιχνίδια. Στο 4,20 το διπλό, είναι υπό συζήτηση.

Νάσιοναλ Λιγκ

Η Μπρέιντρι γυροφέρνει ένα καλό αποτέλεσμα, μια καλή νίκη.

Ισως την κάνει στο εντός έδρας με την Μπάροου, όμως ήθελα λίγο παραπάνω την απόδοση από το 3,10 που κυκλοφορεί. Ουραγός είναι η Μπρέιντρι.

* Η Ντόβερ το έβγαλε τελικά το πρώτο της διπλό μεσοβδόμαδα, ήταν η τρίτη νίκη της στα 4 τελευταία. Προφανώς είναι ανεβασμένη, έπαιξε ρόλο η ενίσχυση και η αλλαγή προπονητή και δεν αποκλείεται να τη δούμε ακόμα καλύτερη στη συνέχεια.

Τώρα αντιμετωπίζει την Ιστλι, η απόδοση είναι στο 3,75. Οσο δηλαδή ήταν και μεσοβδόμαδα, που η Ντόβερ έπαιζε με χειρότερο αντίπαλο. Η Ιστλι είναι δύσκολη ομάδα και δεν νομίζω ότι είναι σε φάση για κόντρα.

* Στο Χάρτλπουλ – Ντάγκεναμ έχει στάση. Αρχικά αρκεί μια ματιά στη φόρμα και έπειτα στις αποδόσεις. Η φόρμα λέει 0-1-6 η Χάρτλπουλ και 5-0-1 η Ντάγκεναμ.

Οι αποδόσεις λένε 1,80 ο άσος, 4,50 το διπλό. Να δούμε και λίγο πέρα από τους αριθμούς; Η Ντάγκεναμ ήταν εξαιρετική στο μεσοβδόμαδο με την Χάβαντ. Αν ήταν πιο εύστοχη θα μπορούσε να βάλει διπλάσια γκολ (3-1). Βρήκε και τα έκανε, βέβαια, έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την άμυνα της Χάβαντ. Η Χάρτλπουλ γενικά δεν είναι κακή ομάδα. Είναι όμως φανερά ντεφορμέ.

Και από τη Φάιλντ έχασε εύκολα μεσοβδόμαδα.

Από την Τετάρτη το βράδυ όμως έχουμε αλλαγή δεδομένων: η Χάρτλπουλ έδιωξε τον προπονητή. Τέλος ο Μπέιτς και πάντα όταν μια ομάδα αλλάζει προπονητή δεν είναι εύκολο να την κοντράρεις στο αμέσως επόμενο ματς. Ειδικά όταν ξέρεις πως δεν είναι… μπάζο, απλά ντεφορμέ. Παρ’ όλα αυτά το διπλό είναι ψηλά.

Βορράς/Νότος

Μόνο το Γιορκ – Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ μου λέει κάτι, στο Βορρά. Στη λογική ότι η Γιορκ έχει να κερδίσει στο πρωτάθλημα από τις 13 Οκτώβρη (2-1 στο Σάουθπορτ) και από τις 29 Σεπτέμβρη εντός έδρας (4-2 τη Γκάισλι). Στα 5 τελευταία μετράει 4 ήττες και μία ισοπαλία. Εκανε πάντως μια νίκη στο FA Trophy την προηγούμενη εβδομάδα, 3-1 στην έδρα της Κιντερμίνστερ με αρκετά βελτιωμένη εμφάνιση.

Το ανάποδο γίνεται στη Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ: έχασε 3-1 από τη Χέρεφορντ στο FA Trophy, όμως στο πρωτάθλημα είναι στην καλύτερή της φάση έχοντας 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα στα 6 τελευταία. Εντυπωσιακό είναι, μάλιστα, ότι μετράει τρεις διαδοχικές εκτός έδρας νίκες, ενώ γενικά είναι καλύτερη εκτός απ’ ό,τι εντός έδρας (σε αντίθεση με πέρσι).

Εδώ υπάρχει μια παράξενη συμπεριφορά των εταιριών, καθώς το διπλό κυκλοφορεί από 3,30 μέχρι 3,75! Προφανώς στο 3,30 δεν υπάρχει αξία…

Κύπελλο

Στέκομαι περισσότερο σε δύο κυριακάτικα: Μπάρνετ – Στόκπορτ και Σουίντον – Γουόκινγκ. Η Μπάρνετ  στα 4 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα νίκησε μόνο την ντεφορμέ Χάρτλπουλ κι αυτή εκτός έδρας.

Στο γήπεδό της είναι τέσσερα ματς χωρίς νίκη (τρεις ήττες στο διάστημα αυτό). Η Στόκπορτ είναι μια κατηγορία πιο κάτω και γενικά το υλικό της είναι για να διεκδικεί πλέι οφ. Είναι στο -4 από αυτά, όμως εκτός έδρας είναι αρκετά αποτελεσματική, έχει τη φανέλα και το όνομα και δεν πιστεύω ότι θα φοβηθεί τη Μπάρνετ. Εξάλλου, στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Γέοβιλ, ομάδα Λιγκ 2.

Στο Σουίντον – Γουόκινγκ το ρίσκο μεγαλώνει. Μεγαλώνει και για τους προφανείς λόγους, ότι δηλαδή δεν έχουμε κόντρα ομάδα Νάσιοναλ με ομάδα Νάσιοναλ Νότου, αλλά οι δύο ομάδες έχουν δύο κατηγορίες διαφορά, μεγαλώνει και επειδή η Σουίντον είναι σε αρκετά καλό φεγγάρι. Αλλαξε προπονητή και δείχνει να στρώνει, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποια δεδομένα προβλήματα και πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της.

Τη Γουόκινγκ την ξέρουμε από την ενασχόλησή μας με τις πολύ μικρές κατηγορίες: πάει για άνοδο στη Νάσιοναλ Λιγκ, πρωτοπόρος στο Νότο, εξαιρετική εκτός έδρας (5-3-1).  Η Στόκπορτ είναι στο 5,75 και η Γουόκινγκ στο 7,50.

Ένα τρίτο που θα μπορούσα να συζητήσω είναι το Χάλιφαξ – Γουίμπλεντον, αύριο νωρίς το μεσημέρι, με τον άσο να κινείται στο 5,25.

Στη λογική ότι η Γουίμπλεντον δεν κάνει καθόλου καλή σεζόν, σκοράρει με χίλια ζόρια, και στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε με πολύ ζόρι τη μικρούλα Χάρινγκεϊ με γκολ στα χασομέρια. Τώρα, βέβαια, δεν την περιμένω τόσο χαλαρή, ψάχνει μια καλή νίκη μπας και αρχίσει να ανεβαίνει και γενικά ως σύλλογος προσπαθεί να προχωράει στα Κύπελλα.

Η Χάλιφαξ μπήκε φουριόζα στη Νάσιοναλ Λιγκ αλλά από κάποιο σημείο και μετά είναι λες και έκλεισαν οι διακόπτες. Εχασε την… αύρα που είχε στο ξεκίνημα και εκεί που έδειχνε να ξαναπατάει καλά ήρθε μια ξεγυρισμένη 4άρα από την Εμπσφλιτ στο τελευταίο (4-0). Θέλω να κοντράρω Γουίμπλεντον, έχω όμως τις αμφιβολίες μου για το αν η Χάλιφαξ είναι σε φάση να κάνει την έκπληξη.

Στη σούμα. Από Πρέμιερ Λιγκ είπαμε για Κάρντιφ (3,70), Μπέρνλι (6,50), από Τσάμπιονσιπ Σέφιλντ Γουέν. (4,20), από Νάσιοναλ τη Ντάγκεναμ (4,50), από Βορρά τη Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ (3,70) και από Κύπελλο κυρίως Στόκπορτ (5,75), Γουόκινγκ (7,50). Το πρόγραμμα, το βλέπετε και από τις αποδόσεις, είναι ζόρικο. Είναι για… θηρία! Ή παίζουμε θηρία, ή δεν παίζουμε τίποτα.

Κάρντιφ, Ντάγκεναμ και Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ αφήνω για διαφορετικούς λόγους την καθεμία. Θα «τσιμπήσω» στην πρόκληση των μπουκ και θα παίξω Μπέρνλι στο «τρελό» 6,50 και θα βάλω και τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ που μου έχει «κάτσει» από Τετάρτη βράδυ και… δεν θα το αντέξω να κερδίσει και μην την έχω παίξει (γέλια!). Στόκπορτ και Γουόκινγκ κατά 90% θα παίξω, αλλά είναι και τα δύο κυριακάτικα, οπότε θα γίνει update την Κυριακή το πρωί.

Δεν είναι Σ/Κ για πολλές μονάδες, αυτό είναι το σίγουρο. Και, επίσης, το μεσοβδόμαδο θα είναι σαν Σ/Κ…

Update
Η Στόκπορτ είναι στο 5,50 (από 5,75), η Γουόκινγκ στο 8,00 (από 7,50). Δεν έχει αλλάξει σε σχέση με τα όσα είπαμε την Παρασκευή για τα δύο ματς, νομίζω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να παίξουμε. Και με καλύψεις βεβαίως, καμία από τις δύο μικρούλες δεν θα τη χαλάσει μια ενδεχόμενη ρεβάνς, αν αναλογιστούμε ότι παίζουν με ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος