1520

Μάκης Μηνδρινός

Αγωνιστική για σπασίματα

Χαιρετώ! Το Σάββατο ήταν από τις φορές που ό,τι και να έπαιζα, θα έχανα. Εντάξει, ενδεχομένως να μην έχανα αν έπαιζα εκείνο το φαντασματάκι που λέγαμε στο Νότο, τη Σεντ Αλμπανς. Αλλά μιλάμε για νορμάλ συνθήκες. Σχεδόν όλα ήρθαν ανάποδα από αυτό που περίμενα, ήταν ένα κακό στοιχηματικά Σάββατο στην Αγγλία.

Τόσο ανάποδα που μεταξύ σοβαρού κι αστείου αναρωτιόμουν μήπως να το γυρίσουμε στο μπάσκετ (γέλια)! Για την αγωνιστική με τα περισσότερα διπλά στη σεζόν λέγαμε, όντως μόνο ο Ολυμπιακός νίκησε από τους γηπεδούχους, όντως ήταν η αγωνιστική με τα περισσότερα διπλά.

Δεν κρατάω στατιστικά για τα μπασκετικά που έχω αναφέρει φέτος, αλλά νομίζω ότι λίγα έχουν πάει ανάποδα. Θα επιχειρήσω να τα μαζέψω κάποια στιγμή, έτσι από περιέργεια!

Πάμε στα φρέσκα. Σε αντίθεση με το προηγούμενο μεσοβδόμαδο, αυτό όλο και κάτι έχει. Εκτός από τα υπόλοιπα ματς της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και τις ρεβάνς στο Γιουρόπα Λιγκ, υπάρχει η εμβόλιμη της Τσάμπιονσιπ και κάμποσα σκόρπια εξ αναβολής στις μικρές κατηγορίες.

Ευρωπαϊκά

Νάπολι – Μπαρτσελόνα, Τσέλσι – Μπάγερν, Ρεάλ – Σίτι και Λυών – Γιουβέντους τα τέσσερα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Κοιτάζοντας τα σετ αποδόσεων, το μοναδικό που χτυπάει στο μάτι είναι ο άσος σε απόδοση αουτσάιντερ της Ρεάλ. Ναι, η Ρεάλ δεν είναι το ίδιο καλή όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ναι, δεν σου βγάζει αυτή τη σιγουριά που έβγαζε.

Ναι, φέτος είναι επιρρεπής στη γκέλα. Αλλά, αουτσάιντερ μέσα στη Μαδρίτη; Κόντρα στη φετινή Σίτι που δεν πλησιάζει καν στα στάνταρ της περσινής; Διαφωνώ με το σετ, διαφωνώ γενικά ότι η Σίτι είναι το Νο1 φαβορί για κατάκτηση. Ούτε φανέλα έχει, ούτε καλό ρυθμό.

Κάποιοι λένε ότι η Σίτι από τη στιγμή που δεν έχει να κυνηγήσει τίποτα στο πρωτάθλημα, θα τα δώσει όλα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μα, από τότε που ήρθε ο Γκουαρντιόλα, κάθε χρόνο το ίδιο λένε στη Σίτι, ότι θέλουν το Τσου Λου. Δεν αρκεί όμως σ’ αυτή τη ζωή να θέλεις, πρέπει και να μπορείς. Για να μην το κουράζω περισσότερο, θεωρώ ότι το σετ είναι λάθος, μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ρεβάνς. Και αν έπρεπε να διαλέξω ένα σημείο προς τα αριστερά θα πήγαινα. Αλλά, ευτυχώς, δεν με αναγκάζει κανείς να παίξω τα λεφτά μου!

Στο Γιουρόπα Λιγκ, κάμποσα over μπορούν να συζητηθούν (Σπόρτινγκ, Λίντσερ, Μάλμε, Αρσεναλ), μπορεί να γίνει καμιά δυάδα.

Από σημεία λίγο Σαχτάρ είδα, ως εκεί όμως.

Αγγλία

Στην Τσάμπιονσιπ, η αγωνιστική πιθανότατα θα έχει πολλά σπασίματα των φαβορί. Σχεδόν όλη η αγωνιστική είναι επίφοβη! Αυτό διαβάζεται με δύο τρόπους: ο πρώτος ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να «βρούμε» τις εκπλήξεις. Ο δεύτερος ότι είναι πιο δύσκολο να εστιάσουμε στις πιο πιθανές.

Σε κάθε περίπτωση, όταν οι επιλογές είναι πολλές, θέλει και έμπνευση.

Αναφέρω, λοιπόν, ότι έχουμε πιθανά σπασίματα στα Κάρντιφ – Νότιγχαμ, ΚΠΡ – Ντέρμπι, Χάντερσφιλντ – Μπρίστολ Σίτι, Μίλγουολ – Μπέρμιγχαμ, Μίντλεσμπρο – Λιντς, Μπλάκμπερν – Στόουκ, ακόμα και τα Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Τσάρλτον και Φούλαμ – Σουόνσι. Μιλάμε τα 8 από τα 12! Δεν ξέρω αν θα σπάσουν όλα, κάποια μπορεί να κάτσουν και στην ισοπαλία, υπάρχουν όμως προϋποθέσεις.

Προσωπικά εστιάζω περισσότερο στα ΚΠΡ – Ντέρμπι και Χάντερσφιλντ – Μπρίστολ Σίτι. Για την Ντέρμπι κάναμε και μια κουβέντα με τον Βασίλη την Παρασκευή, πριν από το παιχνίδι της με τη Φούλαμ. Είναι από τις ομάδες που μέσα στο 2020 έχουν αδικήσει τον εαυτό τους. Βελτιωμένη αγωνιστική, ειδικά από τότε που ενσωματώθηκε ο Ρούνεϊ, όμως της λείπουν κάποιες λεπτομέρειες για να τρέξει ένα καλό σερί.

Ακόμα και με τη Φούλαμ, μπορούσε στο τέλος να πάρει το τρίποντο. Γενικά, μπροστά είναι ΟΚ, αμυντικά έχει κάποια θέματα. Εκτός έδρας δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο εντός, όμως μπροστά της έχει μια ομάδα που πολλές φορές εμφανίζεται ευάλωτη. Γενικά η ΚΠΡ είναι μια ομάδα ό,τι να ‘ναι. Εκεί που δεν το περιμένεις κάνει εμφανισάρες και εκεί που δείχνει να βρίσκει ρυθμό εξαφανίζεται.

Ο ορισμός της αλλοπρόσαλλης. Δεν μπορώ να γνωρίζω σε τι μέρα θα βρεθεί σήμερα, όμως η Ντέρμπι είναι δεδομένα ανώτερη. Το περίμενα σχεδόν ισορροπημένο, στο 3,10 συζητιέται.

Το Χάντερσφιλντ – Μπρίστολ Σίτι είναι ακόμα πιο λάθος, με το διπλό στο 3,50. Η Χάντερσφιλντ κάνει την προσπάθειά της για να σωθεί και άποψή μου είναι ότι στο τέλος θα παραμείνει στην κατηγορία.

Παρ’ όλα αυτά ούτε φόρμα έχει χτυπήσει, ούτε σταθερή είναι, ούτε η έδρα της αποτελεί φρούριο. Στο τελευταίο εντός έφαγε τρία από την Κάρντιφ (0-3), ενώ το Σάββατο άλλα τρία στο Σουόνσι (3-1). Θα μου πεις «γιατί η Μπρίστολ Σίτι πετάει;». Όχι, η αλήθεια είναι ότι δεν πετάει ούτε αυτή. Αλλά πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι και κάποιες παραμέτρους.

Η Μπρίστολ έχασε στα δύο τελευταία από την πρώτη Γουέστ Μπρομ (0-3) και από τη δεύτερη Λιντς (1-0). Επίσης εκτός έδρας έχει περισσότερες νίκες απ’ ό,τι εντός. Στα τέσσερα πιο πρόσφατα εκτός στο πρωτάθλημα έχασε μόνο από τη Λιντς, δεχόμενη ένα γκολ όλο κι όλο στο διάστημα αυτό. Της δίνω περισσότερες πιθανότητες σήμερα απ’ ότι λένε οι αποδόσεις.

Στα υπόλοιπα εγγλέζικα, τίποτα ενδιαφέρον, αν και έχει αρκετά ματς στις μικρές κατηγορίες. Την κόντρα της Χάβαντ κοίταξα πάλι στο Νότο, είναι φανερό ότι αγωνιστικά δεν είναι στα καλύτερά της. Αλλά οι μπουκ τώρα είναι σαφώς πιο μαζεμένοι σε σχέση με το Σάββατο. Και είναι και πολύ ανώτερος ο αντίπαλος. Η Σλάοου είναι τρίτη στη βαθμολογία, ίδιοι οι στόχοι της με τη Χάβαντ.

Γι’ αυτό το διπλό είναι οριακά πάνω από το 3,00.

Όπως είπα και προηγουμένως, σήμερα θέλει και έμπνευση, γιατί το πρόγραμμα «φωνάζει» για σπάσιμο αρκετών φαβορί, ιδίως στην Τσάμπιονσιπ. Ανέλυσα τις δύο περιπτώσεις που για μένα σηκώνουν μεγαλύτερη κουβέντα και καταλήγω στο παιχνίδι, στο οποίο θα μπει η Μπρίστολ Σίτι. Αυτό είναι που «βλέπω» περισσότερο, αυτό είναι που για μένα έχει το καλύτερο «πακέτο».

ΥΓ. Το πρόβλημα που είχαμε με τον ήχο στην εκπομπή της προηγούμενης Παρασκευής, ήταν λόγω κάποιου update που έκανε ο chrome. Και όσοι άκουγαν από chrome, απλά δεν είχε γίνει ακόμα το update στον υπολογιστή τους. Δεν είναι πρόβλημα μόνο με το δικό μας ραδιόφωνο, είχε θέμα ολόκληρο live24. Οπότε, μέχρι νεοτέρας, καλό θα ήταν να μπαίνετε για να ακούσετε την εκπομπή από άλλον browser, είτε είστε από υπολογιστή είτε από κινητό.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος