808

Tzini

Αλλαγή δεδομένων! (NEO UPDATE)

Καλησπέρα σας! Μέσα σε πολλές δυσάρεστες ειδήσεις που μας κατακλύζουν τον τελευταίο καιρό, ήρθε και ένα ευχάριστο από εκεί που δεν το περιμένεις. Χθες λοιπόν, ο πρωθυπουργός του Μαρόκου, πρότεινε στην ομοσπονδία την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα! Αυτοί από τη μεριά τους το δέχτηκαν με χαρά και από σήμερα κιόλας θα δούμε κόσμο στις κερκίδες μετά από σχεδόν δύο χρόνια! Να σας πω την αλήθεια έψαξα τις πρώτες στήλες του Tzini εδώ στο Betsellers και είδα ότι θα είναι η πρώτη φόρα που θα ποντάρουμε σε ματς με φιλάθλους.

Και κάπως έτσι η σημερινή στήλη θα έχει μια μορφή γνωριμίας με το λαό του Μαρόκου, θα δείτε κάποιες ωραίες στιγμές μέσα στη στήλη! Ήδη στην κεντρική εικόνα της στήλης βλέπουμε τις πρώτες αντιδράσεις του κόσμου στην απόφαση αυτή!

Το πρόγραμμα και αυτό το Σαββατοκύριακο έχει την τρίτη αγωνιστική του CAF Champions League και Conf Cup η οποία είναι γεμάτη ντέρμπι.

Έχουμε τα τοπικά ντέρμπι σε Τυνησία, Αγκόλα και Σουδάν μεταξύ Esperance-Etoile, Sagrada-Petro Atletico και Merreikh-Al Hilal αλλά αυτά που ξεχωρίζουν είναι το Wydad-Zamalek και το Al Ahly-Mamelodi. Τα δύο ματς αυτά κλείνουν την αγωνιστική αύριο το βραδύ στις 21,00 και θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον ειδικά αν γίνει και το ματς της Al Ahly με κόσμο. Το πρόσωπο του αγώνα θα είναι αναμφίβολα ο κόουτς της Al Ahly, Pitso Mosimane ο οποίος ήταν για χρόνια στη Mamelodi (και στον Ιωνικό μην ξεχνιόμαστε!) και είναι αγαπητός από όλους.

Για το ματς στο Μαρόκο, η απόφαση να έχει οπαδούς το ματς της Wydad (φωτο) αλλάζει τα δεδομένα του αγώνα αφού μιλάμε για ένα ντέρμπι Μαρόκου-Αιγύπτου.

Αν και η Wydad δείχνει σκασμένη, (όπως περιμέναμε από την αρχή της χρονιάς ότι θα συμβεί κάποια στιγμή αυτό λόγω του μικρού ρόστερ της) σε ένα τέτοιου μεγέθους ντέρμπι το κριτήριο της φόρμας πάει περίπατο και η θέληση υπερισχύει. Ο άσσος μόλις άνοιξε στο 2,37 και μου φαίνεται υποψιασμένος.

Η Raja από την άλλη υποδέχεται σήμερα το βράδυ τη Horoya η οποία περνάει δύσκολες στιγμές όταν ταξιδεύει στο Μαρόκο.

Και εδώ η κινητοποίηση ώστε να είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή του κόσμου, είναι μεγάλη. Είναι η μόνη ομάδα που ξεκίνησε με 2/2 και μάλιστα με διπλό στη Setif, όπου ήταν το πρώτο διπλό ομάδας από το Μαρόκο στην Αλγερία στο Champions League! Επειδή όμως ποτέ δεν υπάρχει κανονικότητα στις ομάδες του Μαρόκου, την επόμενη μέρα απέλυσαν τον προπονητή που είχαν πάρει κάπου το Δεκέμβρη.

Ο Βέλγος Marc Wilmots απογοήτευσε με τις επιδόσεις του στο πρωτάθλημα και απομακρύνθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Στον πάγκο στο σημερινό ματς θα κάτσει ο Bouchaïb El Moubarki, ο οποίος ήταν ήδη στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας και θα συν-προπονει την ομάδα με τον Mohamed Bekkari ο οποίος ήταν στις μικρές εθνικές της χώρας. Στο άλλο ματς του ομίλου αυτού, η AmaZulu υποδέχεται τη Setif.

Η ήττα από τη Raja ταρακούνησε την ομάδα και βγήκαν στην επιφάνεια προβλήματα στις πληρωμές των παικτών και αδιαφορία των παικτών. Επίσης φήμες λένε ότι η Belouizadad πλήρωσε τα έξοδα του ταξιδιού στη Νότιο Αφρική.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και στο Confederation Cup με το ματς Berkane-Simba να ξεχωρίζει. Και εδώ περιμένουμε τιμές για τα παιχνίδια που παίζουν όλα την Κυριακή, λογικά αύριο θα ανοίξουν αυτά.

Αξιοσημείωτη εδώ είναι η δυναμική επιστροφή των ομάδων από τη Λιβύη τις οποίες τις είχαμε χάσει τα τελευταία χρόνια λόγω των αναταραχών που υπάρχουν στη χώρα. Και οι δύο ομάδες έκαναν νίκες κόντρα σε καλύτερες ομάδες όπως η Sfaxien και Orlando Pirates. Αναμένουμε τιμές εδώ λοιπόν.

Στο πρωτάθλημα του Μαρόκου τα δεδομένα πλέον αλλάζουν.

Στο σημερινό Safi-FUS για παράδειγμα, είχαμε αρχικά φαβορί το διπλό στο 2,37 και τώρα βλέπω τον άσσο στο 2,15! Από τις καλές έδρες τις χώρας η Safi, μοιάζει φυσιολογική η βουτιά του άσσου παρόλο που η FUS είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Υπό της προηγούμενης κατάστασης με τα κεκλεισμένων θα κοντράραμε τον άσσο με κλειστά μάτια, τώρα όμως καλύτερα να το αφήσουμε στην ησυχία του.

Η παραπάνω φωτό είναι από τη χθεσινή προπόνηση της ακαδημίας της Safi όπου οι οπαδοί της ομάδας είπαν να κάνουν κάποιες δοκιμές για την σημερινή επιστροφή τους! Μάλιστα στο τέλος της προπόνησης φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί με το πανό να γράφει “Our support will make you stronger”. Αναμφίβολα, τρομερή μέρα να είσαι πιτσιρίκος στις ακαδημίες της Safi!

Και στο ματς της Mohammedia είχαμε καλή πτώση του άσσου από το 2,00 στο 1,66.

Ήταν το σίγουρο σημείο που θα κρατούσα για σήμερα και θα γινόταν μια ωραιότατη δυάδα με την AmaZulu. Πλέον θα κάνω μια μικρή ντρίμπλα και θα πάμε σε μονό ποντάρισμα στην AmaZulu με το κόμπο της Novibet 1 & u2.5 & No goal στο 3,25. Οι Νοτιοαφρικανοί με τον Benni McCarthy στον πάγκο να τα πηγαίνει εξαιρετικά είχαν μια πολύ καλή εμφάνιση με τη Raja στην ήττα τους στο Μαρόκο την πρώτη αγωνιστική και κέρδισαν πιο εύκολα από ότι δείχνει το 1-0 τη Horoya την προηγούμενη αγωνιστική.

Τον McCarthy πολλοί θα τον θυμάστε από τη θητεία του σε Πόρτο και Μπλάκμπερν! Κάτι σε 1-0/2-0 περιμένω το παιχνίδι αυτό σήμερα στις 18,00 το απόγευμα. Κατά πάσα πιθανότητα θα τα πούμε και στο chat εκείνη την ώρα. Μέχρι τότε πάρτε μια γεύση από ρομαντικές στιγμές στις κερκίδες των γηπέδων στο Μαρόκο! https://www.youtube.com/watch?v=Lh62602zxQw

UPDATE

Καλησπέρα και καλή Κυριακή σε όλους μας! Οι Νοτιοαφρικανοί Ζουλού με τα βουντού τους έσπασαν επιτέλους το αρνητικό σερί μας και πάμε να δούμε τι μας επιφυλάσσει η σημερινή μέρα.

Αρχικά όλες οι τιμές στο CAF Confederation Cup είναι σωστές γι αυτό και δεν είχαμε κάποιο update χθες όταν και άνοιξαν. Θα πάω στην ίδια λογική με το ματς της Παρασκευής στα ματς των Pyramids και Berkane. Με τη μόνη διαφορά ότι θα πάμε σε δυάδα με νίκες με no goal και u3.5 αντί για u2.5 που είχαμε στην AmaZulu. Ο λόγος είναι ότι εδώ ένα 2-0 γίνεται πιο εύκολα και σε περίπτωση που ανοιχτεί ο αντίπαλος μπορεί να έρθει και το 3-0.

H Pyramids υποδέχεται τη Sfaxien από την Τυνησία και θα ψάξει το 3/3 στον όμιλο, ενώ η Berkane θα αντιμετωπίσει τη Simba από τη Τανζανία, η οποία είναι σημαντικά αποδυναμωμένη φέτος. Βασικό μέλημα στα στοιχήματα αυτά είναι να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Η επιστροφή του κόσμου έδωσε σημαντική ωθήσει στις ομάδες από το Μαρόκο, όπως είδαμε και χθες στην ανατροπή της Wydad με 3-1 κόντρα στη Zamalek σε ένα κατάμεστο γήπεδο.

Δείτε παρακάτω τι έγινε στο 2-1 και 3-1! Καλή συνέχεια, τα λέμε στο chat!

UPDATE 2

Καλησπέρα και καλό μήνα! Σήμερα έχουμε τα εξ αναβολής ματς της αγωνιστικής του Μαρόκου, όπου οι Raja, Wydad και Berkane έπαιζαν το ΣΚ για τις CAF διοργανώσεις.

Και οι τρεις εντός, με κόσμο στα γήπεδα, έκαναν σχετικά εύκολα το 3/3. Στα ματς πρωταθλήματος του Μαρόκου, η επιστροφή του κόσμου έφερε μεγάλο ενθουσιασμό στις ομάδες με αποτέλεσμα τα παιχνίδια να έχουν περισσότερες φάσεις, και γκολ. Με βάση αυτό, αλλά και την πολύ καλή παράδοση που υπάρχει στο Berrechid-Wydad θα κρατήσω το διπλό με gg στο 4,50 στη novibet.

Υπό τις νέες συνθήκες που υπάρχουν στο Μαρόκο, ίσως για λίγο καιρό βρίσκουμε αξία στα γκολ, μέχρι να καταλάβουν οι μπουκ και οι αλγόριθμοι ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα που ίσχυαν τα τελευταία 2 χρόνια.

Παλαιότερα άρθρα του Tzini