1067

Μάκης Μηνδρινός

Αλλη αίσθηση με κόσμο!

Χαιρετώ! Τα πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ και γενικότερα των μικρών κατηγοριών της Αγγλίας, κανονίζω πάντα να τα βλέπω. Εχουν δει τα μάτια μας εντυπωσιακά παιχνίδια όλα αυτά τα χρόνια, ανατροπές, είναι μοναδικό να βλέπεις τις ομάδες να παίζουν με τα… όλα, να παίζουν για τη «ζωή» τους!

Τα φετινά πλέι οφ ανόδου της Τσάμπιονσιπ ξεκίνησαν χθες και ανυπομονούσα για ένα λόγο παραπάνω να τα δω: επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα.

Να βλέπεις το ματς και να ακούς πραγματικά επιφωνήματα. Πραγματικά συνθήματα, πραγματικούς πανηγυρισμούς! Εχουμε φτάσει όλα τα παραπάνω να τα θεωρούμε περίεργα με αυτά που ζούμε τον τελευταίο χρόνο.

ΟΚ, μάλλον θα αργήσουμε να δούμε γεμάτα γήπεδα, αλλά έστω κι αυτό το λίγο καλό είναι! Με άλλη ψυχολογία βλέπεις τα ματς και σίγουρα με άλλη ψυχολογία παίζουν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.

Μπόρνμουθ – Μπρέντφορντ 1-0 και Μπάρνσλεϊ – Σουόνσι 0-1 λοιπόν. Δίκαια ως αποτελέσματα και τα δύο: η Μπόρνμουθ ήταν πολύ ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε όμως στο β’ και σε ένα σημείο που η Μπρέντφορντ είχε ισορροπήσει. Μετά το 1-0 η Μπρέντφορντ ανέβηκε και έχασε μία από τις «χαμένες ευκαιρίες της σεζόν» για να ισοφαρίσει, αλλά η γενικότερη εικόνα του ματς ήταν για άσος.

Από την άλλη, η Σουόνσι έβγαλε εμπειρία και ποιότητα κόντρα στην Μπάρνσλεϊ, αν ήταν λίγο πιο προσεκτική θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο/α γκολ και να καθαρίσει την πρόκριση. Ωραίο σημείο ήταν αυτό, το διπλό άγγιξε το 4,00. Το είχα αναφέρει και την Παρασκευή, ότι την Μπάρνσλεϊ δεν την έχω να ανεβαίνει…

Σειρά παίρνουν σήμερα τα πλέι οφ της Λιγκ 1 και της Λιγκ 2, με τα Οξφορντ – Μπλάκπουλ και Νιούπορτ – Φόρεστ Γκριν.

Αύριο είναι το Λίνκολν – Σάντερλαντ στη Λιγκ 1 και την Πέμπτη το Τρανμίρ – Μόρκαμ στη Λιγκ 2. Από Παρασκευή έως Κυριακή είναι οι ρεβάνς. Την άποψή μου για τα πλέι οφ στις τρεις κατηγορίες την έγραψα, έκανα και ένα τρίξι με ανόδους, οπότε δεν θέλω να μπλέξω και με τους ημιτελικούς. Αν έπαιζα, πάντως, κάτι από τους μεσοβδόμαδους ημιτελικούς θα ήταν η Μπλάκπουλ.

Πρέμιερ Λιγκ

Μεσοβδόμαδα έχουμε όμως και την προτελευταία αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ. Μπορεί να έχει κριθεί το πρωτάθλημα και η παραμονή, αλλά για την Ευρώπη σχεδόν όλα παραμένουν ανοικτά. Και το γκολ του Αλισον στα χασομέρια του Γουέστ Μπρομ – Λίβερπουλ, θα παίξει καθοριστικό ρόλο όπως φαίνεται και θα χαρίσει έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ στη Λίβερπουλ.

Εκτός αν η ομάδα του Κλοπ καταφέρει να αφήσει βαθμούς κόντρα στις αδιάφορες Μπέρνλι και Κρίσταλ Πάλας. Στην εμβόλιμη αγωνιστική, η Λέστερ μπαίνει με 66 βαθμούς, η Τσέλσι με 64 και η 5η Λίβερπουλ με 63. Τρεις ομάδες για δύο θέσεις. Αν, λοιπόν, η Λίβερπουλ κερδίσει την Μπέρνλι στο τέλος του μεσοβδόμαδου θα είναι στην τετράδα, πολύ απλά γιατί παίζουν μεταξύ τους Τσέλσι – Λέστερ.

Ακόμα και η Τσέλσι να κερδίσει, Λέστερ και Λίβερπουλ θα ισοβαθμήσουν, όμως η Λίβερπουλ θα έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από τη Λέστερ. Από ‘κει και πέρα προφανώς θα παίξουν ρόλο και τα γκολ και πρέπει να αναφέρω ότι τελευταία αγωνιστική η Λέστερ υποδέχεται την Τότεναμ.

Οπότε, αν όλα κυλήσουν νορμάλ, στην τετράδα πιθανότατα θα είναι Σίτι, Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Λίβερπουλ.

Τι παίζουμε; Ο,τι έχει έμπνευση ο καθένας! Προφανώς προτελευταία αγωνιστική δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάλυση. Δεν μπορώ δηλαδή να πω όχι σε όποιον κυνηγήσει φαντασματάκια τύπου Φούλαμ, Λέστερ, Γουλβς, Γουέστ Μπρομ. Από φαβορί; Όχι, δεν θα έπαιζα Τσέλσι, το ίδιο έλεγα και παραμονές του τελικού Κυπέλλου. Όχι, δεν θα έπαιζα Γουέστ Χαμ, είναι… αστείο το 1,60.

Pregame δεν παίζω τίποτα. Αν προκύψει τίποτα στο live, μπορεί να κάνω κάνα bet. Αλλά γενικώς η σεζόν ουσιαστικά έχει λήξει. Αν περάσει το τριξάκι με τις ανόδους, καλώς.

Όπως καταλαβαίνετε η στήλη ανέβηκε περισσότερο για κουβεντούλα παρά για στοίχημα. Τα λέμε ξανά την Παρασκευή και από ‘δω και ραδιοφωνικά.  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος