2542

Μάκης Μηνδρινός

Αλλοι πρωταθλητές, άλλοι στην Τσάμπιονσιπ

Μετά την ήττα της Τότεναμ, αν η Τσέλσι νικήσει σήμερα ξεφεύγει 7 βαθμούς και «αγκαλιάζει» τον τίτλο, στέλνοντας παράλληλα τη Μίντλεσμπρο στην Τσάμπιονσιπ. Ουσιαστικά, οι «μπλε» χρειάζονται 2 νίκες στα 4 τελευταία παιχνίδια τους για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα. ΤΣΕΛΣΙ – ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ (22:00) Κωδ. ΟΠΑΠ: 2383 Γήπεδο: ΣΤΑΜΦΟΡΝΤ ΜΠΡΙΤΖ (42.

449), ΛΟΝΔΙΝΟ Απόσταση (χλμ.): 412 Σετ αποδόσεων: 1.15 – 7.50 – 17.50 Α’ ΓΥΡΟΣ: Μίντλεσμπρο – Τσέλσι 0-1 * Στα 7 τελευταία που η Τσέλσι υποδέχθηκε την Μίντλεσμπρο δεν δέχθηκε καν γκολ (6-1-0). Οι Λονδρέζοι είναι αήττητοι εντός έδρας από την «Μπόρο» από το 1975. Εκτοτε, 13 άσοι και 6 ισοπαλίες σε 19 ματς. ΤΣΕΛΣΙ Ρεπορτάζ: Μετράει αντίστροφα, ψάχνει 2 νίκες στα 4 τελευταία για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, μετά την ήττα της Τότεναμ από την Γουέστ Χαμ την Παρασκευή.

Πέρασε πιο δύσκολα απ’ αυτό που δείχνει το σκορ (0-3) από την έδρα της Εβερτον, γλίτωσε στο 0-0 από το δοκάρι (στο πρώτο ημίχρονο), ενώ ο Πέδρο με τρομερό σουτ στο 66’ έκανε το 1-0. Από στημένη φάση το 2-0 (79’, Κέιχιλ), ο Γουίλιαν (86’) το καθάρισε έπειτα από ωραία ασίστ του Σεσκ. Ηταν η πρώτη «καθαρή» εστία μετά από 11 ματς πρωταθλήματος, ενώ τελευταία φορά που είχε 81 βαθμούς μετά από 34 παιχνίδια ήταν τη σεζόν 2005-06 (85 τότε…), όπου κατέκτησε και τον τίτλο.

Εντελώς στα μέτρα της το πρόγραμμα από ‘δω και πέρα, καθώς έχει να παίξει με Μίντλεσμπρο (εντός), Γουέστ Μπρομ (εκτός), Γουότφορντ (εντός) και Σάντερλαντ (εντός). «Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, να κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Υπάρχουν 4 ακόμα παιχνίδια, πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί, να τα πάρουμε και στο τέλος να πανηγυρίσουμε», δήλωσε ο Αντόνιο Κόντε, που έβγαλε το καπέλο στην Τότεναμ: «Αν εμείς δεν κάναμε τόσο σπουδαία σεζόν, νομίζω ότι η Τότεναμ θα κατακτούσε εύκολα το φετινό πρωτάθλημα.

Είναι μια ομάδα με τον ίδιο προπονητή εδώ και χρόνια, άξια διεκδικεί τον τίτλο, κάποιες λεπτομέρειες την έχουν αφήσει πίσω μας», δήλωσε. Υπενθυμίζουμε πως η Τσέλσι εκτός από το γεγονός ότι είναι πια μια ανάσα από το πρωτάθλημα, θα παίξει και στον τελικό του Κυπέλλου στο τέλος του μήνα, με αντίπαλο την Αρσεναλ. Αγωνιστικά νέα: Ο βασικός γκολκίπερ Κουρτουά παίζει με ενοχλήσεις, έτσι αναμένεται να πάει ως το τέλος, ο Βέλγος θα είναι κανονικά στην ενδεκάδα.

Από ‘κει και πέρα, όμως, αντιμετωπίζουν προβλήματα οι βασικότατοι Λουίς (στόπερ, 30/1) και Καντέ (μέσος, 33/1) και η συμμετοχή τους θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Bet info: Τα 8/9 τελευταία της στο πρωτάθλημα ήταν over. Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Κουρτουά – Αθπιλικουέτα, Λουίς (ή Ακέ), Κέιχιλ – Μόουζες, Μάτιτς, Καντέ (ή Φάμπρεγας), Αλόνσο – Πέδρο, Αζάρ, Κόστα ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ Ρεπορτάζ: Εκανε μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της κόντρα στη Σίτι, αλλά το γκολ που δέχθηκε στο 85’ (2-2) ίσως αποβεί καθοριστικό στη μάχη για την παραμονή.

Ετσι κι αλλιώς οι ελπίδες της δεν ήταν πολλές ακόμα και να κέρδιζε, καθώς στα 3 τελευταία έχει Τσέλσι, Σαουθάμπτον και Λίβερπουλ, που σημαίνει πως πολύ δύσκολα θα κάνει το 3/3. Εξάλλου, μετά τη νίκη της Σουόνσι το Σάββατο, και με το 3/3 χρειάζεται συνδυασμούς αποτελεσμάτων για να σωθεί, αφού είναι στο -7 από τους Ουαλούς και στο -6 από τη Χαλ… Σε κάθε περίπτωση, αν χάσει σήμερα είναι και μαθηματικά στην Τσάμπιονσιπ… Λίγες παραπάνω ελπίδες θα είχε αν κρατούσε το προβάδισμα που πήρε απέναντι στη Σίτι.

Στο 38’, σε ωραία αντεπίθεση, ο πρώην της Σίτι, Αλβάρο Νεγρέδο, με εντυπωσιακό πλασέ άνοιξε το σκορ, όμως στο 69’ ισοφαρίστηκε με ανύπαρκτο πέναλτι. Δεν το έβαλε κάτω, προηγήθηκε εκ νέου στο 77’ με τον Τσέιμπερς, όμως στο 85’ διαμορφώθηκε το 2-2. «Εχουμε να παλέψουμε ακόμα για 9 βαθμούς, θα προσπαθήσουμε να τους πάρουμε και βλέπουμε… Ηταν απογοητευτικός ο τρόπος που χάσαμε δύο βαθμούς κόντρα στη Σίτι, όμως η προσπάθεια που κάναμε ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη», δήλωσε ο υπηρεσιακός προπονητής Στιβ Αγκνιου.

Αγωνιστικά νέα: Με πρόβλημα ο Γκαστόν Ραμίρες (μέσος, 24/2), αναμένεται να μείνει εκτός. Βαλντές (γκολκίπερ), Αγιάλα (στόπερ, 13/1) έλειψαν και δύσκολα θα είναι ΟΚ, όμως προπονήθηκε ο Λιντμπίτερ (χαφ, 10/1) και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του. Bet info: Εχει τη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας, με 26 γκολ. Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Γκουζάν – Ράφαελ, Τσέιμπερς, Γκίμπσον, Φριέντ – Ντε Ρόον, Κλέιτον, Φόρσο – Ντάουνινγκ, Στουάνι, Νεγρέδο Πηγή: Kignbet.

net 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος