34

Billaras

Αγγλιδούλες και…εθνική ανατροπή!

Ποδοσφαιρικά περνάνε ωραία αυτές οι μέρες μετά το εμφατικό 5-0 της Εθνικής μας. Στοιχηματικά περνάνε…αδιάφορα. Και συνολικά, ενώ θα έλεγα “χαλαρά”, ήρθε αυτό το μακελειό στη Ρωσία χθες και μας μαύρισε την ψυχή. Οι άμαχοι, δεκάδες άμαχοι, τι φταίνε; Ποτέ δεν φταίνε, αλλά πάντα, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, αυτοί την πληρώνουν…

Τελος πάντων, ας τα αφήσω αυτά.

Στα δικά μας. Χάρηκα με την Εθνική όπως όλοι, χάρηκα διπλά που (ακόμα μια φορά) οοοολοι αυτοί οι “προπονητές καφενείου” λουφάξαν. Ορμώμενοι κυρίως από οπαδικά κριτήρια, κράζουν παραδοσιακά πριν καν γίνει ένα ματς. Που τον ξεθαψε τον Πέλκα, γιατί παίζει ο τελειωμένος Κουρμπέλης και πάει λέγοντας. Μετά βέβαια μούγγα. Κιχ. Οχι απλά πεντάρα αλλα σκόρερς οι…τελειωμένοι.

Κλασικά, αν δεν περάσουμε τη Γεωργία θα ξαναβγούν απ΄το καβούκι τους, γιατί δεν μπορούν να νοιώσουν το απλό: Οταν φοράει κάποιος το εθνόσημο, τον στηρίζουμε μέχρι τέλους ακόμα κι αν είναι ο φούφουτος. Τέλος. Εθνόσημο. Εθνική. Εκεί σταματάει η κουβέντα.

Σε ότι αφορά στον τελικό της Τρίτης, αν και θα τα πούμε με νέα στήλη ανημερα της 26ης, αν σας πω τι κοιτάω (στοιχηματικά) δεν με πιστέψετε! Την παράδοση.

Που δεν είναι απλώς συντριπτικά υπέρ μας (7-2-0 απο το 1996) αλλά έχει κι ένα περίεργο στατιστικό.

Φιλικό, Μάης του 1996, κερδίζουμε 2-1 απο 0-1. Προκριματικά Euro, Ιούνιος 1999, κερδίζουμε 1-2 απο 1-0! Προκριματικά Μουντιάλ, σαν μεθαύριο, 26 Μάρτη του 2005, κερδίζουμε 1-3 απο αρχικό 1-0! Και προκριματικά Euro, Οκτώβρης του 2011, κερδίζουμε 1-2 απο 1-0 πάλι. Εχουμε και μιά… ημίανατροπή (το 2010, 1-1 απο 0-1) αλλά αν σε εννιά ματς συνολικά έχουμε 4 κανονικές ανατροπές και μάλιστα τις τρεις τις έχουμε εκτός έδρας (1999, 2005 και 2011) είναι…φοβερη παράδοση.

Αυτό το “Ελλάδα νίκη με ανατροπή σκορ” που έχει ο Stoiximan στο 8,50 το έχω ποντάρει ήδη και θα το βάλω στο πινακάκι απο σήμερα.

Anyway, είπαμε, θα ξαναμιλήσουμε την Τρίτη για το ματς σε νέα στήλη. Προς το παρόν, να ενημερώσω ότι το επόμενο vidcast δε θα γίνει Δευτέρα (25η), ούτε Τρίτη τελικά. Παίζουμε νωρίς, στις 7, δεν έχει νόημα. Και θα το βγάλουμε Τετάρτη, να μιλήσουμε και για ότι έγινε στην Τιφλίδα και για το επόμενο ΣΚ που ξεκινάνε πάλι τα πρωταθλήματα.

Και πάμε τώρα στο…πολύ χαλαρό, σε ότι έχει σήμερα/αύριο. Φιλικά δεν κοιτάω, το ξέρετε, απλώς θα πάρω καμιά πίτσα το βράδυ και θα χαζέψω Αγγλία-Βραζιλία και Γαλλία-Γερμανία. Το any time Mπέλιγχαμ δεν είναι κακό στο ματς των Αγγλων στο 4,00 (με δεδομένο ότι δεν παίζει ο Χάρι Κέιν).

Οπότε, τι έμειναν; Τα λιγοστά αγγλικά ματς, ουσιαστικά μια κατηγορία, η 2η.

Η Νάσιοναλ δεν έχει κάτι, στην 1η παίζουνε μόνο τρία ματς, μόνο η 2η μας δίνει κατιτίς. Μέτριο το μενού έτσι κι αλλιώς.

Η πρώτη εντύπωση; Εχουμε μερικούς ψηλούς άσους.

Ναι οκ, η Χαρογκέιτ εντός είναι παραδοσιακά μέτρια, αλλά καυτό φαβορί η Μπράντφορντ με τρεις σερί ήττες;;

Ναι οκ, σαν να ξεφουσκώνει η Μόρκαμ, αλλά τόσο αουτσάιντερ με την κάκιστη Τζίλιγχαμ που σκοράρει με…αίτηση; Σκεφτείτε εκτός έδρας σε 19 ματς έχει…16 γκολ όλα κι όλα (η τελευταία Σάτον έχει 18).

Ναι οκ, η Γκρίσμπι δεν είναι κάτι “ουάου” αλλά έχει και φορμίτσα και κίνητρο και την ίδια ώρα Ρέξαμ παραπατάει ειδικά εκτός (αμα θες πρωταθλητισμό δεν έχεις 2-3-5 στα τελευταία δέκα εκτός έδρας). Γιατί τόσο αουτσάιντερ η Γκρίσμπι;

Η Χάρογκειτ στο 3,75, η Μόρκαμ στο 3,60 και η Γκρίσμπι στο 4,20. Θεωρώ ότι όλες τους μπορούν να μην χάσουν αρχικά.

Αν σε αυτή την τριάδα προσθέσω και ολίγη απο Φόρεστ Γκριν (εκτός παίζει καλύτερα, η Ντόνκαστερ άνευ κινήτρου πλέον και δεν αποκλείω σήμερα να κάνει και λίιιιγο τα “στραβά μάτια”), τότε έχουμε τέσσερα εγγλέζικα. Στο 3,80 και η Φόρεστ Γκριν.

Διάλεξτε και πάρτε απ΄τα εγγλέζικα. Να μην ξεχάσω: Αύριο έχει ένα Μιραντές-Σαραγόσα στην Β’ Ισπανίας.

Μιά βαθμολογια ίσως σας πείσει ότι μπορεί και να παίξουνε πασούλες, το ξερό Χ στο 2,80. Ειδικά αν βολέψουν τα αποτελέσματα αυτών που είναι απο κάτω τους και θα τα ξέρουμε ως αύριο απόγευμα σχεδόν όλων (Καρταχένα, Αλκορκόν, Βιγιαρεαλ Β’ όλες παίζουνε σημερα).

Τι θα παίξω; Ξαναλέω, χαλαρά. Πολύ χαλαρά.

Κάνω μιά διαλογή και παίζω Μόρκαμ 1/Φόρεστ Γκριν 2/Μιραντές Χ.

Σε ένα trixie. Δείτε και τα άλλα, αν θέλετε κάντε και καλύψεις με το “γνωστό” τρικ (διπλή με gg). Αφήνω Χαρογκέιτ γιατί εντός είναι κακή, Αφήνω Γκρίσμπι γιατί η Ρέξαμ μπορεί να “ξυπνήσει”. Εννοείται ότι τα εγγλέζικα έχουν πρώιμη. Ας περάσει έστω το ένα, να περιμένω αύριο την πιθανή ισοπαλία. Παίζω από σήμερα και την ανατροπή της Εθνικής.

Νέα στήλη την Τρίτη, vidcast την Τετάρτη. Και φυσικά, χρόνια πολλά για την Δευτέρα, όπως λέω πάντα “να μην ξεχνάμε”.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras