3740

Billaras

Αλλος μήνας,άλλες στροφές

Καλό μήνα! Ο Γενάρης έφυγε, οι μεταγραφές τέλειωσαν, οι ομάδες ρολάρουν ή θα ρολάρουν άμεσα, τα κουπόνια γεμίζουν (γύρισε και η Ελβετία), το πράγμα γενικώς ρολάρει. Μεσοβδόμαδα παραλίγο να μας…έρθει δωράκι από το πουθενά, καλή ήταν η έμπνευση με τα Χ, αλλά βρήκαμε…δοκάρι με την Γουίκομ που αν “έπρεπε” να το χάσουμε, θα έπρεπε να είναι με άσο, όχι με διπλό.

Ηρθαν 2 στα 4, άτυχοι είμαστε με τα άλλα δύο που χάθηκαν στο γκολ, αλλά όταν παίζεις Χ αυτά είναι μέσα στο μενού. Τα αφήνουμε και πάμε παρακάτω, στα φρέσκα. Μετά από καιρό, είχα αρκετές επιλογές, αυτό πολλούς τους τρομάζει γιατί χάνεται το μάτι, αλλά προσωπικά μου αρέσει. Μπορεί να είναι πιό δύσκολο το θέμα της τελικής διαλογής, αλλά αυτό είναι “μέρος της δουλειάς”.

Παρότι πάντως οι αρχικές επιλογές ήταν καλές, σήμερα το τοπίο ξεδιάλυνε αρκετά στα μάτια μου. Πριν πάω στο παρασύνθημα, μιά σημαντική σημείωση: Ο καιρός στην Αγγλία είναι ζόρικος με πολύ-πολύ δυνατούς ανέμους! Ηδη είχαμε κάποιες αναβολές, αλλά και όπου παιχθεί μπάλα, θα τους… παίρνει και θα τους σηκώνει (τοπικά και 8 μποφόρ!). Λοιπόν… Κάρντιφ-Αστον Βίλα-Σάντερλαντ από Premier, Γουίγκαν-Χάτερσφιλντ από Championship, Σριούσμπερι από την 1η (αναβλήθηκαν Γουόλσολ και Κόλτσεστερ που κοίταζα ζεστά), Τορκί-Νορθάμπτον από 2η και Νταμπάρτον από 1η Σκωτίας.

Αυτά είναι στο νησί, ΗΔΗ με μιά διαλογή (έχω σβήσει πχ Τρανμίρ και Γουίμπλεντον). Αν προσέξετε, σε σχέση με την εφημερίδα και το ράδιο χθες, μιά προσθήκη έχω. Την Χάτερσφιλντ. Μετά από όσα έγιναν στη Λιντς (απόλυση ΜακΝτέρμοντ που δεν άρεσε σε κανέναν, ανέξάρτητα από την πορεία της Λιντς ο ΜακΝτέρμοντ ήταν αγαπητός, ο ΜακΚόρμακ πχ αντέδρασε και δήλωσε πως αν το ήξερε αυτό μπορεί και να είχε φύγει), την ανακατωσούρα και σε διοικητικό επίπεδο που την έχει επηρεάσει, πρόσθεσα Χάτερσφιλντ.

Βέβαια, Ελαντ Ρόουντ είναι αυτό, μπορεί να δούμε ξέσπασμα, αλλά όλα (φόρμα, ειδήσεις, εξωαγωνιστικά) με έκαναν να πάω προς το διπλό. Τα άλλα τα..είχα από πριν. Και ξέρετε πάνω κάτω τα δεδομένα. Πολλές προσθήκες η Κάρντιφ σε “εξάποντο” (αν βάλει τον Ζαχά περιμένω να …ξεμπουκώσει μονομιάς το παιχτρόνι), η Σάντερλαντ μιά χαρά και η Νιουκάστλ σε μετά-Καμπάιγ εποχή, η Βιλα από νίκη -ένεση ηθικού και με την Εβερτον στο…ανάποδο, από φάπα ολκής και χωρίς Λουκάκου.

Η Νορθάμπτον με τον…Γουάιλντερ (πρώην Οξφορντ) και με καλές προσθήκες, η Τορκί απέναντι στην κάκιστη Πόρτσμουθ (το Γουίκομ-Πόρτσμουθ 0-1 την Τρίτη είναι απόλυτα μαγική εικόνα). Και η Νταμπάρτον σταθερά καλή εκτός. Κοιτάξτε πως ξεκαθαρίζει το τοπίο τώρα…. Η Αστον Βίλα (7.00) πάει…μονάχη της. Η Κάρντιφ είναι το μοναδικό φαβορί, σβήνω το 1.

60 της Γουίγκαν, έφτασε σε σημείο απαγορευτικό γιά τα γούστα μου, αλλιώς ήταν στο αρχικό 1.85. Ποιά μεγάλα μένουν; Σάντερλαντ-Χάτερσφιλντ-Τορκί-Νορθάμπτον-Σριούσμπερι-Νταμπάρτον. Γιά μιά ακόμα φορά θα σβήσω την Νταμπάρτον, με χάλασε η προσθήκη του Σκότλαντ στην Χάμιλτον, είναι “βαρύ χαρτί” γιά την κατηγορία, κάνει την διαφορά.

Και θα σβήσω και την Σριούσμπερι, παρότι είμαι απόλυτα σίγουρος ότι και μάχη θα γίνει και σύντομα η Μπράντφορντ θα κάνει πατάτα και ότι δεν νοείται άσος του 5.25 στην 1η Αγγλίας, ακόμα κι αν παίζει η τελευταία. Και τέλος, θα σβήσω και την Χάτερσφιλντ. Γιατί την έβαλα στη διαλογή και την ξανάβγαλα; Γιά…εσάς. Γιά να σας χτυπήσω ένα καμπανάκι ότι “κάτι” μπορεί να γίνει εδώ.

Εγω σέβομαι την πιθανή αντίδραση της Λιντς και κάνω οριακά πίσω (παίζουν ρόλο και οι αποδόσεις). Εδώ βέβαια, εσείς αποφασίζετε, εγώ έτσι θα πορευθώ. Μόνη της η Βίλα, σε trixie οι Σάντερλαντ (4.33)-Τορκί (3.60)-Νορθάμπτον (4.20). Και στο..χέρι η Κάρντιφ (2.15) γιά κάποιο “μικτό” παρολί. Εκτός νησιού κάτι ανάλογο. Εκανα ήδη μιά διαλογή γιατί κι εδώ είχαν μαζευτεί πολλά.

Από Αρη-Γκρόνιγκεν-Στουτγάρδη-Φράιμπουργκ-Αμβούργο-Μαλίν-Μπαστιά-Μονπελιέ-Τορίνο και Τολούκα, κρατάω πλέον Γκρόνιγκεν-Φράιμπουργκ-Μαλίν-Μπαστιά-Τορίνο. Τι παρατηρείτε; Οτι η διαλογή μοιάζει με την εγγγλέζικη. Δηλαδή ένα πολύ μεγάλο (Τορίνο, στο 5.75, αντίστοιχο της Βίλα), ένα φαβορί (Μπαστιά, στο 2.20, αντίστοιχο της Κάρντιφ), και τρία μεγάλα γιά σύστημα (Γκρόνιγκεν στο 4.

50, Μαλίν στο 2.75 και Φράιμπουργκ στο 4.50). Σε καμιά περίπτωση δεν είναι τόοοσο φαβορί η Μίλαν (χωρίς Μπαλοτέλι), η Μάλιν έχει ζεσταθεί με Βερκότερεν στον πάγκο (και η Γκενκ είναι απλώς αγνώριστη προς το χειρότερο), η Φράιμπουργκ ξεκίνησε με τεράστια νίκη και έχει ανέβει επίπεδο. Γι αυτό λοιπόν και έγραφα ότι το τοπίο ξεδιάλυνε σήμερα.

Μόλις τέλειωσα τη μελέτη, στο νου μου είχε σχηματιστεί και το παιχνίδι μου. Ολα μαζί τα παιχνίδια-σημεία είναι 10. Ο καθένας ας κάνει τη χημεία του, ίσως και να θέλουν “μίξη” αγγλικά και μη αγγλικά. Εγώ αυτό θα το κάνω μόνο σε μιά δυάδα φαβορί (Κάρντιφ-Μπαστιά). Σαφώς και ρισκάρω. Δείτε τις αποδόσεις. Αλλά μετά από καιρό θα παίξω πιό δυνατά, το μενού είναι νομίζω καλό, αν θέλετε μου…είχε λείψει και λίγο “ξάνοιγμα” (σε ότι αφορά στο ποντάρισμα).

O μοναδικός μου ενδοιασμός ήταν αν έπρεπε να παιχθεί μονό και η Σάντερλαντ. Αλλά λέω να ρισκάρω. Και οκ, αν το έκανα, θα έπρεπε να το κάνω και με Γκρόνιγκεν ή Φράιμπουργκ. Δηλαδή να πάω σε δύο πάτεντ αντί δύο trixie. Αλλά έτσι θα ανέβαζα στήλες και δεν το θέλω. Ολα είναι αριθμοί. Αν είχε κάτσει Χ η Γουίκομ και “τσίμπαγα” ακόμα 900 μονάδες, τώρα θα έκανα πάντεντ τα συστήματα.

Τώρα δεν το κάνω, θα ανέβω πολύ σε μπετ με έξι μονά ακόμα και δεν είναι σωστό. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Κέρδη από 28/1: 289 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.289 μονάδες. Ποντάρισμα 1/2: Μονό αποδεκτό: Αστον Βίλα 2 (7.00) με 55 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Τορίνο 2 (5.75) με 65 μονάδες. Δυάδα: Κάρντιφ 1-Μπαστιά 1 (4.73) με 109 μονάδες. Trixie: Σάντερλαντ 2 (4.33)-Τορκί 2 (3.60)-Νορθάμπτον 2 (4.

20) με 35 μονάδες κάθε δυάδα και 15 η τριάδα. Ολο μαζί 120 μονάδες. Trixie: Μαλίν 1 (2.75)-Φράιμπουργκ 2 (4.50)-Γκρόνιγκεν 2 (4.50) με 35 μονάδες κάθε δυάδα και 15 η τριάδα, όλο μαζί 120 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 469 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 8.820 μονάδες. Βλέπετε πόσο…χειρουργικά μοίρασα το παιχνίδι μου. Λελογισμένο ρίσκο. Οτιδήποτε έρθει, αυτομάτως παίρνω πίσω μίνιμουμ το 80% του πονταρίσματος.

Ενα μονό; Μιά δυάδα στα trixie; H ατόφια δυάδα μου δίνει και κέρδος. Θα είναι…ζόρικα, μην γελιέστε, οι αποδόσεις είναι μεγάλες ξανά. Αλλά δεν ξέρω, ίσως είναι η αλλαγή του μήνα που με προδιαθέτει θετικά. Και αύριο δεν θα είμαι τόσο…λάιτ όσο ήμουνα εδώ και 3 σερί Κυριακές, κάτι καλούτσικο έχει!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras