3053

Billaras

Αγγλία και…λίγα ακόμα!

Δεν νομίζω ότι έχουμε να πούμε πολλά στοιχηματικά γιά τις μέρες που πέρασαν, το βιντεάκι που ανέβασε ο Μάκης στη στήλη του χθες, με την Σάλφορντ, τα λέει όλα. Σημείο του 5.00, το βλέπες και νόμιζες ότι ήταν ομάδα που 'χε κοστολογηθεί 2.20! Δεν μπήκε το γκολ, τι να κάνουμε, δεν εξαρτάται από εμάς αυτό. Ούτε ότι η Κάρντιφ χάλασε χινάρι στο 93' μπορούσε να αποφευχθεί.

Αν “ήθελε”, το μονό και μιά δυάδα από Χ μας το έδινε. Δεν ήθελε. Πέρα από το κουμάρι, όλοι και όλα γύρισαν γύρω από τον Μουρίνιο. Την άποψη μου την εξέφρασα και στην εφημερίδα και μάλλον την ξέρετε, αλλά και πιό σφαιρικά να το δείτε, θεωρώ λάθος αυτό που γίνεται με τους προπονητές παντού. Και ειδικά στην Αγγλία, που κάποτε γιά να απολυθεί τεχνικός έπρεπε να …γκρεμιστεί το γήπεδο.

Θεωρείτε ο πλέον αναλώσιμος άνθρωπος στο ποδόσφαιρο. Πολύ κυνικό, πολύ λάθος. Οπως έλεγε κι ένας φίλος μου, στις σημερινές συνθήκες δεν θα μπορούσε ποτέ να δημιουργηθεί ένας θρύλος σαν τον Σάνκλι ή τον Φέργκιουσον. Θα είχαν φύγει νύχτα. Είναι εκπληκτικό (δυσάρεστη έκπληξη) ότι σε 92 επαγγελματικές ομάδες στο νησί, οι προπονητές που είναι πάνω από 5ετία στον ίδιο πάγκο είναι….

τρεις (Βενγκέρ στην Αρσεναλ-Τισντέιλ στην Εξετερ-Ρόμπινσον στην ΜΚ Ντονς). Φοβερό πραγματικά. Και αν το τραβήξω, αυτοί που είναι με κλεισμένη μόλις τριετία, είναι….δώδεκα! Τριετία οι 12 στους 92! Τι άλλο να πούμε; Anyway, διάβασα πολλά (τόνοι μελανιού θα λέγαμε με τον παλιό όρο, όταν υπήρχαν μόνο εφημερίδες), ο Μουρίνιο είναι πάντα αυτός που…λάτρευαν να μισούν οι περισσότεροι.

Θα συνταχθώ με την συντριπτική πλειοψηφία των μάνατζερ στο νησί: Λάθος η απόλυσή του. Και θα το κλείσω εδώ, να πάμε στα δικά μας… Θα κάνω στήλη διημέρου. Δεν έχει πολλά αύριο. Γιά την ακρίβεια, έχει ελάχιστα. Ψίχουλα. Μπαίνουμε σε εορταστικό κλίμα, διακοπή, Χριστούγεννα. Δεν θα ευχηθώ κάτι από σήμερα, θα γράψω κέιμενο και θα ανεβάσω στήλη την Τρίτη ή την Τετάρτη, περισσότερο θεωρητικό φυσικά.

Βολεύει φέτος, μιάς και η Boxing Day είναι το άλλο Σάββατο (η εφημερίδα όμως θα είναι εβδομαδιαία, οπότε την Τρίτη…ρίξτε μιά ματιά γιά “ζέσταμα”). Θα ξεκινήσω ανάποδα, με τα μη αγγλικά, μιάς και είναι λίγα. Ουτρέχτη-Μπέτις-Λιλ-Γκιμαράες (σήμερα)-Τοντέλα-Ντάρμσαντ-Γκαζελέκ (αύριο). Αυτά κοίταγα. Και δεν μπλέκω με over, με φαβορί κλπ.

Εσβησα Μπέτις (εμ ντέρμπι, εμ δεν μου άρεσε η εικόνα της στη Λας Πάλμας), έσβησα Γκαζελέκ (μικρό το 3.25), έμειναν πέντε, τρία σημερινά, δύο αυριανά. Μην το παιδεύω, θα παίξω μονό την Ντάρμσταντ (6.50, κόντρα στην “σκασμένη” Γκλάντμπαχ) και θα κάνω ένα yankee διημέρου. Ουτρέχτη (3.00, εξαιρετική με Αγιαξ), Λιλ (3.00, με νέο τεχνικό έχει ανέβει κατακόρυφα), Τοντέλα (2.

80, με αντίπαλο την άνετη και με…φίλο προπονητή Σετούμπαλ), Γκιμαράες (3.25, είδα το “τρελλό” 3-4 και λέω να δω αν θα το…ξαναδώ ανάποδα). Αυτά ήταν όλα. Να πω ότι κοίταξα και σκέφτηκα να πουλήσω και…λίγη τρέλλα στην Ιταλία (με καμιά Ουντινέζε, καμιά Αταλάντα, καμιά Κιέβο) αλλά τελικά προσπέρασα. Κι έμεινε το νησί… Αφού έσβησα από χθές Εξετερ (απέλυσε τον προπονητή της η Λούτον), έμειναν εννιά στην αρχική διαλογή.

Κέμπριτζ (2.70), Κρόουλι (3.30), Νιούπορτ (3.30), Νορθάμπτον (3.50), Κρου (3.80), Μπάρνσλεϊ (3.10), Σουίντον (3.30), Μίντλεσμπρο (2.80) και ΚΠΡ (2.70). Οπως βλέπετε, τίποτα από Premier League, απολύτως. Αλλά επειδή…γιορτές έρχονται και λέω να τζογάρω λίγο γιά το χαβαλέ μου, μερικές μοναδούλες στο fun bet, Εβερτον σκορ 2-2 και Σαουθάμπτον σκορ 2-2 θα τις ρίξω. Καθαρό fun bet, που και που κάνω και κανένα τέτοιο χαλαρό και χαβαλετζίδικο στοίχημα (γέλια).

Στα….σοβαρά τώρα. Από τα εννιά πήγα γρήγορα στα επτά, έφυγαν Κέμπριτζ και Νιούπορτ. Περισσότερο από ένστικτο. Το ίδιο ένστικτο με έχει…σκαλώσει σε μερικά άλλα. Πχ, πιστεύω ότι σήμερα σπάει το αήττητο της Μπράιτον. Το γυροφέρνει καιρό, έχει και απουσιούλες, προχθές η ΚΠΡ από 0-2 της το έκανε 2-2 και λίγο ήθελε. Και αν δεν της το σπάσει η κορυφαία κατ'εμέ ομάδα, η πρώτη Μίντλεσμπρο, η καλύτερη άμυνα, η πλέον σοβαρή, ποιός θα της το σπάσει; Επίσης, έχω κολλήσει ότι η καλύτερη δυάδα, τα δύο καλύτερα σημεία, είναι η Μπάρσνλεϊ και η ΚΠΡ.

Και οι δύο σε άνοδο, η μιά δεν έχει υλικό να κινδυνέψει, μας πλήρωσε και το περασμένο Σάββατο, έχει περάσει πρόσφατα μέσα από τη Γουίγκαν στο Τρόφι, δεν θα το φοβηθεί. Η δε ΚΠΡ είναι ώρα να κάνει νίκη με Χασελμπάινκ, τώρα που γύρισε το βαρύ πυροβολικό ο Οστιν (με τη μία, στο ματς με τη Μπράιτον, έδειξε πόσο μεγαλη υπόθεση είναι), κόντρα στη Μπρίστολ που με την Ντέρμπι έδειξε ότι είναι “λίγη”.

Ντόρτια έφαγε και λίγα ήταν… Αυτά τα τρία με έχουν…κολλήσει. Γιά τα άλλα τέσσερα είμαι “κομψί-κομψά”. Εντάξει, η απόδοση της Σουίντον και της Νορθάμπτον, προκαλούν. Οπότε, να μην το παιδεύω… Θα παίξω “ξερή” δυάδα Μπάρνσλεϊ-ΚΠΡ. Ετσι μου…κόλλησε. Και τα άλλα τρία σε ένα trixie. Θα έκανα patent, αλλά επειδή έχω ήδη ένα yankee μη εγγλέζικο, μην ανεβάσω κι άλλο στήλες… Οπότε, έκλεισε το παιχνίδι μου.

Μιά δυάδα, ένα trixie, ένα μονό, ένα yankee και τα σκοράκια. Γιά όλο το διήμερο, μόνο μεγάλες αποδόσεις. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 13.110 μονάδες. Ποντάρισμα 19-20/12: Δυάδα: Μπάρνσλεϊ 1-ΚΠΡ 2 (8.37) με 80 μονάδες. Trixie: Μίντλεσμπρο 2 (2.80)-Σουίντον 2 (3.30)-Νορθάμπτον 1 (3.50) με 50 μονάδες οι δυάδες, 15 η τριάδα, σύνολο 165 μονάδες. Fun bets: Εβερτον σκορ 2-2 (13.

00) με 15 μονάδες, Σαουθάμπτον σκορ 2-2 (15.00) με 15 μονάδες, 5 μονάδες στην δυάδα, σύνολο 35 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Ντάρμσαντ 2 (6.50) με 55 μονάδες. Yankee: Ουτρέχτη 2 (3.00)-Λιλ 2 (3.00)-Γκιμαράες 2 (3.25)-Τοντέλα 1 (2.80) με 35 μονάδες κάθε δυάδα (210), 15 σε κάθε τριάδα (60), 5 στην τετράδα. Ολο μαζί 275 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 610 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.500 μονάδες. Αυτά ειναι.

Μιάς και είναι παιχνίδι διημέρου και δεν θα παίξουμε τίποτα ώς το άλλο Σάββατο, μιά χαρά είμαι διαχειριστικά, θα μπορούσα να “ανέβω” κι άλλο, αλλά δεν το κάνω, βλέποντας και τα…δοκάρια των τελευταίων ημερών. Αυτά…come and go. Οποιος θέλει αλλάζει τη χημεία, όποιος θέλει κάνει και καλύψεις, εγώ μένω με αυτά. Θα τα πούμε κατά τις 5 στο chat, νέα στήλη την Τρίτη (ή την Τετάρτη), όχι αύριο!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras