144

Skotostrious

Αγώνες στη λάσπη…

Καλησπέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο !! Με αρκετές δυσκολίες θα διεξαχθούν οι κούρσες σήμερα, καθώς οι βροχές έχουν βαρύνει το έδαφος σε πολλούς στίβους, κάτι που εκτός όλων των άλλων επηρεάζει και τις συμμετοχές αλόγων όπως πχ το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο για τη σεζόν του υπερπρωταθλητή των χαμηλών εμποδίων Constitution Hill που κανονικά θα αγωνιζόταν στο Sandown στην Grade 1 Fighting Fifth το οποίο τελικά αναβάλλεται μιάς και ο εκπαιδευτής του δεν θέλει να το εκθέσει στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν άλλα και τις κούρσες στο ιπποδρόμιο του Wetherby που κρίθηκε πως ήταν επικίνδυνες για τα άλογα με αποτέλεσμα να αναβληθούν.

Με αυτό το δεδομένο λοιπόν και με την πιθανότητα να έχουμε αναβολές ιπποδρομιών ακόμα και κατά τη διάρκεια των αγώνων ας δούμε τι επιλογές υπάρχουν από το σημερινό ομολογουμένως πλούσιο πρόγραμμα με τις ημερίδες σε Aintree και Sandown να ξεχωρίζουν.

Πρώτη μας στάση στο ιπποδρόμιο του Sandown και στην έκτη κούρσα, μια ιπποδρομία handicap στα χαμηλά εμπόδια (hurdles) και την απόσταση των 2 miles (1,600 μέτρα περίπου) και θα στηρίξουμε τον αξιόλογο IMPOSE TOI, εκπρόσωπο του κορυφαίου άγγλου εκπαιδευτή Nicky Henderson, στην προσπάθεια του να συνεχίσει το καλό σερί που έχει χτίσει μετά την επιστροφή του από τη Γαλλία (3 νίκες και μια δεύτερη θέση σε 4 αγώνες).

Μετά την πολύ καλή πορεία του την περσινή σεζόν ως novice στα χαμηλά εμπόδια έκανε την πρεμιέρα του πριν 22 μέρες σε πολύ ανταγωνιστικό handicap στο μεγάλο φεστιβάλ του Νοεμβρίου στο Cheltenham και μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση και πολύ καλά άλματα, σκόραρε με άνεση και διαφορά από τους αντιπάλους του, χωρίς να χρειαστεί να πιεστεί ιδιαίτερα.

Για το σερί επιτυχιών που έχει θα φέρει μια επιβάρυνση 11 lbs άλλα η αγωνιστική του συμπεριφορά και το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός δείχνει να είναι χαμηλότερης δυναμικής από την επιλογή μας, θεωρώ πως αξίζει να τον στηρίξουμε.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα και ταξιδεύουμε στο ιπποδρόμιο του Aintree όπου διεξάγεται μια πολύ καλή ημερίδα και πάμε στην όγδοη και τελευταία κούρσα της κάρτας, ένα handicap στα χαμηλά εμπόδια στο οποίο τα άλογα θα διανύσουν την απόσταση των 2 miles 4 furlongs (4,000 μέτρα περίπου) και η επιλογή μας είναι ο BASHERS REFLECTION.

Ιδιαίτερα συνεπής στις καλές εμφανίσεις από τη στιγμή που ξεκίνησε να αγωνίζεται σε κούρσες handicap (4 νίκες και 2 πλασέ σε 7 αγώνες), ξεκίνησε τη σεζόν πολύ καλά με μια τρίτη θέση στην φετινή του πρεμιέρα σε δυνατή κούρσα στην οποία δε μπόρεσε να απειλήσει τους δύο πρώτους οι οποίοι είχαν ήδη αγώνα στα πόδια τους, για να ακολουθήσει μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του όταν και μετά από πολύ καλό βάδισμα και εξαιρετική ακρίβεια στα άλματα του κατάφερε να κερδίσει με ευκολία.

Χαρακτηριστικό ότι αγωνίστηκε σε πολύ βαρύ στίβο, παρόμοιο με αυτόν που θα αντιμετωπίσει σήμερα. Ο handicapper μας βάζει μια μικρή πίεση με τις 7 lbs επιβάρυνσης λόγω των επιτυχιών του άλλα πιστεύουμε πως έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες και αναμένουμε και σήμερα μια πολύ καλή εμφάνιση.

Συνοπτικά :

Σάββατο 09/12 16:25 Sandown Rachael Blackmore Serial Winners Fund Handicap Hurdle : IMPOSE TOI (4,33).

Σάββατο 09/12 17:15 Aintree BoyleSports Extra Place Races Handicap Hurdle : BASHERS REFLECTION (5,00).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Η κούρσα στο Aintree βρίσκεται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ : (κωδ : 029, αρ : 8)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious