3394

Billaras

Αγγλία-Γαλλία…συμμαχία!

Η Θέλτα έκανε “αυτό που έπρεπε” προ ημερών, τα μάτια μου δεν με γέλασαν όταν την είδα κόντρα στη Βαλένθια κι έτσι πέρασε ένα χαλαρό μεσοβδόμαδο χωρίς κρύο-χωρίς ζέστη. Σερί πάει εδώ και μέρες, να μην χάνω-να μην κερδίζω. Ισοπαλία παντού με τον μπουκ. Την δέχομαι, αν δεν χάνω σταθερά, κάποια στιγμή θα έρθει νίκη νομοτελειακά. Τα έχω αφήσει όλα πίσω κι έχω στραφεί στα φρέσκα από την Τετάρτη κιόλας.

Ψάχνω να βρω τον τρόπο να εκμεταλλευτώ την…παρουσία “κατασκόπου” στο νησί, αφού ο Μάκης είναι στην Αγγλία και ένας θεός ξέρει τι θα δούνε τα ματάκια μας αύριο στη Γουέστ Χαμ! Μπορεί να το φέρει και…4-4 το ματσάκι, απλά γιά να το απολαύσει (γέλια). Πέρα από την πλάκα, πολλά ερωτηματικά με κατέκλυσαν σε αυτό το κουπόνι. Μάλλον αντίθετα απο πολλούς που θα είδαν φαβόρες σήμερα και…θα'χουν ορμήσει.

Με την ευχή μου να τους περάσουν, τι άλλο να πω; Τα δικά μου ερωτηματικά ήταν και εκτός και εντός νησιού. Σταβοκοίταγα πχ την Σάντερλαντ (αμα δω να μπαίνει ο Ντεφόε στην 11αδα ή έστω αλλαγή, μπορεί να ρίξω κάτι στο live τιμής ένεκεν). Ηθελα να παίξω (πάλι) Θέλτα και ήθελα και να κοντράρω Βαλένθια. Εκανα πίσω, αλλά τα ερωτηματικά υπάρχουν.

Εσπαγα και σπάω ακόμα το κεφάλι μου με την Μπαστιά. Πως το λέει το ρητό; You can't teach an old dog new tricks! Μεγάλωσα (γεμάτη 20ετία είναι αυτή) με την άποψη σφηνωμένη ότι Μπαστιά παίζουμε μόνο εντός! Μιά ζωή σούπερ στην Κορσική, τραγική εκτός αυτής. Ισχύει και για άλλες ανα τον κόσμο (πχ Ουτρέχτη μόνο εντός επίσης). Ελα που τώρα είναι καλά με απανωτές νίκες-ανατροπές και παίζει στην Τουλούζ που τα μαχαίρια αν δεν έχουν ήδη βγει είναι…έτοιμα να βγουν και βλέπω το 5αρι και σαλτάρω; Οπως και να΄χει, γιά δύο δεν έχω προβληματισμούς.

Γιά Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Στιβενέιτζ. Οπως και ο Μάκης. Αυτές θα παιχθούν. Οπως θα παιχθούν και δύο δυάδες εκτός νησιού, μιά με over (Παλέρμο και Λάτσιο που ναι νωρίς αύριο αυτό και δεν θέλω να…”πιέζω” τη στήλη) και μιά με ασόδια , τις Σοσιεδάδ και Ιντερ (όπως του Μάκη η δυάδα, που….την ίδια πχ έχω προτείνει από χθες -δημοσιευμένη σήμερα- στην Arena, άμα δεν ταιριάζεις δεν συμπεθεριάζεις λένε, χεχεχεχε).

Γιά Σέφιλντ και Στιβενέιτζ τα δεδομένα είναι απλά και τα δέχομαι απόλυτα, στην Kingbet χθες έγραφα ότι όλα θα τα ξαναδώ, αλλά την Σέφιλντ θα την παίξω 100%, δεν χρειάζεται να δω τίποτα). Οπότε, μου έμεινε ένας ενδοιασμός. Σοβαρός. Με τις να τις “κουμπώσω” αυτές τις δύο και πως! Σάντερλαντ έσβησα (εκτός αν κινηθώ στο live) και μαζί της και όλη την Premier.

Championship…σβήστηκε από πιό νωρίς, λίγο Ρόδεραμ ή Τσάρλτον που κοίταξα δεν πείστηκα και προσπέρασα (επειδή με ρώτησε ο Prosv χθες γιά την ομάδα μου, δύο μεγάλα χινάρια βλέπω σήμερα το ένα στην ..Μπόλτον και το άλλο στη Χιρόνα). Ξαναγύρισα σε 1η και 2η. Στο…μπλέντερ μπήκαν Γουόλσολ (2.70), Κρου (3.25), Νιούπορτ (2.62), Μπέρτον (2.80). Και μαζί τους μπήκαν και…τρεις γαλλίδες! Ρεμς (3.

75), Μονπελιέ (3.00) και η..Μπαστιά που λέγαμε, στο 5.00. Θα μπορούσα να κάνω και δύο συστήματα με τόσα σημεία. Αλλά δεν θέλω. Ουκ εν τω πολλώ το ευ. Θέλω να κάνω ένα. Κι έχω δύο σημεία από χέρι. Θα σβησω κατ' αρχάς Μονπελιέ και Μπέρτον. Μοιραία θα σβήσω και Νιούπορτ λογω απόδοσης που έπεσε πολύ. Αρα έμεινα με τέσσερις και ψάχνω τις δύο… Εδώ θέλει και ρέντα-χημεία.

Κρου-Γουόλσολ-Ρεμς-Μπαστιά. Η Γουόλσολ έχει το μειονέκτημα ότι έρχεται απο τραγική εμφάνιση και ντόρτι (την…κόντραρα εγώ ο ίδιος, με την Σκάνθορπ). Η Κρου έχει το μειονέκτημα ότι η Νοτς Κάουντι ενισχύθηκε στις μέρες αυτές αρκετά και ίσως δουμε άλλο πρόσωπο. Γιά την Μπαστιά τα είπαμε, είναι…διαχρονικό το θέμα της, κατά τα άλλα είναι μιά χαρά.

Αρα, η τρίτη της “παρέας” θα είναι η Ρεμς. Εδώ δεν έχω τίποτα αρνητικό. Κοντράρω το 0-3-8 της Καέν στα τελευταία έντεκα ματς με απόδοση 3.75 (που καλύπτει και τις όποιες απουσίες έχει η Ρεμς). Αυτό θα είναι το τρίτο! Και μένει ένα… Θα ρισκάρω. Θα πάω με Μπαστιά. Μεγάλο το 5αρι γιά να αγνοηθεί από τα μάτια μου. Κι αν φάω τα μούτρα μου τα…έφαγα.

Και μακάρι να περάσουν κι οι άλλες, η δική μου χημεία δεν είναι…απαγορευτική γιά κάποιον, το αντίθετο. Δίνω τα ερεθίσματα, ξεδιπλώνω τις σκέψεις μου και ο καθένας αποφασίζει! Κατέληξα λοιπόν. Ένα yankee….μικτό, αγγλο-γαλλικό, δύο και δύο. Και δύο δυάδες. Μιά με over, μιά με ασόδια. Γιά να δούμε τι ψάρια θα βγούνε σήμερα… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.

000 μονάδες. Επιστροφές από 14/1: 273 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 5.778 μονάδες. Ποντάρισμα 17/1: Yankee (2-3-4): Σέφιλντ Γιουν. 2 (3.70)- Στιβενέιτζ 2 (2.90)-Ρεμς 2 (3.75)-Μπαστιά 2 (5.00) με 30 μονάδες σε κάθε δυάδα (180 σύνολο), 15 σε κάθε τριάδα (ακόμα 60) και 10 στην τετράδα. Ολο μαζί 250 μονάδες. Δυάδα: Ιντερ 2-Σοσιεδάδ 1 (4.18) με 108 μονάδες. Δυάδα: Παλέρμο over-Λάτσιο over (3.8) με 120 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: 478 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 5.300 μονάδες. Είναι προφανές ότι ανέβηκα λίγο σε ποντάρισμα, περίπου 100 μονάδες από το συνηθισμένο. Η διαφορά είναι στις δυάδες που είναι “χαμηλές” και αναγκαστικά σηκώνουν μπετ. Είναι όμως δυνατές πιστεύω. Μετά από τόσα χρόνια μικτό yankee με αγγλογαλλίδες δεν θυμάμαι να έχω κάνει, ίσως βγει σε καλό (με.

.πάει και η Γαλλία γενικά φέτος). Γιά να δούμε. Τα ξαναλέμε σε ένα 24ωρο, αντίθετα με τον….λονδρέζο κατάσκοπο, εγώ είμαι στην έδρα μου και θα ανεβάσω κανονικά στήλη.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras