4054

Billaras

Αλλος μήνας, άλλη διάθεση!

Καλό μήνα!! Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι ευχαριστημένος από χθες. Είμαι…αναποφάσιστος. Με ξύνισε πολύ η Αούστρια (όχι γιατί έφερε 1-1, αλλά γιατί άξιζε να κερδίσει, έχει χάσει πολλά γκολ και σε μιά ξεκάρφωτη, αν όχι μοναδική αντεπίθεση η Σάλτσμπουργκ ισοφάρισε), με τσάντισε πολύ η Αστον Βίλα (δεν τρως γκολ στο 46' ενώ προηγείσαι και παίζεις γιά την ζωή σου), αλλά με…έφτιαξε η Αλκμάαρ.

Εδώ…πήγαν να ξυπνήσουν τα φαντάσματα της Μπόλτον (0-2 νωρίς, κόκκινη κάρτα και μείωση του σκορ), αλλά η Αλκμάαρ άντεξε. Και επειδή η τελική εικόνα μένει, θέλω να θυμάμαι πόσο τυχερός στάθηκα στο 93', όταν ο γκολκίπερ της Αλμάαρ που τα έπιανε όλα, πήγε να πνίξει το κουνέλι, του έφυγε η μπάλα σε γιόμα απελπισίας, πήγαινε μέσα, αλλά πρόλαβε και έδιωξε ένας αμυντικός.

Εν ολίγοις, θα μπορούσε να έχω πιάσει την Σάλτσμπουργκ και να έχω χάσει την Αλκμάαρ. Καλύτερα που έγινε έτσι. Εγραψε ήδη μιά δυάδα, βγήκα από πάνω γιά τη χθεσινή μέρα και έχω…μιά στεκιά. Με τη Γκενκ. Πήρε νίκη; Κοντα 3.000 μονάδες. Πήρε Χ; Τσιμπάω ακόμα 581 μονάδες, γιατί πληρώνομαι τα άλλα κι αυτήν μονάδα. Κι αν χάσει, πάλι με την χθεσινή δυάδα έβγαλα την μέρα, “βγήκαν τα έξοδα” που λέμε.

Τα δεδομένα γιά τη Γκενκ είναι πολύ καλά, αρκεί πλέον να βγουν στο τερέν. Στο πρωτάθλημα της πήρε 2-2 της Αντερλεχτ, τώρα χωρίς Μποκανί και Γιοβάνοβιτς ας…βάλει ένα ή κανένα η Αντερλεχτ κι “εμείς” πλήρεις ας…ξαναβάλουμε δύο (γέλια). Ας πάμε στο σήμερα. Ξέρετε ότι εκτός νησιού, πλην Γκενκ, μου αρέσουν Μπεσίκτας και τo οver στη Μπέτις.

Επίσης ξέρετε μερικές ομάδες που ανέφερα από την Παρασκεύη γιά το νησί. Είχα σταθεί στις Πρέστον-Μπρέντφορντ-Πόρτσμουθ-Πλίμουθ-Μπρίστολ Ρόβερς. Αυτά φυσικά ΠΡΙΝ γίνει η παρασκευιάτικη αγωνιστική. Τώρα που έγινε, από τις παραπάνω πέντε πετάω τις Μπρέντφορντ (ίσως να μην της κακοπέσει και το Χ, έκανε νίκη η Μίλτον και κάπως κουνιέται), Πόρτσμουθ (η Τρανμίρ δεν είναι όπως προ μηνός, το report που είδα με την Σέφιλντ με ανάγκασε να κάνω πίσω) και Μπρίστολ (μάλλον χαλαρώνει, έτσι κατάλαβα από την Παρασκεύη, σαν να…παίζει γιά να παίζει ως το φινάλε, αφού δεν έχει κίνητρο).

Αρα, έμειναν δύο. Πρέστον και Πλίμουθ. Αυτές τις κρατάω. Καλές εμφανίσεις, κόντρα σε αντιπάλους και του χεριού τους και χωρίς φόρμα (η μεν Κρου έχει σε έξι μέρες τον μεγάλο τελικό, ήγγικεν η ώρα, η δε Γιόρκ έχει να κερδίσει από την πρωτοχρονιά και η Πλίμουθ αν μη τι άλλο εμπνέει εμπιστοσύνη τελευταία). Με χάλασε λίγο η πτώση της απόδοσης της Πρέστον, αλλά όπως έγραψε και ο Μάκης, κάνουμε λίγο τα στραβά μάτια στο 2.

63. Η Πλίμουθ είναι μιά χαρά στο 3.20, τους…πατσίζουμε από εκεί τους μπουκ. Πάμε σε ότι προστίθεται τώρα. Σωστό φαβορί χωρίς αμφιβολία η Στιβενέιτζ. Η Χάρτλπουλ μας τέλειωσε. Πάει, έπεσε. Δεν σκοράρει, δεν έχει ηθικό, τίποτα. Και η Στιβενέιτζ έχει ντεμπούτο Πρέσλεϊ, που γύρισε εκεί ακριβώς που αγαπήθηκε και έκανε όνομα. Θα μου πείτε “Αγγλία είναι”, αλλά οκ, αλλού αυτός ο άσος θα έδινε 1.

65, όχι 2.05 που τον έχω. Αυτό προσθέτω από την 1η. Και τίποτα από την 2η, κρατάω μόνο την Πλίμουθ. Εμεινε η Championship. Τα καλύτερα…ίσως τα έχει αύριο. Βγάζει μάτια πχ η Πιτέρμπορο!! Γιά σήμερα θα κρατήσω μόνο δύο. Που έχουν μιά κοινή συνισταμένη. Πάλας-Μπέρμιγχαμ 0-4 την Παρασκεύη. Κουφό αποτέλεσμα, κουφή και η εμφάνιση, το βλέπαμε με τον Μάκη στο στούντιο στην αρχή.

Ωραία. Επειδή είμαι λίγο…μυστήριο τραίνο-γνωστά αυτά- λέω να παίξω Πάλας σήμερα (ας έφαγε ντόρτι) και να κοντράρω Μπέρμιγχαμ (ας έβαλε ντόρτι)!! Μπλάκπουλ-Πάλας διπλό λοιπόν (έχουμε και επιστροφή Χάλογουέι στα…λημέρια του τα παλιά) και Μπέρμιγχαμ-Γουλβς διπλό (παρότι συν τις άλλοις είναι και μεγάλο ντέρμπι). Η Πάλας στο 3.00, η Γουλβς στο 3.

40. Οκ, η Γουλβς παίζει για την ζωή της και δεν είναι καμιά…αξιόπιστη, η Μπέρμιγχαμ θα χαρεί να την ρίξει, θα γίνει μακελειό, αλλά…μου έχει κάτσει. Ισως πείστηκα από το παλλικαρίσιο 3-2 της Γουλβς στο φινάλε προχθές. Και..έτσι κλείσαμε. Η σούμα “γράφει”: Πάλας, Γουλβς, Πλίμουθ, Πρέστον, Στιβενέιτζ. Αυτή η πεντάδα. Αν θέλετε, τα κάνετε έξι με το αυριανό Μίντλεσμπρο-Πιτέρμπορο, που το διπλό δίνει 3.

75 και…πολύ μου αρέσει! Μένει πως θα παιχθούν… Αποφασίζω. Πετάω την Γουλβς. Αυτό φοβάμαι περισσότερο. Μακάρι να έρθει, στο παρά 1' το αφήνω. Και βάζω στη θέση της την Πιτέρμπορο από αύριο (αν έρθει διπλό η Γουλβς σήμερα ακόμα καλύτερα γιά να πριζωθεί η Μπόρο, η…καλύτερη επίθεση τις χωρίζει, ούτε καν η διαφορά τερμάτων). Και πάω σε trixie με Πάλας (3.

00)-Πλίμουθ (3.20) και Πιτέρμπορο (3.75). Περίπου ίδιο trixie με αυτό του Μάκη, αυτή η αλλάγη στο παρά 1' μας διαφοροποιεί. Και παίζω και μιά δυάδα. Πρέστον 2-Στιβενέιτζ 1. Νομίζω είναι καλή, με καλές τύχες, δίνει 5.39, μου…χρωστάει μιά δυάδα αυτές τις μέρες. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 17.040 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: Αλκμάαρ 2 (2.

63, πιασμένο)-Λεβαδειακός Χ (2.80, πιασμένο), Γκενκ 2 dnb (4.00), από 80 μονάδες σε κάθε δυάδα και 20 στην τριάδα. Ποντάρισμα 1/4: Δυάδα: Πρέστον 2-Στιβενέιτζ 1 (5.39) με 170 μονάδες. Trixie: Κρ. Πάλας 2 (3.00)-Πλίμουθ 2 (3.20)-Πιτερμπορο 2 (3.75), από 80 μονάδες σε κάθε δυάδα και 30 στην τριάδα, όλο μαζί 270 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 440 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 16.600 μονάδες. Κλείσαμε.

Τελικά, είχα δεν είχα, πάλι έκανα παιχνίδι διημέρου. Στο πρώτο trixie αστόχησα, στο δεύτερο έχω ήδη δυάδα, να δούμε στο τρίτο. Οπως βλέπετε, ΔΕΝ έχω μετρήσει τα χθεσινά κέρδη της δυάδας. Εκεί είναι, 589 μονάδες, αλλά θα τις προσθέσω αύριο. Θέλω να “κλείσει” αυτό το τετραήμερο. Το τέλικο “νέο υπόλοιπο” εν ολίγοις, είναι παραπάνω, απλά περιμένω να δω…πόσο παραπάνω.

Η Γκενκ είπαμε, είναι μιά καλή στεκιά. Τα λέμε πάλι αύριο, αλλά σε πιο χαλαρό ρυθμό. Αφού έπαιξα ήδη την Πιτέρμπορο, αν “τρέχει” το trixie, μπορεί να μην παίξω και τίποτα άλλο αύριο. Γιά να δούμε θα είναι καλός μήνας ο Απρίλης; Πιστεύω πως ναι!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras