1336

Billaras

Ακόμα ένα “θηριάκι”!

Κάτι κουνιέται τελευταία. Μιά η εύκολη δυάδα, μιά η Σαουθάμπτον, τσιμπολογάμε (γέλια). Να χε περάσει και η ισοπαλία των ιταλίδων θα ήταν σούπερ Σαββατοκύριακο, αλλά δεν πειράζει. Οταν κερδίζεις, όταν δεν σε αδικεί, όλα καλά είναι.

Τα έγραψε ο Μάκης ήδη, θα είδατε τι έγινε το ΣΚ. “Γλέντια”. Εχανε η Γουέστ Μπρομ, αλλά έχανε και η Μπρέντφορντ! Δεν κέρδιζε η Λεγκανιές αλλά δεν κέρδιζε και η Θέλτα! Τα φαβορί πήγανε στο ανάθεμα απ’ όσες “καιγόντουσαν”.

Γενικά έγιναν…κουλά. Η απόλυση του Πίρσον ήταν ένα, η απόλυση Κόουλι στην Χάτερσφιλντ το άλλο. Σκεφτείτε να μην την έσωζε κιόλας την Χάτερσφιλντ! Κέρδισαν την Γουέστ Μπρομ, σώθηκαν και μετα του ανακοίνωσαν απολύση! Ζντουπ!

Στη δε Γουότφορντ ακούγονται πολλά γιά το ημίχρονο του αγώνα με την Γουέστ Χαμ, ότι έπεσαν και “ψιλές”, γι αυτό απολύθηκε ο Πίρσον.

Τα διέψευσαν όλοι, αλλά υπάρχει καπνός, ο Πίρσον ήταν γενικά από τους “άγριους” προπονητές.

Στα δικά μου, παίρνω ένα μειλ προχθές, που με ρωτάει ο άνθρωπος “όλοι λένε άσο Μπόρνεμουθ που καίγεται, εσύ δίνεις διπλό Σαουθάμπτον;”. Εμ όλοι σκέφτονται “ελληνικά”, πάνε στα εύκολα. Χατήρια γίνονται παντού (έγιναν και στην Αγγλία), αλλά πρέπει να ξέρεις και τι “παίζει απο πίσω”.

Η Σαουθάμπτον γιατί να έχει “αντίπαλο” στον αγγλικό νότο και να μην το έχει μονοπώλιο; Η Πόρτσμουθ στα τάρταρα, ας πάει και η Μπόρνεμουθ εκεί, το ματσάκι ήταν τοπικό, γιατί να το χάριζε; Ευκολο διπλό λοιπόν, από αυτά που γουστάρω και καμαρώνω…

Παμε στα φρέσκα; Ηδη πόνταρα από νωρίς Τσάρλτον. Εξηγησα γιατί, το έκανε και ο Μάκης.

Και μάλιστα εγώ το πόνταρα στο 7,00, το έβαλα πινακάκι στο 5,25 γιατί εκεί έπεσε όταν έγραψα. Μπορεί σαφώς να μην κάνει χατήρι η Λιντς. Μπορεί η Τσάρλτον να μην το χρειαστεί στη διάρκεια των ματς. Πολλά μπορεί. Αλλά με τα δεδομένα που έχω (φιέστα και πιθανό ξεφούσκωμα η μιά-δείτε πχ την Λίβερπουλ- με κίνητρο σωτηρίας και σκύλα η άλλη, plus την παρουσία Μπόιερ), άξιζε και αξίζει ακόμα το ρίσκο.

Τα είδα όλα τα μεσοβδόμαδα. Ούτε για Αστον Βίλα ψήθηκα, ούτε κάτι στο Λίβερπουλ-Τσέλσι, ούτε στην Ιταλία κάτι. Απαξ και έχω παίξει και Τσάρλτον, το ερώτημά μου ήταν “χρειάζεται να παίξω κάτι άλλο”; Μελέτησα πολυ την Championship. Απαξ και θεωρώ ότι Γουέστ Μπρομ και Κάρντιφ δεν θα αυτοκτονήσουν, δεν παίζω κάτι απ’ τα “ψηλά” στρώματα ανόδου και πλέι οφ.

Θεωρητικά και μόνο, σκεπτόμενος ότι υπάρχει ένα 2% να χάσουν είτε Νότιγχαμ είτε Κάρντιφ, μπορεί η Σουόνσι να κυνηγήσει γκολ πολλά, μπας και κριθεί καμιά ισοβαθμία. Η Ρέντινγκ παίζει χύμα, είδατε και προχθές πόσο εύκολα πήραμε το over+g/g στο Μπλάκμπερν-Ρέντινγκ. Οπότε εδώ ίσως κάποιος να κοιτάξει πχ το over 3,5!

Kαι πήγα στην ουρά… Βασικά, ένα με φαγουρίζει.

Η Μπάρνσλεϊ. Προσέξτε: Γκολ στο 90φεύγα επί κοτζάμ Νότιγχαμ, μένει ζωντανή. Και σαφώς το ηθικό/οι ελπίδες φουντώνουν. Την ίδια ώρα τα είπαμε γιά την Μπρεντφορντ. Τρελλο σοκ. Μετά από 8 στα 8 να πηγαίνεις σε αδιάφορη (και μετριότατη) Στόουκ και να χάνεις; Και παράλληλα να χάνεις την επική ευκαιρία να ανέβεις απ’ ευθείας Premier League; Μιλάμε ακόμα κουδουνίζουν τ’ αυτιά τους!

Αύριο λοιπόν, αν κερδίζει η Γουέστ Μπρομ (που θεωρώ ότι θα το κάνει), η Μπρέντφορντ δεν θα παίζει γιά τίποτα.

Οχι ότι θα χαριστεί. Με τίποτα. Αλλά μετά από σοκ τρομερό, χωρίς κίνητρο, με πλέι οφ μπροστά σου, γιάτι να σκοτωθείς; Και η άλλη παίζει γιά τη ζωή της και έρχεται από γκολ/νίκη/οξυγόνο στο “θάνατο”. Τα 8αρια είναι μεγάλα. Ναι, έρχεται και 4-0. Αλλά άμα σκάσει το μπαμ; Τόσα σκάνε.

Οποτε, αφού έχω Τσάρλτον, ας βάλω σε μονό και την Μπάρνσλεϊ και τέλος.

Εκλεισα. Καλό θα είναι να κερδίζει η Λούτον να πιέζονται όλες, αλλά εκεί…κάνει τζιζ. Φινάλε με 5αρια (βασικά…7αρια) και 8αρια θα κάνουμε στην Championship!

Νέα στήλη το Σάββατο κανονικά, θυμίζω η προσφορά ανανέωσης +2 μήνες ισχυεί γιά λίγες μέρες ακόμα, αυτό γιά όσους λήγει εντός των ημερών η συνδρομή τους.

Υ,Γ: Η φωτό που βλέπετε είναι απίστευτη. Μια οικογένεια στο Λιντς την έβγαλε στο γήπεδο, πριν 16 χρόνια, όταν υποβιβάστηκαν και έλεγαν “We’ll be back”. Θα επιστρέψουμε. Χθες έβγαλαν την ίδια. Γιός-κόρη-πατέρας. “We are back”! Επιστρέψαμε!

Υ,Γ2: Οι κάβες είναι προγραμματισμένες να μηδενίζουν κάθε τέλος σαιζόν, κάθε 20 Ιουλίου.

Κι αυτό έκαναν! Που να ξέραμε ότι θα πάει η σαιζόν τόσο πίσω ελέω Covid-19; Τις επαναφέραμε και θα μηδενίσουν 31 του μήνα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras